Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tara i Luca je dobila grčeve sa 8 dana :( biogaiu možeš i sad davati, neće škoditi.

Inače mm je danas svečano završio restauraciju mog krevetca....
ja evo upravo šijem ogradicu, pa kad bude sve cakum pak, slikam :)

super je ispalo, stvarno. ponosna sam na njega.
vredelo je čekati 8 meseci ahahhahahhaah

jakov je i juce imao grceve, od 3 popodne do 12 nocas , na kraju smo kupili bio gaiu i dali mu 3 kapi, pojma nema da li smem odmah svih 5?.... posle dva sata je zaspao, ne znam ni koliko brzo deluju...
spavao je celu noc fino, ali od jutros je opet kenkav, nije kakio od juce ujutru, opet imam utisak da ga nesto muci ali nikako ne mogu da provalim sta...

bas je bre rano pocelo nekako...

Masiraj mu stomacic dlanom u krug u smeru kazaljke.
Okreni ga naglavacke na par sekundi, zvuci glupo, ali radi, gravitacija ispravi malo poslednju krivinu creva da gonce prodje lakse.
Ne brini, nista mu nece biti, do skoro je bio naglavacke sve vreme u materici, bebe vole da ih tako okrenes.

masiram mu stomacic stalno, pelena mokrih oko 5-6 ima,ali podrigivanjejeproblem, drzim ga ali onretko podrigne od kada samo sisa
plus sto ova dvadana sisa non stop,pani nema pravilnihpodoja, nego zadrema ili pusti siku pa se za 2 min trgne i nervozno je trazi... nije bio ovakav,uopstene znam zastoga toliko. muci

Evo ti za podrigivanje http://www.askdrsears.com/topics/feeding-infants-toddlers/burping-baby

Dovoljno sisa, 5-6 mokrih pelena je super! :)
Dobija masnije mleko, drzis ga na jednoj dojci dovoljno dugo?
Grej pelenu peglom, pa na stomacic.
Najbolje je da ga skines samo u pampers, ti isto skines majicu i stavis ga da lezi na tvom stomaku, stomak na stomak, sto vise kontakta koza na kozu, pokrijete se zajedno, nece mu biti hladno, pokriveni, a greje ga tvoje telo. :)
Mozda ipak da uzmete Espumisan, ako ne podriguje, on pomaze da izbaci gasove lakse.

imamo i espumisan, videcu onda da mu dam njega.. mada smo juce poceli sa bio gaiom...

e, to za mleko, ja drzim bas dugo jednu dojku, ali nikako ne znam kada je posisao sve jer uvek tj skoro uvek ima kap/dve, kada ne izadje nista tada kontam da je vreme za drugu... ne bih da vuce u prazno pa da se dodatno naguta vazduha : s

ovo sa pelenom smo pokisali, tj imamo super neki mekani, lagani termofor, a i sa golom kozom, sve ga to smiri na kratko i onda iznova....
dobili smo danas maramu, pa cu pokusati i u nju da ga uvucem, ususkam, da se grejemo i tako...

Uvek ima mleka, stalno se stvara novo, ne moze da se isprazni bukvalno, nego onako kad vidis da je mekana, kad deluje prazno.
Napisala sam, ako ti je lakse, unutar dva i po sata, ako sisa cesce, dajes jednu, posle toga drugu.
Marama je super stvar, prija im blizina i kretanje. :)
To za prednje i zadnje mleko, dojke proizvode samo jedno, ali kako stoji u kanalima, rasloji se, mast ispliva na povrsinu, vodena faza ostane blize bradavicu, masti se dodatno "nahvataju" po zidu kanala.
Oda kad beba pocne da sisa dobije prvo tu vodenu fazu bogatu laktozom, posle se istisne bukvalno iz dojke i to masnije mleko.
Ono sto ostane od masnijeg mleka od prethodnog podoja se mesa sa nadolazecim, ako je razmak izmedju podoja duzi, isto se rasloji, pa opet imas prednje na pocetku, zadnje pri kraju podoja.
Nisam se bas naspavala, konfuzna sam, ne znam da li sam lepo objasnila.
Poenta je ne menjati cesto dojke, i ako izmuzes, pa vidis providno mleko, sve je u redu. :)
Evo, mleko iste zene na pocetku i na kraju podoja
foremilk_hindmilk21.jpg

jakov je i juce imao grceve, od 3 popodne do 12 nocas , na kraju smo kupili bio gaiu i dali mu 3 kapi, pojma nema da li smem odmah svih 5?.... posle dva sata je zaspao, ne znam ni koliko brzo deluju...
spavao je celu noc fino, ali od jutros je opet kenkav, nije kakio od juce ujutru, opet imam utisak da ga nesto muci ali nikako ne mogu da provalim sta...

