Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi smo pre otpadanja pupka kupali Saru ovako
ovo je inace i nasa patronazna, divna je bila, sve pohvale za nju :)
A i sad je kupamo manje vise isto samo ne pazimo na pupak i okrenemo je posle od napred da je okupamo i cao.

Jel moze neko da mi kaze kako se beba kupa jos, ako nije preko ruke? Nama ovako najlakse..ja ne kapiram ono da je ubacim u kadicu sa vodom, na kupko i to..to mozda kad bude mogla da sedi
mi koristomo frotirskog kupka, stavim ga da lezi na to... i super nam

Sali, mi nikad nismo tako kupali.
Od prvog dana ga na ledja polozim u kadicu pa nasapunamo... mm ga podigne i ja isperem... par puta sam ga okretala tako da mu operem ledja ali ne ide....
I dan danas ga stavimo u kadicu... da lezi... i tako kupamo... a kad ga mm podigne on se mahinalno hvata za m.uda... sav se sklupca... a mi popadamo od smeha svaki put :))))

ovo se ona tako prepunila posle 2 i po sata...
jutros sam ga skroz izmazala mojim mlekom, jer nije lepo usta otvorio pa dok sam ga 'nagovorila' da zine, umila sam ga :/
raspricao se covek jutros, guguce nesto, hehe, stavila ga da siki, a on se izmotava, puci usta, namesta ih u "O" i tako.... zeza majku :)
i ume tako da me prevari vec par puta, nikako da zine, kao nesto se izmotava i onda totalno neocivano odjednom zine i zgrabi sisu, a to me tako zaboli :D
nekako bar divljaci navrne tih prvih par minuta
moram posle da mu je otimam, pa polako lepo da je opet stavim....

Super, i treba da ga skines svaki put kad ne uhvati lepo i da ga namestis ponovo.
Nego, mislim da mu je trenutno previse mleka, pa zato da izdojis malo prednjeg.
Ja sad ne znam da li ti se posle 2 i po sata raslojilo, to ti znas.
Ne buni se sto mu ide prejako?
I, Boki, nemoj ga, bre, kljukati, beba se doji na zahtev, njen zahtev, ne na zahtev majke. :)

Super, i treba da ga skines svaki put kad ne uhvati lepo i da ga namestis ponovo.
I, Boki, nemoj ga, bre, kljukati, beba se doji na zahtev, njen zahtev, ne na zahtev majke. :)

..ili drugih ukucana.. :rotf:

kis, dajem mu od 30 do 60 ml dohrane

sali, ovako ga je kupala patronazna, ali kontam da je to zbog pupka bilo, ja sada planiram da napunim kadicu, pa na kupka da ga stavim, tj naslonim, a na kraju samo da ga isperem ovako... ne znam ni ja kako ce to da ide, ali mislim da ce mu prijati da se makar malo brcne u kadici...

..sally, ja sam isto ovako, kasnije ga ostavimo na ledjima sa mojom rukom ispod pleca da pljuska i uziva,
josh kasnije sedi sam.. :)

..ovako sam kupala i pod chesmom na kadi.. :)

..chichak, ne odgovori mi shta je u chepicima koje si davala pedji..?
Eferalgan imam... sad se ne secam ni kad sam ja to njemu stavljala...
Pijem paracetamol 1000mg na 6 sati... samo ne znam koliko dugo to smem?
..ili drugih ukucana.. :rotf:

Mrsh :mrgreen:

:mrgreen::manikir:
kad nije imao srece pa dobio mamu manijaka :lol:
bicu ko one tetke sto samo kljukaju decu :lol:

za to raslojavanje ne znam ni sta je ni kako izgleda :S
a da se buni, pa buni se on ponajvise u pocetku kad krene bas tako jako, cujem onda da guta siroma onako bas bas jako, cuje se mnogo
i zagrcne se cesto u pocetku
vidis a ja mislila da on vrti glavom i da se odguruje rukicom od mene jer ga muci nesto
nije mi palo na pamet da mu smeta moj 'protok' :S

kis, dajem mu od 30 do 60 ml dohrane

sali, ovako ga je kupala patronazna, ali kontam da je to zbog pupka bilo, ja sada planiram da napunim kadicu, pa na kupka da ga stavim, tj naslonim, a na kraju samo da ga isperem ovako... ne znam ni ja kako ce to da ide, ali mislim da ce mu prijati da se makar malo brcne u kadici...

