Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas tako, u trudnoci mi dlake nisu rasle, a kosa mi je bila prelepa, ma mnogo sam bila lepa, a sad sam se sva ofucala!

Pogledajte prilog 220977

A meni se tek sad "prikazala" slika. Vidim, komentarišu svi, a slike nema, pa sam mislila da si obrisala. A ustvari, moj komp izgleda pobrljavio.
Baš si bila trudnica-manekenka, majke mi :D BAš lepa! :D

Ustvari, da li ima trudnica, a da nije lepa? Mislim, ima i bubuljica, i usne se napuće... a sreća i onaj sjaj u očima i sve to ... ma sve su trudnice lepe, baš sve, svaka na svoj način. I nema to veze sa kilažom, ili ako ima, ima vrlo malo. :)

ja jedva cekam opet
nista mi nije falilo
a sad, malo malo pa me bole ledja, pa me boli glava, te dlakave mi noge, te opada mi kosa, a povratila mi se i seboreja koja mi se povukla dok sam bila trudna...
pa sam sva setala ponosna kao paun, samo da mi se stomak vidi
i sve mi bilo lepo...hocu opet

Ja sam molim Boga da vam se ne pridružim na ovoj divnoj temi, bar još 4-5 dana. Ovo moje čudo od deteta dobilo noćas temperaturu, izgore celu noć i ceo dan. Čekamo tatu sa posla, pa da idemo kod doktorke :( Ne mogu da joj spustim ispod 38, ma nikako. :( Pretpostavljam da je virus neki pokupila, jer uvek je takva temperatura kada je zaražena nekim virusom i uvek muku mučim da joj spustim. :(
A problem je što nemam sa kim da je ostavim. Muž sledećih nekoliko dana nebi smeo da izostaje iz firme, kao odgovorno lice, a danas, sutra i prekosutra imaju inspekciju. Mora da bude tu, ili se plašim posledica u vidu vraćanja radne knjižice. Baba pak... ona radi, a i da ne radi... kako me ko razumeo, ne bih smela sa babom da je ostavim. Imala je već febrilne konvulzije ( strašno, bre, kao epi-napad izgleda, mada u suštini nije opasno, ali opet... :( ) i moram čim temp predje 38 da joj dam rektiolu dijazepama. Tj. trebalo bi tri dana na 12 sati da se daje, pa se onda smatra da je dete zaštićeno. Medjutim, baba smatra da drogiramo dete, da to ne sme da se daje detetu, da mi nismo normalni... :roll: Pa me još savetuje da joj obujem vunene čarape, i dva džempera, da se preznoji, a ona skoro 40 ima :roll: I kako da je mirne duše ostavim babi? Ne sumnjam ja u njene dobre namere, ali jednostavno - ne radi dobro.
I tako da samo molim Boga da se ne porodim bar sledećih nekoliko dana...

Ja sam molim Boga da vam se ne pridružim na ovoj divnoj temi, bar još 4-5 dana. Ovo moje čudo od deteta dobilo noćas temperaturu, izgore celu noć i ceo dan. Čekamo tatu sa posla, pa da idemo kod doktorke :( Ne mogu da joj spustim ispod 38, ma nikako. :( Pretpostavljam da je virus neki pokupila, jer uvek je takva temperatura kada je zaražena nekim virusom i uvek muku mučim da joj spustim. :(
A problem je što nemam sa kim da je ostavim. Muž sledećih nekoliko dana nebi smeo da izostaje iz firme, kao odgovorno lice, a danas, sutra i prekosutra imaju inspekciju. Mora da bude tu, ili se plašim posledica u vidu vraćanja radne knjižice. Baba pak... ona radi, a i da ne radi... kako me ko razumeo, ne bih smela sa babom da je ostavim. Imala je već febrilne konvulzije ( strašno, bre, kao epi-napad izgleda, mada u suštini nije opasno, ali opet... :( ) i moram čim temp predje 38 da joj dam rektiolu dijazepama. Tj. trebalo bi tri dana na 12 sati da se daje, pa se onda smatra da je dete zaštićeno. Medjutim, baba smatra da drogiramo dete, da to ne sme da se daje detetu, da mi nismo normalni... :roll: Pa me još savetuje da joj obujem vunene čarape, i dva džempera, da se preznoji, a ona skoro 40 ima :roll: I kako da je mirne duše ostavim babi? Ne sumnjam ja u njene dobre namere, ali jednostavno - ne radi dobro.
I tako da samo molim Boga da se ne porodim bar sledećih nekoliko dana...

atice sad kad novka pomenu DM
ja sam na 5 minuta peske od njega
slobodno i nama mozes pozajmiti micojku malu :)

