Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne, ogulim gaz:)

slucajno sam nasla kasicu od brokolija, pise posle 4 meseca, rekoh aj da probamo
dosadilo mi vise jedno te isto
i juce sam mu dala samo malo to da proba, a danas skuvam krompir i tu kasicu pa lapo- lapo
slatko je pojeo sve

inace, ako nesto malo slabije jede, ja napravim dve kasice, kupila sam onu ciniju sa pregradom, pa mu onda na kvarnjaka uvaljujem i ovu sto ne voli uz onu koju radje jede
pa posle povecam kolicinu te sto ne voli...itd..i napredujemo

bas sam kvarna :zblesav:

e pitanje, jel mogu, (mislim znam da mogu nego jel valja z:lol:) detetu da se spreme kasice od smrznutih namirnica, videla sam ono kao smrznuto povrce pa pise baby mix, ne znam jel to tako ok? Taj mix su kao karfiol, brokoli i ne znam sta bese trece..a?

Konsultacija
dobijem danas sugestiju da vodim dete kod lekara jer je sigurno malo prehladjen a sve zato sto mali hvata i vuce svoje sopstvene uši.
Ja kontam da je eto otkrio nesto novo, pa se dete igra, a ne, "to je on prehladjen pa ga uši svrbe pa ih zato vuče ne zna sta ce od muke."

Pa rekoh da pitam jel ima neko iskustva vezana za to? :zblesav:

Konsultacija
dobijem danas sugestiju da vodim dete kod lekara jer je sigurno malo prehladjen a sve zato sto mali hvata i vuce svoje sopstvene uši.
Ja kontam da je eto otkrio nesto novo, pa se dete igra, a ne, "to je on prehladjen pa ga uši svrbe pa ih zato vuče ne zna sta ce od muke."

Pa rekoh da pitam jel ima neko iskustva vezana za to? :zblesav:

Neko je bas pricao mislim na roditeljportalu da je vodio dete kod lekara zbog istog simptoma. Dijagnoza je bila "on je pronasao svoje usi pa mu je zanimljivo". Ako ce ti biti lakse, povedi ga :zblesav:

ako se nervozno hvata za usi i place, onda ga bole. ili probaj da pritisnes prstom malo kod otvora usiju. ako bolno place, onda nesto nije u redu. ovako, moze biti da ih je pronasao, pa mu zanimljivo:)
posmatraj ga i prati reakcije, ako ih ima

I ja da javim da nam ne fali ama bas nista
lepo spavali, lepo jeli, lepo kakili, opet lepo jeli, sad opet lepo spavamo
i malo balavimo, malo guramo ruke u usta, malo se hvatamo za usi
ali nekog vristanja, ili da reaguje kad ga pipnem onako kako mi Kvinsi rekla, jok
reaguje doduse ako ga ceskam po unutrasnjosti usne skoljke, onako ovlas a on se primiri pa se namesti kao machence, valjda mu prija
i onda sledi "eto jel ti ja kazem da ga svrbe uši, vidiš da mi prija da ga češeš" :zblesav:

o, dzizs krajst :zblesav:

i probali smo bananu danas, jede kao mećava, nista mu bre ne fali

..mi bili na kontroli.. :) ..6 meseci i 4 dana, 9540g i 73cm.. :)
..dobili amin za plan, tokom shestog meseca mesA i vocke i gluten,
tokom sedmog zumance i jogurt/pavlaka/maslac..
..moze da sedi, moze da skache.. :)
..prilazi vreme za operaciju kile, iako je nevidljiva predstavlja opasnost i moze da se
aktivira kad potegne neshto, raste, uchi da vozi bajs,
raspitivacemo se o dr-ima i protokolima ostajanja i maminog prisustva,
pa cemo da se odluchimo uskoro.. :sad2:
..bolje sad nego kad pochne da puzi/sedi/stoji/hoda, ko ce ga zadrzati u mirovanju nedelju dana tad.. :(

..sve u svemu, zachin C.. :)

Jexy,ti ubrzano uvodis vocke i povrcke?

Danas je pojela pola jabuke + pola banane + 2 merice zitarica + 1 mericu mleka.

I prvi put je popila 210 mleka.

Novka,mator deckonja.z;)
Valjda ce i kilica biti ok.

