Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
brz upad i još brže pitanjce...
danas nam izbio prvi zubić....
konačno. nedeljama ne spavamo a sinoć je bio plafon. budila se bukvalno na 15 min. mazala ja onim calgelom, ali ništa to kanda ne vredi.
bila sam na ivici da joj dam paracetamol za bolove. ali nisam bila sigurna da su zubići, jer je jaaaako mnogo prduckala pa na kraju nisam ništa dala.

ako se i večeras bude budila tako često, šta mislite da joj dam paracetamol??? temp.nema, ali mislim da je boli...

nisam pametna...

brz upad i još brže pitanjce...
danas nam izbio prvi zubić....
konačno. nedeljama ne spavamo a sinoć je bio plafon. budila se bukvalno na 15 min. mazala ja onim calgelom, ali ništa to kanda ne vredi.
bila sam na ivici da joj dam paracetamol za bolove. ali nisam bila sigurna da su zubići, jer je jaaaako mnogo prduckala pa na kraju nisam ništa dala.

ako se i večeras bude budila tako često, šta mislite da joj dam paracetamol??? temp.nema, ali mislim da je boli...

nisam pametna...

Drzi pri ruci, pa ako zatreba daj. Valjda pise i na uputstvu da je i za zubice. Ja nisam davala, jer je Junior vise grizao sve nego sto se budio nocu zbog zubica. Da se budio par noci zaredom dala bih mu Paracetamol. Mislim da je i Luci potreban san i malo da se odmori od svega. Znam da se Paracetamol nekada daje i posle primljene vakcine, ali ti vidi kako ces. :cmok: Luci i :klap: za prvi zubic. Nemoj zaboraviti upisati u Radosnicu ;)

Zsuki75 mislim da joj možeš dati paracetamol jer znam da su i meni utrudnoći dali lekadol na bazi paracetamola za glavobolju. To bebama ne smeta a utiče i za ublažavanje slabijih bolova.

Moram samo da se nadovežem u vezi temperature, ne bih nikoga da plašim ali ipak treba biti obazriv.
Prošlu nedelju Una je dobila temperaturu mjereno rektalno 39,4, dali joj paracetamol i još jedan popodne, naveče je kupali duže u vodi 2 stepena nižoj, u 1 joj ponovo dali paracetamol i temperatura kao rukom odnešena.
Ona u ponedeljak super, jede, spava (ona inače spava do 9-10) ali se probudila tek u pola 11 :think: U utorak opet se budi poslije 10 i gori od temperature, popije paracetamol, spadne joj temperatura i više se nije ni vraćala :neutral: Odvedemo je kod doktorice samo zato jer je bilo dan do punih 9 mjeseci pa rekoh hajde za svaki slučaj da odemo i onako je redovna kontrola. Da nam da uradimo urim a rezultat masa leukocita. Danas stigao nalaz urino kulture, ešerihija koli >10 na 5 i dobila da pije zinat. Opet se budi normalno između 9-10, jede normalno, , urin joj se ne osjeća, znači nikakvih simptoma nema i samo je sreća što smo je odveli jer ko zna kada bi ponovo buknula upala. Sada nas čeka bezbroj kontrola urina koliko sam čitala, već u petak ponavljamo urino kulturu :(

I ja planiram da mu odnesem urin na analizu, posto sad pocetkom februara imamo kontrolu kod nefrologa.

Krv smo mu samo jednom vadili, redovna kontrola sa 6-7 meseci. Ne znam kad je sledeca?
Tad mu je bio malo nizi hgb, tj.na donjoj granici. Dr.rekla nista od preparata. Ne znam dal da mu iskontrolisem ponovo? Proslo je vec 5-6 meseci

Zsuki: ja sam dvala malom Paracetamol chak tri dana zaredom uveche, jer je imao malu T i nocu jecao od bolova ... tad mu je izlazila prva dvojka ... ja sam tako a ti odluchi sama ... mada je ponekad bolje dati im malo, da se i oni odmore, koliko bi mi trpeli bez tablete recimo nesnosan bol zuba ? ;)

I ja planiram da mu odnesem urin na analizu, posto sad pocetkom februara imamo kontrolu kod nefrologa.

