Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a spavanje....noćas buđenje SAMO jednom. razlog -panika ispala duda :) jebla je duda... e a stavim joj dudu u usta i za par sekundi, bukvalno 20 sek čujem da ju je pljunula :)
zaspala u 11, probudila se u 7 da siski, i nastavila do 9. zadovoljna sam, šta reći.

inače, ja sam skontala da kad je stvarno sanjiva, lako zaspi. evo danas posla ručka, vidim spava joj se sve u 16, unela u sobu, spustila u kolevku dala joj igračku, amlo mazila po glavi, zaspala u roku od pola minuta.
tako da posle kupanja i sisanja, ako ne zaspi, ne nerviram se više. pobedila je ahahhahaha. onda upalimo malo svetlo, dođe i tata, pa se svi igramo na krevetu. vežbamo puzenje, prevrtanje, pokrivamo se jogranom preko glave i sl. i čim počne da trlja oči, gašenje svetla, ja legne pored nje, i kad vidim da samo što nije zaspala, kolevka. i stvarno radi ta taktika....

Samo jednom za dudu, to je extra, mene Ana bar 5puta probudi za dudu.A što najgore zna da je stavi sama al po noći očigledno ne zna il šta već.

Mene vise ne muci novka. Ja sam prosla taj period. Ali bas zato sto sam prosla kako sam prosla, zelim da pomognem kome god mogu pomoci da ne prodje kroz istu stvar. To je jako tezak osecaj... a niko nije kriv za to... prosto se mora preziveti... ali zene treba da znaju da nisu same u tome, da mogu razgovarati sa nekim, da treba da traze podrsku i pomoc...

To je sve... :)

..amin, konachno post sa kojim se slazem.. :)

odmaracu kuci kad dodjem :-D haha
ma.... psihicki sam.... ne znam, kontam moze da me razume samo neko kome je dete bilo u slucnom sosu, ne znam kako da objasnim, upiredim, jer ja nemam nekih tipicnih pirodiljskih muka
rana me ne boli, imala lak porodjaj, odlucno iskustvo s istog, osoblje ok, setam ko nenormalna, ko da se porodila nisam, mleko rucno izmlazam, sve ga je vise postepeno, a grudi me ne bole i sl stvari na koje se obicno zale , sasvim mi je sve normalno....
imam vise drugih briga jer mi dete nije na oku, u inkubatoru je, prevremeno rodjen, uglavnom specificna situacija .... kad slusam ovde porodilje i njihove brige, smesno mi, zaista.... i samo kuci da dodjemo, procvetacu, pa nek vristi, place, sta god, samo da budemo zajedno...

ma.... psihicki sam.... ne znam, kontam moze da me razume samo neko kome je dete bilo u slucnom sosu, ne znam kako da objasnim, upiredim, jer ja nemam nekih tipicnih pirodiljskih muka
rana me ne boli, imala lak porodjaj, odlucno iskustvo s istog, osoblje ok, setam ko nenormalna, ko da se porodila nisam, mleko rucno izmlazam, sve ga je vise postepeno, a grudi me ne bole i sl stvari na koje se obicno zale , sasvim mi je sve normalno....
imam vise drugih briga jer mi dete nije na oku, u inkubatoru je, prevremeno rodjen, uglavnom specificna situacija .... kad slusam ovde porodilje i njihove brige, smesno mi, zaista.... i samo kuci da dodjemo, procvetacu, pa nek vristi, place, sta god, samo da budemo zajedno...
Sve ce biti ok. ;)
Samo ti budi dobro i on ce biti.

Nije on mala beba boki. on je za svoj termin napredan. :)

bokice, jel smeš da ga obilaziš kad ti se prohte?

joj, kad se setim meni su je jedan dan uzeli, da bi ležala pod lampom zbog žutice...sva sreća pa je tamo odeljenje novorođenčadi otvoreno, mame mogu da ulaze kad hoće. preselila sam se tamo, i sedela kraj inkubatora :)

ma bićete vi super kad stignete kući, milina! vas troje da se mazite i pazite :)

otpust niko ne spominje, kod njih to ide od dana do dana jer su mali, nema pravila, zavisi od stanja, a stanje im se menja brzo i nepredvidivo....
ne mogu da idem kad ja hocu, samo mleko mu nosim na tri sata, a poseta je od pola 12 do 12 i od pola 6 do 6 ali samo za nas mame s odeljenja....

