Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bravo za Dunjicu!
A mi imamo problem, svake noci zaspi oko 11 i za sat vremena se budi i toliko vristi da ga jedva smirim, pole toga lepo spava do 3 i tad se normalno budi da jede. Pre sat vremena je zadremao i posle pola sata je opet poceo da vristi i tako je vristao sve dok mu nisam dala da sisa, tad se umirio i ponovo zaspao. Ne znam dal to moze biti od zuba i da li da ga vodim kod doktora, bas sam zabrinuta?!

Od sinoc nema temperature.:zskace::zskace:

A ja sam konacno dobila.:zskace::zskace:

I opet nece kasice ni kupovne ni domace.Samo hoce pirinac/kukuruz.z:hm:

majo, i ja sam napokon dobila juce!
juce smo slavili velikom deckonji 9. rodjendan:D
bumbar je danas probao sargarepu i nimalo nije odusevljen, sav se stresao nakon treceg zalogaja, pa sam odmah dala kasu u fazonu " nista, nista, teramo dalje" :lol:

ikice, ja mislim da je faza, ili ga opet malo vise muci stomak. moj je imao period od par dana pre nekih 3 nedelje kad se tako nekoliko noci budio vristajuci. ja pocela da dajem espumisan kapi opet i smirio se. i dalje ga nocu muci stomak, toliko se savija i dize nogice, pa se onda ljulja naped nazad i stenje sve dok ne prdne. onda se smiri i zaspi opet. to se desava svaku noc najmanje 2, 3 puta po 15 minuta do pola sata.

majo, i ja sam napokon dobila juce!
juce smo slavili velikom deckonji 9. rodjendan:D
bumbar je danas probao sargarepu i nimalo nije odusevljen, sav se stresao nakon treceg zalogaja, pa sam odmah dala kasu u fazonu " nista, nista, teramo dalje" :lol:

Danas sam mislila kako te nema da pises.

Deckonji srecan rodjendan:poklon:z:dm4:

Dunja se onako namrsti,razvuce usta i pljune.Ne prihvata ni sa kasom vise nista.Sutra cu probati bananu.

Nasa kasa je Nestle koja se pravi sa mlekom.

lepojka mala
znala sam ja da ce ona jesti voce, banane svi vole, i ja ih volim :)
a moram priznati da razumem bebice, jer sam i ja jedno veliko dete, tako bar svi kazu, da necu nikada odrasti
povrce poput krompira i sargarepica (ono povrce koje se vadi iz zemlje i cuva preko zime) je blago receno ove gopdine uzasno
valjda zato sto nismo imali pravu zimu
i to se odnosi i na ukus
ne pamtim losiji krompir
i onda razumem bebice ako odbiju kasicu, pogotovo jer se njima ne soli nista pa nema nicega da im zamaskira (ne)ukus ovog nikakvog povrca :))))

a i ja ovako velika nisam jela ko covek jedno 10 dana
vlada neki virus
nisam pala u krevet
ali me je drmala malo temperatura
i to tako skoci sama, pa se spusti pa opet, i vodica iz nosda i malo grlo
nista na pluca
i apetit jednostavno nemam jos uvek onaj pravi, a pre par dana, nista mi se bukvalno nije ni jelo
preskocila sam komplet novogodisnju i bozicnu trpezu :)

i verujem da su bebice kao i mi slicne, i jednostavno dodje im period kada ne zele jesti, ne osecaju potrebu za hranom... :))))

Al zato mi imamo original ivanjicki krompir, pa se jede samo tako :zblesav:
salim se ja malo

moj gilipter za sada najvise uziva u bundevi, mogao bi da je jede svaki dan
a ovo ostalo, kako je kad raspolozen...
...nasla sam neku kasicu pirinac jabuka, pa cemo to da probamo danas popodne, i neko povrce za rucak...

