Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..inache ja ne volim josh mnogo shtoshta.. :evil:
..shto ti otvaraju "istoriju BOLESTI" :eek:
shto ti je DIJAGNOZA da si trudna ili porodjena :roll:
shto TE je porodio taj i taj dr (izuzimam CR) :evil:
i josh shtoshta.. :)
..al ja sam drkosh na tu temu, pa aj' da i preterujem.. :lol:
Mene jako nervira kad umesto vantelesne kazu VESTACKA oplodnja. Razumem da ljudi koji nemaju taj problem i ne barataju terminologijom, ali ako ih vec ispravim onda ocekujem da uloze minimum truda pa da upamte. Kad me neko pita "ej, a jeste vi isli na vestacku?", digne mi se kosa na glavi.

I mi smo okitili jelku.Kombinacija ljubicasto srebrna.Samo sto je jos uvek bez vrha,nikako da nadjem odgovarajuciz:hm:
Sutra idemo po paketic sa mm posla.:zskace:z:dm:
Pa po nasu Kucu sveznalicu.:zskace:
Tata joj je veceras kupio patikice Helo Kiti, preslatke i neke patofnice sa zveckicom na vrhu.:heart:
Sto ti je musko,uzeo patikice crveno bele,a mi crvenih stvarcica uopste nemamo.I sad moramo da kupimo i crvene stvarcice.:zcool:

Sto ti je musko,uzeo patikice crveno bele,a mi crvenih stvarcica uopste nemamo.I sad moramo da kupimo i crvene stvarcice.:zcool:

:cool: ;)

(..ja sam jedno poludivlje zensko stvorenje, nikada nisam patila od krpica i pratecih detalja,
cerka nam se rodila '96. kad je imao samo onaj k'o je bio lud i gadan :sad2:,
ali kad se setim njenih stvarchicaaaaaa.. :zaljubljena:..joj.. :heart:
..posle nje, tri dechaka kod mene i josh jedan kod moje sestre,
oni su prosti tipovi kao i kroz ceo zivot, tri trenerke, pet majica i vozi :lol:
aaaaali - moja sekana je pre dva dana,
na drugom ekspertskom, saznala da nosi jednu shmizlu tetkinu.. :heart: :aha: .. )

jao tetkino ...:heart:
kako je samo lepo biti tetka :aha:

a sto se tice garderobe, svako, ALI svako jutro kad izadjemo iz sobe moja sveki ima komentar na stajling
"jao mama ti obukla to kratko/tanko/usko/crveno/sareno/plavo...a ovo drugo ti dugacko/debelo/siroko/zuto/zeleno joj a carape ti roze/ljubicaste..pa ne slaze ti se" ili "jao mama ti obukla to lepo plavo pa to belo pa vidi kakav si mi sav u tonu" sve mora da bude uklopljeno...pre neki dan ga usarenim najstrasnije, namerno "joj, sta ti mama obukla sve to sareno pa duks ti zelen, gace narandzaste, pa vidi ti se gola nona..." mislim se, samo ti pricaj...:zcool:
on ionako obozava da je slusa, taman ga hipnotise da ja popijem jutarnju natenane

:zblesav::zblesav:

inace videla sam juce u Knezu u nekoj radnji sergent major- tako nekako mnooooogo lepe duksice za decake, ljubicaste boje pa imaju polo kragnicu al ima cena onako, 1400
nesto mi to mnogo za stvar koju ce nositi dva-tri mesecaz:hm:

Poslednja izmena:
jao tetkino ...:heart:
kako je samo lepo biti tetka :aha:

a sto se tice garderobe, svako, ALI svako jutro kad izadjemo iz sobe moja sveki ima komentar na stajling
"jao mama ti obukla to kratko/tanko/usko/crveno/sareno/plavo...a ovo drugo ti dugacko/debelo/siroko/zuto/zeleno joj a carape ti roze/ljubicaste..pa ne slaze ti se" ili "jao mama ti obukla to lepo plavo pa to belo pa vidi kakav si mi sav u tonu" sve mora da bude uklopljeno...pre neki dan ga usarenim najstrasnije, namerno "joj, sta ti mama obukla sve to sareno pa duks ti zelen, gace narandzaste, pa vidi ti se gola nona..." mislim se, samo ti pricaj...:zcool:
on ionako obozava da je slusa, taman ga hipnotise da ja popijem jutarnju natenane

