Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde devojke pomagajte:brus: .... kupila sam u Tempu predivne patlidzhane, i to bele, bebi - patlidzhani prelepi , svezhi :zaljubljena:... samo jedini problem je da ja NEMAM POJMA kako da ih spremim :rumenka:... mi inache ne jedemo , ali reko' da uvedem malom, mozhda se njemu svidi :zper:

Ajde devojke pomagajte:brus: .... kupila sam u Tempu predivne patlidzhane, i to bele, bebi - patlidzhani prelepi , svezhi :zaljubljena:... samo jedini problem je da ja NEMAM POJMA kako da ih spremim :rumenka:... mi inache ne jedemo , ali reko' da uvedem malom, mozhda se njemu svidi :zper:

nasečešna kolutiće,posoliš,i tako stoji 20 minuta da izađe gorčina...posle spereš so,pa staviš da se kuva kao tikvice,možeš i da mešaš sa tikvicama,šargarepom,paškanatom,celerom,karfiolom,ma sa svim što ti mali jede...videćeš viljuškom kada je skuvan,dodaš meso i gotov ručak...inače patlidžan može da se pohuje,da se pravi musaka,puni mlevenim mesom,pečurkama,sirom i pavlakom..ali to kad još malo poraste...

Hvala :zag:... nije da sam bila totalno bez ideja, ali reko' mozhda neko zna neshto specijalno sa njima ... mada mi je malo puno toliko da ih solim , ali ajd' probacu sutra, jer mm se upravo setio da popravi neshto u kuhinji, pa je sad sve razvaljeno :roll:

i da prijavim: poludecu od ove kuknjave kad god mali vidi da je neko prineo neshto uz usta :dash:... kao da NIKAD nije jeo :roll: ... a sveki cu morati da privezhem negde, jer bi ga samo tovila ... "jadno dete, dace tebi baka" :dash:... a poshto u 90 posto sluchajeva ne sme da jede ono za chim kuka, dobije hleb :roll: ...

Veliki momak! A bas sam danas razmisljala dal da dam Paki 7 days da proba posto sam ih jela. Znaci moze???

ikice, oni su sad vec veliki momci, mozse skoro bas sve da im se daje, posebno ako nije imao nikakvih reakcija do sada. moj bumbar cele ove nedelje ruca isto sto i mi, ne kuvam mu posebno, osim juce kad je jeo socivo. slatko mu uopste ne dajem nista, jeste probao pomalo nekih junk stvari jer trazi SVE da proba sto mi jedemo, ali sokove i slatkise nema u jelovniku jer bi nagurao 15 kila za cas:lol:

Juntros je Junior prvi put trazio da jede. Tj cvileo je a ja nisam skontala sta mu je, jer se prvi put desava da je on gladan i da TRAZI da jede. Pojeo je zumance pomesano sa dve kasike pavlake na int. hlebu (kao pijaca) i posle kukao da hoce jos. Posto nisam skuvala vise jaja (do sada ni to jedno celo zumance nije pojeo) pa sam mu dala Frutekovu kasicu sa jabukama i biskvitom. Pojeo je pola. Srce mi je bilo puno :heart: Sledeci obrok (HUmanu) je popio samo 90ml, pa je sada trazio jos, popio 200ml i zaspao. Znaci jos uvek se ne drzi reda, ali bar kolko-tolko jede :worth: I ono jutarnje mleko u 6 je pomerio u pet, pa u pola pet, a jutros je trazio u pola cetiri. Posle bi trebao da jede u 9 ali ne izdrzi, nego jede oko 8-8:30, pa se sve poremeti. Al' ajde, samo neka jede.

Kupila sam novu Avent flasicu od 330ml, posto uvece (a nekada i preko dana) popije 300-340ml mleka, pa sam morala iz dva puta da mu pravim u flasici od 260ml.

....e to je druga stvar, mada bih ga ja povela jos kod nekog cisto da potvrdi kolegino misljenje....
....i sta je preporuka lekara sem da mazes tim sto je prepisao?

Ma nista. samo da mazem tu kremu ako se bude pojavljivao ekcem i za 3 meseca kontrola a sa god.dana cemo raditi alergo test. I rekla mi je da pocnem sa uvodjenjem hrane jer mu moje mleko nece biti dovoljno pa prepisala te dve formule.

Da vas pitama: jel bebe imaju ogranicen unos mleka koji treba da popiju u odredjenom uzrastu?(ako su na formuli)
Kontam ako za par meseci pocnem da mu uvodim flasicu tj.Adaptirano hocu li to alergo kupovati samo do godine ili i posle godinu dana imaju odredjenu kolicinu koju popiju i da li prerasta tu alergiju na mleko?

