Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Qq kad nestane struje pa nema tv,nema net...
Lm, Dunja okupana,pojela 150ml toliko jede samo pred spavanje(inace i dalje 130).U 17.30 pojela 120 pirincanih.Ja sam uzela Milupu jer je svi hvale.Ali sam pirinac/kukuruz uzela Nestle.Jer sam mislila da joj se ne svidja Milupa,a ona ustvari jos se nije bila navikla na kasiku.
Ne smem ni da kazem koliko je pojela sargarepe i krompira,vise od Novkinih 2 sup kasike.:rumenko:
Mm kaze visi na internetu, samo mene ostavi na miru...:lol::manikir:

Poslednja izmena:
Juce spavala od 17h do 22h,jedva je uspavala u 12 i onda je krenulo budjenje na svakih sat.Isto tako super raspolozena.
Sto zuris za savetovaliste.Jel malac ima neki problem?Nama su poslednje dve kontrole bila na po mesec i po cekanja.

Isli smo u savetovaliste samo da ga izmere i da pitam par stvari. Prebacili su nam redovnu kontrolu na kojoj prima Pentaxim za 18,januar, da ne idemo isti dan i na vakcinu i na UZ mozga :worth:. Danas smo punih 7 nedelja i imamo 5.670kg, tj za dve nedelje je dobio 520gr. Kaze dr da su mu poceli zubi rasti, navodno su tvrdi desni pa je to znak. Vidim ja trpa desnu saku u usta (zato je povracao pre dva dana jer sam ga svaki put dojila, jer je to pre bio znak da je gladan :dash:) ali sam mislila da je prerano jos za zubice. Da li neko zna cime se mazu desni za ublazavanje nicanja zuba?

Moj suprug kaze "sva sreca da imas ove virtualne drugarice, inace bi ti socijalni zivot bio nula" :rotf:. Ja rekoh nemoj tako, jednom nedeljno odem sa prijateljicom u Mercator u kupovinu, cak smo prosli put popili i toplu cokoladu :super:.

Tako da drage moje virtualne prijateljice saljem vam jedan veliki :cmok:

:zag::zag:

Malac je super,mi sa punih 4 meseca imali 5750g.
Nama je poslednji Pentaxim 17.januara.
Za desni imaju specijalni gelovi.
Dunja je postavila svoj rekord u spavanju.Zaspala je u 18,probudili je u 22h okupali je ,nahranili.Odmah je zaspala i probudila se jutros u 6.Prvi put se nacisto poprecila u krevetcu.

Isli smo u savetovaliste samo da ga izmere i da pitam par stvari. Prebacili su nam redovnu kontrolu na kojoj prima Pentaxim za 18,januar, da ne idemo isti dan i na vakcinu i na UZ mozga :worth:. Danas smo punih 7 nedelja i imamo 5.670kg, tj za dve nedelje je dobio 520gr. Kaze dr da su mu poceli zubi rasti, navodno su tvrdi desni pa je to znak. Vidim ja trpa desnu saku u usta (zato je povracao pre dva dana jer sam ga svaki put dojila, jer je to pre bio znak da je gladan :dash:) ali sam mislila da je prerano jos za zubice. Da li neko zna cime se mazu desni za ublazavanje nicanja zuba?

Moj suprug kaze "sva sreca da imas ove virtualne drugarice, inace bi ti socijalni zivot bio nula" :rotf:. Ja rekoh nemoj tako, jednom nedeljno odem sa prijateljicom u Mercator u kupovinu, cak smo prosli put popili i toplu cokoladu :super:.

Tako da drage moje virtualne prijateljice saljem vam jedan veliki :cmok:

Ju, mi smo imali sa 9 nedelja 5690 .... veliki je tvoj , mashala ... :zag: .... dobro je ovo , shto su ti prebacili Pentaxim, dushica mala, josh i UZ taj dan , jadnik , bilo bi bash surovo prema njemu ...

Ja sam nocas prevrnula Internet, da vidim shta sa ovim mojim da radim ... juche je imao tri napada grcheva sa vrishtanjem i zacenjivanjem do nedisanja :dash:... pre podne oko 10, pa popodne se tako probudio jadnik , a bash je lepo spavao ... i uveche , isto , zaspi jadnik posle kupanja i hranjenja , i onda ga ovo snadje, a posle se obeznanio i spavao od 9 do 2.20 .... mada je ovo bolje nego kad je jeo Novalac AR :roll: ... tako da sam se vratila na Humanu, a shto se bljuckanja tiche, posle hranjenja nosanje sat vremena uspravno, pogledamo sve zhivo po stanu, pa se valjda i to pomalo smiruje ... koliko sam shvatila , trebao bi da ima proliv ili jako retku kaku da je to intolerancija na mleko ... a on to, hvala Bogu , nema ....

