Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nama su jedno za drugim izrasla u roku od 3 nedelje....znaci, danas sam kapitulirala....eno ga u krevetu, dere se kao lud :roll:...sit je, presvucen, lezali smo zajedno i pokusala sam da se igram sa njim, da ga mazim, pevam, da ga drzim u krilu....pokusala sam u kolicima da ga ljuljam...nikakav, efekat nisam postigla, on bi samo da se nosa i tacka....cekam vreme za kupanje, dosta je za danas....

ehhhhhhhh znaci posandrcacu vise :( imamo oko 40 dana a nosic ukapiram malopre da imamo slinice pa smo izvlacili pumpicom i uspeli smo dosta da izvucemo,kine po nekad tako da ne znam sta da radim :(pije cajice povremeno i toplo mleko al sta bih mogla jos da radim???

evo nas ponovo..malopre sam dosla od dr reko za svaki slucaj da mi odemo da se ne iskomplikuje kasnije vise...nista rekla nam je da je smao prehlada u pitanju i da stavljamo fizioloski i pumpicom da pre obroka i spavanja izvlacimo,ne sme se previseizvlaciti sekret jer se onda vise i stvara i moze se vise i iskomplikovati...dosta tecnosti caj voda sta god..nije nam crveno grlo nema nista na plucima i usi su ok samo kaze da dodjemo ako ne daj boze dobije temperaturu i akopocne ubrzano da dise...ne smemo napolje dok ne ozdravi i to je to...sve u svemu za sada je dobro iako sam ja veeeeeliki panicar pa sam to sve dozivela uzasno :( a daaaaaaa rekla nam je dr i da bebu drzimo vise uspravno jer se sekret sliva onda i bebi je lakse i uzglavlje da podignemo sto smo mi vec i uradili...ipak znaci iskustvo sa prvim detetom nesto :)
jeste vi mame dobro nema bas nikoga :(

ne,vec sam to pomenula ranije...pijemo nan senzitiv
al eto da javnem da mi se cini da smo bolje nema toliko slinica...pomoglo je dosta to sto sam ga muce zeo dan na sebi drzzala u hug bug marami uspravno zapravo kako je dr reklatako da se sekret nije zadrzavao odlicno !samo kad bi tako nastavili sa oporavkom ih milina...

znas, sto vise citas i kopas dublje u vezi nege bebe nailazices na razne tekstove i ako se ne prikocis, odlepices....idealno ne mozes ali mozes da das sve od sebe....

inace, mi smo u horor filmu, 6. zub raste, slajm od prehlade mu izaziva povracanje s vremena na vreme kao i proliv, bili smo kod dr i sve je ok, nos prohodan, pluca cista, usi i grlo ok, krvna slika odlicna hemoglobin 130...on je nemoguc, samo bi na ruke, kad je pospan odbija da spava i samo bi da ga nosam...ja vec pre podne ne znam za sebe, svaki dan se predere...ako ovako anstavimo upascu u depresiju :confused:

menjacemo sve zive formule, pa sta nam bude ...
na kraju cu mu dati kozje :malav:

razmisljam se da li da se izdajam, ao se izdajam nema nista za sikenje, pa nema bebi stimulusa koji je valjda znacajniji ...
neko je za, neko protiv izmuzavanja, a ja nemam pojma

razmisljam se da li da se izdajam, ao se izdajam nema nista za sikenje, pa nema bebi stimulusa koji je valjda znacajniji ...

ako nemas problema sa viskom mleka a svejedno ne planiras vise da dojis mislim da je to onda bezpotrebno mucenje,
ako mislis da postoji sansa da uspostavis laktaciju pa da prekines sa dohranom onda ima smisla malo se namuciti
odlika je samo na tebi

Pa ti koristiti pumpicu nakon podoja..ne izbacuj sam podoj nikako, ali dodatnim izmlazanjem mozes da povecas kolicinu mleka

Prošli smo jezivo težak porođaj. Sinčina 4.100. Pravi Dalmatinac. Ali problem je u tome što neće da sisa duže od 7-8 minuta. Ja lepo kažem ženi da mu damo pršuta i vina, a ona zapela za mleko...

Cestitke! Bas velika beba.

Moj sin je sisao u pocetku 15minuta, sa mesec dana 10 minuta i sa oko 2-3 meseca po 8 minuta. Isli smo kod pedijatra kada je napunio dva meseca na 'vanredni pregled' jer sam ja bila zabrinuta da ne nepreduje, posto su sve mame govorile da njihova deca sisaju po pola sata. Na merenju mi kaze sestra, da je dobio vise od 1kg za mesec dana. Valjda sve to zavisi i od bebe i od mame, ako ste bas zabrinuti mozes bilo kada otici u DZ na merenje, cisto da se opustis.

Hvala na čestitkama.
Stabilizovali smo dojenje na oko 6-8(9) minuta po dojci, znači ukupno nekih 15ak min. Nekad, koji minut duže, nekad kraće. Ja mislim da je to sasvim dovoljno, sudeći po njegovom ponašanju i fiziološkim pokazateljima

I patronažna sestra kaže da su mu stolica i mokraća uredni i da ne pokzuje nikakve znake gladi ili slično. Takođe, trudimo se da periodi budi ispod 3 sata, barem sada za početak.

Poslednja izmena:
:) jos jedan decak na temi, ovde su devojcice retkost...

Ima tu i devojcica, mada frizura malo zbunjuje :per:

1.jpg

2.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back