Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moj mrgud i dalje u dobroj fazi spavanja od devet /pola deset do pet ujutru, sam zaspi,bez uspavljivanja, sve skolski, ujutru se probudi jos jednom oko osam , sisa i onda nastavi da lezi u krevetcu i caska sa patkama na zidu bar jos pola sata/ sat, a ja svako vece strepim kad ce ova zlatna faza da se prekine i cekam i cekam : )
skroz se promenio od kada su grcevi prosli, ovo je sad valjda onaj miran period kada cekamo izbijanje zubica....

jedino preko dana ima sada losu fazu a to je da zaspi na siki, i to nor jeo je i postane kenjkav posle sat vremena, ja se kao svaka nenormalna majka istripujem da je gladan, dam mu da sisa i on zaspi fino i tako sada u toku dana nece drugacije da zaspi : /

Isto. Kupujem one u Aksi za 100dindzi po jedan komad, kada mi dodje plata. Ima za sada 3 auta, 2 aviona i 1 bager. Ni ja se ne bih setila da kupim autic dok nismo posetili dLugara Armina i Junior se zaigrao sa auticima :cmok:

I dalje je najineresantnija bezvremenska i bezprostorna igracka "Rosa od 0.5l i 1.5l" nekada prazna, nekada sa makaronama, a s vremena na vreme sa 2 deci vode u njoj. Aj joj uzivanja :cepanje:

:hej: Birice, Zsuki: Kada ste slobodne ove nedelje, da iskoristimo sto Junior jos ne ide u jasle, pa za sada ni ne slini :worth: pa da vidimo "kuma i nevestu" :cepanje:?

:rida: ... da si me pitala jedno jednostavnije pitanje, npr. kad se formirao svemir i shta je bilo pre velikog praska ali ovo ... :rida: ... sutra cu da pokusham da nadjem neki termin, pa makar pridavila nekog da se izjasni ... 'ebemti klizno radno vreme i kulturu uopshte :dash: ... saljem SMS :zag:

čičak, kucale smo o tome
ne bi ni kod nas imalo da mm ne mora da radi za dvoje, al' hebi ga sad :(

tara, uživaš u svakoj fazi
a uživaj i sad kad te gleda, ne znam kako će kod vas, kod nas je to gledanje prešlo u naviku kad nije nešto gladan, pa bulji pa počne da se smeje i sl. :)
pre neki dan je tako palcem dohvatio bradavicu i čačka, a ja k'o tele, gledam i ne znam kako da reagujem
igra se gospodin!
al' najjače kad zabulji i zagrize desnima, prati reakciju
jao :heart:

E drage, hvala vam na mišljenju o korišćenju dubka.. da, čula sam mnogo razloga za i protiv korišćenja. Neću ga ni ja forsirati u tom pogledu ali ni sputavati.. probaćemo po par minuta dnevno da ga stavljamo po malo. On hoće da cupka na nogicama, stoji par sekundi pridržava se za mene pa kapiram da bi smo mogli malo da ga upoznamo i sa tom spravicom uz strogi nadzor. Inače je često u ogradici i obožava da se tu igra sa svojim igračkicama. Najomiljeniji mu je beby džim, uhvati se za igračke koje vise pa hoće da se podiže, ne voli plišane igračke nešto posebno a autiće mu još nisam kupila.. smatram da je još mali za njih..ali ima neke razne gumene stvarčice koje na dodir svetle itd. Inače smo dobili savet još kada smo kukove snimali da ga tek u 10 mesecu spontano učimo da stoji jer je buca. Ali on je već lepo sedeo sa 7 meseci i sada već pomalo stoji,uskoro će 9ipo..

ne vidim sto je to bolje od dubka
nasa cerka je isto to radila sa dubkom
i nije bila ceo dan u njemu
i sto novka kaze, platnene gacice je imao dubak

samo je pitanje kada i koliko dete stavljas a ne dal stavljas

razlika je ogromna jer u auticu sedi beba u normalnom polozaju i sedeci se odguruje ako zeli a ne stoji oslanjajuci se stopalima,a i u toj fazi autic nema svrhu ucenja hoda....svrhu ucenja hoda dobija tek kad beba prohoda i tada moze ako zeli da se uhvati za zadnju rucku i da ga gura, moj sin nije ni trazio drzanje za ruku, radije se igrao sa auticem....a auto je jako stabilan i povreda nismo imali....

http://www.centarsm.co.rs/SavetiBebeDubak.htm

Poslednja izmena:
Zabice, nema sta da ga VI ucite da stoji, sedi, puze... itd. Pustite ga da sam odluci kad ce.
Gde zurite?

