Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ivan je imao tu negde oko 7 meseci kad sam mu turala po kasicicu keksa u bundevu, na primer
ili u jabuku, ili u bundevu i jabuku, ili u neku kupovnu kasicu vocnu
jos sam ja stavljala plazmu, pa mi Novka rekla da sacekam malo sa plazmom, ima med, soju i tako to
a posle 10 meseca sam mu davala samo plazmu
davala sam mu i plazmu i mleko
skoro sam otkrila i mlevenu plazmu sa cokoladom, al to mu dajem kao poslasticu, kad mu uvalim nesto bas ruzno za rucak :)

danas sam mu dala med za dorucak, uz maslac i 'leba
rekose mi ove iz vrtica da mu to uvedem pre nego sto krene da ne budu one prve da mu daju novu namirnicu
lepo je jeo, a ne vidim da nesto reaguje
rucao je sataras, isti sto sam i nama spremala, samo sam nama dosolila
zviznula sam detetu dva alergena u istom danu, a onda smo isli kod rodjaka u Batajnicu, tamo je pojeo i neki smoki
znaci tri :) jesam :zblesav:

i da, ja sam Ivanu kupovala samo Juvitanine kasice
imam trip od tih uvoznih u fazonu...ko zna kad je to spremljeno i uvezeno...:dash:...kao da ove teglice ne stoje po policama..:zblesav:

..i ja sam kupovala voce zimus iskljuchivo juvitanino.. :) ..znam da ga pristojno kontrolishu (voce, mislim, od kog se prave) i da je sasvim ok..
..mada slane kashe, narochito 8+ i 12+ kojih nema juvitaninih, kupujem milupa ili hipp..
..mislim, kupujem - svih onih dvadesetak koliko je pojeo do sad..na more samo poneli 8 i vratili 4, od chega je dve pojeo u putu tamo i nazad.. :lol:

..ja sam med "uvela" sa bonzitom, pre par dana.. :lol: ..ako je to med uopshte josh uvek u njoj.. :)

rekose mi ove iz vrtica da mu to uvedem pre nego sto krene da ne budu one prve da mu daju novu namirnicu
rucao je sataras, isti sto sam i nama spremala, samo sam nama dosolila
zviznula sam detetu dva alergena u istom danu, a onda smo isli kod rodjaka u Batajnicu, tamo je pojeo i neki smoki
znaci tri :) jesam :zblesav:

i da, ja sam Ivanu kupovala samo Juvitanine kasice
imam trip od tih uvoznih u fazonu...ko zna kad je to spremljeno i uvezeno...:dash:...kao da ove teglice ne stoje po policama..:zblesav:

jexy, ti si hrabra zhena :zag: ... ili samo looda :rotf:

ovo kod nas ne bih mogla ni da zamislim :lol: .. mada se u poslednje vreme bojim, jer sveki svako malo pita: a shto mu ne dash Plazmu, jel mozhe Plazma, a da ja njemu kupim Plazmu .... :roll: ... 'ebala ih Plazma, k'o da je Vuk Karadzhic preporuchio u prvoj chitanci 'iljadu osamsto i neke :dash:

.

Rastu deca :heart:

Meni se cini tako daleko vreme kada ce Junior za dorucak jesti hleb sa medom i puterom. A sa druge strane kada pogledam kao da sam juce citala vase postove o uvodjenju cvste hrane, a on imao mesec-dva pa sam mislila "joj, kako su mi daleke te sargerpe, tikvice i kasica, hocu li ja ikada docekati da jede kasikom" . Mi smo hleb sa margarinom i medom jeli zamalo svaki dan u zabavistu i jos uz to casu mleka. Kad se samo setim, moj omiljeni dorucak. A ne tu neke pastete i slicni bakraci :zcepanje:

Ako do sada nije ni na sta odreagovao, valjda nece ni na ove tri :zblesav:

Ja uglavnom kupujem HIPP, nekada uzmem Altea (ili neki sican naziv) od kruske, Milupu retko, Juvitanu sargarepu i mesano povrce, Frutekovu kasu "jabuka i keksi". Sve u svemu skupo mi je HIPP, ali zna da voli, pa mi je bolje da to kupim nego nesto u sta nisam sigurna da ce pojesti.