Pa, to je nista!
Tara, nije ti on gladan, gladna beba ce popiti mnogo vise od toga.
U bebu posle podoja uvek mozes uliti jos 30-40 ml bez da joj bude muka.
Nista, ti nastavi da mu dajes toliko do kontrole, samo nemoj povecavati kolicinu, isprati skok u razvoju, dozvoli mu da napravi sebi hranu.
Posle, ako budes htela, postepeno smanjuj kolicinu dohrane za 10 ml dnevno ili, nemoj da mu dajes posle svakog podoja, nego npr. svakog drugog i sve tako dok ne ukinete.
Mada, ta kolicina moze da se izbaci i naglo, ali, ajde polako, da se ti ne sokiras. :)

:mrgreen::manikir:
kad nije imao srece pa dobio mamu manijaka :lol:
bicu ko one tetke sto samo kljukaju decu :lol:

za to raslojavanje ne znam ni sta je ni kako izgleda :S
a da se buni, pa buni se on ponajvise u pocetku kad krene bas tako jako, cujem onda da guta siroma onako bas bas jako, cuje se mnogo
i zagrcne se cesto u pocetku
vidis a ja mislila da on vrti glavom i da se odguruje rukicom od mene jer ga muci nesto
nije mi palo na pamet da mu smeta moj 'protok' :S

Izdoji malo prvo, ugusices ga ebote, nema kad da dise! :lol:

Elem raslojavanje, pisala sam vec.
Proizvodi se samo jedna vrsta (:lol:) mleka.
Kad stoji u kanalicima, rasloji se, masti isplivaju, odu ka dubini, zalepe se za zidove kanala, a blize bradavici ostane prednje, manje masno mleko.
U sledecem podoju, novo mleko se mesa sa onim koje je ostalo od prethodnog podoja blize bradavici.
E, sad, to mleko moze biti masno, ili, ako je duzi razmak izmedju podoja, onda se i ono rasloji, pobegnu masti gore, dublje.
Novo mleko, koje se proizvodi za vreme podoja je miks prednjeg i zadnjeg.
Slicno kao kad odvrnes slavinu i hoces da sipas vrucu vodu, prvi ide malo hladna, pa postepeno dodje do vruce.
Ako brzo posle toga ponovo otvoris da sipas hladnu, prvo ce izaci malo vruce, pa postepeno dolazis do hladne.
Ali, ako prodje dovoljno vremena, i ta vruca koja je ostala u slavini ce se ohladiti.
Tako nekako. :)

Elem raslojavanje, pisala sam vec.
Proizvodi se samo jedna vrsta (:lol:) mleka.
Kad stoji u kanalicima, rasloji se, masti isplivaju, odu ka dubini, zalepe se za zidove kanala, a blize bradavici ostane prednje, manje masno mleko.
U sledecem podoju, novo mleko se mesa sa onim koje je ostalo od prethodnog podoja blize bradavici.
E, sad, to mleko moze biti masno, ili, ako je duzi razmak izmedju podoja, onda se i ono rasloji, pobegnu masti gore, dublje.
Novo mleko, koje se proizvodi za vreme podoja je miks prednjeg i zadnjeg.
Slicno kao kad odvrnes slavinu i hoces da sipas vrucu vodu, prvi ide malo hladna, pa postepeno dodje do vruce.
Ako brzo posle toga ponovo otvoris da sipas hladnu, prvo ce izaci malo vruce, pa postepeno dolazis do hladne.
Ali, ako prodje dovoljno vremena, i ta vruca koja je ostala u slavini ce se ohladiti.
Tako nekako. :)
izgubih se kod ove vruce i ladne vode sa slavine zivota mi :mrgreen::lol:
u prevodu na srpski, kad se cicojka prepuni ko meni na dva, dva i po sata, a malac sisa redovno
jel dobija on masno mleko il ne dobija, pusti slavinu sad :p :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back