Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Phe, jesi imala poseban rezim ishrane ako ste imali ekcem?

Mi imamo par mesta gde je suva koza... isto se zacrveni posle kupanja.
Ekcem nam se ne javlja... ali i dalje ne jede nista mlecno i jaja... smor zivi.

Suki, verovatno je nista... al obrati paznju kad joj dajes pavlaku ili mlecno, cisto da skines sumnju sa toga. ;)

kristine evo glupog pitanja. jel sisama satnica bitna :)
da pojasnim. da li je bitno da svaki dan u isto vreme imam podoje, ili mogu recimo jedan dan u 12 a drugi u 15 da dojim?

počela sam da joj dajem doručak. ali to je kod nas baš komplikovano :) jer je potpuno izbrkala red koji smo do sad imali. sad je počela da se budi noću i hoće da sisa. to negde oko 3-4. i onda ili spava do 8 pa sisa, ili se budi u 6 isto da sisa. pošto nisam baš sigurna uvek da noću posisa dovoljno ili se samo mazi, ne bih izbacivala ovaj jutarnji podoj. kad sisa i u 6, tad bih davala doručak oko 8-9. ali kad se pobudi tek u 8....onda sam u nedoumici. i tako sad danima svaki dan nam drugačiji, ja forsiram sisanje, ali mislim da je vreme i za treći obrok.

evo danas je sisala u 3,6, pa se budimo u 9. dala sam joj da sisa, pa sam oko 10 ponudila mao klope, kockice hleba sa pavlakom. dala joj da sama mulja. pojela je možda pola tankog parčeta hleba :) bar onaj deo koji nije izmuljala ili izmatala po stolici. i redovno je u podne već htela da ruča i da spava.

u 15-16 podoj, pa u 18-19 večera, pa u 21 podoj i spavanje.
Mislim da im nije bitna, ali bolje pitaj njih direktno, da se ne naljute! :lol:

Nema veze, bre, doji kad hoces, kad tebi i njoj odgovara, uoste nije vazno vreme! :)

jakovu je uzasno suva koza na licu i kako ga setamo po ovoj ladnoci kupila sam mu kremu za lice sebamed , odlicna je
al ok to nije ekcem, samo izuzetni suva koza

inace sutra idemo kod lekara na jos jednu kontrolu, nadam se opet dobrim rezultatima...
nego, htedoh d vas pitam ( nesto poput sukine satnice : )), da li je moguce da nedna dojka konstano ima bise mleka? isto ga stavljam na obe, dakle ne forsisram jednu, ali je ta jedna uvek punija nekako i on je uvek lepo sisa i dugo, ovu drugu vrlo brzo ispusti, kada pokusam da isecdim nesto iz nje ne izlazi nista...
jeste ona i malo manja ali znam da velicina nema veze sa kolicinom mleka ( mada me sestra u misovicu ubila u pojam posle porodjaja, na kratko doduse, kada mi je videla grudi, postu su mnogo male, bila je u fazonu-nista tako male dojke nece dati mleka, nemoj da se trudis za dzabe da ga dojis ili mu dajes svoje mleko, tu ce biti kolicina da moze samo da se zasladi)

..phe, jaksha je imao sa 11-ak meseci dve tachke na zadnjoj strani butina, na pola puta od kolena do guze, simetrichno,
velichine zrna grashka, otprilike, dr rekla atopijski suvi ekcem, ne mazati nishta, proci ce samo ili ce se zakomplikovati dalje..
..proshlo za nedelju dana..
..ni dan danas ne znam od chega je izashao, niti me briga, poshto se nije vishe pojavljivao.. :)

..pitala sam zato shto je za ekcem karakteristichno to crvenjenje kad je vlazna koza (chitash li, chichak..? :) )

..bokice, to na obrvama ili u korenu kose iznad chela ili u zulufima je seboreichni dermatitis, pad imuniteta i stres (psihichki ili fizichki) ga trigeruje..
..imam ga i ja, s vremena na vreme.. :roll:
..moze da se drnda kojekakvim preparatima, ali dok ne uredish vishak stresa - cvrc.. :)

jakovu je uzasno suva koza na licu i kako ga setamo po ovoj ladnoci kupila sam mu kremu za lice sebamed , odlicna je
al ok to nije ekcem, samo izuzetni suva koza