cicak, kilaza sa stanjem bebe veze nema...
nije ti to nikakva uteha....

elem, jao boki je grogi, :-D
odnesoh mu mlekce sad da rucka u 11, i kontam spavacu bar malo, kad kaze mi ova da donesem i u dva ujutru i u pet ujutru mlekce, i da nacedim malo vise, znaci ustajem sat vremena ranije i muzem se, jer mu treba sve vise i vise... ruka boli i pitam se odakle mi snaga al iz petnih zila je vadim, u to ime, naceh jos jedan Kvas, ziveli.... :) hehe

Je l' mogu da ti donesu pumpicu, pa da das da ti je sterilisu tu?
Super je sto mu daju tvoje mleko, a cak i da ne daju treba da pumpas na 2-3 sata, i to ne samo dok ide mleko, nego i jos bar 5 minuta "na prazno".
I danju i nocu, nema sad spavanja.
Kad pocne da siki, on ce sve to da odradjuje, sad moras sama da povecavas produkciju.

znam, zato i radim to....
pumpicu nemam, a kao mozes da je uzmes ali moras da imas svoj sterilizator jer onaj njihov je dostupan samo od sedam do sedam, ma....
a cekamo i platu, nemamo sad par hiljada jos i za te zajebancije, ionako smo pukli ovih dana za milion gluposti....
odo da spavam bar malo....

Pozdrav i ne zamerite sto ovako upadam, bacim pogled ponekad.
Rasplakao me tvoj post. Potpuno razumem kako ti je, opisujes tacno ono sto sam osecala pre godinu i po dana - nista me ne boli, nista mi nije tesko, samo da mi je dete zivo i zdravo. Samo hrabro, sin ti je borac! I daj neku adresu da ti posaljem pumpicu.

Cio svima, sad smo kod mojih pa imam net.. jeeee
Lukas ima tri meseca.. i muku mucimo sa spavanjem
Citam ovo vase.. zaspo u 23h probudio se u 6h itd
Moj Luki sisa oko 20-21h, budi se u 2h, pa u 6h i vise ne spava.
Meni bi odgovaralo vise da sisa u 23- 00h, pre nego legnem.. nego taman zaspim i ajde budjenje, pa onda ustajanje u 6h. Jedva spojim po 4h spavanja.

Strasno me brine to njegovo spavanje od samo 9h.. preko dana ic ne spava i verovatno zato toliko place.. jednostavno ne ume da spava.. jedva zaspi i vec posle 10 min ponovo je budan, pa verovatno i zaspi tako rano jel duze ne moze vise da izdrzi.
Jel imala neka problem sa dnevnim spavanjem i kako to da resim ? Po knigama trebalo bi da sapva 15h

Sta je to ljulja ?

Tvoj sin spava nocu bas kao sto je i moj. Uspavljivanje je bilo oko 8 jedno budjenje oko 2 drugo oko 5 i ustajanje 6-7. Jedino sto je on i danju lepo spavao. Tako da je to za nocni ritam suuuuperrrrr :). Inace to je trajalo citavih 6 meseci, a onda je krenulo ludilo :).
Ne ostavljaj bebu da place, ne dete sa tri meseca. I ne pomisljaj da nesto isteruje , deca sa tri meseca sigurno to ne rade.

otpust niko ne spominje, kod njih to ide od dana do dana jer su mali, nema pravila, zavisi od stanja, a stanje im se menja brzo i nepredvidivo....
ne mogu da idem kad ja hocu, samo mleko mu nosim na tri sata, a poseta je od pola 12 do 12 i od pola 6 do 6 ali samo za nas mame s odeljenja....

cicak, kilaza sa stanjem bebe veze nema...
nije ti to nikakva uteha....

elem, jao boki je grogi, :-D
odnesoh mu mlekce sad da rucka u 11, i kontam spavacu bar malo, kad kaze mi ova da donesem i u dva ujutru i u pet ujutru mlekce, i da nacedim malo vise, znaci ustajem sat vremena ranije i muzem se, jer mu treba sve vise i vise... ruka boli i pitam se odakle mi snaga al iz petnih zila je vadim, u to ime, naceh jos jedan Kvas, ziveli.... :) hehe

Jel to Vladeta vagica a ne skorpija :) :heart::heart::heart:

dobro jutro cure,
samo da prijavim, (i da se pohvalim) poslednja dva tri podoja uspeh izmusti 20 ml za bebca hehe, jej, svaki put sve vise i bolje.... mnogo sam srecna!