Poslednja izmena:
Nismo imali net pa me nema... :)

Mi smo zadnja dva dana uzasni. Zub izbija mada se nadam da on nije krivac vec krompir koji njopa vec 2 dana.
Probali smo sargarepu 3 dana, lepo je prihvatio i jeo.
Presli na krompir, lepo jede, mislim hoce ali nije kakio od kako je jede i place vec dva dana.
Sutra necu krompir, mozda probam bundevu.
Sem ove tri naminice ne znam sta vise da probamo. Sad cu mesati pa cemo videti.

Nocu je uzas, uvece kupanje oko 8, sisanje i kuknjava i nosanje sat vrmena dok ne zaspe.
Sl.budjenje obicno oko 1, i onda se razbudi, sisa i nece u krevetac, nece sisu, nece nista, jos ako ja odem iz sobe place... onda malo spava, do 4-5 pa zabava...
Jos mm nonstop ga stavlja kod nas u krevet sto ja nevolim jer se pribija uz mene pa padam sa kreveta.

Kad sam izkukala da ga i pohvalim. :)
Okece se kao cigrica, mada jos ne ume da se vrati sa stomaka na ledja.
A danas je glodalicu prebacivao iz jedne ruke u drugu...
Grli me, voli da se igra, smeje se, stidi se... pravi decak :)

Ps. dobio je drugu dozu pentaxima i zacrvenelo mu se to mesto(prosli put nista), dr.mi je rekla da mu uvece mogu posle dojke dati pirincane pahuljice na flasicu kao veceru ne bi li pokusali da prespava noc.
Mene sad to buni da ne zavoli flasicu pa prestane da sisa?
Mada je on sad vec veliki i voli svoju siku... :)

Nismo imali net pa me nema... :)

Mi smo zadnja dva dana uzasni. Zub izbija mada se nadam da on nije krivac vec krompir koji njopa vec 2 dana.
Probali smo sargarepu 3 dana, lepo je prihvatio i jeo.
Presli na krompir, lepo jede, mislim hoce ali nije kakio od kako je jede i place vec dva dana.
Sutra necu krompir, mozda probam bundevu.
Sem ove tri naminice ne znam sta vise da probamo. Sad cu mesati pa cemo videti.

Nocu je uzas, uvece kupanje oko 8, sisanje i kuknjava i nosanje sat vrmena dok ne zaspe.
Sl.budjenje obicno oko 1, i onda se razbudi, sisa i nece u krevetac, nece sisu, nece nista, jos ako ja odem iz sobe place... onda malo spava, do 4-5 pa zabava...
Jos mm nonstop ga stavlja kod nas u krevet sto ja nevolim jer se pribija uz mene pa padam sa kreveta.

Kad sam izkukala da ga i pohvalim. :)
Okece se kao cigrica, mada jos ne ume da se vrati sa stomaka na ledja.
A danas je glodalicu prebacivao iz jedne ruke u drugu...
Grli me, voli da se igra, smeje se, stidi se... pravi decak :)

Ps. dobio je drugu dozu pentaxima i zacrvenelo mu se to mesto(prosli put nista), dr.mi je rekla da mu uvece mogu posle dojke dati pirincane pahuljice na flasicu kao veceru ne bi li pokusali da prespava noc.
Mene sad to buni da ne zavoli flasicu pa prestane da sisa?
Mada je on sad vec veliki i voli svoju siku... :)

Mozes i tikvicu da dajes, ona je lagana. Moj nije nesto ljubitelj krompira, to mu uvaljujem u kombinaciji sa necim drugim, a kad je pocinjao da ga jede sav se stresao kad mu uvalim kasikicu :D

Mene su ucili da se dan pocinje i zavrsava podojem (mlekom), tj Ija me naucila jer se niko od dr nije setio da to treba da se kaze ( Ija :heart:)
Sad mi malo sumnjivo da mu dajes pirincane pahuljice na flasicu posle dojke. A i kazu da ne treba to davati na flasicu, nego kasikicom.
Za ad mleko nemam pojma :D

Juntros je Junior prvi put trazio da jede. Tj cvileo je a ja nisam skontala sta mu je, jer se prvi put desava da je on gladan i da TRAZI da jede. Pojeo je zumance pomesano sa dve kasike pavlake na int. hlebu (kao pijaca) i posle kukao da hoce jos. Posto nisam skuvala vise jaja (do sada ni to jedno celo zumance nije pojeo) pa sam mu dala Frutekovu kasicu sa jabukama i biskvitom. Pojeo je pola. Srce mi je bilo puno :heart: Sledeci obrok (HUmanu) je popio samo 90ml, pa je sada trazio jos, popio 200ml i zaspao. Znaci jos uvek se ne drzi reda, ali bar kolko-tolko jede :worth: I ono jutarnje mleko u 6 je pomerio u pet, pa u pola pet, a jutros je trazio u pola cetiri. Posle bi trebao da jede u 9 ali ne izdrzi, nego jede oko 8-8:30, pa se sve poremeti. Al' ajde, samo neka jede.