inace sutra idemo kod lekara na jos jednu kontrolu, nadam se opet dobrim rezultatima...
nego, htedoh d vas pitam ( nesto poput sukine satnice : )), da li je moguce da nedna dojka konstano ima bise mleka? isto ga stavljam na obe, dakle ne forsisram jednu, ali je ta jedna uvek punija nekako i on je uvek lepo sisa i dugo, ovu drugu vrlo brzo ispusti, kada pokusam da isecdim nesto iz nje ne izlazi nista...
jeste ona i malo manja ali znam da velicina nema veze sa kolicinom mleka ( mada me sestra u misovicu ubila u pojam posle porodjaja, na kratko doduse, kada mi je videla grudi, postu su mnogo male, bila je u fazonu-nista tako male dojke nece dati mleka, nemoj da se trudis za dzabe da ga dojis ili mu dajes svoje mleko, tu ce biti kolicina da moze samo da se zasladi)

Kakav kreten! :roll:
A ovo za dojke-moguce je
Obicno desnoruke mame kubure sa desnom dojkom, manja produkcija, ragade, zastoji...
Ja mislim da je to zato sto bebu uvek losije namestimo sa te strane, pa manje efikasno izvlaci mleko.
Nije nam "na ruku" da leva bude slobodna.

Kakav kreten! :roll:
A ovo za dojke-moguce je
Obicno desnoruke mame kubure sa desnom dojkom, manja produkcija, ragade, zastoji...
Ja mislim da je to zato sto bebu uvek losije namestimo sa te strane, pa manje efikasno izvlaci mleko.
Nije nam "na ruku" da leva bude slobodna.
e i meni je palo na pamet da je zbog polozaja,znaci ima logike
nego, poceo je da " prica"
mislim to su zvuci, nije jos ni pravo gugutanje, ali se racuna, molim lepo : )

novka pa pošto ja njoj stalno perkam dupe, moguće da je crvenije kad je vlažno.

ja sam čak pomislila da joj je možda mokraća kiselija, pošto dajem puno brusnice i šipka, pa da je od toga. ali mi nekako sumnjivo da baš toliko mokraće dospe u prevoje i to više sa prednje strane, znači ne između butina. i oko vagine nije crveno, suvo, već oko anusa. ??????

ili ešerihija?

evo nas s kontrole, druga kontrola tacno tri nedelje i sest dana posle prve
uglavnom hocu da se roknem, isplakala sam dusu svoju
porastao je 4cm
al je dobio samo 530 grama
i briga me sto sestra kaze da je ok i dr
plakala sam i tamo
jednostavno mi je krivo
pa ***** mu mater svi dobijaju vise u kilazi a mi nemamo ni 3 i po kile jos sa dva meseca
uzas
evo opet placem
i ne znam sta da radim sisa na zahtev, sisa cesto, trudim se da isisa sve sto moze iz jedne dojke i dzaba
dodje mi eto sada da odem u prvu apoteku u kupim prokleto adatirano mleko ako ce od toga da raste....
jos danas ceo dan place i kenjka.....

..phe, jaksha je imao sa 11-ak meseci dve tachke na zadnjoj strani butina, na pola puta od kolena do guze, simetrichno,
velichine zrna grashka, otprilike, dr rekla atopijski suvi ekcem, ne mazati nishta, proci ce samo ili ce se zakomplikovati dalje..
..proshlo za nedelju dana..
..ni dan danas ne znam od chega je izashao, niti me briga, poshto se nije vishe pojavljivao.. :)

..pitala sam zato shto je za ekcem karakteristichno to crvenjenje kad je vlazna koza (chitash li, chichak..? :) )

..bokice, to na obrvama ili u korenu kose iznad chela ili u zulufima je seboreichni dermatitis, pad imuniteta i stres (psihichki ili fizichki) ga trigeruje..
..moze da se drnda kojekakvim preparatima, ali dok ne uredish vishak stresa - cvrc.. :)

ako je zbog stresa posle ovog danas ima sva da se isperutam....

porastao je 4cm
plakala sam i tamo
jednostavno mi je krivo
pa ***** mu mater svi dobijaju vise u kilazi a mi nemamo ni 3 i po kile jos sa dva meseca
uzas
evo opet placem
i ne znam sta da radim sisa na zahtev, sisa cesto, trudim se da isisa sve sto moze iz jedne dojke i dzaba
dodje mi eto sada da odem u prvu apoteku u kupim prokleto adatirano mleko ako ce od toga da raste....