bas je bre rano pocelo nekako...
5 kapi svaki dan dajes, moras redovno, dajemo mu i kad nema naznaka da ce biti grceva....

inace danas idemo na prvu kontrolicu, u dva posle podne :)
imam punih 5 nedelja i mislimo da smo porasli :)
stao je sinoc u stramplu iz C&A broj 56 :ok::mrgreen:
napokon :)
hehe
i super mu stoji, nije mu ni velika ni knap....
juce u maxiju se zezamo s mesarom da ga baci na vagu :D
i kaze mesar da smo porasli (nismo ga merili, nego ga je on video po izlasku iz porodilista par dana )

inace danas ta kontrola, a on od pet jutros nervozan ko leptir :lol: bice veselo, eno odoh, cujem ga, ko magarence se zaukava :)
(evo sad kod mene na rukama i cuti a oke... ih, samo me gleda i trepce.... voli da 'pije' sa mnom prvu jutarnju i caska na krsti :) mali forumas hehe)

Poslednja izmena:
Tara smeš biogaiu da daješ. i to svih pet kapi :)
ja sam nekad stavila i više, jel kako kapnem u kašičicu na moje mleko sve se slije na stranu pa sam kontala da ostane dragocenog eliksira na kašiki :)

i da, rano počelo, rano će i prestati :)

možeš kombinovati probiotike sa espumisanom. biogaiu treba davati bar 3 nedelje redovno da bi se videli efekti, a espumisan je instant pomoć. kome već pomaže jelte.

po meni, termofor, masaža i tvoje blizina - tnači marama i koža na kožu, su zakon.
i puuuno strpljenja dok ne prođe...

kvinsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mamicu ti tvoju. izbaksuzirala si nas ahahahhaha
onim da menja dan za noć...

u zadnjih 2 nedelje već 4 puta da smo bili budni celu noć...da poludiš. probudi se gospođica Luca oko 12, 1, 2 i neće da spava do 6 ujutru........
ne plače, ne kenjka, nego se igra guguče peva puzi....
blago nama.

mm dao novi nadimak - Lucifer :)

inace danas idemo na prvu kontrolicu, u dva posle podne :)
imam punih 5 nedelja i mislimo da smo porasli :)
stao je sinoc u stramplu iz C&A broj 56 :ok::mrgreen:
napokon :)
hehe
i super mu stoji, nije mu ni velika ni knap....
juce u maxiju se zezamo s mesarom da ga baci na vagu :D
i kaze mesar da smo porasli (nismo ga merili, nego ga je on video po izlasku iz porodilista par dana )

inace danas ta kontrola, a on od pet jutros nervozan ko leptir :lol: bice veselo, eno odoh, cujem ga, ko magarence se zaukava :)
(evo sad kod mene na rukama i cuti a oke... ih, samo me gleda i trepce.... voli da 'pije' sa mnom prvu jutarnju i caska na krsti :) mali forumas hehe)

bravo za 56
i ahahhahahhaha za mesara :)

joj ja sam znala da ja pustim da mi spava na grudima dok ceo film ne pogledam...
podojim pa podignem da podrigne a ona zaspi tako i ja je pustim. ma milina.

sinoc je spavao tako sa mnom u krevetu.... kad ga napadne nervoza to jedino pali
:)
inace sam pokusala jednom da ljuljam kolevku sat vremena da bi zaspao , jednom i nikad vise :D
ovako lepo prebacim ga kod mene, na stomak i grudi i spavamo
volim ja kad je on meni tu :)

evo mustrice :)
attachment.php

Poslednja izmena:
Boki a kako zaspes kad je on tu? Pa jos na tebi...
ja ni dan danas ne mogu zaspati ako je on u krevetu sa nama... non stop ga gledam te jel pokriven, te jel smo ga pricenjili te da gaa lidi muz ne opali rukom(jedan dan se medo pribijao uz mm i nasadi mu se na lakat-nije plakao ali meni bilo zao)... Tako da ja vazda pim kad je sa nama u krevetu...
onda ili ja idem u drugu sobu a on spava sa tajom ili ode u krevetac

Poslednja izmena:
evo i nas s kontrole
jos smo mrva :-D
porastao je sa 48 na 51cm (mada mi se cini da ima bar cm vise jer se sav izvio kad ga je merila)
a tezina nam je sada 2870g (kuci smo bili pusteni sa 2380)
mama je ocekivala tri kile, no dobro :)
dr je zadovoljna skroz, kaze da nastavimo ovako,da je to ok dobitak za njega tako malog i tako, dojenje na zahtev, budjenje, nista voda, caj, sve ko sto smo i radili.....
primio i vakcinu, kmeknuo jednom i smirio se.... eto
sad ce luda majka da ga ne skida da sise da dobije vise grama :-D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back