Sve manje Srba odlazi na more u Crnu Goru

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo umro sam od smeha 140km/h pa ja toliko ne vozim ni motor,ljudi ne znam sta vi vozite ali ja stignem za 4 sata opusteno a brzina od 160 do 200 km/h posto im je auto put za neupucene prosle godine proglasen za najbolji u evropi, ravan je kao staklo i to 3 trake i sa jedne i sa druge strane sve do mora,mislim sta se ja sa vama prepirem ko ne veruje neka ode pa nek se sam uveri,mozete da ne volite hrvatsku i da ne idete kod njih na more ali nemojte da pricate stvari koje ne znate
pozz

pa možda je tebi smiješno...ali ograničenje brzine postoji i na auto-putu...a koliko mi je poznato u hrvatskoj je 130 km/h...a ti možeš da voziš i 200...tvoj problem,ali nemoj to da uzimaš kao mjerilo...

pa vidi nije losa ali nisam nikada letovao tamo tako da ne znam bio sam sada za ng u solunu i razocarao sam se mislim verovatno solun nije bas najreprezentativniji ili sam ja sada previse ocekivao ali u svakom slucaju bolje je nego cg

nemoj da izvodis zakljucke na osnovu par dana provedenih u gradu i to za novu god. Letovanje je nesto potpuno drugacije. na primorju su ljudi drugaciji, provod je drugaciji (mada ga ponekad nema koliko bi trebalo), struktura ljudi (posetilaca) itd. ja se nisam pokajao kada god sam bio na letovanju u Grckoj, isto zelim svima!
primorje je najbolje koje postoji u Evropi (dalje nisam bio)

generalno, Solun i Atinu (mada su to dva grada Atina i Pirej-luka, a Pirejci ne priznaju da su Atinjani:roll:) mozes izdvojiti od ostatka Grcke, bar sto se tice letovanja

vidi boli me uvo za domovinski rat i za raspad yugoslavije,srbije i sve nacionaliste zajedno
pod 2 dubrovnikje uvek bio skup
pod 3 ima ljudi u srbiji koji idu,tj isli su, u madjarsku po hranu,ja ne idem niti mi pada na pamet
pod 4 nisam spominjao stavros vec solun
idem na more da se zezam i uvek cu se bolje provesti u hrvatskoj nego u crnoj gori
i pod 5 da su ljudi stvarno vozili do rijeke znali bi koliko im treba,do zagreba ti najvise treba 2,5-3 sata a od zagreba do rijeke 1-1,5 sat i svi koji pricaju drugacije ili lazu ili voze juga,pri tom ovde ne pljujem jugo nego mislim da ne moze brzo da ide,:)

Rekoh necu o politici ali samo da ti ukazem na jednu stvar. Ima mnogo ljudi kojima je neko poginuo (da ne kazem nesto gore od toga), proteran ili nesto trece. Tebe mozda to ne dotice, ali druge da. Samo te molim da imas razumevanja oko toga. Koga to ne dotice, neka ide. Onaj koga bi moglo da povredi sve ranije navedeno oko toga, jednostavno treba da bude upozoren. Svako neka vaga za sebe.

pod3 To je uglavnom bilo za vreme sankcija. A da se to i danas radi, ne bi mi bio neki problem ponosa da priznam da smo skuplji od Madjarske, sto verovatno jesmo.

pod4 Tako je. A zatim si uporedio te cene iz Soluna za NG sa cenama iz hrvatskih priobalnih mesta. Nije za poredjenje. Zato sam ti ja dao moje iskustvo iz Stavrosa, koje imam od prosle godine kao merodavnije u tom poredjenju. Hrvatska je skupa jer im je standard na vecem nivou od naseg.

"idem na more da se zezam i uvek cu se bolje provesti u hrvatskoj nego u crnoj gori" - mislim da provod najvise zavisi od tebe i drustva.

Ima ljudi koji i do CG primorja stizu za 5-6 sati. Bar tako kazu. :)
Avionom 35 minuta uz kafu i sok, mislim da je tako najbolje!

Rekoh necu o politici ali samo da ti ukazem na jednu stvar. Ima mnogo ljudi kojima je neko poginuo (da ne kazem nesto gore od toga), proteran ili nesto trece. Tebe mozda to ne dotice, ali druge da. Samo te molim da imas razumevanja oko toga. Koga to ne dotice, neka ide. Onaj koga bi moglo da povredi sve ranije navedeno oko toga, jednostavno treba da bude upozoren. Svako neka vaga za sebe.

pod3 To je uglavnom bilo za vreme sankcija. A da se to i danas radi, ne bi mi bio neki problem ponosa da priznam da smo skuplji od Madjarske, sto verovatno jesmo.

pod4 Tako je. A zatim si uporedio te cene iz Soluna za NG sa cenama iz hrvatskih priobalnih mesta. Nije za poredjenje. Zato sam ti ja dao moje iskustvo iz Stavrosa, koje imam od prosle godine kao merodavnije u tom poredjenju. Hrvatska je skupa jer im je standard na vecem nivou od naseg.

