Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jao, koje su to muke kad je na stomaku. samo kuka i rezi kao kuce:lol:
mislim da ovaj nece da puzi. stariji je bio kao ona beba iz crtaca, sa 6 i po meseci propuzio i od tada nisi mogao da ga uhvatis po kuci. a ovaj direktor nema sanse, dupe je veliko i lenjo:mrgreen:

I na kraju ipak nismo otishli u lab ... muzh nece, kazhe da panichim bzvz , mozhda je i u pravu, nemam vishe ni ja pojma , mali jede kao mecava , nocas je lepo spavao , nema temp .... jedino mu pelena nije neshto bila jako mokra posle 4 sata , ali ajde da pripishem to, da vishe valjda ne pishki nonstop, kao novorodjenche .. na kraju karajeva u petak puni 12 nedelja, 30tog 3 meseca puna ... Bozhe kako vreme leti ...

(off: jer i vas za'ebavaju smajliji, dzhaba kliknem , nece da se pojavu u textu ? )

I na kraju ipak nismo otishli u lab ... muzh nece, kazhe da panichim bzvz , mozhda je i u pravu, nemam vishe ni ja pojma , mali jede kao mecava , nocas je lepo spavao , nema temp .... jedino mu pelena nije neshto bila jako mokra posle 4 sata , ali ajde da pripishem to, da vishe valjda ne pishki nonstop, kao novorodjenche .. na kraju karajeva u petak puni 12 nedelja, 30tog 3 meseca puna ... Bozhe kako vreme leti ...

(off: jer i vas za'ebavaju smajliji, dzhaba kliknem , nece da se pojavu u textu ? )

:klap:

Danas punimo 8 nedelja, a u subotu 2 meseca. Bas vreme leti. Secam se da sam svakog cetvrtka otvarala ticker za trudnocu (cetvrtkom sam ulazila u sledecu nedelju, pa uglavnom sacekam u sredu ponoc, pa odmah iza ponoci otvorim :roll:, bas sam bila nestrpljiva)

Neko je pitao za zubice. Na zalost jesu zubici, dr nam je rekla da su krenuli. Sto je najgore on jos nista ne drzi sam pa da glodje iz svoje ruke, vec mi treba da drzimo onaj vrag za grickanje koji se drzi prvo u frizideru, pa on iz nase ruke gricka. A balavi sve u 16. Smesan mi je sa portiklicom :rotf:

Poslednja izmena:
:klap:

Danas punimo 8 nedelja, a u subotu 2 meseca. Bas vreme leti. Secam se da sam svakog cetvrtka otvarala ticker za trudnocu (cetvrtkom sam ulazila u sledecu nedelju, pa uglavnom sacekam u sredu ponoc, pa odmah iza ponoci otvorim :roll:, bas sam bila nestrpljiva)

Neko je pitao za zubice. Na zalost jesu zubici, dr nam je rekla da su krenuli. Sto je najgore on jos nista ne drzi sam pa da glodje iz svoje ruke, vec mi treba da drzimo onaj vrag za grickanje koji se drzi prvo u frizideru, pa on iz nase ruke gricka. A balavi sve u 16. Smesan mi je sa portiklicom :rotf:

uhhh .. ovo sa zubima ... bash je rano krenulo to kod vas ... i ovaj moj uzme i trlja desni pesnicom, nadam se da nisu vec i od nas :eek: ... 12 jan idemo u savetovalishte, pa cu da pitam ... i ja sam bila nestrpljiva, narochito tamo posle 30te nedelje :zcepanje:

Nama je ortoped kad smo bili na kontroli rekao da su kukovi ok, ali siroki povoj do 6 meseci. Mene ta svedska pelena mnogo smara i jedva cekam da je bacimo. Bila mi je mama u gostima, bas sam svasta uspela da uradim dok je ona cuvala Pavla, danas je otisla i vec mi nedostaje. Malo sam i plakala kad je otisla, posto zivi daleko pa se ne vidjamo bas cesto. Bruka ziva, imam svoje dete, a placem kad mi ode mama, nikom ne bih ni smela ovo da priznam, al znam da me vi razumete! CMOK
Birice, mani se tog stalnog merenja temperature, tako sam i ja u pocetku, pa sam posle odustala. Dete je zdravo i nema problema, ionako se temperatura ne skida dok ne predje 38. Secam se da je Pavle jednom mnogo plakao, pa se sav upalio, a ja mu izmerila temperaturu i uspanicila se. Naravno da nije imao, nego se zagrejao od tog vristanja! CMOK

Ja nisam ni jednom merila Dunji temperaturu.
I meni nekad dodje da zaplacem zbog mojih iako zive na 10min kolima od mene.

Danas sam zombirana.Dunja je legla u 23h,probudila se u 3 da jede i posle ponovo u 4.30 i to je to od spavanja.Do sada je spavala 15min i ponovo je zaspala pre 20 min.

