beatricaa
Veoma poznat
- Poruka
- 10.100
Pa sad... mi smo sve ukupno dobili nesto preko 50 000,00, sto od drzave, sto od opstine( mislim da je razlicit roditeljski dodatak od opstine, do opstine ), nama je to ok cifra kad ti neko pokloni.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni je pomogla aventova pumpica da stimulise mleko...i to bas bas, odjednom prepune grudi, nisam znala sta cu sa mlekom kog dan pre toga nije ni bilo![]()
Pa sad... mi smo sve ukupno dobili nesto preko 50 000,00, sto od drzave, sto od opstine( mislim da je razlicit roditeljski dodatak od opstine, do opstine ), nama je to ok cifra kad ti neko pokloni.
Morate ici oboje da potpisete kad prijavite dete u opstini gde je porodiliste.
A izvod iz knjige rodjenjih je gotov nedelju dana nakon toga, i to moze i tata sam da pokupi u bilo kojoj opstini - koja vam je najbliza
Morate ici oboje da potpisete kad prijavite dete u opstini gde je porodiliste.
A izvod iz knjige rodjenjih je gotov nedelju dana nakon toga, i to moze i tata sam da pokupi u bilo kojoj opstini - koja vam je najbliza
A sto moraju oba roditelja da idu da prijave dete?
Ne mora!
Ja sam se porodila u NS, a zivim u drugoj opstini.
Mm je posle nedelju dana otisao u NS kod maticara i izvadio krstenicu.
Sto se tice roditeljskog dodatka... isplati se kako ne... mi smo dobili oko 60.000 ... Nasa bedna opstina daje samo 5... Dok su u drugim bile i cifre do 90.000...
Sve papire sam spremila jos pre porodjaja..
Ako ne mozes sama... sve to muz moze da ti odradi![]()
ja skupih papire bez problema , ovih cu dana do centra za soc. rad i da zavrsim polako s tim....
nisu uopste silni papiri u pitanju
druga je prica deciji dodatak, tu su bas preterali s papirima....
inace misim da oba roditelja moraju ici u opstinu ako su u braku manje od devet meseci, ako su vise, ne moraju
Ne znam, veruj mi, takva je nasa divna drzava, ali mm je prvo otisao sam, i rekose mu da mora doci i majka (bez obzira sto smo vencani) da potpise..tako smo mi lepo dete strpali u auto, potpisao on, dok sam ja cekala, posle otisla ja, da ne nosimo dete gore, i eto..
Aj dobro kad mi ne verujete..nije ni vazno, nemam zelju sad da se ubedjujem
Kazem - bio mm prvo sam, i rekli mu moramo oboje doci da potpisemo..a u braku smo vise od 9 meseci
A jel ti imas njegovo prezime ili si ga dodala svom?
To je bio moj slucaj i to vode kao dva razlicita prezimena pa zbog toga moraju oba roditelja.
Joj kakav secerko...
Aj dobro kad mi ne verujete..nije ni vazno, nemam zelju sad da se ubedjujem
Kazem - bio mm prvo sam, i rekli mu moramo oboje doci da potpisemo..a u braku smo vise od 9 meseci