:zblesav::zblesav:

inace videla sam juce u Knezu u nekoj radnji sergent major- tako nekako mnooooogo lepe duksice za decake, ljubicaste boje pa imaju polo kragnicu al ima cena onako, 1400
nesto mi to mnogo za stvar koju ce nositi dva-tri mesecaz:hm:

za ovo je z:mrgreen:

Sve sto kupim kupim za sada, ne kupujem velike stvari pa kao "narasce", zato sve nosimo tri nedelje pa nam bude malo. Jedva cekam da malo porastemo pa da nosimo malo duze vreme. Ima bas lepih stvari i zao mi je kada ih izraste, ali sa druge strane drago mi je sto napreduje kako treba. I sve lepo operem i sklonim za sledecu bebu :heart:

A, da srecni praznici
:zjelka3: :ztorba: :zjelka2: :zjelka::veseljaci::vatromet::pivce:

I specijalo za Jexy :zblesav: :zblesav:

Poslednja izmena:
Jexy,da se nase svekrve ne poznaju mozda.I moja sto tako.Samo sto je cesce jao to joj je tesno kao da sam ja debil.Jao to plavo kao decak je.Koliko puta uzme da je presvuce i uzme ono sto je ona naumila da joj obuce.

A da su skupe stvari za bebe jesu.Pogotovo kad neko ne radi kao ja.Ariljske stvari nisu skupe,a ima lepih.Bas sinoc uzesmo plisane trenerkice za 530 din.Firma je Soda.Nama je sada 68 taman.

Arilje je zakon.:ok:
Nama je 68 ovaj plavi kompletic sa slike
a inace moj mali je iznosao i jos uvek nosi onaj bodic bez rukava sto je bio u paketu iz porodilista (ko zna-onaj beli pise zutim slovima baby) tako mi je zgodan za obuci ispod
a 62 broj je
a nosimo i 74 ponesto, sve zavisi od proizvodjaca...

Poslednja izmena:
Arilje je zakon.:ok:
Nama je 68 ovaj plavi kompletic sa slike
a inace moj mali je iznosao i jos uvek nosi onaj bodic bez rukava sto je bio u paketu iz porodilista (ko zna-onaj beli pise zutim slovima baby) tako mi je zgodan za obuci ispod
a 62 broj je
a nosimo i 74 ponesto, sve zavisi od proizvodjaca...

vi ste dobili body? ... u Betaniji uglavnom puno papira, reklama , jedan pampers i ono najnajmanje pakovanje( mislim da je i to reklamno) pampers sensitiv maramica ... jedino shto je bilo lepo je zeleni neseser, ja ga bash koristim dosta .... mislila sam da je svuda isto ...

inache ja sam malom sad kupila 3 bodica , mnogo su slatki , za po 380 din komad, marka je pom-pom ... mnogo su kvalitetni, sad nosi 62, uzeh 68, mislim da ce mu biti dobri do kraja zime ... meni je bitno da se napred kopchaju, jer je SVAKI put histerija, kad mu neshto presvlachim preko glave, ali posle od broja 74 nemaju ni oni na kopchanje z:)

SRETNI PRAZNICI!!!!

Jao Birice, pa nazalost, za sada samo grad BG deli porodiljama pakete u porodilistu koji sadrze i pelene i svedske pelene i pampers pelene i bodi i zeku i prekrivac i peskiric i kozmetiku i povidon jod i sterilne gaze i taj zeleni neseser i torbu veliku za bebece stvari

bilo bi lepo da to organizuju i na nivou drzave, jer meni je taj paket bas znacio, ohoho...skoro sve sam iskoristila

moram i ja da fotkam jelku i napade na njuz:lol:
jooooj, dnevno spavanje sada prolazi u placu i negodovanju, nema sanse da zaspi u krevecu. nosanje, nosanje, nosanje, pa sklopi oci, pa u dreku ako ga spustimo. pokusala sam sve da ostane u krevecu, da ga smirim, da pevam, da mazim, ali NISTA.
nocas od 12.15 do 2 na rukama, plac, nervoza, ne znam ni ja vise sta sve ne. posedecu ispod ovih pramenova, ako vec nisamz:mrgreen:
sto kaze mm, mali je ko u onom kvizu sam protiv svih, i pobedjuje sve redomz:mrgreen:

Jao Birice, pa nazalost, za sada samo grad BG deli porodiljama pakete u porodilistu koji sadrze i pelene i svedske pelene i pampers pelene i bodi i zeku i prekrivac i peskiric i kozmetiku i povidon jod i sterilne gaze i taj zeleni neseser i torbu veliku za bebece stvari

bilo bi lepo da to organizuju i na nivou drzave, jer meni je taj paket bas znacio, ohoho...skoro sve sam iskoristila

U Bog te mazo, koji paket .... :confused: ... sad se setih, u nashem je bila i jedna kesica onog chaja za dojilje :whistling:

Kvinsi: ovo za kviz , umrla sam od smeha ... a da mu ne nicu zubici? Moj mali danas toliko trpao ruke u usta, da sam krenula da opipavam , i gornje desni su bash tvrde z:cry:

Mi smo u Novom Sadu dobili jedne pampers pelene, kremu za bebe, kremu protiv osipa po guzi, vlazne maramice 8komada sensitive, pampers torbu, neki caj za dojilje i 0.5 l kisele vode. A da, i puno-puno reklama od cega jedna korisna informativna knjizica o razvoju beba do mislim 1.godine (kupanje, nega, dojenje itd). Ja sam se iskreno tom paketu obradovala, a ponajvise vodi.

Bas smo juce raspravljali sa suprugom zasto ne otvore neki mali kiosk unatar Betanije. Ja sam imala srece sto mi je suprug dolazio svaki dan (nekada i dva puta, jer smo iz NS, i on moze nekada da zbrise sa posla, pa uvece nadoknadi propusteno), ali neko ko je iz drugog grada, ne moze doci svaki dan. A Betanija je poznata po tome sto ti prepisu terapiju, ali nemaju lekova, pa mi je suprug pored spavacica, ulozaka, pelena, vode, sokova, hrane, peskira, plazmice, maramica itd kupovao i donosio lekove kroz prozor (na srecu bila sam na prizemlju). Ja znam da porodilje ne smeju izlaziti iz zgrade sto je u neku ruku ok, da ne pokupe nesto van ili da pojedu nesto sto ne bi trebalo, ali onda treba omoguciti da kupe ono sto im nedostaje unutar kruga porodilista. Mislim da vecina porodilji trebaju iste stvari, tako da ne treba otvoriti trzni centar, vec bi bio dovoljan i kiosk sa onim osnovnim stvarima.

Poslednja izmena:
Joj Kvinsi i kod nas je slicno, opet. Nervozan je, balavi i grize sve sto dohvati,ma sigurno su zubi. Juce i nocas me je urnisao, nosila sam ga do besvesti, a muz dosao tek u 19h sa posla, pa dok se istusirao, jeo, bilo vec 8 sati. Danas mi je bila ova zena sto ga cuva 2x4 sata nedeljno, pa sam malo odahnula, otisla do grada, obrisala parket, kitila jelku, cak sam mesila i neku lisnatu pletenicu. U cetvrtak mi dolaze svekar i svekrva, pa ce vala da ga nosaju umesto mene, dodje mi smesno kad se setim kako ce ih boleti ruke(bas sam zloca)!
Ja se nosim mislju da ga za tu nervozu vodim kod dr. Jos me moj tata uvek iznervira kad kazem da je nervozan jer uvek kaze- Mora da ga nesto boli. Al zato mama kaze- Ma nije mu nista, beba je to, ima svoje faze. E ona me uvek smiri. Inace nece vise ni u lezaljci da lezi, samo ustaje i pravi most, hoce da iskoci. Moram da ga vezujem, i stalno da gledam sta radi. Od prosog cetvrtka do danas nisam se od njega odvojila ni na 5 minuta, da nisam danas otisla do grada flipnula bih.
A sto se tice stvari za bebe jesu skupe, stvarno. Ja danas gledala neke plisane trenerkice 1800 dinara i to na snizenju, nisam kupila, mnogo mi je to nekako. Arilje ima odlicne bodice za 265 dinara, dugih rukava su, a ima i bez rukava za 255. Ja mu uzela jedan cisto da probam, velicina 1 i bas mu je odlican. Necu sada nista kupovati dok ne vidim sta ce dobiti za NG. Eto, raspisah se ja!
Ija cestitamo ulazak u 3 mesec i naravno sve vas ljubimo.
A ja se nadam da me svekrva nece iznervirati kad dodje, hihihihi! CMOK

evo i nase novogodisnje:zpozdrav:

Prilozi

• jelka.jpg
    jelka.jpg
    50,5 KB · Pregleda: 34
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back