Danas sam jednoj prijateljici skenirala knjigu "Igra sa bebama" onaj deo za bebe od 6-9 meseci, pa pošto imam te slikice, ako neka od vas želi, mogu joj poslati, pošaljite mi pp sa mail-adresom
Ima dvadesetak strana, nama je bilo lepo igrati se po tome, a knjigu sam kupila davno, možda je više i nema u prodaji.

mene ne drma nista, super mi je:mrgreen:
jedva sam cekala da se resim stomaka, najtrudnija sam bila kad je bilo najtoplije! 14 kg se ugojila, iz porodilista izasla sa +4, nakon 2 meseca predtrudnicka tezina. i vise ne bih i necu.:p (ni dec, ni kg:zblesav:)

Jedna od stvari koju moji S&S rade da malo animiraju malog, nose ga do prozora i dok mali blene i ko zna sta mu je zanimljivo pa posmatra, oni mu pricaju "eno ga prodje zuti autobus, eno sad plava, plava, plava kola, sad bela..." mali ponavlja neke glasove za njima, miran...sve ok
mm veceras nosao malog po stanu pred spavanje, mali se nesto uzvrpoljio, rekoh -nosi ga do prozora i pricaj mu sta prolazi, voli on to..z:)
...i cujes iz sobe "eno ga Reno, pa opet Reno, eno ga sad jedan Citroen, a eno je sad sine jedna 'mečka'..."
sta ti je tata z:lol:

:zblesav::zblesav:

Hvala vam devojke... i vi ste lepe, sve odredom, ata, maja, novka, jexy... a stomačići su vam kao lutkice... :zag::zag::zag:

P.S. jexy, kad si se ti porađala? možda smo ležale u isto vreme u višegradskoj, ovajj ambijent na slici me podseti... z;)
A za ispit opušteno... što bi matori rekli: Autobusa i rokova će uvek biti... z;)

E, a kad kažeš ovo za S&S, i za automobile... ja i dan danas kad odem kod mojih obožavam da stanem na prozor i posmatram ljude, automobile, autobuse... :zstidljivko: to je dobra zabava i za odrasle...z:mrgreen:

U julu sam se porodila
bila sam u bolnici u dva navrata od 07-11.07 u VRTu
pa od 22-28.07 na patologiji, pa na CR
e ne rekoh vam kad sam se ja porodila na odeljenju CR je bila jedna zena, rodila je blizance i to su joj 6. i 7. dete a petoro pre toga je rodila prirodno :zblesav:
kaze nece vise

U julu sam se porodila
bila sam u bolnici u dva navrata od 07-11.07 u VRTu
pa od 22-28.07 na patologiji, pa na CR
e ne rekoh vam kad sam se ja porodila na odeljenju CR je bila jedna zena, rodila je blizance i to su joj 6. i 7. dete a petoro pre toga je rodila prirodno :zblesav:
kaze nece vise

Pa u isto vreme smo bile tamo... z:shock:

Ja od 4.7.-29.7... samo sam ja u početku ležala na Infratilitetu, pa sam tek ako se ne varam 18.jula spuštena na VRT...
Ali bila je jedna Bojana, ti si me na nju podsetila...z;)

Ko zna, možda smo se i srele u prolazu...z:)

Ata kako je mala cica maca?

Hvala na pitanju, konačno sam uspela da joj oborim skroz temperaturu, evo je sad vileni po kući, lakše joj je. Dr juče kaže da je gripozno stanje, tj. virus, što sam ja i pretpostavila. Opet smo celu noć, tj. najveći deo noći nosali, presvlačili, tuširali... celu noć varira izmedju 39,9 i 38,5. Istuširamo, oborimo na pola sata, 40 minuta, pa opet skoči... tako da je sad banja, kad izmerimo 36,9 - mo'š misliti sreću :)
Mada, ne zavaravam se ja, nije virus prošao... popodne i veče tek idu. Ah, dete, normalno je to. Samo da se ja sad ne zarazim, baš mi nebi trebalo.

..ata, ako dolazish u DM, produzi do mene, bice joj kao u vrticu.. :zag:
..nadam se da ce brzo da prodje i da je neka trchkavica od dva dana u pitanju..

Jandrlino <3
atice sad kad novka pomenu DM
ja sam na 5 minuta peske od njega
slobodno i nama mozes pozajmiti micojku malu
smile1.gif

E, zlatne ste :)
Na žalost, neću se poradjati u DM-u, već u smederevskom porodilištu. Ih, da idem za Bg, lako bih ja, tamo su moji, pa bi Milicu kod njih. Ali... mis'iiiim, mogu ja i u DM-u, nebi me odbili, ali svrbi me posle onaj račun što bi mi ispostavili ;)

A tebi bi, November, baš dobro došlo peto dete, makar i privremeno. :lol: Pa pride i bolesno, da poseje viruse okolo :lol: Uh, taman posla...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back