Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i tako čitam ja vaše postove prethodne ouvođenju, al baš nešto malo ima. bar do 68 stranice malo....samo koja beba koliko spava tj. nespava ahahahhhhah

tako da ću morati da vas gnjavim ovde. rešila sam za nekih nedelju dve da počnem avanturu. jedino se dvoumim da li prvo voće ili povrće, pošto ona ima stolicu tek na nekih 4-5 dana, pa se bojim ako krenem sa piričnanom kašicom, pa sa šarg-kromp itd. da će još ređe kakiti...
sad čitam da i jabuka, kruška, banana vezuju stolicu. hm. neće kakiti do zabavišta.

ipak, plan mi je da 7-10 dana prirnčana kašica, pa šargarepa, krompir, tikvica, pa jabuka, kruška, šljiva.
pokušala bih paralelno uvoditi voće i povrće. mislim da ne sačekam da proba svo povrće, pa tek onda voće ego malo ovo malo ono.

Šta kažete?

i koje mlečne pahuljice da uzmeme, mislim marku? milupa, nestle ili nešto treće?

Procesljaj malo Ijine postove, kad sam ja uvodila cvrstu hranu ona mi je sve detaljno napisala (mi smo napunili 5 meseci u junu, znaci postove pre toga, negde april/ maj)
Ija, duznik sam ti ihahaj :heart:
tu imas sve za pocetak, posle pitaj za konkretno, i ja sam smarala koga sam stigla ovde ;)
Ja sam za pocetak uzimala Milupine pirincane pahuljice, posle pirinac+ kukuruz, sve do punih 6 meseci
u njih mozes da umuljas sta hoces od voca i povrca, neutralnog su ukusa pa ide sa svacim
rok upotrebe 3-4 nedelje od otvaranja, ali potrosi se

ne brini za kaku, videces kako sta deluje na tvoju Lucu, nisu ni sva deca ista
neko se ovde zalio da sargarepa steze bebi stolicu, a moj kad pojede sargarepu obavezno kaki

i ja sam pocela tako kako ti planiras: prvo pir.pahuljice, pa u njih redom sargarepa, krompir, tikvica
onda sam malo udarila po vockama: jabuka, banana, sljiva...
pa opet povrcke koje nije probao...
tu ne mozes puno pogresiti, bitno da ne uvodis prerano gluten, mlecno, meso i sl
a da li ces prvo breskvu pa jabuku ili krusku...nije frka

i spremi se da ce u pocetku sve da popljuje :D

Procesljaj malo Ijine postove, kad sam ja uvodila cvrstu hranu ona mi je sve detaljno napisala (mi smo napunili 5 meseci u junu, znaci postove pre toga, negde april/ maj)
Ija, duznik sam ti ihahaj :heart:
tu imas sve za pocetak, posle pitaj za konkretno, i ja sam smarala koga sam stigla ovde ;)
Ja sam za pocetak uzimala Milupine pirincane pahuljice, posle pirinac+ kukuruz, sve do punih 6 meseci
u njih mozes da umuljas sta hoces od voca i povrca, neutralnog su ukusa pa ide sa svacim
rok upotrebe 3-4 nedelje od otvaranja, ali potrosi se

ne brini za kaku, videces kako sta deluje na tvoju Lucu, nisu ni sva deca ista
neko se ovde zalio da sargarepa steze bebi stolicu, a moj kad pojede sargarepu obavezno kaki

i ja sam pocela tako kako ti planiras: prvo pir.pahuljice, pa u njih redom sargarepa, krompir, tikvica
onda sam malo udarila po vockama: jabuka, banana, sljiva...
pa opet povrcke koje nije probao...
tu ne mozes puno pogresiti, bitno da ne uvodis prerano gluten, mlecno, meso i sl
a da li ces prvo breskvu pa jabuku ili krusku...nije frka

i spremi se da ce u pocetku sve da popljuje
:D

Kad se samo setim :zcepanje: Sada vec znam zasto su stolice za hranjenje napravljene od lako perivih materijala ;)

Zsuki:
Milupine pirincane pahuljice uzmi one sto sadrze mleko u sebi da ne moras izmlazavati ;) Na ambalazi pise mera koju koristis (koliko vode i koliko pahuljica) ali se nama pokazalo da JUnior voli znatno gusce. Videces vremenom kako Luca voli ;)

Breskva, sljiva i kruska bi trebale da "otpustaju" stolicu, Junioru i ZRELA banana radi istu stvar. U nekim zemljama EU uvode odmah posle pirincanih pahuljica krusku, bas zato sto proredjuje stolicu, pa tek posle kruske razno povrce.

