Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
samo da se zapljunemo na temu, danas sam mu dva puta nosila svoj kolostrum da mu daju da rucka.... i sad u sedam se opet izmlazam pa mu nosim.... kaze sestra da nam ide dobro, mic po mic :) kaze bice bolje jos mi grudi nisu tvrde, meke su, a njemu svaka kap znaci....

Boki, pa cestitam, nisam ni znala da je stigao Vladeta :heart:
idem sad na kutak za trudnice da procitam sve :)

@Zsuki: Samo da tako i nastavi :cmok:

@Jandrolino: DOBRODOSLA i ti i Vladeta. (promeni trentno raspolozenje :zper: nemoj vise cekati novembar, uzivaj u predivnom oktobru :zaljubljena: )

@Snezni leopard: Dobrodosla (dobrodosao, u slucaju da je jos jedan tata na ovoj temi). Mozda za pocetak da se predstavis u dve-tri recenice. Kolika je beba, kada se rodila itd :cmok:

samo da se zapljunemo na temu, danas sam mu dva puta nosila svoj kolostrum da mu daju da rucka.... i sad u sedam se opet izmlazam pa mu nosim.... kaze sestra da nam ide dobro, mic po mic :) kaze bice bolje jos mi grudi nisu tvrde, meke su, a njemu svaka kap znaci....

bravo mamice.. samo tako nastavi
pa nece sike jos da budu tvrde dok ne krene pravo mleko..
koja sreca sto mozes bebanu da dajes kolostrum..kada se setim ja sam imala na izvoz al sam morala da bacam jer sam bila pod antibioticima 4 dana :(

Cio svima, sad smo kod mojih pa imam net.. jeeee
Lukas ima tri meseca.. i muku mucimo sa spavanjem
Citam ovo vase.. zaspo u 23h probudio se u 6h itd
Moj Luki sisa oko 20-21h, budi se u 2h, pa u 6h i vise ne spava.
Meni bi odgovaralo vise da sisa u 23- 00h, pre nego legnem.. nego taman zaspim i ajde budjenje, pa onda ustajanje u 6h. Jedva spojim po 4h spavanja.

Strasno me brine to njegovo spavanje od samo 9h.. preko dana ic ne spava i verovatno zato toliko place.. jednostavno ne ume da spava.. jedva zaspi i vec posle 10 min ponovo je budan, pa verovatno i zaspi tako rano jel duze ne moze vise da izdrzi.
Jel imala neka problem sa dnevnim spavanjem i kako to da resim ? Po knigama trebalo bi da sapva 15h

Ovaj moj muz uspe u sekundi da me iznervira!!!! :besna:
Jutros se lepo mazili satima nas troje... i pre 10 minuta uzmem Pedju i stavim ga u ljulju jer vidim da mu se spava a navikla sam ga da ga tu spustim, malo ljuljam i zaspe sam... i taman se umirio, kad je video mm poceo da se buni... opet ga umirim... i mm ladno dodje i uzme ga iz ljulje... :besna:

Dzaba ga ja danima nesto ucim... taman navikne a ovaj matori magarac sve pokvari... :evil:

Sta je to ljulja ?

mozda ga jos muci stomak?
Irina je sa mesec dana do neka 2 ipo, nocu pravila problem...spavala sve po 5 minuta, pa smo je nosali ko manijaci a ona nervozna samo kenka...taman zaspi, mi je spustimo i sve ispocetka
pa onda u neko doba ( oko 3 h, nekad i oko 6 ili 7) zaspi, i spava do 1 popodne(ili kasnije, zavisi kad zaspi)(sa prekidima za sisanje na svaka 2 ipo sata) pa posle svakih pola sata, najduze sat ipo, spava po 15-20 minuta i tako ceo dan
posle sam je ucila da zaspi sama i da se sama smiruje i da je noc noc i proslo je sve..
al nikad nije bila neka spavalica, dosta dugo je sisala nocu...mada je to mozda moja greska...sto sam ko mis, cujem svaki sum, pa cim se nesto zameskolji, ja uzimam i kacim na sisu, pa obe nastavljamo da spavamo....moz\da da sam kulirala meskoljenje, ne bi ni sisala pa bi lepo spavale i ona i ja...tek skoro sam prestala da cujem svako njeno suskanje :roll: kad sam manijak
dok kumine obe male, ko topovi :lol:
mladja vec spava po 6-7 sati nocu u komadu a ima tek mesec dana

oduzila ja a nista ti nisam pomogla :roll:

Danas mi bila drugarica od 15-20:30h... mama i tata cuvali Pedju od 16-19... Nas dve popile dve kafe same na terasi... ispricale se kao nikad...
U 21 ponovo se nasle i setale setale setale... sad sam stigla kuci... divno se osecam... tako mi nedostaju drugarice... ovo mi je bas prijalo... :)

Pedja je veceras bio veseo kao nikad...

Irina je sa mesec dana do neka 2 ipo, nocu pravila problem...spavala sve po 5 minuta, pa smo je nosali ko manijaci a ona nervozna samo kenka...taman zaspi, mi je spustimo i sve ispocetka
pa onda u neko doba ( oko 3 h, nekad i oko 6 ili 7) zaspi, i spava do 1 popodne(ili kasnije, zavisi kad zaspi)(sa prekidima za sisanje na svaka 2 ipo sata) pa posle svakih pola sata, najduze sat ipo, spava po 15-20 minuta i tako ceo dan
posle sam je ucila da zaspi sama i da se sama smiruje i da je noc noc i proslo je sve..
al nikad nije bila neka spavalica, dosta dugo je sisala nocu...mada je to mozda moja greska...sto sam ko mis, cujem svaki sum, pa cim se nesto zameskolji, ja uzimam i kacim na sisu, pa obe nastavljamo da spavamo....moz\da da sam kulirala meskoljenje, ne bi ni sisala pa bi lepo spavale i ona i ja...tek skoro sam prestala da cujem svako njeno suskanje :roll: kad sam manijak

kako si je ucila da se sama smiruje/uspavljuje?

Ne muci ga stomak, stoamk ga je mucio samo 4x za 3 meseca i to nocu.. a tacno znam sta sam tad jela ( sarmu, punjenu papriku, pljeskavicu sa lukom, i pirinac sa lukom)
Veoma je aktivna beba i trazi stalnu animaciju.. Ciki, pa se igramo, pricamo, zveckamo, onda se umori i spavao bi al nikako ne ume.. pa onda pocne kenkanje, plakanje.. ako i uspem da ga uspavam to ne traje vise od 5-10-15 min.. pa nastavlja da place jer mu se i dalje spava...
Siska na 3h preko dana.. jel to u redu ?
"posle sam je ucila da zaspi sama i da se sama smiruje".. kako si je ucila da se sama smiruje i uspavljuje i sa koliko meseci ?
Sa koliko meseci bi trebala da u cugu prespava noc (6h) bez budjenja za podoj ?

Jesi pomogla si.. svako iskustvo mi je neprocenjivo.. posle saveta za dojenje.. koje smo sad najzad usavrsili
spavanje mi je najznacajnija stavka..

Ako jos neko ima savet.. ili nek pise o svojim iskustvima.. mnogo znaci

Da pozelim dobrodoslicu sali i bokico... :)

Beatrice, ljulja je ljuljaska. Za ne spavanje ne znam... mali je jos, mozda su grcici...
Meni Pedja spava dva puta po pola sata danju... uvece oko 9 zaspi i do 6-7... Sa 2-3 budjenja za siku...

Skontala sam da je neka ljuljaska... al me znam o cemu se konkretno radi.. jel to namenjeno bebama.. daj sestro mila sta god samo da pomogne da zaspi :zag:
Koliko Pedja ima meseci ?
On isto ko Luki spava, samo ima jedan budjenje u 2h.. i sta se ja onda sekiram.. postavlja se pitanje :lol:..

