gost 208799
Buduća legenda
- Poruka
- 27.881
..i mene zanima..
..ja imam dva puzacha i dva nepuzacha, a razlike u daljem razvoju motorike su ochigledne..
mene sve zanima
sta je bolje i kako sta deluje na dalji razvoj
pisite mi pls
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
..i mene zanima..
..ja imam dva puzacha i dva nepuzacha, a razlike u daljem razvoju motorike su ochigledne..

mene sve zanima
sta je bolje i kako sta deluje na dalji razvoj
pisite mi pls

poshto iz ovakvog polozaja ne mozesh pasti,

zbog čega je bolje? ovo ne razumem...
mislim nije katastrofa ako neko ne puzi, ali da je bolje, to mi baš nije jasno.
prilikom savladavanja puzenja se u mozgu stvaraju nove sinaspe, korisne za dalji razvoj i iskustveno učenje, tako da sigurno ne škodi ako puze.
a da ne govorim o voljnoj promeni mesta, samostalnost, vežbanja donošenja samostalnih odluka, tipa gde će da dopuzi, novim mogućnostima istraživanja sveta oko sebe....
jel ti rekla neki ralzog? baš me zanima. ne napadam te, da se razumemo. cmok.
hvala novembar..zanimalo te ili ne, ne mozesh ih naterati ako imaju nameru da preskoche tu fazu..
..puzanje nije milestone u razvoju, kao neke druge bitnije stvari,
mada se neki fizijatri zalazu da se uvrsti u njih, makar uslovno, poshto jeste pokazatelj razvoja motorike i
motorichkog tipa kom dete genetski pripada..
..cerka i aleksej su bili "alternativni puzachi", puzali su na guzi, sedecki, bez ruku
ovako nekako:
..poshto su im ruke slobodne, za razliku od klasichnih puzacha, mnogo kasnije su pokushavali da se usprave,
mnogo kasnije su prohodali, mnogo im je trebalo da shvate koncept gravitacije i ravnotezeposhto iz ovakvog polozaja ne mozesh pasti,
penjanje uz stepenice je bio full novi pojam kretanja, poshto im leva-desna-leva-desna nije bila rutina,
penjanje na krevet/fotelje su pokushavali potpuno naopako, ponovo zato shto ideja zamaha jedne noge da bi se negde stiglo nije postojala u njihovim
glavicama, o muscle memory i da ne pricham..
..naravno, svi prohodaju, svi nauche sve shto treba, ali putevi kojim stignu do toga i neophodnost nadzora (ne toliko zbog mogucih povreda koliko zbog
smanjenja frustracije shto ono shto zele ne da ne umeju, nego ne znaju odakle bi krenuli uopshte) - su jako razlichiti za ova dva motorichka tipa..
..i zivo me zanima zashto je bolje da bebe ne puze..?![]()

lepo, plasticno si opisala, nema potrebe i za vizuelnim ugodjajem, veruj mi![]()

meni to lici na ono sto ja zovem skorup , ono sto se uhvati gore na mleku, kad ga prokuvas i ohladisNe mora da znaci.
Neki kazu da su to nesvarene masti, drugi da su kazeinski koagulati-sir.
Nisam pipala, ne bih znala da ti kazem tacno.
Sve u svemu, neke bebe nikad ne kake zrnasto, neke cesto, neke povremeno, sve je to normalno.
i sad cu ladno morati da kliknem na link, nisam normalna![]()
nemoj da gledas sve fotke
ja iskusno preskacem sve one sto nisu zlatno zute![]()

nemoj da gledas sve fotke
ja iskusno preskacem sve one sto nisu zlatno zute![]()

Stvarno ne znam na šta je mislila, to mi kažu i sveki i keva da ga ne forsiram da puzi kad neće! Ni ja kad sam bila mala nisam puzila ali sam brzo prohodala a bila sam veći bumbar od mog klinca.. Sigurno da nije loše ako puzi i da je bolje za razvoj motorike.. ali eto ja dobih savet da mu pomognem da brže prohoda a da to sa puzanjem slobodno preskočimo. I da budem iskrena, nekako mi to ima logike uopšte nije obavezno da dete prvo puzi pa tek onda prohoda. Ali to je samo moje mišljenje, za neko stručnije objašnjenje ipak treba pitati kompetentniju osobu![]()
Kako ne forsirate ako ga stavljate da sedi i da stoji?!Čičak, naša dr. nam uvek pokaže odredjene vežbe koje treba da savlada do sledeće kontrole i kaže šta bi smo mogli da vežbamo sa njim... On je većinu savladao kao npr. da se oslanja na ruke,da ne pada unazad nego sa strane itd. Sam se podiže iz polu sedećeg položaja a još uvek pokušava da sam ustaje iz potpuno ležećeg položaja sem ako nema za šta da se uhvati. Inače to stajanje smo malo vežbali sa njim pa ne stoji više kao balerinana prstićima, a on je sam hteo da cupka dok smo ga držali u uspravnom položaju. Tako da, baš ništa nismo forsirali...i ne žurimo, sva deca prohodaju eventualno bilo ranije ili kasnije. Meni samo nije teško da radim sa njim kad već vidim da može i hoće. Inače, puzanje ćemo preskočiti to ga baš ne zanima a i dr. nam je rekla da je verovatno i bolje što neće puziti..
Jos jednom: ZASTO da BRZE prohoda?Stvarno ne znam na šta je mislila, to mi kažu i sveki i keva da ga ne forsiram da puzi kad neće! Ni ja kad sam bila mala nisam puzila ali sam brzo prohodala a bila sam veći bumbar od mog klinca.. Sigurno da nije loše ako puzi i da je bolje za razvoj motorike.. ali eto ja dobih savet da mu pomognem da brže prohoda a da to sa puzanjem slobodno preskočimo. I da budem iskrena, nekako mi to ima logike uopšte nije obavezno da dete prvo puzi pa tek onda prohoda. Ali to je samo moje mišljenje, za neko stručnije objašnjenje ipak treba pitati kompetentniju osobu![]()
Ja mislim da jeste. Da je to masnoca.i htedoh jos nesto da pitam
pre sam retko primecivala gromuljice u kaki
a sada je prepuna kaka nekih belicastih gromulja
jel to ona mast? jel to dobro?
jops kad bih nasla neku fotku na netu kako to izgleda?
pojacala sam mu sisanje, otima se, preznojavam se, al sam resila da mu ne dopustim da prekida
jel moguce da napokon jadan sisa zadnje masno mleko
dajte fotku?