Kupila sam novu Avent flasicu od 330ml, posto uvece (a nekada i preko dana) popije 300-340ml mleka, pa sam morala iz dva puta da mu pravim u flasici od 260ml.

Eto, draga, i to si docekala da ti dete njupa kao pravi :D
Ako ti nije tesko, napisi mi sta jedete za dorucak a sta za veceru, da dobijem jos malo ideja.
Nasla sam na nekoj temi puno bebecih recepata, ali kao sto i Novka kaze ima puno nelogicnosti, a pisala neka americka autorica (zaboravila sam ime), kao neki strucnjak. U receptima sve nesto przeno na ulju i slicno :eek:

Tikvicu cemo probati. Hvala na ideji.

I meni je logicno da se dan pocinje i zavrsava sa podojom/mlekom... Mozda probam da mu dam pahuljice ali kasicicom pre vecernjeg podoja, razmislicu.
Ja njemu jos uvek dajem male kolicine i dojku posle 'obroka'... I lepo siki.
Covece vec 6-i mesec. kad sam ga juce stavila u onu hranilicu i hranim ga... u momentu me opali u glavu:Pogle ovo, juce beba danas njopa, kako vreme leti... a on sve cokce amamma.... ahahahh... :))))

A da vam ispricam za nasu dr.u dz.na vakcini. ahahah

pregleda ga, slusa mu pluca i pita me:"Jel treba da primi pentaxim?" rekoh treba. a na to ce ona:"Jel zdrav?":eek:
ja rekoh:"Molim!?", ona opet kao:"Jel zdrav, mislim jel kija, kaslje, curi li mu nos?"
O Boze, pa njen je posao da vidi jel zdrav pre vakcine.

A oko hrane sam je davila ali nista mi pametno nije rekla. Kaze da skuvam pirinac pa tu vodu da dodajem u kasice, jes luda sam da kuvam pirinac svaki dan a ne mogu da joj objasnim da imam onaj blender na paru, ne konta zena.

Ja joj ispricam za ekcem a ona meni:"Mozete da pocnete sa zumancetom ali pomalo.". Ja kazem Ali doktorice EKCEM!!!
Aha, pa Vi onda uvodite kako vam kaze alergolog.
uzas!!!

Zaboravih reci najlepsu vest: stigao nam mali brat iz Italije! Sin mog rodjenog brata, mladji 5 nedelja od Petra.
Sad smo zajedno svaki dan, moji, brat, snaja, mm, ja i dve bebe... celodnevna zabava... mali je smeker pravi, na mamu... sutra cu vam pokazati slike... :)

Ps. njega zovemo Spasoje(ko je gledao Malu nocnu muziku, zna zasto. ahahahh... ja sam bila sokirana... tako mala beba a toliki misa... ahahahah, sad mi smesno...

čičak al si se raspisala :)

inače i Luca nešto loše spava zadnjih nedelju dana...čisto da utešim tebe i Cranberry :)
a taman je počela lepo posle si***** u 9 da zaspi u cugu. nije dugo trajalo. imam novi fazon, pred spavanje je dojim u spavaćoj sobi, ugasim svetlo, legnemo u veliki krevet i tako sisa, a posle zaspi. nakon sat dva, kad se ukomira samo je prebacim u kolevku.

ali eti, više neće. e a danas šou napravila. sinoć nije htela da spava do 1 posle ponoći. izludeli smo. nije plakala nego se igra guguče, njoj super a mi crkli. a danas ustajanje u 6 išli smo u segedin. malo je spavala u kolima, pa kupanje, pa šoping....kad smo se vraćali prespavala put. ali opet to je sve ukupno malo sna za ceo dan. i okupali je u 8, ja lepo da je podojim a ona u dreku najstrašniju kao da joj kožu derem. mislim da nije tako plakala ni kad je grčeve imala....ja u čudu nisam znala šta da radim. na kraju joj muž pusti Rio crtać onaj početak dge pevaju ptice, pa se umirila....šta joj bi nemam pojma.

jedva sam je nakon pola sata podojila i uspavala.

i mislim da joj kreću zubići :) sve glođe i balavi kao bernardinac :)

sutra 5 meseci....

joooooooooooj a slušajte ovo. danas je 100 stepeni, ja ceo dan dajem između podoja vodu, i još se nerviram kako traži flašicu a ništa ne popije nego samo cucla, igra se sa njom. i kažem mužu kad smo se vratili evo vidi ceo dan ni 10 ml nije popila, a davali joj bar 10 puta flajku...kaže muž, a da nije zapušena? ja pogledam kad ono stvarno, ne ide....jaaaaaaaaaadno dete. ništa se nije bunila, sisa ona flajku jadna ali ne ide... a ja još pizdim..joj što mi beše žao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back