Ne lupetaj, nije istina da svi dobijaju vise i ti to znas!
Ima beba koje dobijaju po 400-450g i nista im ne fali!
Je l' ga pregledala dr? Je l' rekla da je OK? Ne znam zasto se nerviras!
Prihvati da tvoje dete dobija toliko i gotovo, savrsen je!
Bolje je i 100g na tvom mleku nego kilogram na formuli, i to znas jako dobro.
Uz to je porastao 4cm, ej, bre! Visok, zgodan momak, nije mali debeli!
Sitan je, Bokice, ali stici ce on sve i prestici! :)
Udahni, smiri se i uzivaj!

porastao je 4cm
plakala sam i tamo
jednostavno mi je krivo
uzas
evo opet placem

:cmok: nemoj plakati, time nista ne dobijas.

Zaovina mala je prvih meseci dobijala po 200-300 gr, pa je dr rekla da je to malo, ali ajde da probaju jos dve nedelje pa da dodju na kontrolu. Mala je dve nedelje mladja od Juniora. Posle 3. ili 4. meseca mala je ladno presisala Juniora u kilazi :eek: a Junior nije sitna beba. Sve je to individualno. Ne trebas gledati u vagu, vec u bebu. Ako je dr rekla da je sve ok, ako ona lepo sisa, smeje se, piski i kaki, onda je sve ok. Problem je ako beba nema snage da sisa, ili ako previse spava itd. Nemoj da se nerviras, bice sve ok.

Kada idete na sledecu kontrolu?

Ja ne bih kupovala AD. Nije ti cilj da beba dobije kilograme, vec da raste kako treba. Da li bi bila srecnija da je dobila 1.5 kg i da je sva u salu? Mislim da ne bi. Bice sve ok. Ako te bas to brine, mozes za dve nedelje otici samo na merenje pa ako i dalje sumnjas da dobija malo pitaj dr za savet :cmok:

Dunja je uglavnom za mesec i po dobijala po 800g,iako je bila na prokletom ad mleku...
Mislim,sto je cilj po kilo i po mesecno.Bitno je da ne gubi na kilazi.

Moj brat je rodjen sa 2400g u osmom mesecu,u bolnici izgubio 200g bio u inkubatoru...Sad ima skoro 2m visine i taman kilazu ni mrsav ni debeo a jede ko stoka.:zcool:(na tome mi zavidim).:zstidljivko:

....bokice, to na obrvama ili u korenu kose iznad chela ili u zulufima je seboreichni dermatitis, pad imuniteta i stres (psihichki ili fizichki) ga trigeruje..

U ovo imam i ja...
...malo malo, pa sam crvena...bila kod dermatologa, dao mi neko s.ranje
kad mazem, prodje, kad prestanem sa mazanjem, eto ga opet....

porastao je 4cm
plakala sam i tamo
jednostavno mi je krivo
uzas
evo opet placem

Bokili on dobija na kilazi, sve je to ok
nemoj da nam se sekiras, super ti je momak :zag:

:-D ja to prokleto napisa u ocaju koji me napao jer mi je to poslednja opcija :) haha, msm da me ne lincujete :) :-*
ok sam, usplakala se, smirila, skontala da sam luda.... mali vise luda i tako....
dojim, izmuzem pa dajem na kasicicu i tako, ne dam se :) :-D
al moradoh olaksati dusu, hvala sto me trpite....
kistini poseban kiss

porastao je 4cm
plakala sam i tamo
jednostavno mi je krivo
uzas
evo opet placem

Bokice vec su ti zene rekle sve. Dokle god dobija na tezini i raste dobro je :zag:

:-D ja to prokleto napisa u ocaju koji me napao jer mi je to poslednja opcija :) haha, msm da me ne lincujete :) :-*
ok sam, usplakala se, smirila, skontala da sam luda.... mali vise luda i tako....
kistini poseban kiss

:zimag: ... ma hajde, ne bismo mi nikog ... :znamiguje: ... to te malo hormoni , pa kako lepo da srochim .. hmm .. ma za'ebavaju te , i josh koliko ce ihahhaaajjjjj ... nemoj da brinesh, vec pisah par puta, kad im goozicu budete vadili iz frizhidera, ili se hvatali za glavu kad vidite kako brzo nestaje pola shunke na stolu, ovo ce biti smeshna anegdota za priche posle nedeljnog ruchka ... :znamiguje:

kistini poseban kiss

I tako jos par meseci.
Mene jos uvek nekada u'vati to, a porodila sam se pre vise od godinu dana.
Samo polako i strpljivo :cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back