ikica75
Ističe se
- Poruka
- 2.214
Zenice drage, pomagajte. Svi saveti i licna iskustva dobrodosli su
Bebac ima 7 meseci i 7 dana. Negde od 3. meseca naucio je da prespava noc. Kupanje oko 9, siki i zaspi bez problema. Budi se jednom, eventualno 2 puta za podoj i posle toga spava do 7.30. Milina. Preko dana spava uglavnom 3 puta po pola sata, ali nisam se bunila jer je lepo spavao nocu.
Poslednje 4 noci nista od spavanja. Nemam pojma zasto. Rutinu ne menjamo, kupanje i podoj u 21h, ali se posle toga budi na 2-3 sata, svaki put podoj, nece da se uspava dudom ili flasicom vode. Probali smo i da ga prebacimo u veliki krevet jer se uvek ukomira kad spava s nama, ali ne pali. Menjali pelenu, nista.
Umorna sam kao pas, neispavana i nervozna. Tata nam kidne na posao ujutru i dodje uvece, a mi nastavljamo borbu jedan na jedan (sami zivimo pa nemam pomoc).
Ocajna sam. Zasto odjednom nestade tako lepa shema spavanja?
Moje pitanje je sledece: da li je moguce da je u pitanju skok u razvoju, iako je malo mozda kasno za to? Sa 6 meseci, kad bi trebao da bude cuveni skok, nisam nista drugacije primetila. Da znam, ako je skok da se naoruzam strpljenjem i cekam da prodje. A ako nam je to postao obrazac ponasanja, pa vise nece nocu spavati, da se odmah 'besim
Juce je odvalio 2 sata spavanja preko dana, valjda je bio umoran. Ali se budi svakih 20-tak min, pogleda oko sebe, ako vidi mene da lezim pored onda odspava jos malo. Ako je sam na krevetu, u dreku i jedva ga smirim. Ali ni ta 2 sata ja pored njega nisam uspela da normalno odspavam i odmorim se, samo se nesto vrti i kenjka, budi se cesto i sve u svemu to bude dosta nekvalitetno. Mozda njemu i odgovara, ali ja sam zombi.
Sta cu i kako cu? Imate li slicna iskustva ili savete? Sad cu da pitam i na velikoj temi isto, pa mozda se neko doseti neceg.
Ja bih isto rekla da su zubi 100%, tako to ide sa zubima. Kod nas je uglavnom tako, okretanje i kukanje po celu noc, a sad cemo godinu dana da napunimo!

Jel gresim? Al ste me istripovale sada.

..qq 
... 

... i ovako ga zovem "nadzorni organ" , jer kad god nesho radimo u dvorishtu ili bashti on nadgleda iz kolica, ali da vidite te face, kako je samo ozbiljan, pa kad krene da "prigovara" 
..izgleda da je tachno da ti mladji uvek ostaju mali za mame i tate..