Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to ti je ovo
http://www.ready.rs/
domaci prozivodjac bebi stvari

neizreciva, ja sam jos povoljnije prosla sa divnim domacim stvarima, kupila sve u radnji Ariljca, oni drze uvek od vise proizvodjaca stvari, peskir taj veliki sam platila 800 dinara, msm, uglavnom sve jeftinije od readyja...
inace meni se njohove stvari nekako ne svidjaju, pogotovo onaj plis
ja inace plis ne volim na bebama, imamo par stvari sam, jednu kupila ja, a ostale je dobio :/

znam da nisu ultra jeftini, kod nas na buvljaku ima jeftinijih stvari ali ja volim te jake boje i aplikacije i bas volim plis, dezeni su mi fantasticni, a kvalitet cemo da vidimo.....kod nas u stanu je dosta hladno i moracu bebi da oblacim bodi dugih rukava, carapice i zeku....plis je ipak malo topliji u odnosu na pamuk i sa sinom mi se pokazao super......

moj bekan se u plisu sav upali od vrucine :/
izbegavam.... a ne volim ga ni ja

:) meni je divan i topao....imam par stvari i pamucnih ali nisam bila toliko zadovoljna....

kupila sam alverde kozmetiku za bebe...ima svasta nesto: kupka, ulje, krema za telo, krema za hladno vreme, krema protiv ojeda......prirodna je kozmetika, meni njihovi proizvodi jako prijaju.....nadam se da ce se pokazati ok, ultra je blaga....

Poslednja izmena:
zdravo svima!
nisam pisala do sada, mada vas citam dosta redovno... moj je slucaj malo specifican... ja sam iz srbije, muz mi je iz druge zemlje, a zivimo u trecoj... a na sve to, nismo cak ni u evropi nego u latinskoj americi, tako da, ako ste mislile da ste izlozene zbunjujucim i kontradiktornim savetima, zamislite sta se desava kad slusate tri verzije u isto vreme..:)
da se vratim na temu, imam jedno pitanje.. poceli smo sa uvidjenjem cvrste hrane u petom (ovde se pocinje sa zitaricama- pirinac i ovas, mada ja nisam htela da dajem ovas dok nije napunio 6 meseci), i sad kad je napunio 6 se pocelo sa vocem i povrcem(dobili spisak namirnica koji se malo razlikuje od onoga kako vidim da se u srbiji uvodi) s tim da ide jedna vocka pa jedno povrce naizmenicno- dva dana po dva puta da se uvede. pedijatar je insistirao da ne mesam nove ukuse sa poznatim, nego da mu sve dajem u cistom obliku..
voce hoce da jede, i to narocito ono slatko... papaju, bananu, suve sljive... jabuku nece recimo uopste al ajde, vecinu voca hoce... ali povrce- nikako. probali smo krompir, sargarepu, tikvice i grasak i nista mu se ne svidja uopste. i sad mene zanima, hoce li se to menjati vremenom? verovatno zvucim kao ludak, al nekako me uhvatila frka da ce sad celog zivota samo hteti da jede slatkise:))
(p.s. probala sam da pomesam tikvice sa bananom i tako hoce... posto tikvice ionako nemaju ukus... ali ako oseti krompir ili sargarepu- odmah krene da vrti glavom i stiska usta)

zdravo svima!
nisam pisala do sada, mada vas citam dosta redovno... moj je slucaj malo specifican... ja sam iz srbije, muz mi je iz druge zemlje, a zivimo u trecoj... a na sve to, nismo cak ni u evropi nego u latinskoj americi, tako da, ako ste mislile da ste izlozene zbunjujucim i kontradiktornim savetima, zamislite sta se desava kad slusate tri verzije u isto vreme..:)
da se vratim na temu, imam jedno pitanje.. poceli smo sa uvidjenjem cvrste hrane u petom (ovde se pocinje sa zitaricama- pirinac i ovas, mada ja nisam htela da dajem ovas dok nije napunio 6 meseci), i sad kad je napunio 6 se pocelo sa vocem i povrcem(dobili spisak namirnica koji se malo razlikuje od onoga kako vidim da se u srbiji uvodi) s tim da ide jedna vocka pa jedno povrce naizmenicno- dva dana po dva puta da se uvede. pedijatar je insistirao da ne mesam nove ukuse sa poznatim, nego da mu sve dajem u cistom obliku..
voce hoce da jede, i to narocito ono slatko... papaju, bananu, suve sljive... jabuku nece recimo uopste al ajde, vecinu voca hoce... ali povrce- nikako. probali smo krompir, sargarepu, tikvice i grasak i nista mu se ne svidja uopste. i sad mene zanima, hoce li se to menjati vremenom? verovatno zvucim kao ludak, al nekako me uhvatila frka da ce sad celog zivota samo hteti da jede slatkise:))
(p.s. probala sam da pomesam tikvice sa bananom i tako hoce... posto tikvice ionako nemaju ukus... ali ako oseti krompir ili sargarepu- odmah krene da vrti glavom i stiska usta)

