Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na pitanju, konačno sam uspela da joj oborim skroz temperaturu, evo je sad vileni po kući, lakše joj je. Dr juče kaže da je gripozno stanje, tj. virus, što sam ja i pretpostavila. Opet smo celu noć, tj. najveći deo noći nosali, presvlačili, tuširali... celu noć varira izmedju 39,9 i 38,5. Istuširamo, oborimo na pola sata, 40 minuta, pa opet skoči... tako da je sad banja, kad izmerimo 36,9 - mo'š misliti sreću :)
Mada, ne zavaravam se ja, nije virus prošao... popodne i veče tek idu. Ah, dete, normalno je to. Samo da se ja sad ne zarazim, baš mi nebi trebalo.

Mislim se priroda pobrinula, da tokom cele trudnoce a narocito pred sam finish zastiti majku/trudnicu. Ja npr imam neki oblik astme i nisam bas neki "disac", ali sam predisala sve kontrakcije koje su trajale 6 sati. Nisam ni sama verovala. Priroda je to. BIce sve ok. Ljubni malecku.

Ja sam kao kasu.I pecenu i kuvanu.A juce sam dala i svezu.A sokice nece ni da pomirise.

Danas se konacno okrenula sa ledja na stomak do sada je samo na stranu htela.

Junior se vec par dana okrece na stranu (digne nogice pa se okrene), pa pokusava dalje na stomak, ali sva sreca pa ne moze. Nekako skroz zgnjuri glavu u krevet i pokusava mlataranjem nogicama da se okrene na stomak. Kada mu u krevecu pomognem da se okrene na stomak onda se iznervira jer je na stomaku. U svakom slucaju vise ga ne ostavljam samog ni na bracnom. Sta li se to desava u njihovim glavicama?

DSCF0017.jpg

evo i nas :) za vikend bili kod dede i ujke u zemunu i vec smo resili za koka navijamo :znamiguje:

pitanje. kad ste uvodile voce, odnosno jabuku, jel bilo prvo sokic, pa kasa ili odmah kasa? kuvana, pecena ili presna? sa kasom ili bez?
citam na netu, svakakve savete, ali vama najvise verujem:D
za hranu ne mogu bas da te posavetujem posto jos uvek samo sikimo...a meni je doktorka rekla da pocnem da joj dajem sok od sargarepe (domaci naravno) pa sad ne znam sta da radim...ona ima 2,5 meseca...pa ono jel da dajem ili jok? z:)

direktor se jos ne okrece, dupe je pretesko:p
polako je poceo da dize nogice i pokusava da se okrene na stranu kad mu stavim neku igracku da je dohvati.
juce i danas je plakao nakon porcije kase, jos bi da jede. uvela sam pastrnjak juce, pomesala ga sa standardnom kasicom kropir/sargarepa/tikvica. ne buni se uopste. jedino bundevu ne ljubi, pa sam napravila pauzu i uvescu je pomalo opet sledece nedelje.
za desetak dana pocinjem sa jabukom, pa polako i ostalo voce, takp da ce do sest punih meseci isprobati sve.

direktor se jos ne okrece, dupe je pretesko:p
polako je poceo da dize nogice i pokusava da se okrene na stranu kad mu stavim neku igracku da je dohvati.
juce i danas je plakao nakon porcije kase, jos bi da jede. uvela sam pastrnjak juce, pomesala ga sa standardnom kasicom kropir/sargarepa/tikvica. ne buni se uopste. jedino bundevu ne ljubi, pa sam napravila pauzu i uvescu je pomalo opet sledece nedelje.
za desetak dana pocinjem sa jabukom, pa polako i ostalo voce, takp da ce do sest punih meseci isprobati sve.

Ne bih da pametujem ,ali samo obrati paznju kako ce da reaguje, jer se na drugom forumu Mama zalila da je mali dobio grceve, pa su batalili jabuku jos neko vreme. Mada, verovatno nece nista od toga biti, ali ipak obrati paznju :cmok:

Eto, mali danas pojeo dve kashikice kashice ... nije da je bio odushevljen, ali sam stavila malo njegovog mlekca ( Humane) pa se malo zeznuo ... inache sam juche pripremila samo sa vodom, ali je tako stvarno otuzhno ... sutra cu da izvadim dve kashike Humane od njegove gotove hrane i u to da umesham, pa da dodam vode ako treba ... moracemo maaalko da povecamo porciju, reche dr mozhe ceo obrok da mu zameni , ali ako mu budem davala ovoliko, necemo dotle stici ni do nove godine ... mada mi se ni ne zhuri :zpozdrav:

