Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:pop2: .... :zblesav: .... jel se meni rachuna da sam neurachunljiva poshto sam u PMS-u ? :pms:... mislim da cu da upucam sveki :koto:... opet je dala malom kiflice u kojima "jeeedva" ima malo mleka :rida:

Mozda Armin ni ne primeti :) Znam kako ti je meni je mama naprvila neku klopu sa lukom dok sam dojila iako sam joj rekla da luk ni u kom obliku ne stavlja. Njen odgovor je bio "mislila sam da neces primetiti" :roll: Rekla sam joj da cu je zvati u 2 ujutru ako Junior pocne plakati zbog grceva.Nikako dih ne mozes urazumiti, tako da te u potpunosti razumem. GRRRR.

Da li je ok da izvodim be ca napolje kada je minus 3,4,5 stepeni?

Mi smo skoro svaki dan napolju po sat dva, on je dobro ususkan, dobio je i neko krzno za kolica, zaklonjen je super, kada je hladnije stavim i pelenu preko, on uziva u setnjama a i ja, heh vozili smo se i trolom, kod lekara idemo kolicima itd ali sam stalno gledala da je plus napolju...
E sada ne znam, kontam da je do sada ojacao malko i navikao se a opet ne bih da ga isvodim ako to nije preporucljivo na temp kao sto je danas npr

ok, onda cdmo danas u skitnju, po svim pravlima temperatura je ok : )

nego, imam jos jedno pitanje u vezi sa vakcinom.
uskoro idemo na kontrolu, dva meseca puni itd, i dr mi nije spominjala vakcinu, verovatno se to podrazumeva, e sada mene zanima da li pentaksim ja kupujem u apoteci a oni mu dz daju ( ne moram ici privatno) tj da li dr u domu zdravlja moze da odbije da da tu vakcinu ili je to uobicajena praksa da odneses sam pentaksim ako ne zelis torlakovu?

e da i on kija i kasljucne povremeno, mislim to vec traje, i na prolsoj kontroli je tako bilo, redovno mu cistim nosic i to je sve ok, ali me zanima i da li je ok tada dati vakcinu?
nema temperaturu, mislim normalno se ponasa i sve, osim kijavice i povremeno kasljucne, ali to je valjda sve normalno :s

nikako da stignem da proguglam malo o vakcinama i vakcinaciji, skroz sam tu neobavestena..

uskoro idemo na kontrolu, dva meseca puni itd, i dr mi nije spominjala vakcinu, verovatno se to podrazumeva, e sada mene zanima da li pentaksim ja kupujem u apoteci a oni mu dz daju ( ne moram ici privatno) tj da li dr u domu zdravlja moze da odbije da da tu vakcinu ili je to uobicajena praksa da odneses sam pentaksim ako ne zelis torlakovu?

Ma kakvi privatno, standardna je praksa da se uzima pentaxim...
Da, ti kupis u apoteci a oni daju, ali ne moras da kupujes unapred, posto mora da se cuva na hladnom, sigurno ima apoteka tu u okviru doma zdravlja gde ides.
Mozes i unapred uzeti al imaju neke fore da se cuva u zamrzivacu..
Ja sam dosla kod dr, dok je ona pregledala Saru skoknula do apoteke po pentaksim i onda sacekala na red za vakcinu..nju sestre daju. Prvo sam htela da mi dr potvrdi da je pentaksim ipak bolji, nisam htela da uzimam unapred.

Ti kupis u apoteci, oni mu tamo daju.
Negde se prima sa 2 meseca, negde sa 3 meseca. Zavisi od doma zdravlja.

Meni je medo kijao SVAKI DAN dobrih 3-4-5 meseci, nesto izbacivao valjda, nije bio prehladjen. Kasljucanje takodje moze da bude od suvog vazduha.
Ti im ipak to sve reci kad ga budu pregledali.

Nesto pusto ovde ovih dana :)

Ja sam htela da pitam jel ste uvodile deci cvrstu hranu pre 6 meseci ili ne? Danas nesto svi zure sa uvodjenjem cvrste hrane (bebama od 4 meseca vec daju da jedu kasice i pahuljice), a ja sam i dalje ubedjena kako je optimalno samo dojiti prvih 6 meseci, pa tek onda uvoditi cvrstu hranu..

kod nas svi lekari forsiraju od 4 meseca....
ili oni bolji između 4-6. ja sam sačekala skoro 6 meseci, pa sam polako počela. ako beba lepo napreduje nema potrebe pre 6 mesci početi. i onda polako...

neko pitao za vodu :) hehe dok sama nije odlučila mogla sam na trepavicama dubiti , nije htela :)
dok ne počne da klopa, ni ne mora da pije vodu, a kad počne verovatno će hteti pomalo i da pijucka.

čula sam od nekih mama, da su blago šećerila vodu, pa onda polako smanjuješ šećer dok ga skroz ne izbaciš.
ja sam davala onaj čaj protiv grčića, pa sam smanjivala čaj....ali dok nisam promenila vodu (rosu zamenila janom) nije htela. sad hoće :)

Nesto pusto ovde ovih dana :)

Ja sam htela da pitam jel ste uvodile deci cvrstu hranu pre 6 meseci ili ne? Danas nesto svi zure sa uvodjenjem cvrste hrane (bebama od 4 meseca vec daju da jedu kasice i pahuljice), a ja sam i dalje ubedjena kako je optimalno samo dojiti prvih 6 meseci, pa tek onda uvoditi cvrstu hranu..

ja sam pocela sa 4 ipo tacno, sa pahuljicama pirincanim(i to je jela kao sumanuta,odusevila se),ali zato sto je 2 nedelje pre toga bio haos, kaka bez sadrzaja ona nervozna,kuka,place...
da je bilo sve ok do punih 6 ne verujem da bih joj dala bilo sta
mada sam joj pre toga par puta dala sok od jabuke koji sam sama pravila i to nisam trebala uopste da joj dam,nije bilo potrebe uopste,nego sam slusala tamo neke babe

Poslednja izmena:
Mi smo poceli sa 5,5 meseci uvodjenje cvrste hrane. Evo danas nam je 21 dan.. sve lepo rucka i pije vodu iz soljice za kafu :lol: malo se posipa al neka..
Vodu koristim Humaninu, on i onako pije malo, al mi zbog plasticne ambalaze ova sigurnija a i prilagodjenjija je, verujem.
Kda mu kasice kuvam koristim iz bokala sa filterom.
Planiram da kupim aparat za kuvanj na pari..

Mi smo poceli sa punih 5.
Neki su mi preporucivali sa 3-4 meseca, neki sa 6. Ja sam na sredini.

Mene zanima sto se daju cajevi?
Ja ne dajem ni sokove ni cajeve, samo vodu, ali ni to nece, pa mu stalno nutkam.

Inace za dva dana cemo 10.meseci, bas mi je proletelo. :aha:

Mi smo poceli sa punih 5.
Neki su mi preporucivali sa 3-4 meseca, neki sa 6. Ja sam na sredini.

Mene zanima sto se daju cajevi?
Ja ne dajem ni sokove ni cajeve, samo vodu, ali ni to nece, pa mu stalno nutkam.

Inace za dva dana cemo 10.meseci, bas mi je proletelo. :aha:

ja dajem čaj (šipak, brusnica) zbog glupe ešerihije.....patimo se mesecima, pa mi to jedini način da se borim protiv nje...inače ne bih davala verovatno, samo vodu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back