Cao MSP :bye:
iz mog iskustva: samo treba biti uporan, ako nece nesto da jede napraviti par dana pauze pa probati opet, mnogi klinci se u medjuvremenu predomisle. Ili (po Novkinom savetu, sto je kod mene upalilo) probaj da ono sto ne voli zamaskiras sa onim sto voli; mi smo tako pobedili brokoli dodajuci bananu.
Jedno vreme, s pocetka, sam se i ja plasila da nece nikad hteti povrce jer je samo voce hteo da jede, a sad sa 10 meseci vise voli povrce...eto, ne znam zasto, jednostavno se tako desilo.

Pisi nam cesce, uvek me obraduju nove clanice ovde :cmok:

Cao MSP :bye:
iz mog iskustva: samo treba biti uporan, ako nece nesto da jede napraviti par dana pauze pa probati opet, mnogi klinci se u medjuvremenu predomisle. Ili (po Novkinom savetu, sto je kod mene upalilo) probaj da ono sto ne voli zamaskiras sa onim sto voli; mi smo tako pobedili brokoli dodajuci bananu.
Jedno vreme, s pocetka, sam se i ja plasila da nece nikad hteti povrce jer je samo voce hteo da jede, a sad sa 10 meseci vise voli povrce...eto, ne znam zasto, jednostavno se tako desilo.

Pisi nam cesce, uvek me obraduju nove clanice ovde :cmok:

Hvala mnogo! Sad sam mirnija kad znam da ce to mozda da se menja... Mislim da dodatno otezava to sto voce koje mu se ovde nudi je dosta sladje od naseg pa mu se onda povrce tek cini extra bljutavim.

E,da, ko zna engleski, ja bih da preporucim ovaj sajt...

http://wholesomebabyfood.momtastic.com/

ima sve lepo po namirnicama- sta imaju korisno, kako se ciste, kako se kuvaju, recepti u zavisnosti od starosti bebe i na kraju ideje sa cim da se mesaju... meni je skroz super

to ti je ovo
http://www.ready.rs/
domaci prozivodjac bebi stvari

neizreciva, ja sam jos povoljnije prosla sa divnim domacim stvarima, kupila sve u radnji Ariljca, oni drze uvek od vise proizvodjaca stvari, peskir taj veliki sam platila 800 dinara, msm, uglavnom sve jeftinije od readyja...
inace meni se njohove stvari nekako ne svidjaju, pogotovo onaj plis
ja inace plis ne volim na bebama, imamo par stvari sam, jednu kupila ja, a ostale je dobio :/

Ja sam od njih narucila par stvari preko neta. Pre toga sam kupila nesto njihovo u Tempu i svidelo mi se, pa rekoh jednostavnije je ovako nego lutati gradom (bio je januar mesec ko ce ici traziti bodice i zekice sa tromesecnom bebom). Sve je bilo ok sto se dostave tice, ALI ono sto su mi poslali je dno dna. Narucila sam robu za 4-5000dinara i od svega toga su samo carapice bile ok. Bodici koje se kopcaju napred (delovalo je prakticno) su se raspali nakon drugog pranja, neki komplet koji je bas lepo izgledao na netu je bio sav od sintetike, i brojevi im nisu usaglaseni (npr 74 bodi, zeka i komplet pantalone-bluza su sve razlicite velicine, a isti su broj). Sve u svemu pokajala sam se.

Nadam se da ces ti imati drugacije iskustvo sa njima :cmok:

Ja sam od njih narucila par stvari preko neta. Pre toga sam kupila nesto njihovo u Tempu i svidelo mi se, pa rekoh jednostavnije je ovako nego lutati gradom (bio je januar mesec ko ce ici traziti bodice i zekice sa tromesecnom bebom). Sve je bilo ok sto se dostave tice, ALI ono sto su mi poslali je dno dna. Narucila sam robu za 4-5000dinara i od svega toga su samo carapice bile ok. Bodici koje se kopcaju napred (delovalo je prakticno) su se raspali nakon drugog pranja, neki komplet koji je bas lepo izgledao na netu je bio sav od sintetike, i brojevi im nisu usaglaseni (npr 74 bodi, zeka i komplet pantalone-bluza su sve razlicite velicine, a isti su broj). Sve u svemu pokajala sam se.