e da : jer ima neko iskustva sa glicerinskim chepicima , mali nije kakio od petka, pa sam danas u apoteci trazhila chepice, ali su mi preporuchili glicerinsku mikro-klizmu ... kao tubica sa duzhim gornjim delom, kao pipetom, to se gurne u guzu i istisne se malo ... uspeo je da kaki posle toga , ali strashno tvdo, izgleda da sam ga dzhaba nalivala kamilicom dva dana ... pa reko da pitam: jer mozhe ovo i sutra da se ponovi , da malo ischisti bebca? ... a u ponedeljak, kad krecem sa hranom: 'ebesh tikvice, prvo cu uvesti breskvu pa posle sve ostalo po redu , ako mu se neshto ne jede ili ima tendenciju da zatvara , o'ma cu da dodajem breskvu ... stvarno mi ide na zhivce ovo , sad kaki normalno 2-3 dana, pa se sledeca 2 dana gledamo i nishta z:((

..birice, pirinach, jabuka, banana, shargarepa, krompir - stezu stolicu,
a tikvice, krushka, breskva omekshavaju..
..jaksha od breskve i dan danas dobije proliv i ospe mu se guz.ica, ja je izbegavam.. :(
..daj mu dosta vode, koliko god hoce da popije..
..za pitanje koje si postavila - nemam pojma, mozda neko drugi zna..ja bih te klizme davala samo u sluchaju krajnje nuzde..

Eto, mali danas pojeo dve kashikice kashice ... nije da je bio odushevljen, ali sam stavila malo njegovog mlekca ( Humane) pa se malo zeznuo ... inache sam juche pripremila samo sa vodom, ali je tako stvarno otuzhno ... sutra cu da izvadim dve kashike Humane od njegove gotove hrane i u to da umesham, pa da dodam vode ako treba ... moracemo maaalko da povecamo porciju, reche dr mozhe ceo obrok da mu zameni , ali ako mu budem davala ovoliko, necemo dotle stici ni do nove godine ... mada mi se ni ne zhuri :zpozdrav:

e da : jer ima neko iskustva sa glicerinskim chepicima , mali nije kakio od petka, pa sam danas u apoteci trazhila chepice, ali su mi preporuchili glicerinsku mikro-klizmu ... kao tubica sa duzhim gornjim delom, kao pipetom, to se gurne u guzu i istisne se malo ... uspeo je da kaki posle toga , ali strashno tvdo, izgleda da sam ga dzhaba nalivala kamilicom dva dana ... pa reko da pitam: jer mozhe ovo i sutra da se ponovi , da malo ischisti bebca? ... a u ponedeljak, kad krecem sa hranom: 'ebesh tikvice, prvo cu uvesti breskvu pa posle sve ostalo po redu , ako mu se neshto ne jede ili ima tendenciju da zatvara , o'ma cu da dodajem breskvu ... stvarno mi ide na zhivce ovo , sad kaki normalno 2-3 dana, pa se sledeca 2 dana gledamo i nishta z:((

probaj zasladjenu kamilicu ujutru na prazan stomak i kakice! Ja licno nisam za te klizme, bolje probaj caj! ZPatronazna mi je rekla u 1dl caja 3 kasicice secera, al ja sam stljala po 1.

birice :klap: za kasicu

Moj Junior se sada sam okrenuo sa ledja na stomak pa negodovao. Sada sam ga stavila u ogradicu, u kevetice lupa glavicu. Jel ste vi stavljale one ogradice u krevetice?

moj ima ogradicu u krevecu, i opet zvekete glavom o ogradu svake noci, prevrce se pa kad vise nema mesta cujes, zvek, zvek....

birice, a da probas onaj humanin caj za grcice o kome smo pisali vec ovde, mom malom je pomagao i da mu smiri stomacic i da lakse kaki.

kvinsi, ja sam malom kuvala jabuku, davala cistu jabuku a malo sam i mesala sa bananom

E znam da sam dosadna, al ipet moram nesto da pitam. Sta jos mogu od zitarica da dam ovom mom bucku, sad je poceo da jede po celu porciju pirincanih pahuljica, pa mi je glupo da svaki dan jede jednolicno? Danas je probao i krompir ali mu se nije bas dopao, sutra cu mu napraviti sa mlekom pa ce valjda biti bolje. Sledece nedelje cu uvesti sargarepu, pa onda tikvicu. Stalno tripujem da cu nesto da pogresim u vezi ishrane.
Ija bravo za malog akrobatu! I Pavle se stalno prevrce, al ne zna da se vrati sa stomaka na ledja pa kad se umori onda stenje i cvili.

Mame, imam jedno pitanje(ako sam već pitala, oprostite, pamćenje me ne služi) z:lol:

Jel neka od vas morala na carski zbog dioptrije i kolike?
Da li ste upućene u to, koja dioptrija mora da postoji da bi upućivali na carski? Jel uopšte postoji neka granica, i kakva su iskustva?

