Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel smem da mesam mlekce koje sam izvukla pre podne i stavila u frizider sa mlekom izvucenim uvece..tj jel mogu samo da dodam u tu flasicu ili moram posebno..mozda je glupo pitanje, ne znam jel smem da mesam to neko sto vec stoji sa "sveze izmuzenim" :rotf:

Ovo sam resavala tako sto sam prvo mleko stavljala u vecu flasici, a sledece u manju.. pa kad se ohladi sjedinjavala.
Inace mleko se u friyderu moze cuvari 2 dana a u zamrzivacu 6 meseci ( nisam to radela.. al za ne daj boze da se zna)

Jel smem da mesam mlekce koje sam izvukla pre podne i stavila u frizider sa mlekom izvucenim uvece..tj jel mogu samo da dodam u tu flasicu ili moram posebno..mozda je glupo pitanje, ne znam jel smem da mesam to neko sto vec stoji sa "sveze izmuzenim" :rotf:

Da.
Bebe od 1 do 6 meseci piju u proseku 570-900 mL za 24 sata, uzmes 900 za svaki slucaj, podelis brojem podoja, toliko otprilike treba za jedan obrok.
Mada, suludo je planirati tako za dojenu bebu.
Nekad povuce samo par puta da zadovolji zedj, nekad izvuce sve iz obe dojke...zavisi, i ti nekad samo pijes, nekad pojedes bas puno, nekad samo gricnes malo, to je prirodno.

otisla juce da kupim jakovu prvu zvecku i jos neke igracke i totalno se zbunih
zvecki ima mali milion ali su mi sve nekako glomazne, jedva sam nasla neku koju ce on moci da uhvati i to jednu jedinu

trudila sam se da bude okruglih oblika jer sam citala da do treceg meseca registruju najbolje loptaste oblike
i tu sam stala jer pojma nemam sta dalje, a tata je dobio neki vaucer na poslu za prodavnicu igracaka i treba ga iskoristiti i sada se dvoumim da mu kupim one ciko kolutove sto se slazu ( za kasnije, mada na nekim pise da su za devet meseci a na nekim da su za sest meseci) i onu knjigu od matreijala, sto suska kao novina, ima ogledalce itd... to ce kao moci koliko toliko i ranije da koristi...

dajte neki savet ili ideju sta za bebca njegovog uzratsa,ovo nam je prvi susret sa igrackama, zbunjena sam kao kDa sam se prvi put srela sa velicinama bebece garderobe : )

Tara, do nekih 6-7 meseci najjednostavnije igracke, tek sa 8-9 umeju kao nesto da se igraju... Ti kolutici su 9+
Mislim da su super. Mada sad kontam, dok je mali mozda da mu das jedan kolutic pa se zabavlja a posle nek slaze...
Mi nemamo tu igtackicu. imamo one oblike ali mu jos nisam davala.
Zavisi i od deteta sta voli, to ces videti kasnije... moj medo npr.nikad jos nije uzeo plisanu igracku da se igra... samo tvrde...

Ljudi, ubise nas dvojke tj.dvojka. Druge jos nema. A on stenje od jutra do mraka... jedino je miran ako ga nosamo, ledja nam otpadose. Bilo gde da ga spustimo(krevet, krevetac, ogradica, ljulja, kolica, pod...), stenje bez prestanka do iznemoglosti... dok ga neko ne uzme

tara: ja mogu da ti napishem shta smo mi imali ... dobio je od moje kume onaj baby gym , pa smo mi skinuli gornji deo i vezali na krevetac... prvo je samo gledao, pa posle pokushao da posegne, udari itd ... i kupila sam mu zvechku okruglu i ima glavu kornjache plishanu .. dushu dalo za gledanje i glodanje .... a kad smo stigli kuci, dochekao ga Vini Pu u krevetcu, tata mu kupio ... dugo mu je bio drug za spavanje, i prichao mi je usred noci

293a6qc.jpg

2q2k85h.jpg

2wnb8ky.jpg

Da.
Bebe od 1 do 6 meseci piju u proseku 570-900 mL za 24 sata, uzmes 900 za svaki slucaj, podelis brojem podoja, toliko otprilike treba za jedan obrok.
Mada, suludo je planirati tako za dojenu bebu.
Nekad povuce samo par puta da zadovolji zedj, nekad izvuce sve iz obe dojke...zavisi, i ti nekad samo pijes, nekad pojedes bas puno, nekad samo gricnes malo, to je prirodno.

