Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mom bekanu merim ispod misice kao i sebi, a ako se meri rektalno treba da se odbije 0,5, mada, jednom prilikom dr. mi rece da je pravilno da se odbije 0,8. Svakako se t do 38 ne skida. Sta je malom bucku?
Јутрос рано имао температуру 38,2. Назовем Хало Беба центар и они ме одмах упуте педијатру. Педијатар га јутрос прегледао и каже да је грло црвено и носић. Уши без инфекције, плућа савршена. Добио је синацилин за грло и дексаметазон за нос, и чај од белог слеза, а Ефералган имамо у приправности ако се дигне температура.
Синоћ смо посумњали јер је спавао много више него уобичајено и бљуцкао такође више него иначе. Речено ми је тек кад темп. буде изнад 38,5, да се примењује Ефералган, ако сам добро разумео.

pa zato sto ne bi imao rea;an uvid u temperaturu jer je normalno da je u unutrasnjosti veca temperatura nego spoljasnja
znaci kada meris rektalno ili ispod jezika temperaturu ona ce uvek biti veca nego na povrsini tela
tako da odbijes tu razliku da ne bi pomislio da ti je dete febrilno kojim slucajem...
Најбоље је да се мери испод мишице (пазуха)?

Dobili smo danas paketic kod tate u firmi i slikali se sa Deda Mrazom i bas smo bili dobri z:)
planirali smo sutra da idemo kod mojih, da nosimo paketice bati Pavlu i seki Jani, al 'oces malo suta- deca dobila boginje, jutros ih snajka vodila kod lekara
i sad nista, nema nam sela minimum 15 dana
...a ja se bas pozelela kuce...mislim mojih, to hocu da kazem
i da :zblesav:

Svim mama, tatama i njihovim najdrazim bebama, a naravno i ostaloj deci, zelim sve najbolje u Novoj 2012. Godini!
Uzivajte, volite se, mazite se, pazite se svakim danom sve vise i vise.

Puno pozdrava i poljubaca vam salju Lazar i njegova mama. :zjelka2:

moj bumbar se upinje, savija, gura napred, to mu je veliki pos'o, samo stenje i uzdisez:lol:
inace, juce je bila premijera cvrste hrane! kao sto sma i mislila, covek ne pravi pitanje, vuce kao usisivacz:mrgreen:
samo me malo zbunjuje kutija, napred na kutiji pise sa adaptiranim mlekom, a u uputstvima sa druge strane pise voda. ja napravila sa mlekom, a danas cu sa vodomz:lol:

moj bumbar se upinje, savija, gura napred, to mu je veliki pos'o, samo stenje i uzdisez:lol:
inace, juce je bila premijera cvrste hrane! kao sto sma i mislila, covek ne pravi pitanje, vuce kao usisivacz:mrgreen:
samo me malo zbunjuje kutija, napred na kutiji pise sa adaptiranim mlekom, a u uputstvima sa druge strane pise voda. ja napravila sa mlekom, a danas cu sa vodomz:lol:

A koja je kutija, mislim koja 'rana, 'ocu reci proizvodjac? :zblesav:

Ja sa mojim sve natenane...jos uvek okrecemo pirinac-krompir-sargarepa-pirinac/kukuruz-varijante...probali tikvice i posto su same po sebi bljak, cini mi se da cu sve to sto mu nije vreme sad da ostavim kad mu bude vreme, kaze moja svekrva da ni tikvica iz tople leje nije tikvica nego trava...sargarepe bar imaju ukus sargarepe...
planiram da krenem sa mesom ovih dana pa da razdvojim povrce i meso od zitarica, al polako...
i da bundeva, joj to mu se dopalo...mislim da bi on sad samo to jeo, al zato kaki u koloru, zeleno narandzasto...
e kad smo kod toga, on jos uvek kaki tamno zeleno, nekad prosara narandzasto ili zuto, jel to ok? a?

danas idemo u posetu kod brata od ujaka...koji ce napuniti godinu 17.januara i ima nekih 12-13 kg, pojesce nas za rucak :zblesav:

Ikice,ona bi htela da sedi stalo se savija i dize,al ja jos necu da je stavljam da sedi.