Danas mi bila drugarica od 15-20:30h... mama i tata cuvali Pedju od 16-19... Nas dve popile dve kafe same na terasi... ispricale se kao nikad...
U 21 ponovo se nasle i setale setale setale... sad sam stigla kuci... divno se osecam... tako mi nedostaju drugarice... ovo mi je bas prijalo... :)

Pedja je veceras bio veseo kao nikad...

Cicak.. bio je veseo jel je osetio tvoje raspolozenje..
Nasa baka zeza.. dok je tata bio tu, stalno ga uzimala i trazila. Sad otkad je otisao i treba mi mnogo vise pomoci i podrske: prve nedelje kao.. daj ga idi obavi sta imas, druge nedelje morala sam da joj ga nudim.. a sad ga uzima samo kad moram u wc ili da jeden.. za kupanje vec se premislja jel navodno mpgu i uvece kad on zaspi. a ja ne znam sta cu tad pre imam po 10 stavki od kojih od umora pola ne zavrsim. Sad mi rekla kad sam htela da odem na pijac, jel vec dve nedelje nisam jela nikakvu salatu.. da povedem i njega, lepo vreme
jeste lepo al kako cu sve one kese i njega. a kad ja njoj kazem da je lepo vreme da moze da ga provoza malo.. kaze place, ne moze ona
treba mi malo luftaaaaaaaa :besna:

Bea, Pedja ima 7 meseci. Sad cu ti naci sliku ljulje... ja njega svaki dan u isto vreme(trudim se), spustam u ljulju i ljuljam dok ne zaspe... spava pola sata...
Kod mene on zna red.
Meni retko kad isteruje nesto, dok, kad god ugleda mm, babu... itd... pocinje dreka.. ona bezobrazna da ga uzmu...

Moj savet za tebe je: batali svekrvu... budi sama sa bebom i lakse i brze ces je nauciti nekom redu ... ;)
Ne moras da kuvas...
Uvece posle bebinog kupanja.. stavi ga u krevetac a ti izadji iz kuce...
Ako je sit, i presvucen, pusti ga, nek se dere u krevetcu... nece mu nista biti...

Bea, Pedja ima 7 meseci. Sad cu ti naci sliku ljulje... ja njega svaki dan u isto vreme(trudim se), spustam u ljulju i ljuljam dok ne zaspe... spava pola sata...
Kod mene on zna red.
Meni retko kad isteruje nesto, dok, kad god ugleda mm, babu... itd... pocinje dreka.. ona bezobrazna da ga uzmu...

Moj savet za tebe je: batali svekrvu... budi sama sa bebom i lakse i brze ces je nauciti nekom redu ... ;)
Ne moras da kuvas...
Uvece posle bebinog kupanja.. stavi ga u krevetac a ti izadji iz kuce...
Ako je sit, i presvucen, pusti ga, nek se dere u krevetcu... nece mu nista biti...

..ti beshe ona mama chichak kojoj je prvih meseci bilo psihofizichki loshe kad god beba zaplache..? :neutral:

..bea, ne daj bebi da plache.. :)
..on je veoma umeren sa nocnim budjenjem, mozda ti to ne izgleda tako, ali jedno budjenje od 20h do 6h je za bebu od tri meseca taman kako treba..
..oko ranog leganja i ranog ustajanja - male bebe prate sunce, uskoro ce kasnije da se razdani pa ce i on duze spavati ujutru,
naravno to znachi da treba da osmislite vechernje aktivnosti da bi ostao budan do tih osam-devet.. :)

..za dnevno spavanje pokushaj da uvedesh nekakvu rutinu, nek bude budan npr tri sata, pa podoj u sobi za spavanje, kao da je veche,
posle podoja ga malo izmazi da ne bude bashh u dubokom snu i spusti ga u krevetic..
..ako plache, opet ga podigni, malo nunushkaj i prichaj, ali ga obavezno vrati u krevet kad je sasvim pospan..
..bitan je bukvalno samo trenutak kad zaspi, da nije u rukama, da nije na siki, vec u kreveticu..
..za najvishe nedelju dana ce se uspavljivati sam, chim ga spustish u krevet..

