Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kupila mu juce suskavu knjigu, kontam to je ok sad za njega, mekano, suska, moze da je glodje, lako se pere
551148_4972038377293_503569026_n.jpg

listam temu unazada jer nisam skoro citala, i nisam mogla da odolim :lol:
isti outfit :)

Prilozi

• 2013-01-08 20.44.41.jpg
    2013-01-08 20.44.41.jpg
    18,8 KB · Pregleda: 47
hehehe
mi smo dosli u fazu da odjednom mu sve malo
on je tolko vizljast, vitak, al u duzinu raste ko kvasac, merili ga, ima ladno izmedju 58 i 60 cm
vrti se ko cigra pa nema sanse tacno izmeriti, ali to znaci da je za tri nedelje opet narastao puno, on raste minimum 1 cm nedeljno
ne mogu to ni da zamislim al zato mi je preko noci dospeo u velicinu 62 i vec mu pola toga knap....
a kontrola nam tek prvog februara, znaci imace skoro tri i po meseca tada

Sara ima 5600, juce se merila..dobila samo 400 grama za 20 dana, meni to opet nesto malo..a dr opet kaze da je to skroz ok..aj dobro, idemo opet pocetkom februara na bocu pa cu videti koliko ce imati tad..
Pregledala je, opipala stomacic i kaze da je ok sve, ne znam kako to moze znati samo na osnovu toga sto je poslusala i opipala stomak i tako..za stolicu kaze oksidira pa je zelena a nije mi rekla zasto oksidira samo da je to sve normalno

sta ste peglale osim pl. pelena za novorodjence?.....plis se bojim da ne izgorim, posteljinu ne peglam, ni peskire....

Sve peglamo, i plis moze da se pegla, samo peglu na najslabije..
Pelene iovako kad iskuvas ubijes bacile a ovo ostalo sto se pere na 30, 40 to mi je nekako jos bitnije da opeglam..

oksidira kolko znam kad je duze u crevima
ne vredi izgleda da se nerviramo oko grama, vidis kakav je i moj prle
meseceno po pola kile :D al zato u duzinu ko bandera
al je ovako zdrav, ne zaostaje, drzi glavicu, prica,. smeje se....
mi mame izgleda treba da idemo na neke kurseve opustanja :D
sve smo iste :)
sad ja tebe tesim a kad odem prvog na kontrolu ima vi mene da tesite :) hihi

meni patronazna jedna rekla da kada je due u peleni stolica pozeleni : s

a grami ja mislim svakoj mami dodju glave prvih meseci i nevredi pric da je svaka beba i dividulana itd, sve je to jasno dok se same ne vratimo sa kontrole i sa merenja i tako u krug

oksidira kolko znam kad je duze u crevima
ne vredi izgleda da se nerviramo oko grama, vidis kakav je i moj prle
meseceno po pola kile :D al zato u duzinu ko bandera
al je ovako zdrav, ne zaostaje, drzi glavicu, prica,. smeje se....
mi mame izgleda treba da idemo na neke kurseve opustanja :D
sve smo iste :)
sad ja tebe tesim a kad odem prvog na kontrolu ima vi mene da tesite :) hihi

meni patronazna jedna rekla da kada je due u peleni stolica pozeleni : s

E to sam i ja citala al nekako mi nema logike posto njoj to samo proleti, cim siki odmah napuni pelenu, i menjam joj bas cesto, osim nocu...no dobro, ja otisla cisto da je pogleda dr za svaki slucaj
A za napredovanje, znam da je to ok kilaza nego nesto mi sporo dobija, a i ja sam nasla da poredim sa sestricem mojim koji je kao bumbar, on dobijao preko kg mesecno prva 3 meseca..

Bokice, i Sara ima 60cm, a malisa ti bas raste brzo, pa ne moze da postigne da se popuni kad dziklja kao iz vode.. :D

E to sam i ja citala al nekako mi nema logike posto njoj to samo proleti, cim siki odmah napuni pelenu, i menjam joj bas cesto, osim nocu...no dobro, ja otisla cisto da je pogleda dr za svaki slucaj
A za napredovanje, znam da je to ok kilaza nego nesto mi sporo dobija, a i ja sam nasla da poredim sa sestricem mojim koji je kao bumbar, on dobijao preko kg mesecno prva 3 meseca..