a muzem se da njemu nosim u osam da jede, upada mi vec treca sestra u sobu da mi kaze da sredim krevet, bla bla zbog vizite, a ja ni doruckovala nisam ona budjava dva parceta hleba sto dobih za dorucak i vec sam pocela da rezim na razne kreature..... ma, evo je opet o.O .....

znaciiiiii, jel kontaju oni da sam ja ovde zbog mog deteta i da mi je ono prioritet i njegove potrebe, i kad njega namirim onda mogu da sredim sve ostalo..... kao da sam ja ovde jer mi kuci dosadno, i svidja mi se njihova hrana i drndavi krevet i stokavo kupatilo.....
izgleda da nisu skontali sta sam im jutros rekla.... a verovatno ih i boli uvo....

phe, da, vladica je vaga, trebao je biti strelac, ja mislila mozda porani koji dan pa bude skorpija, a on preskoci i citavu skorpiju i upade u vage :) inace je vaga a podznak jarac...

Mr. A, puno hvala, zaista sam dirnuta time sto zelis pomoci, srecom, najbolja drugarica iz ns mi salje njenu pumpicu danas, sutra, jutros kad sam ustala u cetiri da se muzem cimerka mi pozajmila njenu, i izmuzoh ja isto 20 ml ali za tri puta krace vremena, i jutros me probudilo mleko koje je siknulo u mlazu....tako da, sve ga je vise i vise, sto me raduje....

dobro jutro cure,
samo da prijavim, (i da se pohvalim) poslednja dva tri podoja uspeh izmusti 20 ml za bebca hehe, jej, svaki put sve vise i bolje.... mnogo sam srecna!

a muzem se da njemu nosim u osam da jede, upada mi vec treca sestra u sobu da mi kaze da sredim krevet, bla bla zbog vizite, a ja ni doruckovala nisam ona budjava dva parceta hleba sto dobih za dorucak i vec sam pocela da rezim na razne kreature..... ma, evo je opet o.O .....

znaciiiiii, jel kontaju oni da sam ja ovde zbog mog deteta i da mi je ono prioritet i njegove potrebe, i kad njega namirim onda mogu da sredim sve ostalo..... kao da sam ja ovde jer mi kuci dosadno, i svidja mi se njihova hrana i drndavi krevet i stokavo kupatilo.....
izgleda da nisu skontali sta sam im jutros rekla.... a verovatno ih i boli uvo....

phe, da, vladica je vaga, trebao je biti strelac, ja mislila mozda porani koji dan pa bude skorpija, a on preskoci i citavu skorpiju i upade u vage :) inace je vaga a podznak jarac...

Mr. A, puno hvala, zaista sam dirnuta time sto zelis pomoci, srecom, najbolja drugarica iz ns mi salje njenu pumpicu danas, sutra, jutros kad sam ustala u cetiri da se muzem cimerka mi pozajmila njenu, i izmuzoh ja isto 20 ml ali za tri puta krace vremena, i jutros me probudilo mleko koje je siknulo u mlazu....tako da, sve ga je vise i vise, sto me raduje....

Drago mi je da je sve krenulo kako treba. Verovatno znas, ali pij dosta tecnosti (caj, negaziranu vodu i sl) :cmok: za Vladetu

znam, zato i radim to....
pumpicu nemam, a kao mozes da je uzmes ali moras da imas svoj sterilizator jer onaj njihov je dostupan samo od sedam do sedam, ma....
a cekamo i platu, nemamo sad par hiljada jos i za te zajebancije, ionako smo pukli ovih dana za milion gluposti....
odo da spavam bar malo....

e ovo je novost.. pre 4 god nisu sterilisali pumpice mamama dobijes casicu a ono sto izmuzes sa pumpom bacis jer nemas gde da operes ko covek flasicu i pupu.. :( kada se setim koliko sam kolostruma bacila dodje mi da se ziva pojedem..
drzi se boki .. znam kako se osecas..i sva sreca pa je sa tobom sve ok i da nemas tegoba mnogo znaci i mozes max da se posvetis njemu..
na kom spratu lezis..
ja sam bila na 4tom i tamo je solidno stanje i koliko se secam i hrana je bila ok samo je bilo malo pa mi je muz, kada sam prestala sa dijetom, donosio od kuce..
drzim fige da izadjete sto pre..
ljubi nam malog deckonju :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back