Krv smo mu samo jednom vadili, redovna kontrola sa 6-7 meseci. Ne znam kad je sledeca?
Tad mu je bio malo nizi hgb, tj.na donjoj granici. Dr.rekla nista od preparata. Ne znam dal da mu iskontrolisem ponovo? Proslo je vec 5-6 meseci

I mi smo vadili sa 6 mjeseci i sada smo ponovili ali urin nam je bio dovoljan, nije nešto ni obraćala pažnju na KS. Uni je hemoglobin sa 6 mjeseci bio isto na donjoj granici 105 i dala nam je legofer sirup 2x5ml i sada poslije 2 mjeseca opet 105 :confused: Ja njoj moram davati sirup jer jako slabo jede, povrće i meso neće skoro nikako uglavnom samo voće i žitarice, poludiću više sa njenim nejelom :dash::dash:

..vadice na kontroli sa godinu dana (tj posle rodjendana)..
..nema potrebe da radish samo zbog toga..

..vadice na kontroli sa godinu dana (tj posle rodjendana)..
..nema potrebe da radish samo zbog toga..

Ja se ni ne secam kada smo poslednji put proverili KKS i urin. Mozda u julu kada je bio bolestan? Sa godinu dana sigurno nismo, jer je bio na kontroli sa 11 meseci (tada nije) a od tada sve odlazemo MMR zbog prehlade (primioje na kraju kod privatnog dr, tako da nismo ni isli u DZ od septembra). Kad ozdravi 100% mozda se zapucamo u lab, cisto da sam mirna. Da li trazim i Fe ili je dovoljna KKS?

Ja se ni ne secam kada smo poslednji put proverili KKS i urin. Mozda u julu kada je bio bolestan? Sa godinu dana sigurno nismo, jer je bio na kontroli sa 11 meseci (tada nije) a od tada sve odlazemo MMR zbog prehlade (primioje na kraju kod privatnog dr, tako da nismo ni isli u DZ od septembra). Kad ozdravi 100% mozda se zapucamo u lab, cisto da sam mirna. Da li trazim i Fe ili je dovoljna KKS?

..dovoljna je KS.. :)
..mada ni to nije neophodno, u vecini zemalja ne rade ks rutinski ni jednom..

hvala vam cure. dala sam na kraju. zaspala je u ponoć. videćemo kava će biti noć.
juče je baš bio haos. još mi je tokom dana juče spavala samo pola sata, pa celu noć se stalno budila. danas mi je u rukama spavala popodne jedno tri sata. šta ću.

Suki, i mi se borimo sa nocnim ne-spavanjem. :roll:
Nocas od 00h-06h se budio ravno 5 PET puta!!! I ne bi bio problem da on posisa i nastavi da spava. Ali ne, on posisa i sedne pa pocne da prica, peva, igra se... Mi ga molimo Pedja spavaj... strasno...
Preko dana skoro da ne spava. Do 4-5 popodne jedva 15 min prebaci... onda se tad odvali, kod mene u rukama bar sat-dva... i redovno zaspe u 20h... ali kako dodje ponoc on pocinje sa ustajanjem budjenjem dozivanjem

Joj, Čičak, ako te je zakačio ovaj sada aktuelni virus, pripremi se na 7-dnevni bol grla i uva. Ja sam bre izludela, ima nekih 5-6 dana tek da je prošlo. I to nije baš sasvim, još me zaboli grlo tu i tamo.
Išla kod dr, ona mi rekla upala uva i dala AB. Ne prolazi nikako, ma ni malo lakše nije. Ja kod ORL, a on mi kaže - džabe piješ antibiotike, nije upala, već virus i to gadno zaebat virus, dugo traje.
Bolelo bre, zvezde sam videla. 7 dana punih. Ni septolete, ni obloge, ni sprejevi, ništa nije pomoglo. Kao ni za uvo. Dok samo nije prošlo.
Nadam se da ipak nisi taj virus zakačila, jer je baš nezgodan, u 3 pm :sad2:

Joj, Čičak, ako te je zakačio ovaj sada aktuelni virus, pripremi se na 7-dnevni bol grla i uva. Ja sam bre izludela, ima nekih 5-6 dana tek da je prošlo. I to nije baš sasvim, još me zaboli grlo tu i tamo.
Išla kod dr, ona mi rekla upala uva i dala AB. Ne prolazi nikako, ma ni malo lakše nije. Ja kod ORL, a on mi kaže - džabe piješ antibiotike, nije upala, već virus i to gadno zaebat virus, dugo traje.
Bolelo bre, zvezde sam videla. 7 dana punih. Ni septolete, ni obloge, ni sprejevi, ništa nije pomoglo. Kao ni za uvo. Dok samo nije prošlo.
Nadam se da ipak nisi taj virus zakačila, jer je baš nezgodan, u 3 pm :sad2:

Bas gadno :sad2:

Jesi li sada bolje? :cmok:

Suki, i mi se borimo sa nocnim ne-spavanjem. :roll:
Nocas od 00h-06h se budio ravno 5 PET puta!!! I ne bi bio problem da on posisa i nastavi da spava. Ali ne, on posisa i sedne pa pocne da prica, peva, igra se... Mi ga molimo Pedja spavaj... strasno...
Preko dana skoro da ne spava. Do 4-5 popodne jedva 15 min prebaci... onda se tad odvali, kod mene u rukama bar sat-dva... i redovno zaspe u 20h... ali kako dodje ponoc on pocinje sa ustajanjem budjenjem dozivanjem

Ne moze, ne budi se zbog sise, nego je pun utisaka zbog novih "funkcija". :)
Sleep regression, proci ce za 2-6 nedelja sta je to za tebe, vec si navikla. :D

Bas gadno :sad2:

Jesi li sada bolje? :cmok:

Ma, sad je prošlo, mada, rekoh već, tu i tamo me još žacne grlo. Npr, kada zevam, pa razjapim onako usta, ume da preseče negde u dubini, baš bolno. Ali retko i sve redje i redje.
A dok je trajalo... jooooj.... Taman prodje jedno uvo i grlo sa te strane, taman pomislim da je prošlo, ono krene drugo uvo i grlo sa druge strane. Ispraznila sam skoro bočicu Otol H, a da je bar pomoglo... Nisam neka pekmeza, dosta mi je visok prag bola, ali veruj mi da su mi od ovoga same suze išle povremeno :sad2:
Ma, najviše me iznerviralo što mi je dr opšte prakse tako nonšalantno prepisala Eritromicin, kao upala uva je, a nije me ljudski ni pregledala. Pa kad sam opet bila kod nje posle par dana, jer ništa nije pomagalo, a Eritromicin na pola već popijen, ona krenula da se dere da sam razmažena, da treba vreme... jedva mi uput za ORL dala, i to tek nakon pretnje da ću da idem kod načelnika. Ja kod ORL, on kaže - ti si 105 zadnjih par dana sa istim problemom. Virus, kaže i to zaebat propisno. A opšta praksa deli antibiotike kao bombone... :roll:
Trebalo je dobrih 7 dana da prodje, ako ne i koji dan duže.

Ne moze, ne budi se zbog sise, nego je pun utisaka zbog novih "funkcija". :)
Sleep regression, proci ce za 2-6 nedelja sta je to za tebe, vec si navikla. :D
Uzdam se u to, jer u medjuvremenu pocinjem da radim.
Ко пије чај од жалфије никад није болестан.
И никад нема затвор.
:mrgreen:

I to mi kazete posle 8 godina!!! :eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back