Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tara, ako auto ima isofix, onda uzmite takvo sediste, tj je mnogo bolja varijanta. za vas je onda nesto ovako http://www.baby-markt.de/Autositze/...R-Duo-Plus-Black-Thunder-Kollektion-2013.html
ponavljam Romer su top sedista, nema tu sta da ne valja. Nemaju u Aksi bas ista sedista, tj imaju proslogodisnje modele, ali to je verovatno slicno.
Ja sam se opredelio za ovo sediste zato sto se ono pokazalo na testovima kao dobro, iako nema isofix sistem. Lepo odete u aksu, pa tamo probate a iz Nemacke narucite. Ima i kod nas da se naruce preko neta (kupujem prodajem) iz Subotice neki lik radi sedista. Cene su jace od ovih,ali manje od Akse i slicnih... Inace, odlicno sediste,a koje nije bilo na nemackim testovima je BeSafe. To mi je alternativa ovome i kosta oko 220eura.
Poredjenja sa ranijim vremenima su po meni losa. Ranije je bilo mnogo manje ucesnika u saobracaju, narucito u gradskoj voznji. Danas imas gomilu nervoznih, nekoncentrisanih vozaca, ljudi koji pricaju mobilnim i voze itd. Necu da razmisljam da li cu naici na takve u voznji ili ne...
Kada smo kupovali stvari za bebu mene nisu mnogo interesovala kolica. Uzeli smo kolica koja kostaju 19000 din, a jaje (AS) od 17000 ;) Imam prijatelje koji su najvise para dali za kolica. Preko 100.000 din, a AS neko bezveze, jeftino. Zato sto ce ono da gledaju ljudi u setnji.... Lecenje kompleksa...

da, ovo duou plus nam je isto u igri jer bi nas izaslo oko 200 eura, ali nisam ga videla uzivo, nema ga u aksi, pa trazim da ga nadjem ovde uzivo, mislim da ga kika ima

samo sam zaboravila koliko se spusta, tj mislim da se malo spusta, ne znam, kazem da mi se sve pomesalo od silnog gledanja i mozganja...

ovo king plus koje vi gledate je isto kao i prosle godine samo dezen menjaju, to sam se raspitivala, kazu da im je to sediste godinama bilo najprodavanije, kod nas su dezeni proslogodinsji ali to je najmanje bitno : )

Dakle, kao sto sam rekla - ne postoji dobro AS ispod 50 hiljada i bez isofix-a, jel tako?

ne znam sali, ja tolike pare da dajem necu, zato i mozgam i mozgam i sgurna sam da ima dobrih as za manje para koje su prosle testove, i nemaju isofix, ova dva koja sam ti navela su oko 23.000 kod nas, ovo maxi cosi rubi i chicco expace, neamaju isfix ali imaju ok ocene, to su od 9 kg, nisam gledala one od 0 kg jer cu se jos vise zbuniti i glava ce me dodatno zaboleti

e, jesi li davala sari paradajz kuvani? i jeste li probel ribu? i ako jeste koju?

Pa necu ni ja, i nama je budzet za AS do 200e, pogotovo sto nema veze sa zivotom odnos cena/kvalitet, cak i na tom adac testu kazu..neko kupi najskupjle a ispadne lose AS..
Sale, nemam isofix, zato i kazem..nebitno, uzecemo neko, koje god da bude, bice dobro i sluzice nas..

Taro, uvela sam joj pre neki paradajz kuvani, da. Proslo je ok. Mislim kao i sve ostalo :D nikakve reakcije, ribu nisam jos, znam da mogu, nego ne znam koju bih i kako..verovatno cu lososa dati prvi put kad joj dam, ne znam,,

ja danas ubacujem paradajz, valjda nije rano, kuvani, pa da vidim kako ce reagovati... za ribu neko kaze od 9. meseca neko od godinu dana, pojma nemam, a valjda se pocinje sa oslicem ili lososom, ako sam dobro procitala negde...

a papriku, pasulj i socivo? nama dr rece da je to sada na redu a meni nesto rano za pasulj

socivo mozes i sad, pasulj sa godinu dana ide - tezak je za stomak, a ja sam joj i papriku uvela sad (isto kuvanu), paprika moze sa punih 10.
Mislim, to je po onim mojim informacijama, znam da svuda drugacije pise :D

Ja se vodim tim da ako neko kaze moze sa 8 a neko moze sa 9, pre cu sacekati 9 nego da rizikujem - taj fazon..

Inace ne znam sta cu sa namestajom :( ona se popela na kauc pa stala na prste jos i dohvatila policu visoku bas, sa knjigama i sve redom pobacala..uhvatila sam je kako zvace list iz Andriceve knjige :lol:

Sally, ne se sekiraj:) Romer je kao sto sam rekao dobra firma NJEMACKA :D UZmi to i opusti se, to je dobro sediste. Nisu oni stigli bas sve modele da istestiraju, ali ja nisam video ni jedan njihov model da je lose prosao na testovima. Inace i BeSafe je odlican (ima link na predhodnoj strani za online kupovinu kod nas) pa mozes i njega.
Inace, Romer se pravi u Nemackoj, BeSafe u Skandinaviji a Cybex (koji isto vazi za dobra sedista) se proizvodi na Dalekom istoku, tako da ja prednost dajem Zapadnoj Evropi ;) Mada sam za ja prvo sediste (jaje) uzeo Cybex Atom (najbolje ocenjeno sediste na testovima).

