Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ija, čestitamo Junioru rodjendanka sa danom zakašnjenja. Izvini, nisam znala :)

Boki, super što idete kući :super: Ma, super je on bebac, borac i jak :super: A za sisanje, polako. Pa tek treba da nučite, i ti i on. Nemoj dojku nameštati prema bebi, već bebu nameštaj na dojku. Nemoj da držiš bebu u jednom položaju i da pokušavaš da mu uguraš bradavicu u usta, već njega nameštaj, a dojku ne pomeraj. Stomačić uz tebe, uz tvoje telo, a njegovu glavicu nameštaj dok ne postignete dobar položaj i dok lepo ne uhvati bradavicu. Hej, pa teži deo ste položili sa 10-kom, ovo je mačji kašalj za dvoje hrabriša :zag:

Inače, ja čekam muža pa da vodimo Stefketa kod dr. Ima 39 temperaturu od jutros. Dala sam mu brufen ( nisam imala paracetamol, a računam juče je napunio 9 meseci, valjda je ok i brufen. To sam imala, šta da radim, dala mu 2,5 ml ), ali mu i nije nešto pala. MIslim, nije više 39, 37,9 je, ali ja bih da mu padne skroz. Šta mu je sad, samo da čovek nije miran. Verovatno je virus, ali moram ga odvesti, da vidim šta će da mu kažu. Još ne radi njegova dr, pa kod kog upadnemo, videćemo...
I moram, jednostavno moram da se žalim, pući ću. Plače mi se, ma sva sam za kanalizaciju, ni za šta drugo. Moja je svekrva, sa onako gadljivim izrazom lica, onim kao da je u najmanju ruku nobelovac, a ja nekvalifikovani fizikalac, komentarisala - pa da, šta ste drugo pa očekivali, ko još seče detetu kosu pre krštenja? Šta se sad čudiš što je bolestan, pa ti si ga razbolela, ti si kriva!
Mislim, nisam ja kreten, znam da virus, ili bakterija, na kraju krajeva, ne odvaja ošišane od neošišanih ( ebte, samo smo mu šiške skratili, bile mu do nosa bre ) ali mi je tako teško palo, i onaj njen izraz lica, i reči i stav... Oseti se čovek kao zločinac, kao ubica, majke mi.
Kad bih samo mogla da odem negde odavde, ma u kolibu, u kolibu, samo da imam svoj mir, i mir svoje porodice, ovo je više ubijanje i živaca i mozga.... :sad2:

"OTKUD SAM ZNAO KAKVE PLANOVE IMAS SA DASKOM" AHAHahahahahhahahahahha
pa to je legenda ziva ahahhaha
smejem se vec 15 minuta... mm me pita sta mi je... ahahhahaha

ps. ovaj moj odkad ne radi(samo po potrebi ide-par puta nedeljno), postao manijak... ja npr.legnem i gledam tv, donesem cebe... ustanem i odem u wc, vratim se a on slozio cebe, odneo u sobu i namestio krevet... Ahahaahah... tu smo se posvadjali.. sad to vise ne radi.. mislim stvarno... :roll:
Ima visak energije i ne zna kako da ga potrosi... ova susa ga ubila, inace bi on svaki drugi dan kosio i sredjivao dvoriste

:rotf:

A što se tiče muževa i spremanja, ja nekako u većini slučajeva to shvatam ovako:
Žena kaže:
- Slušaj kad ti govorim,
- ti i ja moramo da pričamo,
- tvoje stvari su svuda na podu,
- ukoliko ih ne pokupiš, ostaćeš bez odeće
- sve da si ih skupio i to odmah!

Muškarac razume:
- blablabla SLUŠAJ,
- blablabla Ti i JA
- bla bla blaa NA PODU
- bla blabla BEZ ODEĆE
- bla blablabla I TO ODMAH!

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

pa da to su ti sto se kao sami raspadnu ali i to traje, mada kao sto rekoh meni su rekli da mogu da ih izvadim posle nedelju dana...

ata ne sekiraj se, imam i ja jednu ovde u kuci takvu, dok sam bila trudna sa sofijom kunula i klela i mene i dete u stomaku, a sad je najvise voli 9-o praunuce to ti je , pa onda nemoj da uspavljujes dete kad se smrkava, nemoj da sisas ti dete mora kum, da prohoda do godine inace bla, bla truc truc....sto place, sto nema zube, sto ovo, sto ono...ma mani me zeno...
mada ja imam dugacak jezik i kratak fitilj, kad dreknem cela kuca se drma, da vidis kako posle slusaju svi

pa da to su ti sto se kao sami raspadnu ali i to traje, mada kao sto rekoh meni su rekli da mogu da ih izvadim posle nedelju dana...

ata ne sekiraj se, imam i ja jednu ovde u kuci takvu, dok sam bila trudna sa sofijom kunula i klela i mene i dete u stomaku, a sad je najvise voli 9-o praunuce to ti je , pa onda nemoj da uspavljujes dete kad se smrkava, nemoj da sisas ti dete mora kum, da prohoda do godine inace bla, bla truc truc....sto place, sto nema zube, sto ovo, sto ono...ma mani me zeno...
mada ja imam dugacak jezik i kratak fitilj, kad dreknem cela kuca se drma, da vidis kako posle slusaju svi