Ja sam sve uvodila 3-5 dana, jedino krompir nisam.

Sa 6 meseci ide gluten, teletina, janjetina, piletina i curetina, sa 7ili8 meseci zumance, Posle 10 meseci riba. Tek posle rodjendana ide med, jagode, maline, kupine, kostunjavo voce (orah, kikiriki i lesnik) i belance.

Imas post u kojem sam opisala kojim sam redosledom uvodila (sa sve datumima) ako te zanima (lakse ti je da pretrazivacem pronadjes taj post).

Ako retko kaki (mozda sam nesto sada pobrkala) onda probaj da joj nudis cesce vodu ili ako je jos uvek dojis jedi ti puno voca. Ja sam onomad to tako sredila ;) Mada nije frka ni da kaki svaki drugi-treci ili cetvrti dan. Junior kaki u proseku dva puta dnevno.

PITAJ bilo sta da te zanima :cmok: Luci-lepotici

Pakovanje od 70kom :think:?

Moracu otici po teglice, pa taman da vidim i pelene. Valjda su i Pampers na akciji, samo dok ja stignem razgrabe se uvek :sad2:. U poslednje vreme kupujem Mercator pelene, samo sam se poslednji put zeznula i uzela velicinu 5 :eek: jos mi bilo cudno da ima manje pelena, al rekoh i dalje su jeftinije od Pampersa. Tek kada sma stigla kuci skontala sam da sa uzela broj veci :dash: Bar ce se Kuma obradovati :zcepanje:

Aha
skoro bila akcija u tempu su bile 999din, al sm potrosila te zalihe
mali zasrao sve :zblesav:

ija i cranberry hvala sestre, hvala :)
ija probaću baš da jedem više voća. nešto sam slaba po tomm pitanju, ne da ne volim, itekakao, ali ne stignem. čokoladu naravno stignem svaki dan.

Čičak ahahahhhhahah a što zamuti svoje lice?

Jexy ahahahahhaha mali zasro sve :) :rotf:

e ova moja me jebava već danima. evo sad je zaspala. a taman smo uhvatili neki ritam, kao ono neće više gospođica da spava u 9. malo dremne dok sisa, a posle žurka. i kad zaspi budi se svakih sat sat ipo, te hoće dudu, ta vodu, te šta ja znam šta. da popizdiš.
danas ustala u 9 ujutru, popodne odspavala od 3-6. i to je to. ja stvarno ne znam odakle joj ta silna energija.

ija, pa otprilike kontam sve, nego vidim da ste sve ranije krenula sa uvođenjem, ja ću tek sa 6 meseci, pa me nešto strah da to možda nije kasno, da li da krenem ranije, recimo sa 5,5.taman za dve nedelje da odradimo pirinač i neko povrće...
kao meso sa 6, ja dok stignem do mesa i glutena biće 7-8 :zblesav:

ona se jako interesuje, sve gleda kad ja jedem poseže za svim što ja strpam u usta...

Malac danas puni 11 meseci ... :heart: ... auuuu brateeeee :eek:

Da ne poverujesh ... brojimo sitno :zcepanje: ....

Jeo je telecu dzhigericu, sad josh neku ribu da mu nadjem,belance smo apsolvirali ... i naaaajvishe na svetu voli da doruchkuje przhenice ... samo ja ne smem svaki dan da dajem, ali on bi jeo ... malo mi doruchak pravi problem, osim ovog jede 7corn sa jogurtom i vocem ( kao vocni jogurt i musli) i palentu sa jogurtom ( mada to ne ljubi bash, morala sam poslednji put da mu stavim njegov pekmez u to, pa je jeo :roll: ) ... i nemam nekih ideja :dash:

mozda neki omlet da im napravite sa povrcem nekimznate onako da budu kao male palacinkice :)
ili neki mix zitarica s jogurom i vocem
ili im umesite za dorucak neke ustipke, lepinjice :D njama njama, to je meni moja baba mesila <3
mada u principu dorucak je i nama odraslima isti, uvek neki jogurt, namaz i tako to....

