Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
suki, ona je zeznula i mog tiranina :lol:
moj se presaltao na jedno dnevno spavanje, od 13 do 14.30 ili 15h, tako da nocno spavanje ide od 20.30-21h. ujutro se budi oko 8h, uz 3,4 nocna budjenja, vriskanja, buncanja, pijenja vode... (nastaviti niz) :lol:

ovaj moj siki, i zaspi sad sam posle i preko dana malo i uvece
ne moram da ga nosim, ljuljam, mazim....
pu pu pu
msm, to traje neko vreme
evo bas sad dzonja, naklopo se i bio budan pola sata, zanimao se malo, gutao, i op, okice se sklapaju i odeeeee u snove :D

Mi odosmo uj setnju..nikad ne znam da li sam je dobro obukla..uvek mi se cini ili premalo, ili previse..ne mogu po sebi da gledam, jer opet ona lezi a ja hodam, plus ne znam koliko su topla ili ne ta njena odelca..

Sad recimo jeste suncano ali je 5 stepeni i ne znam da li da je stavim u skafander ili samo odelce redovno, jaknicu i cebe..al onda joj ruke budu napolju..a u skafanderu je lepo ususkana..i nije predebeo, tj nije suskavac nego onaj drugi punjeni plisani

suki, ona je zeznula i mog tiranina :lol:
moj se presaltao na jedno dnevno spavanje, od 13 do 14.30 ili 15h, tako da nocno spavanje ide od 20.30-21h. ujutro se budi oko 8h, uz 3,4 nocna budjenja, vriskanja, buncanja, pijenja vode... (nastaviti niz) :lol:

ahahahhahahahhaha
ma isto tako. kad je idealna situacija (jednom u 10 dana) onda se budi ujutru oko pola 9,9 zaspi oko 12-13 (sat, sat i po, dva sata), pa đipa i ne satej na 2 minute do 20, kad je kupanje (još sad u zadnje vreme praktikujemo kupanje u velikoj kadi, zajedničko, jer se tako više izmori) pa sika i spavanje recimo u 21. buđenje na sat do ponoći (duda), pa buđenje u 3 (voda, čaj, maženje duda) pa u 6 sika i onda u 9 ustajanje.
a kad nije idealno onda ide đipanje do ponoći, pa buđenja na svakih sat, nekad i češće...nekad samo stenjanje, vrisak po koji, lupanje glavom u krevetac, puzenje u snu, izbacivanje igračaka na moju glavu bez buđenja.......i misliš da onda sledećeg dana kao nadoknadi to nespavanje? jok. i sva raspoložena, vesela, aktivna.

poptuno te razumem. a smao sam mantrala, da ne bude kao sa Kvinsi da ne bude kao kod Kvinsi ahahhahahhah

Zuki, hvala na info. Definitivno cu probati. :)

Sto se tice hrane, meni tu nista nije tesko, svaki dan kuvam za medu, tri puta tri puta ali mora da jede najbolje i najkvalitetnije.
Nego sto pomenu banane?! Sta im fali?
Medo i ja svaki dan stucemo po jednu. ;)

nisam mislila na bananu kao nešto štetno, nego bre ona stuče tri banane odjednom, i neće drugo voće jer nije dovoljno slatko...pa i meni bi bilo puno tri banane a imam 10 puta veći želudac od njih....

I kod nas je akcija non stop. spavanje po pola sata pre podne(obicno bude 10 min), onda oduzimanje sat vremena oko 4-5, i uvece spavanje tek oko 22, a ujutru ustaje u 6-7, kad god da je legao :sad2: i jos se dva put probudi da sisa :zblentav:

i obozava kasiku, i da jede. :) ali se uopste ne goji :(

I kod nas je akcija non stop. spavanje po pola sata pre podne(obicno bude 10 min), onda oduzimanje sat vremena oko 4-5, i uvece spavanje tek oko 22, a ujutru ustaje u 6-7, kad god da je legao :sad2: i jos se dva put probudi da sisa :zblentav:

i obozava kasiku, i da jede. :) ali se uopste ne goji :(

..da napishem josh jednom..? :)
..kashika je mnogo manje kalorichna od mleka, ako kuvash kako treba detetu..
(..mislim ne strpash deci maslinovog ulja/putera/pavlake ili tri kashike shecera ili sto grama keksa u svaki obrok..)