Ako bas zelite da radite sa detetom, postoje vezbice koje fizijatri preporucuju prevremeno rodjenim bebama i bebama cija motorika se slabija razvija, a mogu ih raditi sve bebe. Ne skode. ;)

Zabice, jel tvoje dete samo iz lezeceg polozaja predje u sedeci? Ili ga vi stavite da sedi?

I medo je u pocetku baba, tata, deda... mama se zove samk nocu kad je kriza i to jasno i glasno Mama! ;)
Inace on po ceo dan brblja, mi nekad ne mozemo da pricamo od njega koliko se dere, pa peva, pa brblja, pa lomi jezik. Juce je pokusavao da kaze R... milion puta rrrrrrr... pa opa, aaaaaa, eejjj,

mi nismo kupovali dubak, stariji sin dobio neki plasticni sa tim platnenim gacama koji nije voleo, mnogo ga je sputavao u osvajanjima, a bumbara smo letos, pre prohodavanja stavljali u taj dubak u dvoristu kod babe i dede. tad je vec skoro hodao, tako da uopste nije sedeo u tim gacama, dubak mu je sluzio kao ravnoteza za hodanje. nisam protiv, dok je kontrolisano.

Dobila sam neke trakice za kosu, ja nesto nju nisam furala u te izrazito zenske stvarcice, al sad ima sve roze, jer je dobila toliko toga i apsolutno sve je roze..a trakice su meni u principu kicherica, jos sa nekim leptiricima i cudima, ili cvetovima..ali kad sam joj probala, raspilavila sam se koliko je medena..hehehe, a sama joj nikad ne bih uzela nesto tako kicherasto a opet detetu lepo stoji..

joj, ali pre neki dan je poceo da me gleda u oci dok sisa, pa se onako smejulji, pa se kao stidi, bas sam osetila neku povezanost cudnu i mnogo lepu <3

Dusa mala :) I ja ovo obozavam :heart:

joj žene slušajte ovo.

juče bili na rođendanu kod moje tetke (69 god) i jedva sam spasla ćeru od pljeskavica, griz knedli, i torte....:roll::roll::roll:
zapeli ona i tetak pa daj malo da jede vidi kako gleda :roll: neće joj ništa faliti. ja kažem lepo sisala je pre ngo što smo stigli i u 7 će večerati, nije joj sad ništa potrebno. ALI daj malo da gricne...
bila nam praunuka (rodila se par dana posle Luce) i pojela 2 puna tanjira supe, jednu pljeskavicu i dva parčeta torte a ti ne daš ništa...i tako smo se natezali jedno pola sata i ja na kraju kažem, dosta više, ona još ne jede takve stvari! kaže tetak šta????? ne jede ništa kuvano :roll::roll::roll::roll: znači ispizdela sam. a ne mogu grubo sa ljudim. i znam da ta njihova praunuka, prvo od mesa šta je probala su viršle, i paštete i da jede po 2-3 banane, ali šta me briga.
zašto ljudi imaju potrebu da kljukaju bebu sa stvarima od kojih apsolutno nema nikakve koristi, samo da bi rekli ona već sve jede kao i mi? :dash::dash::dash: kao da je to nešto vrlo bitno.

možda ja preterujem, ali se trudim da bar što se ishrane tiče, pratim preporuke, nigde ne žurim. vidim da se ovde skoro sve mame pridržavaju nekih osnovih smernica, pa me izvede iz takta ono neće joj ništa biti i mi smo tako kad smo bili mali....

