Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a sta je pijaca:rumenko:?
ja ne dajem pudinge, niti bilo sta slatko, debeo je, pa izbegavam:lol:
zitarice su bumbaru uzina br 2 oko 18h, tu spadaju lina, 7 corn, razne milupine zitarice i milupin griz

Pijaca je komadic hleba, pa na to sir/pavlaka/maslac ili slicno, pa sir/sunka/parizer ili slicno, pa paradajz/krastavci ili slicno. To je ustvari kao sendvic podeljen na zalogaje. Al objasnih.

Junior je jos uvek na 8.9kg pa mu trpam sve sto ima kalorija. Pitam mm zasto mu daje keks, kaze: jer ima u njemu kalorija :cepanje:

Pijaca je komadic hleba, pa na to sir/pavlaka/maslac ili slicno, pa sir/sunka/parizer ili slicno, pa paradajz/krastavci ili slicno. To je ustvari kao sendvic podeljen na zalogaje. Al objasnih.

Junior je jos uvek na 8.9kg pa mu trpam sve sto ima kalorija. Pitam mm zasto mu daje keks, kaze: jer ima u njemu kalorija :cepanje:

a mene moj pita: sto ne dajes detetu keks, puding...?
jer u njema ima kalorija:zcepanje:

ija, pa otprilike kontam sve, nego vidim da ste sve ranije krenula sa uvođenjem, ja ću tek sa 6 meseci, pa me nešto strah da to možda nije kasno, da li da krenem ranije, recimo sa 5,5.taman za dve nedelje da odradimo pirinač i neko povrće...
kao meso sa 6, ja dok stignem do mesa i glutena biće 7-8 :zblesav:

ona se jako interesuje, sve gleda kad ja jedem poseže za svim što ja strpam u usta...
Mozes i ranije, mi smo krenuli sa punih 5 meseci.
I onda sam bila u frci jer naravno nije stigao meso sa 6 nego smo doterali skoro do 7. Ni gluten nije bio sa 6.
Kad uzmes u obzir da smes samo 2 namirnice nedeljno, onda se ne stize bar ono osnovno voce i povrce pre mesa i glutena.
Doduse, stignes sve kasnije :D

..ja sam prvo dala testeninu, prvo iz supe, onda makarone.. :)
..pa pitu sa sirom.. :lol:
..pa kajganu.. :D
..sve to naumice, u roku od mozda nedelju ili desetak dana, oko samog rodjendana (pitu je aleksej jeo na rodjendan, secam se.. :) )..
..alergina na belance je gadna i javlja se i na vrlo malu kolichinu, a nije problematichno za varenje,
tako da ako nema reakcije na samom pochetku, posle prvog tj drugog puta - skoro je sigurno da je nece ni biti posle..

ja dala prolog vikenda, posle rodjendana, napravila omlet od celog jajeta i to je bilo to:)
zapravo, podestila me november, prethodno je u toku 12. meseca probao proju, gibanicu, makarone sa sirom, itd. u svemu tome su bila cela jaja

Poslednja izmena:
ija i cranberry hvala sestre, hvala :)
ija probaću baš da jedem više voća. nešto sam slaba po tomm pitanju, ne da ne volim, itekakao, ali ne stignem. čokoladu naravno stignem svaki dan.

Čičak ahahahhhhahah a što zamuti svoje lice?

Jexy ahahahahhaha mali zasro sve :) :rotf:

e ova moja me jebava već danima. evo sad je zaspala. a taman smo uhvatili neki ritam, kao ono neće više gospođica da spava u 9. malo dremne dok sisa, a posle žurka. i kad zaspi budi se svakih sat sat ipo, te hoće dudu, ta vodu, te šta ja znam šta. da popizdiš.
danas ustala u 9 ujutru, popodne odspavala od 3-6. i to je to. ja stvarno ne znam odakle joj ta silna energija.
Zamutila lice da je ne prepoznamo na ulici:hahaha:

Birice cestitamo na 11 meseci!!! :)))

Zar tvoj mali nema ekcem? Kako si mu uvodila belance i mlecne proizvode pre godine?
Meni je dr.rekla nista od mlecnih i jaja do godine.