Mi lezemo oko ponoci, ustajanje u 6 (sa minimum 2 nocna budjenja) :dash: al se zato komira par puta u toku dana. Najveci je problem sto se komira oko 8 uvece na pola sata - napuni baterije i fura do ponoci. Nemam pojma kako to da joj korigujem :(

i mi smo imali tu fazu. jedno vreme smo joj ograničavali dnevna spavanja :) odvali po 3-4-5 sati popodne pa još pola sata oko 8 i onda naravno nema spavanja. ne zan da li smo nešto postigli sa tim, ali smo bar imali iluziju da nešto radimo po tom pitanju.
ali buđenjem par dana oko 8-9 ujutru smo svakako postigli neki normalniji ritam, jer je pre toga oni meni spavala do 10-11 pa se ceo dan ispomerao. sad se sama budi oko 9.
kontam da je ovo sad možda i zbog zubića jer je jedan izbio a drugi se sprema pa je možda to muči...to se tako tešimo.

A sto treba da se goji,Cicak?

Mi ovako.Vec mesec dva se budi oko 8:srecan:,konacno...Oko 12.30 mleko i spavanje do 14.30-15.00.U 20h kupanje,oko 20.30 mleko i najcesce do 21 spava.Kad je uhvate bube zaspi u 23h.Desava joj se da se probudi u 9.30 i onda nema spavanja do 20.30.:eek:

Sinoc prvi put prali zube sa Chico pastom,super je prihvatila al ne zna da pljune.

A ja sam na odmoru ceo februar.:vatromet:
22.02 idemo na Divcibare na vikend,na zalost nije izvodljivo na duze,ali jedva cekam.

Zabice, nema sta da ga VI ucite da stoji, sedi, puze... itd. Pustite ga da sam odluci kad ce.
Gde zurite?

Ako bas zelite da radite sa detetom, postoje vezbice koje fizijatri preporucuju prevremeno rodjenim bebama i bebama cija motorika se slabija razvija, a mogu ih raditi sve bebe. Ne skode. ;)

Zabice, jel tvoje dete samo iz lezeceg polozaja predje u sedeci? Ili ga vi stavite da sedi?

I medo je u pocetku baba, tata, deda... mama se zove samk nocu kad je kriza i to jasno i glasno Mama! ;)
Inace on po ceo dan brblja, mi nekad ne mozemo da pricamo od njega koliko se dere, pa peva, pa brblja, pa lomi jezik. Juce je pokusavao da kaze R... milion puta rrrrrrr... pa opa, aaaaaa, eejjj,

Čičak, naša dr. nam uvek pokaže odredjene vežbe koje treba da savlada do sledeće kontrole i kaže šta bi smo mogli da vežbamo sa njim... On je većinu savladao kao npr. da se oslanja na ruke,da ne pada unazad nego sa strane itd. Sam se podiže iz polu sedećeg položaja a još uvek pokušava da sam ustaje iz potpuno ležećeg položaja sem ako nema za šta da se uhvati. Inače to stajanje smo malo vežbali sa njim pa ne stoji više kao balerina :) na prstićima, a on je sam hteo da cupka dok smo ga držali u uspravnom položaju. Tako da, baš ništa nismo forsirali...i ne žurimo, sva deca prohodaju eventualno bilo ranije ili kasnije. Meni samo nije teško da radim sa njim kad već vidim da može i hoće. Inače, puzanje ćemo preskočiti to ga baš ne zanima a i dr. nam je rekla da je verovatno i bolje što neće puziti..

Čičak, naša dr. nam uvek pokaže odredjene vežbe koje treba da savlada do sledeće kontrole i kaže šta bi smo mogli da vežbamo sa njim... On je većinu savladao kao npr. da se oslanja na ruke,da ne pada unazad nego sa strane itd. Sam se podiže iz polu sedećeg položaja a još uvek pokušava da sam ustaje iz potpuno ležećeg položaja sem ako nema za šta da se uhvati. Inače to stajanje smo malo vežbali sa njim pa ne stoji više kao balerina :) na prstićima, a on je sam hteo da cupka dok smo ga držali u uspravnom položaju. Tako da, baš ništa nismo forsirali...i ne žurimo, sva deca prohodaju eventualno bilo ranije ili kasnije. Meni samo nije teško da radim sa njim kad već vidim da može i hoće. Inače, puzanje ćemo preskočiti to ga baš ne zanima a i dr. nam je rekla da je verovatno i bolje što neće puziti..

zbog čega je bolje? ovo ne razumem...
mislim nije katastrofa ako neko ne puzi, ali da je bolje, to mi baš nije jasno.
prilikom savladavanja puzenja se u mozgu stvaraju nove sinaspe, korisne za dalji razvoj i iskustveno učenje, tako da sigurno ne škodi ako puze.
a da ne govorim o voljnoj promeni mesta, samostalnost, vežbanja donošenja samostalnih odluka, tipa gde će da dopuzi, novim mogućnostima istraživanja sveta oko sebe....

jel ti rekla neki ralzog? baš me zanima. ne napadam te, da se razumemo. cmok.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back