Ok :) Ma ne mislim ja da joj planiram koliko da sisa, nego da se osiguram da ima dovoljno mlekca kad ja odem na par sati :)

Srecan rodjendan :veseljaci:

Taro, ja sam Sari ponudila zveckicu-glodalicu-suskalicu tako neku igracku sve u jednom, i suska i zveci i sarena je bas, njoj je zanimljivo da je gleda i gura rukicom pa da suska, a ne ume jos da uhvati lepo..
A za Ng smo joj uzeli one medvedice sto se vrte iznad kreveca i sviraju, to nije imala...
Gumene lutkice sam pokusala da joj ubacim u kadicu ali ne konstatuje ih jos...

Mi smo danas okitili jelku, morali smo da uzmemo, ipak je detetu prva Ng, onu sa busenom..i stavili poklone ispod z:D

e, hvala vam zenske, to je onda to
on ima ono iznad krevetica, onu vrtesku i to obozava, kada ga presvlacim ta muzika ga hipnotise, a stimulise ga fino i da kaki :))

nasledio je od moje drugarice i baby gym i plus neki drveni baby gym isto i to stavim iznad njega pa to gleda, mase rukicama itd...
ali sada sam u dilemi sta kupiti

jelku smo i mi okitili sa busenom ove godine, nekako mi to bilo simbolicno, ne znam, nesto sam se istripovala, mislim kitimo svake godine al ove je prava : )
pokloni su ispod isto i mnogo mi sve to lepo izgleda, nekako inace obozavam ng i bozic i badnje vece i sada mi sve to ima jos neko lepse znacenje

Kistina, kad kazes da bebe od 1-6 meseca piju 570-900ml u proseku, jel znas koliki je prosek od 6-12 meseci?Dnevna kolicina? :)

Evo je, znala sam da ne treba da pominjem zapreminu! :mrgreen:
Ne znam, zavisi koliko imaju obroka i koliko jedu druge hrane, tesko je to utvrditi.
Trebalo bi do rodjendana da ne smanjuju sisanje, a da drugom hranom samo dopune.
U praksi cesto nije tako, gura se previse i precesto druga hrana, ne doji se pre cvrstog obroka itd.
Zato je tesko reci.

on je dobio u paketicu neki bebi dzim sto svira, svetli, nije mu nesto zanimljivo :-D vise voli da zvera po sobi, kroz prozor, tada najvise guce i smeje se, danas prvi put u novom stanu i kod bake i deke, mislim da je snimio svaki cm,boze kolko voli da razgleda, i def.mu je sisa omiljena igracka :-D
ima i onu sarenu gusenicu plisanu i zvecku pilence i suskavu tiketicu al dzabe, nije jos lud za igrackama.... kontam da mu kupim suskavu knjigu neku, da moze da glodje :-D

Evo je, znala sam da ne treba da pominjem zapreminu! :mrgreen:
Ne znam, zavisi koliko imaju obroka i koliko jedu druge hrane, tesko je to utvrditi.
Trebalo bi do rodjendana da ne smanjuju sisanje, a da drugom hranom samo dopune.
U praksi cesto nije tako, gura se previse i precesto druga hrana, ne doji se pre cvrstog obroka itd.
Zato je tesko reci.
Ma reci mi koliko? Ne foliraj! ;)

Nema veze sa mojim dojenjem, vec me prosto zanima, jer uopste ne mogu da skontam koliko posisa. Kad gledam drugu decu koja piju na flasicu, oni za minut stuku 250ml. Ja imam osecaj da medo to studiozno i polako sisa :mrgreen: i mozda i ne posisa u podoju 200ml, nemam pojma... mozda posisa i 400ml, bas nemam osecaj.
Zato me zanima.
Necu ja nista menjati i da saznam koliko posisa. Apsolutno sam sigurna i da sisa i da jede dovoljno... cak i previse nekad... ;)
Joj, sta je sve danas pojeo kod svekija, mm se zaebava pa kaze:"Gledaj mu u oci, jel mu dobro?!" :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back