Meni moja dr rekla da mogu da probam ... mislim nije mi bash neshto pomogla, al' ajd :roll:... ja sam probala, i jogurt mu je ok :ok:... pavlaku sam mislila krajem 11tog meseca, ali mleko ne mozhe, bash ga je ubilo u ekcem :sad2:... belance je meni dr rekla PRE rodjendana ... ja sam jedan dan dala kajganu, kao odvojila sam belance, ali onako ostavila sam malo, pa sam tako ispekla zhumance ( al' objasnih :zcepanje:) a sutradan sam napravila kajganu od celog jajeta i nekako mu ugurala pola uz hleb ( nece da jede kajganu, pa makar dubila na trepavicama :roll:) ... al' eto setih se przhenica ( jel to ono kad umochish hleb u jaje, pa isprzhish sa obe strane? da pitam, da ne ispadne da pricham kojeshta :zcepanje: ) ... nije masno, jer pechem u teflonu, i dodam samo 2-3 kapi maslinovog ulja ispod

ija: slavicemo kuci, jedan dan kumovi sa porodicom, drugi dan familija ... valjda cemo prezhiveti :D ... nisam bash pri parama,jednu tortu pechem ja, drugu ce da donira tetka mm, slanish pravi sveki i tako .. bice mnogo jednostavno, necu da pravim neku veliku frku, i ovako ce biti sve mnogo vishe naduvano, nego shto sam ja zamislila ali ajd' :roll:

moracu malom da probam da dam malo mladog sira, onda bi' mogla da napravim neke pitice pa da i to zamrznem ... al' kad cu sve da stignem da uvedem, nemam pojma :dash:

Meni dr rekla da mogu sa 8meseci i kravlje mleko da dajem, pre toga jogurt i sir. Planiram sledeće nedelje da dam palentu i jogurt.Iva tamani voće i kašice od žitarice sve u 16-est a meso i povrće neće baš nešto, pojela pola teglice danas, a voće 2put jela. jednom samo, drugi put sa malo keksa.

cao kako ste svi porasli :) evo mene opet a u medjuvremenu se je rodio jedan mali djecak sada imamo 15 dana i jako smo dosadna beba samo jedemo i spavamo, mada su ga juce prvi put mucili grcici, ja sam starijem davala espumisan ali rekose mi da to ne smije pre mjesec dana, caj od kamilice i komoraca nece da pije... ima li ko kakvu ideju sta bi jos mogla pokusati da mu olaksam grceve dok jos nisu jaki

cao kako ste svi porasli :) evo mene opet a u medjuvremenu se je rodio jedan mali djecak sada imamo 15 dana i jako smo dosadna beba samo jedemo i spavamo, mada su ga juce prvi put mucili grcici, ja sam starijem davala espumisan ali rekose mi da to ne smije pre mjesec dana, caj od kamilice i komoraca nece da pije... ima li ko kakvu ideju sta bi jos mogla pokusati da mu olaksam grceve dok jos nisu jaki

Pre svega cestitke :vatromet:

kopirala sam svoj post od pre par strana da ne moras iscitavati sve. Bas je jedan tata bio trazio slican savet:

Ako daje naizmenicno da sisa, mozda se beba nasisa samo prednjeg mleka koji je sladji i vise nadima. Tada je resenje da pri svakom podoju daje samo jednu stranu, pa tek kada skorz isprazni tu ponudi drugu. Vremenom ce se uspostaviti toliko mleka da moze uvek dojiti samo iz jedne (sledeci put iz druge i tako naizmenicno) i tako dobija malo prednjeg/slatkog mleka a vise zadnjeg/masnog koji ne nadima toliko
kiss3.gif

Drugo resenje je masaza i grejanje stomacica+vezbe (voznja bicikla i pokreti od kojih se beba isprdi).

Javi jel nesto i sta pomoglo. Ljubite bebca.

e a moja opet neće da spava. eno je guguče sa tatom u krevetu. juče do ponoći nije spavala, pa sam je podojila i konačno zaspala. ali se budila svakih sat vremena, popizdela sam. i danas sve nešto nakaradno spavala, sisala. Jel ima neki skok oko 6-og meseca? ili su zubi?
nek bude neki konkretan razlog, izludeh skroz naskroz.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back