Maki, jel nam Dunjica skroz ok, nema vise temperature?

a gde su nam ostali drugari z:(

ovaj moj opet poceo sa epizodama budjenja i nervoze:sad2:
jutros oko pola 6 je bio toliko nervozan, uhvatio moju ruku i sve hoce da je stavi u usta-ja savijem kaziprst i dam mu da glodje zglob-joj, kako mu je prijalo, nijednu igracku nije tako grickao:lol:
desni mu nisu ni tvrdi, ni beli, ni vruci, ali sve imam osecaj da ga muce zubi. jel kupovao neko od vas neki gel? ima toliko s.ranja u apotekama, ne bih da me deru na svemu, cekam vasu preporuku.
znaci, prvo voce je banana. kako spremati jabuku- zivu sitno izrendanu, kuvanu ili pecenu?

ja sam jabuku kuvala, koliko da omekne, pa u blender sa malo one pirincane kase, jedna kasika
i pojeo lepo

I Ivan non stop glodje nesto, balavi, rezi...al kad mu opipam desni, nista
i mnoooogo kaslje, al nema temperaturu, ne slinavi, ja mislim da on kaslje od krkljanja+bale sto mu se slivaju od zubica+suv vazduh u sobi, jer ga uhvatim ponekad da spava otvorenih usta, nekako mi logicno da posle toga kaslje
ne bih ga vodila kod lekara kad mi je ovako ok...i veseo i lepo spava i lepo jede, a uskoro cemo na kontrolu
al zakaslje se kao mator...bzv

ja se nadam da ce mi danas doci mama moja, najavila se..bas sam se uzelela, nisam isla kod njih zato sto klinci imaju boginje pa me bas uhvatilo...

y.bt, ja ko da dete nikad nisam imala, apsolutno sve sam zaboravila! blamaza ziva :lol:

..cuti, kvinsi, ja nemam obraza ni da pitam, pa pretrazujem svoje postove od proshle godine.. :lol: :rumenka:

..aleksej je preshao na aptamil2 i na vece cucle, one 6mes+.. :) ..i lazu smo kupili novu, vecu.. :)
..sad mi frka da ne pomesham jakshinu i njegovu cuclu za mleko, iako ih perem, tripujem da ima ostataka kravljeg mleka.. :roll:
..kao da i ovaj mali nece za tri meseca da ga pije.. :lol:
..mama kokoshka.. :zper:

ovaj moj opet poceo sa epizodama budjenja i nervoze:sad2:
jutros oko pola 6 je bio toliko nervozan, uhvatio moju ruku i sve hoce da je stavi u usta-ja savijem kaziprst i dam mu da glodje zglob-joj, kako mu je prijalo, nijednu igracku nije tako grickao:lol:
desni mu nisu ni tvrdi, ni beli, ni vruci, ali sve imam osecaj da ga muce zubi. jel kupovao neko od vas neki gel? ima toliko s.ranja u apotekama, ne bih da me deru na svemu, cekam vasu preporuku.
znaci, prvo voce je banana. kako spremati jabuku- zivu sitno izrendanu, kuvanu ili pecenu?

..za zubice - calgel..mala ljubichasta tuba, u njoj pola vazduha pola gela (da se ne iznenadish ili mislish da je oshtecen :lol:),
ali nije skup i ne troshi se mnogo,
ja imam pola od jakshe, nadam se da ce mi biti dosta (chitaj - da i malog nece muchiti zubici vishe nego velikog. :lol: )

..za zubice - calgel..mala ljubichasta tuba, u njoj pola vazduha pola gela (da se ne iznenadish ili mislish da je oshtecen :lol:),
ali nije skup i ne troshi se mnogo,
ja imam pola od jakshe, nadam se da ce mi biti dosta (chitaj - da i malog nece muchiti zubici vishe nego velikog. :lol: )

e da, to smo i mi kupili, tojest sveki pitala u apoteci i ovo su preporuchili ... dosad je mali trpao prst u usta i glodao ga , ali sad od juche je pocheo i da balavi ... ja ne znam da potrefim kakve bi desni trebale da budu kad nichu zubi, ali ovo je siguran znak da se neshto pokrenulo z:lol: ... uvechu mu mazhem samo sa gelom, bojim se da nije to previshe ( kazhe sme 4 puta na dan) , nocas je spavao od 21 h do 06 ujutru ... a ja sam ustajala na svakih sat ipo ili dva da proverim stanje ... debil ... i sad me glava odvalila a njemu fino ... :zstidljivko:

Ja sam kupila neki gel za desne ali pise tek sa navrenih 3 meseci. Jos dve nedelje, do tada glodje svoju, moju i tatinu ruku na smenu :sad2: Sto je najgore, utripovala sam da kada izraste prvi zubic, dodje sve na svoje, kad ono cvrc. Bas se mucimo, ne moze jos nista ni u rucicama da drzi pa sve one dzidzabidza iz frizidera padaju u vodu. Cak i kada mu ja drzim i on pokusa da glodje nakako mu je debelo pa ne moze obuhvatiti vilicom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back