Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sad jedem mlecno sve i ona je ok, ali od pocetka ne jedem citruse niti povrce koje mozda nadima..a tako mi se jedu karfiol i kelj, uh...nego kao necu da rizikujem

Ebiga, ne znam, ja sam jela i pasulj i sve to, ali, opet kazem, imala sam srece.
Niko ne moze da ti garantuje da joj nece smetati, ako ti se toliko jede, ti probaj jednom malo, pa vidi, to je jedini nacin da saznas.

Tara, jel to prvi odlazak u savetovaliste? :)

Mi bili na uz kukova, kaze dr sve super, i kicma, i moze da se skine siroki povoj. Onda otisla i kod ortopeda i on pogledao, i kaze ok, a za skidanje mi rekao pa mozes da drzis jos malo, ne smeta, iovako je hladno pa da je greje..
I sad se ja dvoumim..vidim kad sam joj skinula juce preko dana ona srecna mlatara nozicama..ali sam joj vratila povoj kad smo isle u setnju i nocu, da greje stomacic..sad kao kombinujem, nesto mi rano da potpuno ukinem
Kako hoces... ali samo da znas... siroki povoj ne postoji nigde sem kod nas... cista glupost... mada je praktican kad je beba mala. ;)
Nece naskoditi ali nece ni pomoci.
Samo moze bekani da smeta kad hoce da pomera nogice i prducka ;)

Tara, adaptirano davaj najodvratnije... ako mozes kupi alernovu... Da ga kasnie lakse vratis na siku, jer ako uzmes neko lepo... posle mogu da odbiju siku...
za humanu sam cula da je najodvratnija od tih obicnih AD... ;)

Svako AD mleko je relativno losheg ukusa ;)... obichna Humana malo smrducka, ali nije losha, HA Humana je gorka u pm, NAN je relativno ok i obichan i HA, a o Novalac-u necu ni da pricham da mi ne skochi prEtisak ... eto tu Allernovu nismo probali :roll:

ja sam skontala da je široki povoj stvar izbora, znam da se nekad podrazumevao, da ne pričam o uvijanju u pelene kao kifle, uh!
kad se bebac rodio, bilo je PREtoplo pa nismo hteli da ga dodatno maltretiramo..
sad, da li je sreća ili široki povoj ne služi ničemu, sve je kako treba sa kukićima :)

a za adaptirano mleko sam u porodilištu videla da daju špricem, i ja sam bila protiv da se daje flašica iz straha da ne odbije sisu posle
a morala sam par puta jer su me istripovali da mi je mleko slabo :roll:
no to je prošlo, a mi i dalje sisamo

Svako AD mleko je relativno losheg ukusa ;)... obichna Humana malo smrducka, ali nije losha, HA Humana je gorka u pm, NAN je relativno ok i obichan i HA, a o Novalac-u necu ni da pricham da mi ne skochi prEtisak ... eto tu Allernovu nismo probali :roll:

Znas koliko je odvratno kad skoro bacim peglu dok mu spremam...
Gadi mi se da liznem da vidim jel vruce... pa sve na ruku stavim... bljak
A medo ga krka kao da je cokolada... ahahah... sta ce kad ne zna za bolje... nema izbora ;)

Birice, kad oni prerastaju tu alergiju na mleko?
Jel ti ne moras da kupujes ova digestiv, ti koristis HA obicno? (ovde kod nas samo ta imaju, pa nemam pojma dal da kupujem u ns alernovu ili smem obicno HA?) koja je razlika?

Znas koliko je odvratno kad skoro bacim peglu dok mu spremam...
Gadi mi se da liznem da vidim jel vruce... pa sve na ruku stavim... bljak
A medo ga krka kao da je cokolada... ahahah... sta ce kad ne zna za bolje... nema izbora ;)

Birice, kad oni prerastaju tu alergiju na mleko?
Jel ti ne moras da kupujes ova digestiv, ti koristis HA obicno? (ovde kod nas samo ta imaju, pa nemam pojma dal da kupujem u ns alernovu ili smem obicno HA?) koja je razlika?

Armin jede Humana HA 3ku ... ona u sebi ima laktozu, nama je dr rekla da je to dovoljno, nema potrebe da uzimamo neku hranu koja u sebi NEMA laktozu, kao Novalac-ova Allernova ... e sad on od tog mleka nije dobijao ekcem, pa mu je valjda to ok ... prerastu oko trece godine zhivota , neko pre neko kasnije

Meni dr.rekla da moje mleko sadrzi laktozu. Nisam nikad kontala da laktoza ima veze sa tim.
Mislila sam da su ova digestiv vise razlozena pa mi zato njih prepisuje...
3 godine :(
Joj ja mislila oko godine ce to prerasti... Smor :(
Ako mu do trece godine ne budem smela davati nista mlecno... ou maj gad! Pa sta ce jesti kukala mu majka

Meni dr.rekla da moje mleko sadrzi laktozu. Nisam nikad kontala da laktoza ima veze sa tim.
Mislila sam da su ova digestiv vise razlozena pa mi zato njih prepisuje...
3 godine :(
Joj ja mislila oko godine ce to prerasti... Smor :(
Ako mu do trece godine ne budem smela davati nista mlecno... ou maj gad! Pa sta ce jesti kukala mu majka

Sadrzi, i to oko 7g na 100ml.
Laktoza je osnovni izvor energije za bebu, nije u njoj problem, nego u proteinima kravljeg mleka.

Znam da nije, joj, nisam pitala u tom kontekstu.. :lol:
Fora je što sam malo kilava pa mi svaka menstruacija pokvari tih par dana, vučem se k'o bolesnik zbog obilnog krvarenja il' se plašim da ću se opet vući k'o bolesnik. Zato pitam :)

Poslednja izmena:
a da pitam ja mame nešto i nek me neko citira da ne ostane nevidljiv post..
kad ste dobile prvu menstruaciju posle porođaja? pitanja za ove što doje
pošto izostane u prvih nekoliko meseci
ili dok god se beba doji? m?

posle neka 4 meseca...valjda...ili 3
vise se i ne secam
znam da nisam bas dugo uzivala
krvarila mesec dana, malo jace mozda, i taman se opustila i dobijem :confused:
dojila 10 ipo m.

fertilityreturn.gif

http://kellymom.com/bf/normal/fertility/

Znam da nije, joj, nisam pitala u tom kontekstu.. :lol:
Fora je što sam malo kilava pa mi svaka menstruacija pokvari tih par dana, vučem se k'o bolesnik zbog obimnog krvarenja il' se plašim da ću se opet vući k'o bolesnik. Zato pitam :)

velika je sansa da ce da ti se promeni :)
ja sam pre trudnoce prva 2 ili 3 dana imala jake bolove i nije mi bilo dobro uopste...
posle porodjaja kad sam dobila, banja
posle nekog vremena pocelo opet da boli ali jako malo
nekad ne moram ni da popijem lek
sve u svemu, mnogo je bolje nego pre

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back