Mi smo do sada jeli pirinac-kukuruz,sargarepu,bundevu,tikvicu,krompir.Sutra cu joj dati jabuku.Pa ce neko vreme biti samo voce.

Jexy,da nije rano za meso?
Ja cu ga uvesti sa punih 6 meseci.

Sto se tice stolice to je ok.Skoro da ce biti sta mu udje na usta,takvo ce i da izadje,tj svih boja.z:p

Dunja kaki tamno zeleno,jedino ako preskoci jedan dan.

E nocas je spavala od 21h do 4.30 tada je jela i nastavila do 6.30.

Poslednja izmena:
Ikice,ona bi htela da sedi stalo se savija i dize,al ja jos necu da je stavljam da sedi.

Mi smo do sada jeli pirinac-kukuruz,sargarepu,bundevu,tikvicu,krompir.Sutra cu joj dati jabuku.Pa ce neko vreme biti samo voce.

Jexy,da nije rano za meso?
Ja cu ga uvesti sa punih 6 meseci.

Sto se tice stolice to je ok.Skoro da ce biti sta mu udje na usta,takvo ce i da izadje,tj svih boja.z:p

Dunja kaki tamno zeleno,jedino ako preskoci jedan dan.

E nocas je spavala od 21h do 4.30 tada je jela i nastavila do 6.30.

..odluchila devojka da bude dobra u novoj godinici.. :lol:

..ja cu posle bozica uvesti meso, teletinu, a od povrca boraniju i karfiol..
..takodje iza bozica uvodim i treci obrok - voce sa pirinchanom bezmlechnom kashom.. :)
..kad se malo uhodamo - gluten, pa sa sedam punih zumance.. :) ..to nam je okvirni plan rada za sad.. :lol:

..shto se budjenja tiche, mlekce je u pola 7, ustajanje u pola osam.. :)
..taman cu vocni doruchak da natempiram u devet.. :)

..ne otkuvavam vishe flashice, danas sam ih reparirala sircetom i mnogo su lepe, kao kad smo ih kupili.. :aha:

..ni ja ne stavljam alekseja josh da sedi, osim u krilu sa mojom rukom preko grudi..ne ume.. :lol:
..trudi se da odrzava ravnotezu ali najcheshce zabode nosem izmedju charapica i onda kuka.. :)

..dobili smo od tatinog deda mraza ovakvu jednu skakalicu, tu uziva

multifunctional-baby-bounce-bounce-chair-blue-th.jpg

..nazdravlje vam klopanje.. :klap:
..napred verovatno pishe da je kasha vec sadrzi mleko u prahu, tako da samo treba da dodash vodu..
..nemoj da pravish sa mlekom, imace bumbarko 15 kila sa pola godine.. :lol:

..s tim u vezi - skoro sam prochitala na nekom sajtu da je PATRONAZNA savetovala nekoj svezoj mami, poshto joj je, jel'te, mleko "slabo" :roll:
da napravi adaptirano sa svojim mlekom umesto vode.. :eek: ..srecom zeni bilo sumnjivo pa pitala halo bebu, krstili se svi redom.. :roll:

..nazdravlje vam klopanje.. :klap:
..napred verovatno pishe da je kasha vec sadrzi mleko u prahu, tako da samo treba da dodash vodu..
..nemoj da pravish sa mlekom, imace bumbarko 15 kila sa pola godine.. :lol:

..s tim u vezi - skoro sam prochitala na nekom sajtu da je PATRONAZNA savetovala nekoj svezoj mami, poshto joj je, jel'te, mleko "slabo" :roll:
da napravi adaptirano sa svojim mlekom umesto vode.. :eek: ..srecom zeni bilo sumnjivo pa pitala halo bebu, krstili se svi redom.. :roll:

Svaka cast za klopanje :klap:. Bas volim ovu temu jer je vecina vas "ispred nas", pa znamo odprilike sta nas ceka.
Nama je nasa patronazna savetovala da nakon svakog podoja dam vodu sa zutim secerom, jer je on zdrav, a beli nije da "spere" moje mleko :zroll: . Samo ne znam kako bih ga naterala da to popije kada on sisa dok se ne zasiti i zasto je secerna vodica bolja od mog mleka. Kada je prvi put dosla rekla je "pitaj sta te zanima", ja rekoh samo me zanima kolika treba da bude temperatura u stanu i da imam problem da procenim da li je beba dovoljno obucena jer je u Betaniji jako bilo vruce, pa da se kod kuce ne prehladi i u koliko toploj vodi treba da ga kupam. Na sta je ona 'ladno odgovorila, necu sada da ti dam gomilu informacija jer ces sve zaboraviti ili pobrkati z:((. Kada ga je kupala, prvi put sam cula svog sina da se dere, na sta je ona rekla treba vremena da se naviknu (od tada nikada nije plakao kada ga kupamo), i pokvasila mu je pupak (koji tada jos nije otpao), na sta sam ja odreagovala "a pupak" a ona na to kaze " joj mamice, pupak se tretira POSLE kupanja". Na kraju je htela da pogleda kako dojim, rekoh dojim vec cetiri dana, ide sve ok, naucili smo u porodilistu, ali posto je insistirala da pogleda, pocela sam dojiti, na sta je ona rekla "ok to ide, ja sada idem" i izasla iz spavace sobe. Ja sama u stanu sa sisom u detetovim ustima, a ona 'ladno krenula. U dnevnoj su nam dva laptopa, novcanici itd. Ni stan da zakljucam posle nje, niti nju da ispratim. Doslo mi je da je izbacim sa 2.sprata. Kada se samo setim dodje mi da odem u DZ i na je napi***m. Sledeci put smo joj rekli da mali spava i da mogu da joj skuvam kafu ako zeli, ali njega NECU BUDITI. Vise nije dolazila, rekla je zacudjeno "vidim da se vi dobro snalazite".z:cry: Sva sreca pa nam je 2-3 puta dosla privatna patronazna koja ga je izmerila i odgovorila na sva pitanja. Ne znam samo kako biraju ove patronazne iz DZ kao da ima je cilj da naprave jos veci haos nasim u zivotima. Sada sam se izjadala, pa mogu da idem :zpozdrav:.

joj november , sto je super skakalica, gde to ima da se kupi?
provalila sam kasu, nisam lepo procitala, ona sadrzi adaptirano mleko, a pravi se sa vodom!
kako pasirate sargarepu, kad je skuvate i da l dajete tako cvrsto, ili pomesate sa mlekom ili vodom u kojom se kuvala?

..nemam pojma, kvinsi, ja u principu ne gledam te krupne zezalice za bebe pa nisam ni videla da li negde ima,
a ovi kod mm-a na poslu nemaju neku spec radnju gde kupuju, ali svaki put ubodu pravu stvar.. :)

..shto se pasiranja tiche, ja imam 15 godina staru ruchnu pasiralicu ovog tipa, samo chicco, nemam pojma ni da li toga ima po radnjama

218dSACue8L._AA300_.jpg

http://www.amazon.com/Munchkin-Baby-Food-Grinder-Colors/dp/B000GB0NZA

..volim je shto ne pravi sasvim glatkke kashe kao blender, nego malo grublje teksture,
na zapadu su kashe te teksture 9mes+ ali moja deca su ih prihvatala super od samog pochetka,
a i manje smo se gnjavili sa kasnijim prelaskom na gnjechenu hranu..

ja moram da pronadjem gde ima ta skakalica, mislim da bi se bumbaru izuzetno svidelaz:lol:
danas sam mu napravila redju kasicu, joj kad je poceo da jede, sve moju ruku sa kasikom priblizava ustimaz:lol:
sa guscom se malo mucio juce, vracao je napolje jezikom, nije znao sta ga je snaslo dok se nije malo navikao, ali danas je islo ko podmazano!
da li ste pocele da uvodite sargarepu tek kad je pirincana kasica postala ceo obrok? moracu malo da prelistam temu, da ne postavljam ovakva pitanja na koja postoje odgovori par stranica unazad:zblesav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back