:) 5 mes i 11 dana, bili na kontroli 8700 g i 69 cm...dr prezadovoljna, kaze da sika radi odlican posao, slaze se sa igranjem sa nemlecnom ishranom, ne treba da zurimo, fizicki je skroz ok, pokazala mi neke vezbice za moje lenjo dete :)))), nije plakao kad je dobio pentaxim....mami je puno srce :)

:) 5 mes i 11 dana, bili na kontroli 8700 g i 69 cm...dr prezadovoljna, kaze da sika radi odlican posao, slaze se sa igranjem sa nemlecnom ishranom, ne treba da zurimo, fizicki je skroz ok, pokazala mi neke vezbice za moje lenjo dete :)))), nije plakao kad je dobio pentaxim....mami je puno srce :)

:heart: Bravo

Sara danas napravila dva samostalna koraka :D Stoji u mestu, stoji i gleda me, ja joj pruzim ruke i ona hop-hop i meni u narucje :D Guzzica jedna mala taman ce na moru da nam prohoda izgleda..pretpostavljam da to ide postepeno sad, dok ne stekne sigurnost...

Sedise danas idemo da uzmemo - na kraju ce biti Maxi Cosi verovatno :D Hiljadu puta sam promenila misljenje vise oko ovog..haos

- - - - - - - - - -

Prilog ne vidim, neizreciva, dzabe :D

Sad mi rekose drugarice da to moze da traje i mesec-dva od prvog koraka do prohodavanja potpunog (individualno je) :D Ne znaci da ce sutra prohodati..ja se ponadala, rekoh to je to, krenula je i sad ce :D

meni je stariji sin stao na noge sa 7 a sa 8 je vec isao drzeci se uz namestaj...prve samostalne korake je imao sa 10.5 a posle se vec i ne secam kada je prestalo puzanje potpuno...

jakov je juce prvi put samo stalno seo ali uopste nisam videla kako, tj da li sa boka ili kako, samo smo primetili da sedi

neizreciva, bravo za velikog decka, mislim da on nije lenj, njega samo velicina zeza, on je super bre i bas je brzo uradio neke stvari

a sara ih sisa sve, lepo sam rekla, ona ce prohodati kada jakov bude seo : )

inace, poceo je da se budi nocu, u isto vreme i jaaako tesko zaspi posle toga, spava mu se, zmuri sve vreme ali kako ga stavim u krevetac udari u plac najstarsniji, ako mm pokusa da ga uzme isto, place kao kisa, kao da se preplasio, takav utisak imam

:) podize glavu od podloge i sad ga stavljam na 60 stepeni u kolicima ponekad, jako voli i iz tog polozaja zeli jos vise da bude uzdignut ali ipak mislim da je rano....videla sam kod pediajtra na panou neke vezbice koje nismo do sada radili pa cu po malo da ga treniram, evo i sada na stomaku, sav je crven koliko se ljuti :))))...usli smo u stos sa hranjenjem, iako ne pojede svu kolicinu koju sam predvidela bas sam zadovoljna....bas cemo polako da povecavamo kolicinu...za sada ga hranim u ljulji, nije mi jos za stolicu za hranjenje koja je pod 90 stepeni....

meni je stariji sin stao na noge sa 7 a sa 8 je vec isao drzeci se uz namestaj...prve samostalne korake je imao sa 10.5 a posle se vec i ne secam kada je prestalo puzanje potpuno...

Skoro sve isto kako i Sara, ona sad ima skoro 10 i po meseci :D

Nego kad je izvedem napolje, sizi u kolicima, i ponesem cipelice pa hajde kao da je malo prosetam - medjutim ona mnogo losije hoda u cipelicama nego bosa, ne znam jel to tako kod svih..nekako zabacuje nogice ka unutra, dok kad hoda bosa po stanu, super hoda pravilno, lepo..pa izbegavam da je setam napolju..

Za kolica, ja sam podigla u sedeci polozaj tek kad je pocela samostalno da sedi..to sa nekih 7 meseci i malo jace, ne secam se tacno..pre toga u polusedecem. A u hranilici imam vise polozaja pa sam je od pocetka tu hranila..ne bi trebalo u sedeci svakako dok ne sedne samostalno

I Sara se budi nocu, nekad uz vrisak - bas me uplasi..mozda nesto sanja, ne znam zasto vrisne..nekad je prebacimo da spava sa nama, onda se manje budi, mada ja to izbegavam ipak, desilo mi se da mm ode na posao, ja i ona spavamo na bracnom, i ona ustane pre mene, sidje sa kreveta i baulja po stanu..ja se trgnem i vidim nema je :eek: kad ona u hodniku zvace papuce :D
Haos, pa se bojim da je ostavim kod nas u krevetu jer kad ustane sama moze da se povredi sa necim ako ja spavam..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back