Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam kad je moja mala napunila 2 i po mesexa izbacila mleko (imale smo malih problema sa mlecim proizvodima) i u nedostatku raznovrsnosti, pocela sam malo po malo da uvodim sve i svasta. Kupus, grasak, pasulj, cak i paradajz - kuvan :prstic: cak smo pregrmeli i limu :whistling:

Aj sad 1,2,3 opalite po meni :D

Ja sam kad je moja mala napunila 2 i po mesexa izbacila mleko (imale smo malih problema sa mlecim proizvodima) i u nedostatku raznovrsnosti, pocela sam malo po malo da uvodim sve i svasta. Kupus, grasak, pasulj, cak i paradajz - kuvan :prstic: cak smo pregrmeli i limu :whistling:

Aj sad 1,2,3 opalite po meni :D

..evo ja cu prva - blago tebi.. :klap:
..ja sam sa prvim detetom jela sve i svashta, nisam ni razmishljala dalje od kupusa i pasulja.. :)
..sa drugim sam od muke izbacivala redom dok nisam spala na tri namirnice i ni to nije pomoglo;
kao ni kapi, sirupi, chajevi etc - samo kalendar nas je spasio.... :sad2:
..sa malim pilicima sam preventivno pochela sa te tri, pa uvodila jedno po jedno, i nishta nije smetalo.. :klap:

Ja sam išla metodom probe. Ako ne reaguje na malu količinu koju pojedem, sledeći put povećam, pa ako je sve ok, onda jedem normalno.
Joj, jednom sam jela cveklu dok sam dojila - majko mila šta je preplakao i izgrčio se... :sad2:
Sad nešto i ne mogu da se setim šta sam jela šta ne, ali mi je ta cvekla ostala tako upečatljiva u sećanju, skoro neću zaboraviti. Sreća, pa deca to ne pamte.

Ja sam svog deckonju (sad ce 15 mjeseci) isto stavljala u dubak (koji sam dobila kada se rodio) vrlo malo, po 10 -15 min., jbg. cesto sam sama pa sam morala otici do wc-a, spremiti rucak i sl. Mada je on bio puzavac te ga nista drugo nije zanimalo. Nikada ga nisam forsirala ni da hoda ni da sjedne, nikada ga nisam uzela za rukice da ga setam sve dok se jedan dan nije sam pustio i napravio 10-ak koraka iz cuga i nakon toga nastavio da hoda najnormalnije (imao 13 mjeseci).
Sto kaze jedan komicar iz Engleske - "Da li ste ikada vidjeli odraslog, zdravog covjeka koji puzi i zove tatatatata?". Svako dijete ce kada osjeti da moze samo krenuti u pohode :)

P.S. Najvise me nervira kada neko ne umije da se raspravlja argumentima sa kojima raspolaze pa umjesto toga koristi ono tipa - glupa si ti i tvoji postovi, haha. Ajde da drzimo neki nivo rasprave ako se vec o necemu raspravlja :)

Dubak i ostale pomocne sprave i treba da sluze u tu svrhu. Kad ne mozes vise, nek se zabavi. Ne moze dubak da sluzi u svrhu razvoja. Kako poBogu?!

neo, ja se ni ne sećam više, ali znam da nisam bila na dijeti zbog dojenja, jela sam sve u umerenim količinama, pa i paradajz, mada, pominjete kikiriki, to još nisam ni jela, a voćke koje sam stigla, pomalo..

domaćice, da, sveki i mm su ga odveli, a ja sam ostala da skuvam ručak i sredim kuću
nemamo auto pa nas ona vozi, a jedan od roditelja mora pa je mm na kraju pošao
i najviše mi ide na živce ono kad se krene čoporativno, odem kod ginekologa, žena sa majkom i ćerkom, ne znam ni jesu li sve išle ili samo jedna, niti me zanima, al' ne volim to
ono što kažu mm-u, kao da su rekli i meni jer bebac je naš, a ne samo moj
da nam je auto okej, otišli bismo samo nas dvoje, al' ovako ispadne uvek, ne mogu sveki da kažem da nas vozi i da čeka ispred jer ne bi pristala pošto je njeno unuče u pitanju, a i kapiram, i ona ga voli i hoće da pomogne
tako da je jedan roditelj dovoljan, prošlog puta sam ja bila
a ionako otkako je bolestan plače za tatom samo i samo kod njega traži da ide pa je zato danas on bio bolji izbor

biće valjda sve ok, smirili smo strasti i nas dvoje i ja svoje živce, hvala :zag:

"In Canada, the sale of baby walkers was banned on April 7, 2004.
Canada is the first country in the world to ban the sale, importation and advertisement of baby walkers.
This ban extends to modified and second hand baby walkers, including those sold at a yard sale or flea markets.
Owners of baby walkers may be fined up to $100,000 or sentenced to up to six months in jail."

http://en.wikipedia.org/wiki/Baby_walker

:lol:
:zper:

cicak batali vise pricu o dupku, mislim da ste apsolvirali na tu temu, i sad samo zatrpavate lepu temu prepucavanjima.... dosta vise, nek svako radi sta hoce, svi znamo sta treba, a jedni druge da nabedjujemo nema svrhe.... ti se sad uvatila tog dupka ko pijan plota....

neo, ja se ni ne sećam više, ali znam da nisam bila na dijeti zbog dojenja, jela sam sve u umerenim količinama, pa i paradajz, mada, pominjete kikiriki, to još nisam ni jela, a voćke koje sam stigla, pomalo..

domaćice, da, sveki i mm su ga odveli, a ja sam ostala da skuvam ručak i sredim kuću
nemamo auto pa nas ona vozi, a jedan od roditelja mora pa je mm na kraju pošao
i najviše mi ide na živce ono kad se krene čoporativno, odem kod ginekologa, žena sa majkom i ćerkom, ne znam ni jesu li sve išle ili samo jedna, niti me zanima, al' ne volim to
ono što kažu mm-u, kao da su rekli i meni jer bebac je naš, a ne samo moj
da nam je auto okej, otišli bismo samo nas dvoje, al' ovako ispadne uvek, ne mogu sveki da kažem da nas vozi i da čeka ispred jer ne bi pristala pošto je njeno unuče u pitanju, a i kapiram, i ona ga voli i hoće da pomogne
tako da je jedan roditelj dovoljan, prošlog puta sam ja bila
a ionako otkako je bolestan plače za tatom samo i samo kod njega traži da ide pa je zato danas on bio bolji izbor

biće valjda sve ok, smirili smo strasti i nas dvoje i ja svoje živce, hvala :zag:

A tvoj muz ne vozi?Iskreno situacija mi je bzv...ja bih isla pa makar za rucak jeli pastetu...
Izvini sto cu i ovo reci,ali cini mi se da se vas dvoje mnogo svadjate...

November kao moja mama, ne ruca dok se svi ne skupe. Ja bome rucam sama, taman mogu da se posvetim maltretiranju (tovljenju, hehe) mrsavice. Kakava je to smaracica ljudi...Ovog meseca cemo na sistematski, pa sa uputima polako kod gastroenterologa...da jednom za sve vremena zavrsimo sa sumnjama...U decembru zavrsili treci krajnik i spremni smo za nove borbe sa doktorima :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back