Veliki pozzzz... i jedan mali štip u te lepe guze vaše... z:lol:z:)z:poz:

hehe, vidi ovu cicak
puca od zdravlja po savovima, napreduje skolski i ona i beba
a ona samo kopa sta sve moze da nadje da ode na taj carski :))))))
cickavaaaaa <3
to se odnosi na bas one velikeeee dioptrije, u odnosu na koje moja od minus 4 dodje nista...
i jos nesto htedoh reci posto znam da se plasis da ces rodite bebu preko 4 kile :)
to sto oni kazu na UZ kolko beba ima grama je samo okvirno, izracunaju to isto ko sto ti mozes izracunati na netu ako uneses neke parametre
i vrlo vrlo cesto omase bar za pola kile tezinu bebe....
tako da nemoj da mislis da je to bas sve tako ko sto na papiru pise, u gram tacno
ljubim te puno :*

Znaci November(sorry malo sam tupava) moze jedan dan zitarice, jedan dan neko povrce. Posto sisa i odlicno napreduje ne bih mu odjednom uvodila sve, nego polako dok ne napuni 6 meseci, od svega malo da proba pa onda da ima obroke kako treba tek kad napuni 6. Onda cu i meso polako uvoditi!

Znaci November(sorry malo sam tupava) moze jedan dan zitarice, jedan dan neko povrce. Posto sisa i odlicno napreduje ne bih mu odjednom uvodila sve, nego polako dok ne napuni 6 meseci, od svega malo da proba pa onda da ima obroke kako treba tek kad napuni 6. Onda cu i meso polako uvoditi!

..bash tako, jedan dan npr pirinchanu kashu, sutra krompir sa mlekom, pa pirinach-kukuruz kashu, pa shargarepu i krompir, pa opet pirinach itd itd
..gledaj samo da kad uvodish novu povrcku dajesh nju tri dana za redom, da budesh sigurna da nema reakcije..posle mozesh kako god volish.. :)
..ja sam kashu davala kad imam manje vremena da se bavim spremanjem (ili me mrzi :rumenko: ) a povrce kad imam.. :lol:
..posle 3-4 nedelje mozesh da razdvojish obroke, tj da uvedesh dva obroka, pa na primer povrce dajesh oko podne, a zitarice predveche.. :)
..a nishta nece da mu fali ima samo jedan obrok i do punih shest meseci, chak ne mora ni da bude bez sisanja posle, ako lepo napreduje.. :)

hehe, vidi ovu cicak
puca od zdravlja po savovima, napreduje skolski i ona i beba
a ona samo kopa sta sve moze da nadje da ode na taj carski :))))))
cickavaaaaa <3
to se odnosi na bas one velikeeee dioptrije, u odnosu na koje moja od minus 4 dodje nista...
i jos nesto htedoh reci posto znam da se plasis da ces rodite bebu preko 4 kile :)
to sto oni kazu na UZ kolko beba ima grama je samo okvirno, izracunaju to isto ko sto ti mozes izracunati na netu ako uneses neke parametre
i vrlo vrlo cesto omase bar za pola kile tezinu bebe....
tako da nemoj da mislis da je to bas sve tako ko sto na papiru pise, u gram tacno
ljubim te puno :*

Hvala boki na podršci... :zag:

Ma meni svejedno kako ću... volela bih prirodno, ako bi mi neko garantovao da se mali neće namučiti...
A carski, ma može i to, samo da sve prođe ok...
Ako se nečeg ne bojim, ne bojim se bola... samo da beba bude ok...

Nego mi danas u školici sestra pomenula to za dioptriju, a ja zaboravila da pitam ovu moju dr.u NS-u... z;)z:)

Birice, ne sekiraj se, i moj bebac je u tom periodu imao problema sa kakanjem, nije kakio i po 5 dana, a posle se samo od sebe sve sredilo, imaju oni takve faze! Kazu pedijatri da do 5 dana ne treba reagovati!

ne treba reagovati kod beba koje samo SISAJU ... ali moj je iskljuchivo na Humani, pa mi nije svejedno ... narochito kad ga gledam kako se naprezhe, a ono cvrc - nishta ...

dala sam mu na kraju i drugu polovinu te klizme, mada je ostalo jako malo u tubici ... to je bilo pre oko sat vremena i josh uvek nishta ... z:cry: ...
'ebesh mene , nisam mislila da cu ikad ovoliko da se zanimam g.vnima - da prostite z:lol:

hvala svima na savetima , sutra sledi nastavak serije "Govance nashe nasushno"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back