gost 208799
Buduća legenda
- Poruka
- 27.881
Mislis da je soor?
Ne mora da znaci, probaj da mu obrises sterilnom gazom, umoci je u prokuvanu vodu (bez sode bikarbone).
ma ne nije soor
bas kao izraslina s unutrasnje strane desni....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislis da je soor?
Ne mora da znaci, probaj da mu obrises sterilnom gazom, umoci je u prokuvanu vodu (bez sode bikarbone).
evo kaze mi prijateljica da je to imao i njen mali pa nestalo....Ma, nije nista, bre, sigurno!
Mozda su ga malo grebnuli, nazuljali, kad su ga hranili tamo, pa tako izgleda, ako te kopka, zovi Halo bebu.![]()
evo kaze mi prijateljica da je to imao i njen mali pa nestalo....
a citami po netu isto
kao hoce od dojenja da se pojavi na desnima
a brate jede na sat vremena, visi na sisi, dobro da mu samo to izaslo![]()
eh, valjda profesionalna deformacija, zagledam ga sa svih strana, ja mislim da sam sve jednu poru njegovu pregledalaMoj to i da je imao, ne bih primetila garantovano!
Pusti dete da uziva!
![]()
Svi su nesto na tri coska.
Cicak, cemu ljutnja, tvoj nacin da se nosis sa tim ekcemom jeste malo cudan. Uvedene su mu namirnice brze nego dojenim bebama koje ne pokazuju nikakve reakcije. "Facts do not cease to exist because they are ignored.” A.Huxley
E ja opet imam drukciju pricu....koj sin je imao to crvenilo vec sa mesec dana koej se povuklo za 2 nedelje i niko mi nije predlozio da idem na dijete i kasnije se u zivotu ispostavilo da nije alergican ni na jednu vrstu hrane nego na inhalacione alergene....ako je dete atopicno mozes ti da se pazis koliko hoces to ti nije garancija da ces uspeti da ga sacuvas od icega.....a i kako sve vise citam uverenija sam da je priroda tu dosta stvari uredila sama i ako majka koaj doji ima potrebu za mlecnim proizvodima tako se hrani ceo zivot, nisam bas sigurna koliko je pametno da svoju ishranu preokrene naglavacke zbog trenda koji vlada u medicini.....
bili smo juce u savetovalistu 10700g 70cm sa 11,5meseci tj 4 dana pred rodjendan...e sad u visinu ima vise jer ne bila ja lenja pa kopala po starim postovima i nasla da je sa 9meseci bila visoka 73cm tako da je sutra merim pa javljam koliko je ispalo![]()
htedoh ja jos nesto da napisem al zaboravi sta, ako se setim napisacu
![]()
Nego da se požalim.. Izgleda mi Andrija navukao prehladu i juče i danas mu curi nosić i kašljuca. Jedva sam ga uspavala malopre, razdražljiv je dosta ali nema temperaturu. Pun mu je nosić sve vreme pa često koristim fiziološki i pumpicu. Zanima me da li može da se pretera sa fiziološkim ili da ošteti sluznicu nosa ? Čime bih još mogla da lečim prehladu za tako malu bebu? I da kažem da mu do sada uopšte nisam davala nikakve čajeve, pa ako bi to pomoglo, koji su to čajevi koje sme da koristi? Baš bi mi značio savet,sav je zapušen, a ne bih da ga dodatno vucaram kod lekara!![]()
Ja mislim da sa fizioloshkim ne mozhesh da preterash, a za kashljucanje , a i za otvaranje nosica nama je puuuno pomoglo sledece ( hvala mojoj kumi na savetu, nek' je Bog pozhivi josh 110 godina) : uzmesh bosiljak ( na oko pola litre 3-4 puuune supene kashike) , vodu prokuvash, ubacish bosiljak, nek' baci kljuch-dva i onda stavish u sobu malom da isparava ... ako imash radijatore, mozhesh da nalijesh i u one isparivache, ja sam drzhala na gasnoj peci ... u to vreme josh sam spavala u sobi sa malim, do ujutro mi je prochistilo sinuse, glavu, grlo, bre jasnije sam i mislila
![]()
da je trend bas malo ne pije vodu. ja se nisam pazila i izlagala sam se alergenu pa se lista od jednog prosirila na gomilu, a vodila sam se tvojom filozofijom lako cu nije nista strasno.
Nego da se požalim.. Izgleda mi Andrija navukao prehladu i juče i danas mu curi nosić i kašljuca. Jedva sam ga uspavala malopre, razdražljiv je dosta ali nema temperaturu. Pun mu je nosić sve vreme pa često koristim fiziološki i pumpicu. Zanima me da li može da se pretera sa fiziološkim ili da ošteti sluznicu nosa ? Čime bih još mogla da lečim prehladu za tako malu bebu? I da kažem da mu do sada uopšte nisam davala nikakve čajeve, pa ako bi to pomoglo, koji su to čajevi koje sme da koristi? Baš bi mi značio savet,sav je zapušen, a ne bih da ga dodatno vucaram kod lekara!![]()
stav mog alergologa i decijeg pedijatra je da sam odrzavajuci imunitet postigla da mi dete ima mnogo manje tegoba u odnosu na rezultate alergo testa koji je bio katastrofa zanimljivo, nasledio je od svog dede alergiju na polene, prasinu, grinje.....cudile se se kako nije astmu dobio jos kao beba a prve simptome astme smo imali pre pre puberteta u 9 godini.....nisam sigurna da se lista alergena moze prosiriti, ili si na nesto alergican ili nisi.....naravno, treba da se pazi koliko mozes ali ne moze se ni pod stakleno zvono....dete treba koliko toliko normalno da zivi i ako to u pojedinim delovima zivota znace i lekovi, pa boze moj....uostalom, mnoga deca prerastu te alergije na hranu, laganim i postepenim izlaganjem alergenu....cak u terapiji astme postoje i pravci koji kontrolisanom izlagnju alergenu pojacavaju imunitet....
Auuu, a moj bebac sada sa 6 meseci ima 10400g i 71cm! Kukuuukuuu pući će mi kičma do njegovih godinu dana!!!![]()
meni je dr preporucivala da dete postavljam glavicu i torzo visoko tj da nagnem madrac da bi lakse disalo i da preko krevetica prebacim pelenu natopljenu u caj od kamilice....
Nije poenta u staklenom zvonu, nije ni problem postepenom izlaganji alergenu. Lepo ima odredjena grupa namirnica krece da se uvodi u odredjeno vreme, a neki su nestrpljivi pa hajde u jednom danu da se krkne sve u sto vecoj kolicini, pa ko prezivi pricace.
Тешко да се претјерује, нарочито ако имају дијете које се зацени од плача јер је мајка претходног дана јела као царица па клинче пати од грчева... након неколико дана таквог ритма, нешто сумњам да не би почела сама да избацује намирнице које јој се наведу као штетне.
Ja nisam imala takvo iskustvo tako da ne znam! Ali imam prijateljicu čija je mala imala jake grčeve i ništa se tu nije promenilo do 3 meseca a ona se izgladnjivala.. No, ja gore nisam pisala o tome! Nadovezala sam se samo na post Čičkave,Neizrecive i Neo.