Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čudo jedno kako se stvari brzo zaborave.
Kad ste počele klincima da dajete ribu? Ja se ne sećam kako sam sa Mickom radila, ma naprežem mozak, al ne vredi. Stefko će 25-og 11 meseci. Sad će nam slava, naravno dominiraće riba, pa mislim da mu dam da proba, a i da klopa ako mu se dopadne.
Ali ne znam da li je vreme? Kontam mesec gore-dole, on će u januaru godinu, pa ako se npr. daje od godine, šta mari jedan mesec, a? :think:

..ja sam davala od devet meseci.. :)

..ja sam davala od devet meseci.. :)

O, pa mi smo, znači, okasnili :)
:dash: Sve, sve, ali sa pamćenjem se ne slažem baš nikako :rumenko: A da mi je prvo dete...
Nego, da si na mom mestu, pojeli bi te, sa sve čarapama + obuća. Dete ne govori, a daješ mu ribu :roll: Mene sad dole napičili, deda čisti ribu, kupio jutros, pa odvaja glave za čorbu i oslalo za pečenje, a ja sišla sa Stefanom i komentarišem - hoće li beba da ručka ribicu kad baba ispeče... jooooj, kao da sam pitala hoće li beba da puši petarde :mrgreen:

O, pa mi smo, znači, okasnili :)
:dash: Sve, sve, ali sa pamćenjem se ne slažem baš nikako :rumenko: A da mi je prvo dete...
Nego, da si na mom mestu, pojeli bi te, sa sve čarapama + obuća. Dete ne govori, a daješ mu ribu :roll: Mene sad dole napičili, deda čisti ribu, kupio jutros, pa odvaja glave za čorbu i oslalo za pečenje, a ja sišla sa Stefanom i komentarišem - hoće li beba da ručka ribicu kad baba ispeče... jooooj, kao da sam pitala hoće li beba da puši petarde :mrgreen:

..pa kazi im "kako bre ne govori, evo od jutros viche "deda, deda, 'iba, am-am, deda".." :zper:

:zcepanje:

kontam da ce ribu dobiti od tate, ja em je ne volEm em se plasim da je jedem :eek:
naterali me malo u trudnoci pa malo sad sto dojim, al' sam oprezna kao da muckam bombe :lol:

seca li se neko kad je bebi dao pilence?
kako sam razumela, NE pre sedmog ili osmog meseca :think:

..pa kazi im "kako bre ne govori, evo od jutros viche "deda, deda, 'iba, am-am, deda".." :zper:

Nasmejah se na glas ovome :lol: A Stefke se na podu igra, vrti točkiće od nekog kamiona ( ej, u stanju je to da radi po 10-tak minuta i da se iznova oduševljava kako se točak vrti :D ) i kada sam se nasmejala, on zbunjeno podiže glavu, fiksira me pogledom i viče - eeeeeeee!:zcepanje: Kao da mi je rekao - šta ti bi, malopre si bila normalna :zcepanje:

mislimk, kontam ja da, nakon odredjenog perioda, merenog godinama, mame ce reci da je njihova beba jela sve sa 6 meseci, a do tad sisala na svaka 3 sata bez greske
nego ajde, necu se ni ja secati kad sam mu kuvala sargarepu i sl.
al' necu ni da lazem :mrgreen:

p. s. ovo se ne odnosi na mame sa foruma vec na zenice u RL

mislimk, kontam ja da, nakon odredjenog perioda, merenog godinama, mame ce reci da je njihova beba jela sve sa 6 meseci, a do tad sisala na svaka 3 sata bez greske
nego ajde, necu se ni ja secati kad sam mu kuvala sargarepu i sl.
al' necu ni da lazem :mrgreen:

p. s. ovo se ne odnosi na mame sa foruma vec na zenice u RL

..za ovo, dado, postoji posebna tema, shta su sve nashe svekrve, mame, a bogami i neke drugarice prichale o svojoj deci,
taman da pomislish da si najnesposobnija majka na svetu.. :lol:

..a za pilence, neke mame su pochinjale uvodjenje mesa piletinom, ja nisam, uvodila sam prvo teletinu,
a meso se daje od punih shest meseci nadalje, kad ti bude zgodno od drugih namirnica.. :)

..za ovo, dado, postoji posebna tema, shta su sve nashe svekrve, mame, a bogami i neke drugarice prichale o svojoj deci,
taman da pomislish da si najnesposobnija majka na svetu.. :lol:

..a za pilence, neke mame su pochinjale uvodjenje mesa piletinom, ja nisam, uvodila sam prvo teletinu,
a meso se daje od punih shest meseci nadalje, kad ti bude zgodno od drugih namirnica.. :)

sta cu kad redovno promasim temu :mrgreen:
skontala sam se ja vec, mislim, jeste prvo dete, ali neke stvari znam bolje od onih koje ih imaju petoro :lol:
mislim, znam bolje za SVOJE dete jer nisu sva deca ista iako me ubedjuju u suprotno svojim komentarima

mi dan pred smak sveta punimo 6 meseci :mrgreen:
tad onda da mu dam pile, da ne bude posle spuca nas nesto, a bebac ni meso okusio nije :zcepanje:

Kada treba prestati sa izmlazanjem dojki? Meni je to veoma bolno sa pumpicom, toliko mi izvuce bradavice posle me peku i zigaju i veoma su osetljive , cak i dok dojim beba cim uzme bradavicu bas me boli dok se malo ne naviknem ....nemam ragade ....a dajem mu da sisa naizmenicno jednu pa drugu dojku po podoju ...ovu koju isisa bude mekana i nije bolna ovu koju ne sisa = ostane tvrda i blago bolna ne preterano ...htela sam da mu dam 15 min jednu pa 15 min drugu ali se bojim da ce tako da izvuce samo prednje mleko iz obe ....jer nije bas nesto pretereno dugo zainteresovan za sisanje ubrzo zaspi :) inace ima 20 dana i 4 kg ...
Nisam pametna ....:)

Kada treba prestati sa izmlazanjem dojki? Meni je to veoma bolno sa pumpicom, toliko mi izvuce bradavice posle me peku i zigaju i veoma su osetljive , cak i dok dojim beba cim uzme bradavicu bas me boli dok se malo ne naviknem ....nemam ragade ....a dajem mu da sisa naizmenicno jednu pa drugu dojku po podoju ...ovu koju isisa bude mekana i nije bolna ovu koju ne sisa = ostane tvrda i blago bolna ne preterano ...htela sam da mu dam 15 min jednu pa 15 min drugu ali se bojim da ce tako da izvuce samo prednje mleko iz obe ....jer nije bas nesto pretereno dugo zainteresovan za sisanje ubrzo zaspi :) inace ima 20 dana i 4 kg ...
Nisam pametna ....:)

Ako se ponuda i potraznja mleka lepo uspostavila, ne moras se izmlazati..ako su ti grudi naduvene i bolne, svakako se izmlazavaj da olaksas sebi..
Mislim ajd nisam ekspert, cekaj Kistinu da dodje :D ali ja tako radim i nemam problem sa mlekcem, sa grcevima, sa sisanjem, sa napredovanjem i sa bebinom kakom, tako da mislim da je sve ok to sto radim :)

Nego moram da se pohvalim, kako me iznenadila danas, i opet sam se rasplakala, strasno. Zakikotala se prvi put naglas :heart: i smeje se ona tako, ja gledam i ne verujem.
Nadam se da ce sad to poceti da radi cesto..da cuje i tata

moj je danas pola sata bio budan u kolevci a nije me 'dozivao'
hehe
gledao mede sa ogradice, 'hvatao' ih, pricao im, gugutao, smejao se... hehehe, nasao covek zanimaciju
a onda je zaspao
moram vam pokazati to :D
149783_4849186746079_663052073_n.jpg

inace gleda ga moja keva preko skajpa juce
i kasnije mi salje poruku
kaze, jako je podsetio na moju sestru
i ona je tako bila sitna nekako, a samo u duzinu rasla, nigde hurkica i salceta onog bebi :)
tako i on :)
kaze keva, nju vecito sramota bilo na kontrolama, jer je dr mislila da je seka neuhranjena dok nije videla naseg tatau kakav je :zcepanje:
onda joj je bilo jasno na koga je dete :D

tako i ovo moje prase, nesto se bas izduzio, primetili smo svi, al zato linija mu slank i dalje :mrgreen:

..tako je aleksej rastao.. :)
..josh na UZ-u dr rekao "al vam je dugonogo ovo dete, na mamu" :lol:
..tako je i rastao, stalno je tezinom bio tu negde uz jakshu dzambasa, ali duzinom, narochito nogica :lol: ga je shishao.. :)
..jedno vreme smo rasparivali kompletice, preraste nogavice, a gornji delovi ok,
da ne izgleda kao ribar :lol: ili da mu ne zavrcem rukave.. :lol:

jandrlino, pa koliko ima meseci?

prvo :heart:
ja sad kad gledam slike od pre 5 meseci, ne mogu se nacuditi, kakva razlika..

moj bebac je iz porodilista izasao sa 3 i po kile i 55 cm duzine, zabac :)

sad, sa nepunih 6 meseci ima duzinu i tezinu bebe od 9 meseci, mislim, cickava je ostavila mere, a mi smo tu negde, tezi za kg :lol:

jandrlino, pa koliko ima meseci?

prvo :heart:
ja sad kad gledam slike od pre 5 meseci, ne mogu se nacuditi, kakva razlika..

moj bebac je iz porodilista izasao sa 3 i po kile i 55 cm duzine, zabac :)

sad, sa nepunih 6 meseci ima duzinu i tezinu bebe od 9 meseci, mislim, cickava je ostavila mere, a mi smo tu negde, tezi za kg :lol:

..kilogram do 6 meseci i kilogram posle toga ni blizu nisu isto.. :)
..mislim, chisto da se ne uplashish na sledecim kontrolama.. :)
..a tek posle rodjendana :lol: mislim da je moj sin jedno dve i po godine stajao na 14kg, a dobio jedno petnaest cm u vis za to vreme.. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back