Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
razumem druže kapetane :)

..ovo je govorio moj deda nama decAma kad mu neshto zatrazimo.. :heart:

a i ne žuri mi se nigde, mogu još da vrtim ovo što smo probali do sad. :)
hoću šljivu, frišku dok je još ima, i bresku jedemo često.

za jedno 2 nedelje planiram da razdvajam obroke, iliti da uvedem i drugi. tad će imati oko 6,5 meseci.

inače grožđe ja i dan danas jedem bez koštica :)
kad me ne bi mrzelo i kožicu bi skidala ahahahahhahha

..pa i luca ima 6 punih meseci, ako nemate neshto u planu - tutni listic blitve ili dva lista spanaca u ruchak da proba.. :)

..ovo je govorio moj deda nama decAma kad mu neshto zatrazimo.. :heart:

..pa i luca ima 6 punih meseci, ako nemate neshto u planu - tutni listic blitve ili dva lista spanaca u ruchak da proba.. :)

vid stvarno...ja se stalno zabunim sa tim punih i ne punih ahahahhahahahaja i dalje računam ima punih 5, znači u šestom mesecu, kad ono cvrc.
bogte ona je već u SEDMOM mesecu. ijao.

Suki, sljiva moze a sa grozdjem mozes malo pricekati.
Spanac ti ne bi preporucila, bilo u nekim novinama da se ne daje do 8 meseca zbog nekih sastojaka, imam to negde

Pedja ne voli karfiol. ;)

Od voca mozes: jabuka, kruska, banana, sljiva, breskva
povrce: krompir, sargarepa, bundeva, tikvice, pastrnak
Meso: piletina batak za pocetak

tako sam ja

..kvinsi, vidi ovo.. :rotf:

hhihihihihi, ja se pravim da nisam procitala:lol:
mi juce popodne bii u gostima i ja ponela teglicu za rucak. smazao je u roku odmah. nakon 10ak minuta on nezadovoljan, kenjkav, pruza ruke da ga uzmem, nesto mi kuka. mm mu kaze" pa sta je sine, spavao si, jeo si, pio si caj, sta te muci?"
on i dalje negoduje i kuka. scena je inace za trpezarisjkim stolom gde smo poceli da rucamo.
cim sam ga stavila u krilo, on prsticem na hleb i kaze 'to":lol:. covek gladan. smazao je jos par pecenih krompirica i koru pogace. tek onda je poceo da funkcionise normalno:lol:

Od kako je poceo da rucka, medo ima cvrscu stolicu. onako bas lepu kako i treba ali kaki stalno po malo. bukvalno svaka pelena ima gonce.
Problem je sto to gonce ostane da dodiruje guzove i na tom.mestu se malo crveni. nije osip vec crveno. ja mazem cinkovu kremu .onu cikovu.

Jel mogu to kako resiti? Ili da se nadam da ce poceti da serucka u komadu ;)

Danas nam je opet bilo leeeepooooo ... bash se deca lepo druzhila, a mala Luca je carica, samo neshto zakera i zavodi dechake sa belim charapicama .. shta ti je zheMsko ... :zper:... puno pozdrava za Juniora, Armin je zaspao u 4 sata, sad bash da vidim dokle :lol: ... e da, i jedva je chekao ruchak u 3, gde mu stane :dontunderstand:

Danas nam je opet bilo leeeepooooo ... bash se deca lepo druzhila, a mala Luca je carica, samo neshto zakera i zavodi dechake sa belim charapicama .. shta ti je zheMsko ... :zper:... puno pozdrava za Juniora, Armin je zaspao u 4 sata, sad bash da vidim dokle :lol: ... e da, i jedva je chekao ruchak u 3, gde mu stane :dontunderstand:
:klap: Ne znam samo sta su se njih dvoje dogovarali dok su bili sami :heart: Moracemo sledece nedelje ponoviti, mozda budem sposobna voditi normalan razgovor, a ne kao danas :sad2: Senior se vratio sa puta, pa mozda se nocas najzad i naspavam :worth:

:klap: Ne znam samo sta su se njih dvoje dogovarali dok su bili sami :heart: Moracemo sledece nedelje ponoviti, mozda budem sposobna voditi normalan razgovor, a ne kao danas :sad2: Senior se vratio sa puta, pa mozda se nocas najzad i naspavam :worth:

potpisujem ponavljanje :)
a za sledeći put Luca oblači haltere,pa da vidimo koji momak će prvo da se zainteresuje ahahahahhah
da me čuje mm, zaklao bi me u roku od odmah :)

inače danas popodne sam se srela sa drugaricama mamama iz školice :) bilo nas je oko 10-ak
kad smo krenula bulevarom, sa sve kolicima, onako kao smogovci,s vi se okretali za nama i pitaju jel to bitka za bebe ahahahhhahahah
pa jel reklamiramo bitku za bebe ahahhha
ima da osvanemo na naslovnoj stranici blica :)

bitka.jpg
bitka2.jpg

inače danas popodne sam se srela sa drugaricama mamama iz školice :) bilo nas je oko 10-ak
kad smo krenula bulevarom, sa sve kolicima, onako kao smogovci,s vi se okretali za nama i pitaju jel to bitka za bebe ahahahhhahahah
pa jel reklamiramo bitku za bebe ahahhha
ima da osvanemo na naslovnoj stranici blica :)
i treba na starnicu naslovnu...:)
sve ste lepe, srecne, tu su bebaci <3 de ces lepse
dosta nam je sivih vesti
ovo je uzivanje gledati ;)

E u PM i sve sa spiska da mu ... :histericna:

Danas kashlje, nocas ga muzh nosao, kad ga spustish, gushi se dete, jedva zaspao ... nazvala dr, kazhe ako nema veliku T, bolje da ga ne donosim, pokupice ko-zna-shta ... da inhalira sirup PROSPAN razredjen fizioloshkim 2 puta dnevno, pa da vidimo do ponedeljka :dash: ... e najradije bih onaj sutrashnji skup rodbine da rasteram sve u PM, ali ne mozhe se ... eno ga torta u frizhideru, svi se naoshtrili da dolaze ... da se samoutepam samo ... ali svima cu da sasechem u brk o'ma na ulazu da dete vole i obozhavaju sa daljine ... neka ga ne ljube, i ovako leluja gore dole po stanu k'o muva bez glave :besna: .. odo' da oribam kupatilo , da ne ubijem nekog :dash:

e pa ovako. e coli preko100.000 Iljada ovog puta....
dobili pancef 1 dnevno 4 ml....10 dana.pa kontrola.

i pitala dr za peršun i brusnicu. kaže može brusnica. hm. zar to nije bobičasto voće koje ne sme do godinu???
i otkud čaj od brusnice, svi koje sam našla su oko 50% brusnica plus jauka, hibiskus i št ja znam šta.

i pitala dr za peršun i brusnicu. kaže može brusnica. hm. zar to nije bobičasto voće koje ne sme do godinu???
i otkud čaj od brusnice, svi koje sam našla su oko 50% brusnica plus jauka, hibiskus i št ja znam šta.

Ebiga.:( ... mislim da ako ovako stojimo, bice nedelja storno ... mada Arminu zavisi kako pregrmi sutrashnji dan ... a da probash da uzmesh sushenu brusnicu, doooobro je operesh pa od nje da skuvash chaj? bice kao kompot ali nema veze ... brusnica nije ( strogo po klasifikaciji ) bobichasto voce , vishe je rod nalik shipurku :brus:

Ebiga.:( ... mislim da ako ovako stojimo, bice nedelja storno ... mada Arminu zavisi kako pregrmi sutrashnji dan ... a da probash da uzmesh sushenu brusnicu, doooobro je operesh pa od nje da skuvash chaj? bice kao kompot ali nema veze ... brusnica nije ( strogo po klasifikaciji ) bobichasto voce , visheje rod nalik shipurku :brus:

Ja sam kuvala Junioru grickavu brusnicu pre oko 2 nedelje i nije bila previse slatka. Jedino je to pio pored vode, mleka, Humane i jogurta. Kutija je roze boje, na gornjem delu ima zlatni ili zeleni deo i pise BRUSNICA. U sadrzaju ijma jos i sipak i mislim hibiskus, ali je veci deo brusnica. Ako zelis mozes i rukom poceprkati i povaditi brusnicu, mada po mom misljenju nema potrebe,

:cmok: Arminu, da sto pre ozdravi.

Ако буде могла да пије чај од бруснице, моћи ће и да је једе, а тиме за ред величине унесе више биофлавонида које уништавају ешерихију.
На футошкој имаш бруснице, некад свеже, увек сушене, узми их, истарупирај наситно, заслади и покушај да је убедиш да једе, сама, или вас две заједно.
Најпосле, апетит расте у друштву!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back