Ja htela da poručim neke stvari al sad neću.

ja nisam nista ni porucila od njih, rekoh da mi se nista i ne svidja
neizreciva je, ne ja, ja sam sano stavila link jer je nc pitala sta je to

ćaos MSP!

papaja :) ja bi da to meni neko uvede redovno ahahahaha i mango :)
tamo mora da je šljiva egzotika :)

joj kad smo bili u Egiptu umrli od smeha, šljiva ladno bila na polici sa egzotičnim voćem :)

ja bih ti isto savetovala da zbućkaš povrće sa voćem. recimo šargarepa jabuka. ček ček ne voli jabuku. pa onda sa papajom :)
ili možeš i sa mlečnim pirinčanim pahuljicama. ja sam tako brokoli i sad ga super jede i bez toga.

e sad treba mi savet:
hoću da uvedem i treći obrok sad kad smo napunili 8 meseci :)
samo ne znam gde da ga uturim....

1 varijanta:
6 podoj
9 doručak
12 ručak
15 podoj
18 večera
20-21 podoj

2 varijanta
6 podoj
9 doručak
12 podoj
15 ručak
18 večera
21 podoj

nešto sam u nedoumici, da li da pomerim podoj sa 15 kako sad radim, na podne ili da ostavim tako...

kao ste vi radile?

i Ija tražim onaj post gde si pisala koliko količinski jedu, ali ne nalazim....mala teglica do x meseca, pa velika od kad??? sorry baš sam tražila...

evo mene sa pitanjima : )
koliko spavaju novordjene bebe, i da li treba da zaspe odmah posle hrane, podoja ili su budne sat-dva, tj neko vreme...

i da, da li je za vadjenje krstenice potrebno da idemo oboje sa bebom ili beba ne ide uopste ili kako? ne znam ni kada je ok prvi put izaci sa bebom napolje u ovom periodu?

zapravo ja nista ne znam : )

..zsuki, probaj i ovako i onako, verovatno ce ti zavisiti od dnevnog spavanja kad joj vishe odgovara sika, a kad kashika..
..moji su bolje jeli kad se naspavaju, ali su bolje i spavali kad se najedu :lol: pa smo cinculirali zavisno od dana do dana..

ahahahah meni najviše odgovara da u 9 bude podoj, a ne da ustajem pa da joj spremam nešto :)
verovatno ću napraviti voće prethodni dan, da ne moram da zombišem :)
a ako bude jela palentu ili šta već, još nemam ideja to ne znam ima da urla dok ne skuvam...

koliko spavaju novordjene bebe, i da li treba da zaspe odmah posle hrane, podoja ili su budne sat-dva, tj neko vreme...

i da, da li je za vadjenje krstenice potrebno da idemo oboje sa bebom ili beba ne ide uopste ili kako? ne znam ni kada je ok prvi put izaci sa bebom napolje u ovom periodu?

Spava kad hoce, jede u prvih 6 nedelja na 2, 2 i po, ne vise od 3 sata i danju i nocu, posle jede kad hoce. :)
Za krstenicu, nemam pojma.

mi smo isli zajedno jer nismo u braku, ukucaj na googl opstinu koja vam treba za maticara, trebalo bi da pise sve kako i sta....
a bebe i spavanje, mislim da taj prvi mesec bebe uglavnom sisaju i spavaju u idealnim uslovima, tj kad ih nista ne muci, pa posle postepeno budu vise i vise budne kako rastu :) ali prvi mesec mislim da i treba samo da spavaju i jedu, to bi bilo super :)

:rotf::rotf::rotf:
za spavanje nemam pojma koliko bi "trebalo" sve to valjda zavisi od bebe...moja se nikad nije uklapala u "trebalo" bi... ona je bila budna par sati dnevno, recimo oko 4 sata, ali mnogo toga ode na povijanje, sikenje itd. a kad su počeli grčevi onda je bio haos... nadam se da će vas to zaobići.

za izaženje, mi smo je sa otprilike 2 ned počeli luftirati na prozoru par minuta, pa malo na terasu, pa sa oko 3-4 nedelje napolje u kratku šetnjicu 15 min i tako...
ja kontam taman dok se ti malo oporaviš od seckanja možeš i napolje u šeznjicu... ako ne bude minus beskonačno naravno...

Poslednja izmena:
ahahahah meni najviše odgovara da u 9 bude podoj, a ne da ustajem pa da joj spremam nešto :)
verovatno ću napraviti voće prethodni dan, da ne moram da zombišem :)
a ako bude jela palentu ili šta već, još nemam ideja to ne znam ima da urla dok ne skuvam...

..ma mislila sam na dnevno spavanje i ruchak, ne na jutro.. :lol:

..a za jutro - pisala sam vec, ja sam davala voce iz teglica upravo zbog toga,
chak i kad je (posle nekog vremena) bilo svachega svezeg..

znam novka :)
a ja samo mislim na moje spavanje :)

ja uvek napravim dve porcije klope, pa mi ostane za sutradan...nekako ne uspem jednu da utrefim, a sad sam se pomirila sa subdinom :)

probaću obe varijante. mislila sam zbog grudi i mleka...ali valjda će se i nemani naviknuti na novi režim. meni treba tačno mesec nakon što izbacim jedan podoj da se aklimatizuju....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back