Čičak, ja nosim godinama sočiva. i na moru plaži isto. ja ne bih mogla bez njih, jer sam potpuno ćorava. a sa naočarima ne mogu da plivam, jel, a bez njih mrak. ovo mi super varijanta. samo moraš da paziš kad izranjaš iz vode, pa ti voda uđe u oči da ne trepneš naglo ili da ne istrljaš sočiva iz očiju. ali nije to neki problem, navikneš se na neke pokrete kad ih nosiš...

dubak...ja sam mnogo razmišljala, ali mi jednostavno nemamo uslova za dubak, mali prostor gde bi ona možda mogla da jurca, pa mi to skroz bez veze. a imamo i onu adamo ljulju, koja mi zamenjuje dubak, ako treba nešto da uradim tu je stavim. tu vežba skakanje, stajanje. pa opet najviše voli sama da puzi, i da ustaje gde joj se prohte i da hoda uz zid, nameštaj.

zsuki, mogu misliti kako to iritira..ali pljeske i torta..strasno...odmah se setim "I mi smo jeli pacija govna pa nam nista ne fali" :lol:

Zna se da je mama ta koja vodi racuna sta ce dete jesti..mene inace nagovaraju da dajem sto vise vode, caja, pa pirinac, supice..a dete jos ni 4 meseca nema :roll:
E pa ne pada mi na pamet..

Sad sam se setila da je svekrva od moje sestre dala malom da jede secer :eek: kad je imao 9 meseci cini mi se...i to fino, punu kasiku.. uzas

moj mrgud i dalje u dobroj fazi spavanja od devet /pola deset do pet ujutru, sam zaspi,bez uspavljivanja, sve skolski, ujutru se probudi jos jednom oko osam , sisa i onda nastavi da lezi u krevetcu i caska sa patkama na zidu bar jos pola sata/ sat, a ja svako vece strepim kad ce ova zlatna faza da se prekine i cekam i cekam : )
skroz se promenio od kada su grcevi prosli, ovo je sad valjda onaj miran period kada cekamo izbijanje zubica....

jedino preko dana ima sada losu fazu a to je da zaspi na siki, i to nor jeo je i postane kenjkav posle sat vremena, ja se kao svaka nenormalna majka istripujem da je gladan, dam mu da sisa i on zaspi fino i tako sada u toku dana nece drugacije da zaspi : /

odlično!!!!!!!!!!!!!!!!!
mi smo u fazi nespavanja ahahhahahha već 10 meseci.
ako slučajno zaspi popodne i na pola sata, onda nema stajanja do ponoći. znači mora biti budna jedno bar 7 sati pre planiranog vremena za spavanje, da bi zaspala odmah posle kupanja i sikenja.
i desi se da odspava jedno pola sata posle kupanja i onda đipa 2-3 sata u krevetcu. pre neki dan, je tačno 2,5 sata skakala. nismo je uopšte vadili iz krevetca, samo smo sedeli ispred i gledali šta radi. gore dole, pa skači, pa izbaci sve igračke svu posteljinu, na kraju je počela da pada od umora i onda je još đipala pola sata, samo se prevrnula zgrabila dudu i zaspala u roku od 2sekunde....tad je već bila ponoć...mi mrtvi. i ustala u pola 9 ahahhahahhahahha

zsuki, mogu misliti kako to iritira..ali pljeske i torta..strasno...odmah se setim "I mi smo jeli pacija govna pa nam nista ne fali" :lol:

Zna se da je mama ta koja vodi racuna sta ce dete jesti..mene inace nagovaraju da dajem sto vise vode, caja, pa pirinac, supice..a dete jos ni 4 meseca nema :roll:
E pa ne pada mi na pamet..

Sad sam se setila da je svekrva od moje sestre dala malom da jede secer :eek: kad je imao 9 meseci cini mi se...i to fino, punu kasiku.. uzas

ma užas. mislim nek svako hrani i odgaja dete kako hoće, ali nek se ne meša u moj način!
eto kako lepo moja svekrva kaže, mi smo u naše vreme sve drugačije radili, većine se već i ne sečam, ali ovo je vaše vreme pa ti radi kako vama najviše odgovara. a mene ćeš naučiti svemu kad je ja budem čuvala! od zlata ću da je pravim majke mi. i za platnene pelene je rekla super, pokazačeš mi kako treba to da se stavlja. znači može i tako da se shvate stvari. a ne da verglaš svoje, bez ikakvog smisla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back