majo, vidim kod vas sve bolje sa spavanjem:Da ja tacno ne znam sta vise da radim od umora i nespavanja. kako je staiji, kod nas sve gore, umesto bolje. sada se nocu budi na 4, nekada 3 i po sata da jede, umesto da spava duze. vise nema ni onih 5 sati nakon kupanja, pebacio je na 4:confused:. ne znam, mozda mu je malo 180ml. sinoc je zaspao oko 9 (jeo je u 8), provristao oko 12, jeo, vristoa oko 2.30, nosila ga do pola 4, tada jeo, provristao u 6, nosila ga pola sata da se smiri, onda je kakio, spavao sat vremena i u 7.30 opet jeo i jos malo spavao. ovako lose nije bilo skoro, ja ne znam sta mu i sta da radim da poporavim situaciju:sad2:

Poslednja izmena:
ranije je znao lepo da krene postepeno da se budi kad oseti glad, meskolji se i vrti,a sada odjednom pocinje da vristi, grebe se i hvata za glavu, kosu cupa( srecom, skoro i da je nema, inace bi bilo bas bolno:lol:). ne znams ta mu je, takav je poslednje 3 noci. ponekad imam osecaj da ga boli stomak, jer zna da se smiri kad se isprducka, a ponekad izgleda kao da je cisti bes iz meni nepoznatog razloga. place i vrsiti zatvorenih ociju, jedva ga smirim. veceras cu posle kupanja da mu dam 210ml, da vidim hoce li duze da spava. a opet, plasim se da mu ne preopteretim stomacic, da mu nije previse. ne znam bre vise nista:sad2:

Poslednja izmena:
ja sve kao necu da mu dajem vise od propisanog na kutiji, jer je bucko, ali evo za 5 dana puni 4 meseca, pa mozemo i "zvanicno" da predjemo na 210ml. bumbar ce imati onda uskoro 10kg, kojim tempom napreduje, a ja cu da okilavim i obesim ruke do zemlje:lol:

ja sve kao necu da mu dajem vise od propisanog na kutiji, jer je bucko, ali evo za 5 dana puni 4 meseca, pa mozemo i "zvanicno" da predjemo na 210ml. bumbar ce imati onda uskoro 10kg, kojim tempom napreduje, a ja cu da okilavim i obesim ruke do zemlje:lol:

Zaista se ne razumem u ove stvari (koliko se daje kada), ali mislim da je bezveze gledati te tabele. Nisu sva deca ista. Neka su aktivnija i veca, pa im treba i vise, a neka su mirna i manja pa se zadovolje sa manje. Jedino mozda da mu prvi put das preko dana vecu porciju, ako mu je slucajno previse, da mozes da ga lakse pratis preko dana nego uvece. Ali ponavljam, ja to samo onako laicki kazem :rumenko:

Ja sam nasla svoj bebeci karton i vidim da sam sa oko 3.5 meseca imala 5.5kg. Ovaj mali zečić me šiša dva meseca. Mada nije on debeo, ima malo "rezerve" ali je daleko od toga da je debeo. A sa druge strane i duži je dosta od mene :think:

Poslednja izmena:
Jel vazi za kashice isto kao i za adapt.mleko, kad se jednom smucka, baca se ostatak?
Ili moze da se ostavi u frizider pa da se podgreje sutradan, ako se napravi vise, kao sto sam ja napravila kao da cu da nahranim vojsku a ne jedno dete od 4,5 meseca
a inace sam kupila ovu ciniju
4840.jpg

kaze da moze u frizider pa u mikrotalasnu...

Zaista se ne razumem u ove stvari (koliko se daje kada), ali mislim da je bezveze gledati te tabele. Nisu sva deca ista. Neka su aktivnija i veca, pa im treba i vise, a neka su mirna i manja pa se zadovolje sa manje. Jedino mozda da mu prvi put das preko dana vecu porciju, ako mu je slucajno previse, da mozes da ga lakse pratis preko dana nego uvece. Ali ponavljam, ja to samo onako laicki kazem :rumenko:

Ja sam nasla svoj bebeci karton i vidim da sam sa oko 3.5 meseca imala 5.5kg. Ovaj mali zečić me šiša dva meseca. Mada nije on debeo, ima malo "rezerve" ali je daleko od toga da je debeo. A sa druge strane i duži je dosta od mene :think:

ma ne pazim ja na tabele, niti sam opterecena svime i svacim kao sa prvim detetom, ali ne dajem mu vise od propisanog po preporuci dr i zbog cinjenice da danju izdrzi 4 sata izmedju oborka, bljucka uvek po malo, tako da mu je sigurno dosta. ovo sto nocu jede cesce ovih par dana pripisujem nervozi-vukao bi sta mu das, verovatno jos malo i problemima sa varenjem.
sad je okupan i smazao je 210ml u roku odmah, videcemo sta ce biti nocas, tacno me strah noci, omrzla sam i spavacu sobu, najezim se kad ulazim u nju uvece:lol:

Jel vazi za kashice isto kao i za adapt.mleko, kad se jednom smucka, baca se ostatak?
Ili moze da se ostavi u frizider pa da se podgreje sutradan, ako se napravi vise, kao sto sam ja napravila kao da cu da nahranim vojsku a ne jedno dete od 4,5 meseca
a inace sam kupila ovu ciniju
4840.jpg

kaze da moze u frizider pa u mikrotalasnu...

ja nista bebece nisam cuvala za kasnije, sve sam uvek sveze pravila

..nisam ni ja, a ni mikrotalasnu ne bih.. :rumenko:

..ali jesam sledece - skuvala zorom za popodne, pa ponela (u goste) ispasirano pa josh jednom prokuvano
(poshto ono za pasiranje nije sterilno), pa sipano u prokuvanu teglicu i ohladjeno u ledenoj vodi,
pa drzano u frizideru do klope..
..tamo podgrejala drzeci teglicu u vodi koja kljucha..
..ebe me struka, znam kako dzigljaju djubreta i na shta lichi hranljiva podloga posle 4-5 sati na toplom.. :neutral:
..mislim - i za nas kad ostavljam pola ruchka za sutra - isto radim..

Kvinsi,ona jednu noc super,jednu katastrofa,jednu onako i tako u krug.Moja sveki kaze da je to zbog toga sto je pocela da jede pravu hranu.:roll:
I daj detetu vise da jede kada hoce.Cupa dete kosu sta mu majka radi.:lol:

Jexy,kupovne kasice mogu 24 sata u frizideru,ali da se dete ne hrani iz teglice direkt.Verujem da tako moze i domaca kasica.Nece nista da mu bude.

Novka,mislis gamad raste kada se zaseje mateijal ili samo podloga bez dodatog materijala.:ceka::malav:

Ju, mi smo imali sa 9 nedelja 5690 .... veliki je tvoj , mashala ... :zag: .... dobro je ovo , shto su ti prebacili Pentaxim, dushica mala, josh i UZ taj dan , jadnik , bilo bi bash surovo prema njemu ...

Ja sam nocas prevrnula Internet, da vidim shta sa ovim mojim da radim ... juche je imao tri napada grcheva sa vrishtanjem i zacenjivanjem do nedisanja :dash:... pre podne oko 10, pa popodne se tako probudio jadnik , a bash je lepo spavao ... i uveche , isto , zaspi jadnik posle kupanja i hranjenja , i onda ga ovo snadje, a posle se obeznanio i spavao od 9 do 2.20 .... mada je ovo bolje nego kad je jeo Novalac AR :roll: ... tako da sam se vratila na Humanu, a shto se bljuckanja tiche, posle hranjenja nosanje sat vremena uspravno, pogledamo sve zhivo po stanu, pa se valjda i to pomalo smiruje ... koliko sam shvatila , trebao bi da ima proliv ili jako retku kaku da je to intolerancija na mleko ... a on to, hvala Bogu , nema ....

Da, jedan od simptoma su retke, prolivaste stolice, kojih ima vise puta na dan nego sto je to uobicajeno ( moj bebac je to imao ), sluz u kaki, a kao krajnji simptom su tragovi krvi u kaki.
I ja mislim da ovo sto tvoja beba ima grceve nema veze sa netolerancijom ili alergijom na mlecne proteine. verovatno ima standardnih problema sa grcicima.

ja mislim da ih i ne treba bas bas navikavati na totalno sterilnu hranu
nisu vise u maminom stomaku, i treba malo i oni da se nauce na suzivot sa m.o.

Ovde u fr su nam jos u porodilistu sugerisali da se sada vise ne preporucuje sterilisanje flasica. Ja bila iznenadjena. Kako god, ja do skoro nisam ni imala sta nesto mnogo da sterlisem, samo flasice od vode sam na svakih par dana otkuvavala, a ove od mleka, kada sam krenula sa istim, sam u pocetku sterilisala posle svake upoterebe ( mislila da tako treba ), a onda sam odustala i sterilisem jednom nedeljno otprilike i to sa onim tabletama za sterilisanje. Kasice spremam neposredno pred klopu i nista mi ne preostaje za kasnije. Uskoro, kada uvedemo vise povrcki u ishranu, planiram da napravim vise pa da zamrzavam, kupila sam i cinijice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back