Ja procitala kao da se obraca detetu:"Nemoj da sisas ti, dete, mora kum!" :eek: :lol:

cure, evo kratko da se javim samo, kuci smo, nas dvoje sami :) taja radi jos danas i onda je i on na porodiljskom, jos nisam bas svega svesna pa ocekujte milion pitanja kad dodjem k sebi :)
on je dobar, sikio je kad smo stigli kuci i sad u tri, presvukla ga, spava i tako....
bas je dobar za sada , no videcemo dal ce veceras da napravi zurku :)
inace jako sam mali, 2380 grama, pa mu je sve ali sve veliko, te cemo morati opet u.kupovinu eksta malih stvari....hehe, kao misic je u svemu, guzice nema nigde :)
sutra cu posle patronazne da zovem i zakazem ovo sve sto treba od pregleda i kontrola i tako....
mrvicast je, ma... na otpustu tamo, svi u njega gledaju hehe, i komentarisu kako je mali i lep :) i takooooo.....mozak mi je blokirao nacisto.....
inace danad dosta beba tako neplanski, odjednom otpustise kuci, kolko nacuh imaju neku intrahospitalnu infekciju kanda, posto neka deca zaradise neke infekcije, pa onda sibaju sve kuci sto mogu.....
znam da sam htela jos nesto napusati, al da me ubijete ako.mogu sad da se setim..... a da, otpao nam pupak, videh kad sam ga presvlacila....

cure, evo kratko da se javim samo, kuci smo, nas dvoje sami :) taja radi jos danas i onda je i on na porodiljskom, jos nisam bas svega svesna pa ocekujte milion pitanja kad dodjem k sebi :)
on je dobar, sikio je kad smo stigli kuci i sad u tri, presvukla ga, spava i tako....
bas je dobar za sada , no videcemo dal ce veceras da napravi zurku :)
inace jako sam mali, 2380 grama, pa mu je sve ali sve veliko, te cemo morati opet u.kupovinu eksta malih stvari....hehe, kao misic je u svemu, guzice nema nigde :)
sutra cu posle patronazne da zovem i zakazem ovo sve sto treba od pregleda i kontrola i tako....
mrvicast je, ma... na otpustu tamo, svi u njega gledaju hehe, i komentarisu kako je mali i lep :) i takooooo.....mozak mi je blokirao nacisto.....
inace danad dosta beba tako neplanski, odjednom otpustise kuci, kolko nacuh imaju neku intrahospitalnu infekciju kanda, posto neka deca zaradise neke infekcije, pa onda sibaju sve kuci sto mogu.....
znam da sam htela jos nesto napusati, al da me ubijete ako.mogu sad da se setim..... a da, otpao nam pupak, videh kad sam ga presvlacila....

...dobro dosli kuci:D
...Bokice sto ces da kupujes druge stvari, brzo ce on da doraste do tih i da ih preraste videces i sama, mislim da ti je to
nepotrebno trosenje novca....
...i samo da ti kazem moje majke prijateljica je sa punih 9 meseci rodila decaka od 900g, pisale su novine o njemu svojevremeno, i eno
ga sad covek od 204cm...samo se vi lepo mazite i pazite bice sve ok:heart:

Bokice :super: Sad uživajte, sikite, mazite se, rastite.... :heart: Mrvičak mali, mora da je presladak :heart:
Mrzim što ću sad da udelim savet, ali najdobronamerniji je - zahebite u prvo vreme posetioce. Mama, tata i to je to. Nemoj da rizikuješ da mu neko donese neku respiratornu kerefeku, najmanje vam sad to treba. Od jedne ste infekcije pobegli, sad se čuvajte. Ipak je maleni, baš maleni. Uostalom, sve ti to sama znaš :ok:

Mi vodili Stefketa kod lekara. Grlo mu je upaljeno ( od čega, bem mu prase :eek: ), ali je dala uput za lab, jer je temp jako visoka ( posle datog brufena u 10:30, u dispanzeru smo u 13 h izmerili 39,1! Pa je dala uput da nam ne promakne neka eventuralna urinarna infekcija, jer ona hoće da da visoku temp. Odmah smo izvadili krv ( on se malo zaplakao i prestao, a Milica je plakala kao kiša i govorila onoj sestri - nemoj, teto, više, njega booooliiiiii, nemoj, teto, molim te, on je moj brat :sad2: ) a urin smo jedva uhvatili kod kuće. Naložili peć, pa skinuli malog, pa čašicu pod pišu i čekaj, čekaj, čekaj, čekaj...... i čekaj.... sat i 20 minuta, ruke nam otpale. I kad je konačno piškio, toliko je bilo, da se prelilo preko one čašice i sve po mojoj trenerci. Kaže mm, on će izgleda tebe tako da zapi.šava svakih 9 meseci :lol::lol::lol: I sad je mm odneo urin, pa će da čeka da i to bude gotovo, pa će oba rezultata da nosi kod dr, pa da vidimo....

Inače, stigao je sa posla pre nego što je svekrva krenula na posao. I njega je, da prostite, naguzila da je to zato što smo ga ošišali. Ej, oni su u prizemlju u jednom delu kuće, a mi na drugom spratu, u drugom delu kuće, po dijagonali, a ja sam ga čula koliko viče. A kad je došao gore, samo seva očima, besan, besan u pm. Pita me sa vrata - jel ti spominjala šišanje? Rekoh - jeste. E, neće više, bar ne tako skoro :besan2: Brzo se smirio, ali je bio izobličen od besa kad je došao. Niti sam ga šta pitala, niti je drugo šta rekao, doduše, nije ni imao kad.... I tako, nije takva samo prema meni, već je takva kakva je, jednostavno je takva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back