izbegavam zitarice i voce ujutro, jer to mu je odvojena uzina. jaja jede dva puta nedeljno, jednom za dorucak, kao omlet i jednom za rucak sa povrcem. poparu ne voli, a przenice jos nisam probala, jer nekako mi se cini da su previse masne jos za njega

home made pašteta sa džigericom ili ribom,ili sardela ili tuna iz konzerve,viršla...ovo će sve jesti u vrtiću,pa iako ste protiv nezdrave hrane,pre vrtića počnite da dajete...e sad sve ono što ja dajem kuvano jaje,prženo jaje,jaje sa povrćem uprženo,slaninica,sirni namazi,kajmak,pavlaka i hleb,moče,prženice,proja,palenta,kukuruzne pitice,kiflice sa jogurtom,tvrdi sir,pileće grudi u omotu,ćureći batak na tanke listove sečen...naravno sve ovo je za decu od godinu dana...kuvani pirinač sa kakaom,mleko sa ukuvanim rezancima i kakaom,griz sa voćem ili pekmezom...

Junior doruckuje ili pijacu ili zitarice. Danas je za dorucak vanredno imao Dr Oetkerov puding od cokolade. Pojeo je svoj i pola mojeg ;)

Ja inace vise preferiram neki konkretan dorucak jer pije vec mleko izmedju 4 i 6 ujutru, i pred spavanje oko 11-12h, pa bar dorucak da bude nesto ozbiljnije. Jedino je danas jeo tako "neozbiljno" jer je mm sinoc oko 12h krenuo da pravi puding, pa rekoh kad ga vec ima, da proba i to. Znam, znam nikakve koristi od njega, sam skorb i mleko, znam, znam necu vise obecavam :whistling:

Birice: joj jos 30 dana i duvate svece. Da li si vec odlucila gde, kako i s kim slavite. Taman da sve odradite, pa da vas samo kopiram posle mesec dana :zcepanje:

proju obozava, ali je jede kad je pravim za sve, gde da umutim toliko malo smese i pecem samo jednu ili dve projice za njega. isto vazi i za spanske pitice i makarone sa sirom.
takve stvari uglavnom pravim uvece, jer radim, pa onda ima dorucak sutradan kad odem na posao. uglavnom, to su super ideje i trebalo bi cesce da ih primenjujem:D

home made pašteta sa džigericom ili ribom,ili sardela ili tuna iz konzerve,viršla...ovo će sve jesti u vrtiću,pa iako ste protiv nezdrave hrane,pre vrtića počnite da dajete...e sad sve ono što ja dajem kuvano jaje,prženo jaje,jaje sa povrćem uprženo,slaninica,sirni namazi,kajmak,pavlaka i hleb,moče,prženice,proja,palenta,kukuruzne pitice,kiflice sa jogurtom,tvrdi sir,pileće grudi u omotu,ćureći batak na tanke listove sečen...naravno sve ovo je za decu od godinu dana...kuvani pirinač sa kakaom,mleko sa ukuvanim rezancima i kakaom,griz sa voćem ili pekmezom...

Krenula mi voda na usta

Junior probao tunjevinu (pomesala sam sa njegovim krem sirom, pa napravila pijacu). NIje se nesto odusevio. POjeo je 4-5 zalogaja, pa presao na sam sir+hleb i zavrsio sa bananom :roll: Jede kao Elvis :zcepanje:

proju obozava, ali je jede kad je pravim za sve, gde da umutim toliko malo smese i pecem samo jednu ili dve projice za njega. isto vazi i za spanske pitice i makarone sa sirom.
takve stvari uglavnom pravim uvece, jer radim, pa onda ima dorucak sutradan kad odem na posao. uglavnom, to su super ideje i trebalo bi cesce da ih primenjujem:D

Ja sam to resila tako sto napravim pleh projica ili pite npr. s mesom i sirom, isecem porcije i uvijem u al foliju i zamrznem. Onda samo ujutru izvadim, gurnem u mikrotalasnu i eto dorucka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back