Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
super
mada mi sada kaze patronazna da ne diramo i ne radimo nista, stavila sam jod i gazu, dok ona ne dodje, sto oze biti i sutra, grrrrr,a kupan je u petak jos...

Nije isao na kopanje, sto bi mm rekao... ;)
Opusteno, kupaces ga sutra... :)

Mi smo tako ko manijaci kupali svaki dan... ko da se oni znoje... ahahahha...
Jos kod nas voda puna kamenca pa mu isusuje kozu

od prosle nedelje ga ne kupamo svaki dan... guzu mu svakako operem kad kaki
mada je dobro u pocetku ono kao rutina ovo ono... mada medo sad zaspiva i bez toga

Ja sam moju prvu bebu i ovu drugu svaki bozji dan kupala tj vece,cak i kad smo dosli iz porodilista,iako su vec bili kupani ujutru ja ih kupala opet,ne mogu brate da ih stavim u krevet takve,ja ne mogu da legnem dok se neistusiram...a i moja deca se znoje puno bilo bi strasno...

Nije vise uspavana beba? Prosla zutica? :super:
Kako klopa?
ja mislim da je prosla ili je na ooodlicnom putu : )
mnogo je manje uspavan,skoro uopste i znas da me strah da pricam i pisem samo da ga ne ureknem, kao baba neka sam postala : ))

sve cesce se budi sam da jede tacno na vreme, a i ako ga ja budim to vise nije onakvo mucenje, nego ga lagano probudim... i dobro jede, mnogo brze posisa sve, npr po 15 -20 min je na svakoj dojci, kontam da je to ok vreme s obzirom koliko je ranije dugo sisao, a kada posle toga pokusam da izmlazam ne ostane skoro nista, i dalje mu dajemo dohranu posle podoja, drzacu tako do kontrole pa cemo videti...

jedino opet malo teze kaki,obavezno place pre toga i napreze se kao da ce iskakiti ne znam sta ali je stolica ok boje i gustine : )

e cicak moja deca se znoje spavaju bebac spava samo u bodic sa dug rukavima i dole pidzamica a stariji kratkih rukava i gace ponekad donji deo..i to ga presvlacim dva puta nocu..npr on zimi nema sanse da nosi debee dzempere samo pamucne one jesenje inace je gola voda...

Nije isao na kopanje, sto bi mm rekao... ;)
Opusteno, kupaces ga sutra... :)

Mi smo tako ko manijaci kupali svaki dan... ko da se oni znoje... ahahahha...
Jos kod nas voda puna kamenca pa mu isusuje kozu

od prosle nedelje ga ne kupamo svaki dan... guzu mu svakako operem kad kaki
mada je dobro u pocetku ono kao rutina ovo ono... mada medo sad zaspiva i bez toga

ma da, nije on prljav ali vidim da mu prija kupanje, prija mu voda, mislim da vecini beba to prija, ne znam...
ne moze se on isprlati ne znam ni ja koliko ali opet sam ubedjena da mu je lepsi osecaj kada je okupan, bude polukomiran : )

ja mislim da je prosla ili je na ooodlicnom putu : )
mnogo je manje uspavan,skoro uopste i znas da me strah da pricam i pisem samo da ga ne ureknem, kao baba neka sam postala : ))

sve cesce se budi sam da jede tacno na vreme, a i ako ga ja budim to vise nije onakvo mucenje, nego ga lagano probudim... i dobro jede, mnogo brze posisa sve, npr po 15 -20 min je na svakoj dojci, kontam da je to ok vreme s obzirom koliko je ranije dugo sisao, a kada posle toga pokusam da izmlazam ne ostane skoro nista, i dalje mu dajemo dohranu posle podoja, drzacu tako do kontrole pa cemo videti...

jedino opet malo teze kaki,obavezno place pre toga i napreze se kao da ce iskakiti ne znam sta ali je stolica ok boje i gustine : )

Super! :)
Sad ulazi u skok u razvoju sa 3 nedelje.
Vazno je da u ovom periodu ne povecavas kolicinu dohrane da bi on sisanjem povecao kolicinu mleka.
Sisace cesto, meni se cinilo da jedan podoj traje 72h, ali prodje i to, znas vec i sama. :)
Koliko dohrane mu dajes?