E kad ti rece cipelice
pre izvesnog vremena burazer moj je vodio curicu kod ortopeda zato sto je hodajuci, stopala uvijala nekako unutra
i rekao ima tad ortoped, prilikom kupovine Ciciban cipellice zaobici u sirokom luku, jer njih je kupio neko drugi i ostalo im samo ime, a od kvaliteta ni K
kaze bolje su Pavle i Markos, eventualno Polino, al Ciciban nije ono sto je nekad bio
..samo prenosim info, ne tvrdim 100% da je tako, al uglavnom moja snajka deci kupuje Pavle cipelice od tada...

..mi danas slavimo, pa cemo videti kako cemo 'preziveti' dan kad je puna kuca nepoznatog nam naroda

..pavle i polino - i od mene preporuka..
..ciciban je, iskreno, meni preskup, a ako dr kaze i da su se iskvarili - josh bolje.. :)
..polino ima tako lepe modele da mi je zao shto nemaju velike, za mene.. :P
..a moja cera je dva puta - sa pet i sa sedam godina -
po dva puta za redom kupovala isti model, samo veci, zato shto ih je bash volela..

Ja nisam ni jednom merila Dunji temperaturu.
I meni nekad dodje da zaplacem zbog mojih iako zive na 10min kolima od mene.

Danas sam zombirana.Dunja je legla u 23h,probudila se u 3 da jede i posle ponovo u 4.30 i to je to od spavanja.Do sada je spavala 15min i ponovo je zaspala pre 20 min.

majo, tu smo negde po danasnjem i nocasnjem nespavanju:sad2:

a kad se premori, nastaje histerija, ne zna nikako da se smiri, iako ja pokusavam da ga uspavam cim vidim da krece nervoza, mnogo pre te histerije. dzaba, njemu je sve zanimljivije od spavanja

budjenje i nosanje od 3.15 do 4. ja ne znam zasto se budi. nocas nije bilo vristanja, ne bih rekla da su bili grcevi. probudio se pomalo placuci, uzela ga i nosila po stanu, on malo kenjkao, nakon 45 min. ponovo zaspao. ne znam sta mu je vise i zasto se tako budi nocu.

budjenje i nosanje od 3.15 do 4. ja ne znam zasto se budi. nocas nije bilo vristanja, ne bih rekla da su bili grcevi. probudio se pomalo placuci, uzela ga i nosila po stanu, on malo kenjkao, nakon 45 min. ponovo zaspao. ne znam sta mu je vise i zasto se tako budi nocu.

meni se sin budio do druge godine svake noci....ja sam resavala tako sto sam kad je bio mladji dojila dok god je hteo a posle sam davala vodu, cistu vodu....i dan danas zna da se probudi sa 12 godina.....

Mi jos uvek zamenjujemo dan i noc. Preko dana sisa na 3-4 sata, ali zato nocu na 2-2.5 sata. Hronicno sam neispavana, a danju jednostavno ne mogu da spavam. Imam dosta i da uradim, ali ni posle odrajdenog posla jednostavno ne mogu da zaspim :roll:

pa nisu deca roboti....ja sam imala stav da treba da sisa kad god zeli.....jeste iscrpljujuce ali mislim da je neprocenjivo....i opet cu tako, baby friendly :)....

pa nisu deca roboti....ja sam imala stav da treba da sisa kad god zeli.....jeste iscrpljujuce ali mislim da je neprocenjivo....i opet cu tako, baby friendly :)....

Mozda je zvucalo kao da se zalim :think: ? Da me ne shvatite pogresno, ja sam za sada super zadovoljna. Kada cujem drugarice kako se njihove bebe ponasaju ma moj je andjeo, samo kazem da se nadam da je ovo samo faza i da ce se vratiti na staro ili cu ja nauciti da spavam danju pa da ponovo budemo "u fazi". I uvek pomislim kako mi je sada lako, jer ce mi sa sledecom bebom biti jos teze. Za sada ne mogu ni zamisliti kako bih se organizovala da i on i beba budu siti, suvi i zadovoljni.

Mozda je zvucalo kao da se zalim :think: ? Da me ne shvatite pogresno, ja sam za sada super zadovoljna. Kada cujem drugarice kako se njihove bebe ponasaju ma moj je andjeo, samo kazem da se nadam da je ovo samo faza i da ce se vratiti na staro ili cu ja nauciti da spavam danju pa da ponovo budemo "u fazi". I uvek pomislim kako mi je sada lako, jer ce mi sa sledecom bebom biti jos teze. Za sada ne mogu ni zamisliti kako bih se organizovala da i on i beba budu siti, suvi i zadovoljni.

:) ma ne, samo sam htela da kazem da se teorija i praksa strasno razlikuju u pojedinim situacijama.....a zena je jos sveza od porodjaja i premorena a nekad ispadne da knjige pisu jedno a nasa beba se ponasa drukcije pa mislimo da je to problem....i zena zbog toga zna da bude bas ocajna....ja sam znala da budem ocajna od nespavanja, silnog plakanja....nije znao da podrigne i stomak ga je strasno mucio...:(...uh kad se setim....

Данас легли новци војвођанског додатка 30.000 дин. :klap: Никола добио ново ћебе, НУК-ову стаклену фшашу од 230мл, гумену глодалицу, одећу.. :klap:, мама сладолед, тата пиво. :D За који дан пунимо 2 месеца. :klap:
--------------------
сигурно је легао и дечији додатак, републички.. проверите ;)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back