Ima neka HIPPova kasica voce sa zitaricama (ima bananu na etiketi, a nema ni narandzu ni ananas, mislim da ide od 5 meseci) koju nosim kada idemo kod nekog ili u setnju jer nju pojede u 90% slucaja.

..jesi li davala ishta sa glutenom..?
..hleb, griz, 7 korn ili 8 cereals..?

Davala onaj Hipp ovas-jabuka, proslo je ok, i dajem sad po malo hleba uz rucak. Ovih dana cu i 7 korn, pa onda moze keks? Jel treba nesto jos pojedinacno izmedju hleba i 7 korna?
kupila sam neki proso, ali ne znam sta bih s njim, mozda da ga skuvam i ispasiram pa pomesam s necim (s cim?!)...mi proso ne jedemo, pa nemam ni ideja

A ja opet najvise volim Hipp, jer od '70 i neke godine koriste iskljucivo organski gajeno povrce i voce....
...moj muz ima spediciju i jedno vreme je je carinio i Hipp, kaze da nema zezanja sa uvoznikom jer su ljudi jako ozbiljni i svaka vrsta kasice ide obavezno na analizu, bas svaka vrsta bez izuzetka...i u fabrici dok se pravi, i kod nas kad se uvozi

Davala onaj Hipp ovas-jabuka, proslo je ok, i dajem sad po malo hleba uz rucak. Ovih dana cu i 7 korn, pa onda moze keks? Jel treba nesto jos pojedinacno izmedju hleba i 7 korna?
kupila sam neki proso, ali ne znam sta bih s njim, mozda da ga skuvam i ispasiram pa pomesam s necim (s cim?!)...mi proso ne jedemo, pa nemam ni ideja

..ako nije reagovao na pshenicu, tj na hleb, mozesh keks.. :)
..proso ni mi ne jedemo, nisam ni deci davala posebno, mislim da je birica davala arminu, napisace ti verovatno kako je spremala..

ja proso obozavam
samo kupis u zdravoj hrani, napomenes da je za ljudsku ishranu jer oni prodaju i onaj za papagaje, taj je neoljusten a mi taj ne varimo....
i skuvas ga, za deset minuta bude gotov
a posto je baba u pitanju, verovatno pravis neke kombinacije kao i sa pirincem recimo i tako time
proso je super za gvozdje, pun je gvozzdja i zdravim materija koje su dobre za varenje, neke su i antikancerogene i tako
mnogo dobra zitarica a malo je ljudi koristi na zalost

ja proso obozavam
samo kupis u zdravoj hrani, napomenes da je za ljudsku ishranu jer oni prodaju i onaj za papagaje, taj je neoljusten a mi taj ne varimo....
a posto je baba u pitanju, verovatno pravis neke kombinacije kao i sa pirincem recimo i tako time
proso je super za gvozdje, pun je gvozzdja i zdravim materija koje su dobre za varenje, neke su i antikancerogene i tako

..ziva istina.. :)
..ja sam zato volela da dajem deci 7korn, josh dok ne jedu jaje i meso, pa sve dok hoce da ga jedu, bash zbog prosa i gvozdja..
..nisam ga kuvala sama zato shto nisam znala da se takjo brzo kuva, mislila sam da je princip kao sa pshenicom,
pa da ne kuvam sat vremena jednu kashiku, a nisam znala kako bih chuvala skuvanu vecu kolichinu.. :)

..ziva istina.. :)
..ja sam zato volela da dajem deci 7korn, josh dok ne jedu jaje i meso, pa sve dok hoce da ga jedu, bash zbog prosa i gvozdja..
..nisam ga kuvala sama zato shto nisam znala da se takjo brzo kuva, mislila sam da je princip kao sa pshenicom,
pa da ne kuvam sat vremena jednu kashiku, a nisam znala kako bih chuvala skuvanu vecu kolichinu.. :)
da bude brzo gotov, i otprilike je odnos prosa i vode 1:4, za desetak minuta bude kuvan ....
ja najvise volim cuftice od prosa ove.... tu ide i malo mesa http://www.coolinarika.com/recept/cufte-sa-prosom-u-sosu-od-kiselog-mleka/

ja proso obozavam

:D :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back