Jel zna neka od vas gde ima da se kupi ovo veliko pakovanje od 132kom Pampersa u kutiji? Stalno reklamiraju a nigde nisam videla. Koliko puta vaša deca imaju stolicu dnevno? Ove moje po 4-5puta. Pa neznam jel to tako treba il nešto nije u redu. Pogotovo što mi se najpre ojela Ana a sinoć i Iva.

Jel zna neka od vas gde ima da se kupi ovo veliko pakovanje od 132kom Pampersa u kutiji? Stalno reklamiraju a nigde nisam videla. Koliko puta vaša deca imaju stolicu dnevno? Ove moje po 4-5puta. Pa neznam jel to tako treba il nešto nije u redu. Pogotovo što mi se najpre ojela Ana a sinoć i Iva.

..u kutiji mi kupujemo u tempu, a reklamiraju i u idei, mislim da je oko 100din jeftinije po kutiji u idei nego u tempu..
..normalno je da imalu toliko stolica, jaksha je smanjio na dve ili tri tek kad je skinuo pelene..
..a ojed hoce od zubica tj od balavljenja, ili od nekog voca (grozdje, breskve) ili od prehlade, kad je stolica kiselija i dosta je minut da ojede kozu..

Jes novka... bila sam psihofizicki lose... zato i pise svoje iskustvo i misljenje... ;)
Nece niko bebu ostaviti da se zacenjuje... ali mora se uvesti red. Da bi majka bila srecna.

Svi samo skacu: beba beba beba!!! Zadovolji sve bebine potrebe. A gde je majka? Sta je sa njom? Njena iscrpljenost nije bitna?!
Da bi oboje bili zadovoljni mora postojati red koji prvenstveno odgovara majci... nakon toga majka ce kao i svaka majka oko svog deteta uraditi sve. ;)

Jes novka... bila sam psihofizicki lose... zato i pise svoje iskustvo i misljenje... ;)
Nece niko bebu ostaviti da se zacenjuje... ali mora se uvesti red. Da bi majka bila srecna.

Svi samo skacu: beba beba beba!!! Zadovolji sve bebine potrebe. A gde je majka? Sta je sa njom? Njena iscrpljenost nije bitna?!
Da bi oboje bili zadovoljni mora postojati red koji prvenstveno odgovara majci... nakon toga majka ce kao i svaka majka oko svog deteta uraditi sve. ;)

..kako cesh znati da li se zacenjuje ako izadjesh iz kuce..? :neutral:
..a majci bi trebalo svi OSTALI da se skinu s grbache da bi ona mogla da se bavi potrebama BEBE, a da joj ostane vremena i snage za njene potrebe..
..ne traje to vechno, par meseci, a vecina majki to i ne radi svesno i namenski, vec pod dejstvom hormona koji se luche tokom porodjaja..
(..aj necemo opet na tu temu..)

..kako cesh znati da li se zacenjuje ako izadjesh iz kuce..? :neutral:
..a majci bi trebalo svi OSTALI da se skinu s grbache da bi ona mogla da se bavi potrebama BEBE, a da joj ostane vremena i snage za njene potrebe..
..ne traje to vechno, par meseci, a vecina majki to i ne radi svesno i namenski, vec pod dejstvom hormona koji se luche tokom porodjaja..
(..aj necemo opet na tu temu..)

Zasto necemo?

Jel kontate da postoje 3-4 teme o bebama... jos toliko o deci... a o majkama nakon porodjaja nijedna! :(

Niko se ne usudjuje o tome da prica.

A za zacenjivanje. nisam mislila da ostavi bebu samu, vec da neko ostane kuci sa bebom a ona izadje ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back