Moj brat i njegova zena nikad malog nisu kupali svako vece... i nikad u kadici...
Nego kad stignu... ujutru, popodne, uvece... pod tus... za dva minuta...
Doduse, oni nemaju ni svedske... ni navlace pise... ni podizanje...

Jednom recju: mnogo opustenije podizu decu... nego kod nas...

Mi imamo milion nekih glupih saveta babice, doktora, sestre...
npr.njima su rekli bez kupanja dok ne otpadne pupak... koliko kontam, brze ce i da otpadne ako ga ne kvasis... logicno

mom prvom sinu je otpao 7dan drugom 10dan i kupala sam ih svaki dan cele,samo im glavica virila,posle se samo pupak tj ona stipanjka dobro osusi dezinfikuje i stavi jedna gazica i to je to.kad je otpao jedno dva tri dana sam jos dezinfikovala i to je to.lepse spavaju sto kaze tara nekako se pola uspavaju moj beban se kupa oko pola osam (jedva stignem da ga spremim jer vec se unervozi spava mu se)i u 20h mleko i spava kao top...prija im voda

jao kad smo kod skoka, meni se bas povecala dosta kolicina mleka sada, verovatno posle ovog skoka sa 6 nedelja (nama su svi ti skokovi cini mi se dolazili koji dan ranije)
jutros u cetiri kad sam ustala da ga podojim, leva sisa puna puncata
napravili pauzu posle nekih 20 minuta da ga presvucem, ono iz nje i dalje kaplje
pa je opet sisao i sisao, na kraju jadan vise nije ni mogao da posisa sve :D
hehe
pa se ubljucko ko prasac, mukica :) pa ga presvlacila

Moj brat i njegova zena nikad malog nisu kupali svako vece... i nikad u kadici...
Nego kad stignu... ujutru, popodne, uvece... pod tus... za dva minuta...
Doduse, oni nemaju ni svedske... ni navlace pise... ni podizanje...

Jednom recju: mnogo opustenije podizu decu... nego kod nas...

Mi imamo milion nekih glupih saveta babice, doktora, sestre...
npr.njima su rekli bez kupanja dok ne otpadne pupak... koliko kontam, brze ce i da otpadne ako ga ne kvasis... logicno

ne vidim kako na opustenost podizanja dece utice da li ih kupamo svako vece.
moje dete ima 15 meseci i obozava kupanje, odnosno ceo taj vecernji ritual i nema veceri da preskocimo. skinem ga u sobi i onda on onako gologuz jedva ceka da ga spustim sa komode za presvlacenje i pocne da trci prema kupatilu sa omiljenom crvenom lopticom za kupanje:D
u kadici pravi sou, prska na sve strane cici od srece. i zasto bih mu to ukidala?
tusa se plasi, tusirali smo ga na moru i na zlatiboru kad nismo nosili kadicu i ne voli, plasi se tusa. stariji brat je morao da sedne u tus kabinu i stavi njega u krilo da bismo mogli normalno da ga okupamo. i meni je vece cimanje to tusiranje, lepse i zgodnije je u kadici. o navlacenju i podizanju pise smo vec izbistrili, niko tebe ne tera da radis nesto svom sto smatras bespotrebnim, gde god da zivis.

ne vidim kako na opustenost podizanja dece utice da li ih kupamo svako vece.
moje dete ima 15 meseci i obozava kupanje, odnosno ceo taj vecernji ritual i nema veceri da preskocimo. skinem ga u sobi i onda on onako gologuz jedva ceka da ga spustim sa komode za presvlacenje i pocne da trci prema kupatilu sa omiljenom crvenom lopticom za kupanje:D
u kadici pravi sou, prska na sve strane cici od srece. i zasto bih mu to ukidala?
tusa se plasi, tusirali smo ga na moru i na zlatiboru kad nismo nosili kadicu i ne voli, plasi se tusa. stariji brat je morao da sedne u tus kabinu i stavi njega u krilo da bismo mogli normalno da ga okupamo. i meni je vece cimanje to tusiranje, lepse i zgodnije je u kadici. o navlacenju i podizanju pise smo vec izbistrili, niko tebe ne tera da radis nesto svom sto smatras bespotrebnim, gde god da zivis.
<3 mislim da smo i mi pocel;i da uzivamo u kupanje, ne place vise, sad se umiri skroz, cuti i cini mi se da bas uziva i nogicama je pracko malo :)
ja obozavam da ga kupam,,,,
to prebrisavanje mokrom pelenom meni nije nista, nemam osecaj da sam ga ocistila, pogotovo od bljuckanja, to se bas oseti