Bokice, i Sara ima 60cm, a malisa ti bas raste brzo, pa ne moze da postigne da se popuni kad dziklja kao iz vode.. :D
pa da
sve ima svoje
treba da se opustimo hehe :)
mama mi danas kaze kako komsija nas ima 6 kila, a mladji od nas, sad ima dva meseca ravno
al svega 53 je dugacak...
a i svaka beba je drugacija, misu ni sve isto 'zive', niti rastu isto, napreduju, do prve godine racunam da su sve tu negde sa kilazom :)

p.s . a zamisli ti njega kad ima od sare sigurno bar kilu i po manje :D
ja se zezam kako mogu devojke u zubima da ga nose :)

pa da
sve ima svoje
treba da se opustimo hehe :)
mama mi danas kaze kako komsija nas ima 6 kila, a mladji od nas, sad ima dva meseca ravno
al svega 53 je dugacak...
a i svaka beba je drugacija, misu ni sve isto 'zive', niti rastu isto, napreduju, do prve godine racunam da su sve tu negde sa kilazom :)

p.s . a zamisli ti njega kad ima od sare sigurno bar kilu i po manje :D
ja se zezam kako mogu devojke u zubima da ga nose :)

Pa on je na tebe gradjen.. :)

Ja inace pokusavam da budem opustenija nego sto jesam..i u principu sam ok, al eto ponekad cu da brinem i bez potrebe, i bolje da proverim nesto nego da razmisljam...

inace, mi i dalje nemamo kolica i setamo u marami
pre neki dan dva sata u setnji, zakunto cim smo izasli,
obozava maramu
a ljudi u ns-u nas zagledaju ko s marsa da smo pali hehehe :)

poznato :) mene i dalje zaustavljaju sa zlobnim ili radoznalim pitanjima. ja ih ne hebem 5%. nekad kad sam puna nagomilane frustracije baš super mogu da se istresem na njima ahahahhhahahahhahhah
kažem nešto tipa NISTE čuli za maramu???? svašta, pa to je najbolji način za nosanje bebe, baš ste neinformisani, čudi me, a tako pametna žena/baba/devojka. ahhahahaahainače sam baš pristojna i kulturna al nekad ne mogu da odolim :zblesav::zblesav::zblesav:

Kvinsi, nema te. Direktor je medenjak. Kako je porastao.
Boki, sin je jako lep. Bas lep momak. :) Jel jos uvek samo svemoguca sika?

Necu vam nista reci, jer smo vec dosadne. Meni su se oci otvorile posle 3 meseca. :) A tek posle 6, zivot :mrgreen: .
Danas mislim da bi mogla ovako ceo zivot... ova faza mi je savrsena... puzanje, hvatanje, pa se uspinje sam da stane na noge ali ne ide, zato je non stop na kolenima, guza na petama i smeje se i peva vas ceo dan. :)

bokice, on je bas dugacak covece, sad gledam i slike i bas se vidi

htela sam da vas pitam kada kupate bebe, tj oko koliko sati, koje je optimalno vreme? mi smo do sada bili primorani da ga kupamo kasnije bas, oko deset, pola jedanaest, jer tata nije bio kod kuce ranije.. elem, sada su se stvorili uslovi da ga kupamo ranije, oko osam ali imam problem sto nece da zaspi tada, navikao je da bude budan, pa ne znam da li ce ga to drzati par dana dok se ne navikne na novi tempo ili da se ne nadam uzalud : )

da, ne izlazimo iz spavace sobe, tu je ono priguseno svetlo, nema tv-a ni bilo cega sto mu odvlaci paznju i tako je svako vece posle kupanja, samo kasnije i to mu ujedno bude vecernji obrok...qi evo ga, zaspao je konacno... mada za sat vremena treba da se probudi, da klopa i onda spavanjac do pet ujutru, videcemo da li ce sada ici tako...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back