Jok, ja polako..valjda,z:lol:
voce sam tek pocela pre neki dan
povrce sam prosle nedelje odvojila od zitarica kao poseban obrok
i probali smo malo meso
al mu ga jos nisam uvela redovno
e jedino sto je povrce sve isto pa ja gledam da ubacim nesto novo, al mi ponestaje ideja
i tako

..mi bili na kontroli.. :) ..6 meseci i 4 dana, 9540g i 73cm.. :)
..dobili amin za plan, tokom shestog meseca mesA i vocke i gluten,
tokom sedmog zumance i jogurt/pavlaka/maslac..
..moze da sedi, moze da skache.. :)
..prilazi vreme za operaciju kile, iako je nevidljiva predstavlja opasnost i moze da se
aktivira kad potegne neshto, raste, uchi da vozi bajs,
raspitivacemo se o dr-ima i protokolima ostajanja i maminog prisustva,
pa cemo da se odluchimo uskoro.. :sad2:
..bolje sad nego kad pochne da puzi/sedi/stoji/hoda, ko ce ga zadrzati u mirovanju nedelju dana tad.. :(

..sve u svemu, zachin C.. :)
ja sam operisala bruh sa obe strane, kada sam imala 4 godine, tako nesto
i to bas dva velika bruha
to obicno imaju decaci
i pita dr moju mamu "jel ona skace sa ormana?" :)
bila sam mali nesmaj :)))

i secam se ko dan danas svega, i kada su mi vadili konce da sam se smejala, golicalo me je :)

ja sam operisala bruh sa obe strane, kada sam imala 4 godine, tako nesto
i to bas dva velika bruha
to obicno imaju decaci
i pita dr moju mamu "jel ona skace sa ormana?" :)
bila sam mali nesmaj :)))

i secam se ko dan danas svega, i kada su mi vadili konce da sam se smejala, golicalo me je :)

..njemu se nishta ne vidi, ni kad plache ni kad se napreze, uopshte,
vidi se samo na ultrazvuku, mali otvor..
..nisam pametna, videcemo shta savetuje neki dobar hirurg..
..ako ne mora, ja radije ne bih, a opet ne bih da chekam da bude hitno.. :)
..i znam da je rutinska stvar, ali ebiga.. :)

Da se pohvalim malo...

Danas smo joj kupili sediste.Jungle 5370din.Sivo-zeleno.
I stavim je ja veceras malo da ga probam.Ona je pola sat sedela u njemu i smeskala se,gledala tv,slusala sta mi pricamo i op ode glava u stranu,tj zaspa.z:)

Onda je palo brzinsko kupanje i popila je samo 70ml valjda je bila sita od onih 210.

Evo i ja malo da se javim :zpozdrav: ... Bili smo danas na merenju: 3 meseca i 13 dana ( skoro pa 3 ipo meseca) 6600 gr i 61,5 cm :zskace: ... dr je generalno veoma zadovoljna sa njim , najzad smo dobili i kremu sa kortikosteroidima za njegov ekcem, pre dr nije htela da da, ali sad je vec morala, bash se proshirilo, dzhaba sam ja mazala svim i svachim ... a od 4tog meseca pochinjemo da njupamo " pravu " hranu jeeejjjj ... reche dr pirinchanu i kukuruznu kashu, pa da pitam: koju da uzmem , valjda ima Humanina ili Nestle ili Milupa? :zstidljivko:

Evo i ja malo da se javim :zpozdrav: ... Bili smo danas na merenju: 3 meseca i 13 dana ( skoro pa 3 ipo meseca) 6600 gr i 61,5 cm :zskace: ... dr je generalno veoma zadovoljna sa njim , najzad smo dobili i kremu sa kortikosteroidima za njegov ekcem, pre dr nije htela da da, ali sad je vec morala, bash se proshirilo, dzhaba sam ja mazala svim i svachim ... a od 4tog meseca pochinjemo da njupamo " pravu " hranu jeeejjjj ... reche dr pirinchanu i kukuruznu kashu, pa da pitam: koju da uzmem , valjda ima Humanina ili Nestle ili Milupa? :zstidljivko:

:zskace: za merenje. Da li "pravu" hranu uvodite na pocetku 4. meseca ili sa puna 4 meseca (pocetku 5.)?

:zskace: za merenje. Da li "pravu" hranu uvodite na pocetku 4. meseca ili sa puna 4 meseca (pocetku 5.)?

On ce da napuni 4 meseca 30tog januara ( i da udje u 5ti) ja cu tad krenuti sa kashicama ... reche dr da se slazhe sa planom ... rekla je da posle kashica ( koje posle 3 dana mogu da budu ceo obrok ujutro ili uveche) krenem sa povrcem ( belo-narandzhasto - zeleno) znachi: krompir tikvice bundeva sargarepa spanac ( mozhda sam neshto izostavila ali provericu josh sa pametnijim zhenskama na netu :znamiguje: ) ... a posle toga voce :zskace:

novka (sto bi rekla cicak:lol:), bice to ok, nadam se da operacija nece trebati! :zag:
i ako bude trebala, proci ce brzo i lako i decak se nece ni secati!

moj bumbar je danas pojeo kasa/povrce- pola/pola i trazio jos, lepo si mi rekla da ce mu biti vece porcije kao jaksi
napravila sam mu kasu sa 90ml vode-oko 2,5 supene kasike i isto toliko pasiranog krompira sa sargarepom (nimalo se nije bunio, krompir lepo zamaskira sargarepu). sutra cu jos da smanjim kasu, a od prekosutra razdvajam obrok i sledece nedelje dodajem bundevu i tikvice u povrce. lepo nam ide za sada!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back