jao kad smo kod skoka, meni se bas povecala dosta kolicina mleka sada, verovatno posle ovog skoka sa 6 nedelja (nama su svi ti skokovi cini mi se dolazili koji dan ranije)
jutros u cetiri kad sam ustala da ga podojim, leva sisa puna puncata
napravili pauzu posle nekih 20 minuta da ga presvucem, ono iz nje i dalje kaplje
pa je opet sisao i sisao, na kraju jadan vise nije ni mogao da posisa sve :D
hehe
pa se ubljucko ko prasac, mukica :) pa ga presvlacila

Kad vidis da je prepunjena, a proslo je vec dosta vremena od prethodnog podoja, prvo malo izmuzi, pa mu daj da bi uspeo da pokupi i zadnje mleko.
Vrlo brzo ce on porasti, pa ce posisati sve.
Bude taj raskorak posle skoka, navuku vise nego sto im treba u tom trenutku ali taman onoliko koliko ce im biti potrebno do sledeceg skoka. :)

Žene, treba mi vaše mišljenje. Ja sam još uvek pod utiskom onog Stefanovog pada od jutros, i samo ga zagledam, gledam zenice, posmatram ponašanje, gledam da li će da povraća :roll: Luda žena, priznajem, ali tako je nezgodno pao, da se plašim da se ne pokaže nešto naknadno, neki potres, daleko bilo.
On je ok, veseo, nema nikakvih znakova zabrinjavajućih. Jedino znakova da mu se spava, što je normalno u ovo vreme. Navikao je oko 11 da ide da spava.
E, sad, smem li ja njega da uspavam sad? Pao je oko 8 i nešto. Kontam, da je trebalo nešto da se pokaže, do sada bi se valjda pokazalo. :think: A opet me je strah.
Šta biste vi uradile?

Kad vidis da je prepunjena, a proslo je vec dosta vremena od prethodnog podoja, prvo malo izmuzi, pa mu daj da bi uspeo da pokupi i zadnje mleko.
Vrlo brzo ce on porasti, pa ce posisati sve.
Bude taj raskorak posle skoka, navuku vise nego sto im treba u tom trenutku ali taman onoliko koliko ce im biti potrebno do sledeceg skoka. :)
ovo se ona tako prepunila posle 2 i po sata...
jutros sam ga skroz izmazala mojim mlekom, jer nije lepo usta otvorio pa dok sam ga 'nagovorila' da zine, umila sam ga :/
raspricao se covek jutros, guguce nesto, hehe, stavila ga da siki, a on se izmotava, puci usta, namesta ih u "O" i tako.... zeza majku :)
i ume tako da me prevari vec par puta, nikako da zine, kao nesto se izmotava i onda totalno neocivano odjednom zine i zgrabi sisu, a to me tako zaboli :D
nekako bar divljaci navrne tih prvih par minuta
moram posle da mu je otimam, pa polako lepo da je opet stavim....

Pravila kod nas....da,da se nekvasi pupak,siroki povoj,navlacenje pise(mada to zavisi od doktora neko je za neko ne kao i ovde u parizu)podizanje pise,i da se od kupke isusuje koza bebi mislim sve su to gluposti...ovde se koristi pampers od prvog dana,i nista im nefali...samo mi pametujemo u srbiji...

Mi smo pre otpadanja pupka kupali Saru ovako
ovo je inace i nasa patronazna, divna je bila, sve pohvale za nju :)
A i sad je kupamo manje vise isto samo ne pazimo na pupak i okrenemo je posle od napred da je okupamo i cao.

Jel moze neko da mi kaze kako se beba kupa jos, ako nije preko ruke? Nama ovako najlakse..ja ne kapiram ono da je ubacim u kadicu sa vodom, na kupko i to..to mozda kad bude mogla da sedi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back