"idem na more da se zezam i uvek cu se bolje provesti u hrvatskoj nego u crnoj gori" - mislim da provod najvise zavisi od tebe i drustva.

Ima ljudi koji i do CG primorja stizu za 5-6 sati. Bar tako kazu. :)
Avionom 35 minuta uz kafu i sok, mislim da je tako najbolje!
vidi postujem ljude kojima je neko poginuo i kao sto si rekao necemo o politici,ali mene licno sahovnica nista vise ne dodiruje nego bilo koja druga zastava,sto se mene tice hrvatska je inostranstvo kao bilo koje drugo i ponasam se u skladu sa tim,nikoga ne diram niti mene niko dira,cak imao sam takvih prijatnih iskustava da mi ne bi verovao,sto ne mogu da kazem za crnu goru posto sam tamo imao razna iskustva a sama cinjenica da nemaju vode u sezoni govori dosta,stop se tice cena naravno kao i svuda imas za 10e nesto sto je iza coska 50e ali globalno cene su iste kao u bgd ili za cepidlake vrlo slicne
ali nije ni bitno ko hoce neka proba ko nece neka ne ide

pozz

pa možda je tebi smiješno...ali ograničenje brzine postoji i na auto-putu...a koliko mi je poznato u hrvatskoj je 130 km/h...a ti možeš da voziš i 200...tvoj problem,ali nemoj to da uzimaš kao mjerilo...

ne uzimam ja 200na sat kao merilo samo sam rekao da sam stigao za 4 sata a vi ne verujete i kao cudite se,ogranicenje jeste 130km ali nema policije nigde do mora

ne uzimam ja 200na sat kao merilo samo sam rekao da sam stigao za 4 sata a vi ne verujete i kao cudite se,ogranicenje jeste 130km ali nema policije nigde do mora

Posto si prolazio tuda vise puta, na putu ZG-RI, ima taj jedan neki tunel sa kojim se ponose... Mislim na celom putu ima vise tunela, nego je taj jedan verovatno najduzi i najtezi bio za gradnju.... U njemu se cesto desavaju nesrece, i to horor sa kamionima itd. Ja sam nekoliko puta video snimke sigurnosnih kamera... Uglavnom bez nekog vidljivog povoda i razloga, pa me zanima kakva iskustva sa te deonice mozes da nam preneses?

Posto si prolazio tuda vise puta, na putu ZG-RI, ima taj jedan neki tunel sa kojim se ponose... Mislim na celom putu ima vise tunela, nego je taj jedan verovatno najduzi i najtezi bio za gradnju.... U njemu se cesto desavaju nesrece, i to horor sa kamionima itd. Ja sam nekoliko puta video snimke sigurnosnih kamera... Uglavnom bez nekog vidljivog povoda i razloga, pa me zanima kakva iskustva sa te deonice mozes da nam preneses?

pa vidi ovako auto put od zagreba do rijeke je fantastican,dodje mi da velji ilicu razbijem glavu kada god spomene da je sagradio deo autoputa do novog sada ili probio tunel kod zlatibora ili sagradio neki most,poredjenja radi ides nasim auto putem i sve klacka trese kolotrazi da se slupas i onda dodjes na granicu sa hrvatkom predjes je i od tada pa do mora cujes samo tockove,pogotovo je to izrazeno od zagreba gde je taj novi autoput,ti do rijeke imas lupicu ali sigurno preko 20 mostova i vijadukta i svi su sa po tri trake i sa jedne i sa druge strane,postoji jedan mali deo puta koji je ne zavrsen i on je sa tri trake i par tunela,predpostavljam da je tu i taj o kome si me pitao,koji imaju tri trake ukupno pa je malo nezgodno kada sa tri trake u svojoj traci predjes u jednu,naravno oni su extra osvetljeni,obelezeni,razdvojene su suprotne trake nekim rebrastim delom pa te gume upozoravaju da si presao u suprotnu traku,medjutim osnovni problem je u tome sto je u hrvatskoj mnogo visi standard i vecina ljudi vozi nove automobile plus su tu i strani turisti koji isto voze dobre i brze automobile,kao sto sam rekao ja ne vozim nista mnogo sporo ali primer do nisha me obidje 5 automobila a do rijeke 250,a ja sve vreme vozim izmedju 160-200km i kada sa tom brzinom uletis iz tri trake u jednu moze doci do problema pogotovo sa ljudima koji voze ko zna odakle i koji su umorni
pozz

Ja se ne pravim pametan, nego TI ....

Znači, ako ti voziš 200 , treba to da rade i ostali ?

Poznajem ja i čoveka koji jede eksere, a gledao sam i na TV jednog kome struja ne može ništa.

Ali to ipak NIJE obrazac ponašanja .......
pod1 lepo sam rekao da JA stignem za 4 sata
pod2 nemoj da se iscudjavas ako nikada nisi isao do rijeke
pod3 kao sto rekoh ako vozis 140 stici ces za 4,5 sata sto je opet duplo manje od crne gore
pod 4 put je dobar i mozes da vozis koliko hoces pogotovo do zagreba kada je sve ravno
pod 5 mozes da stignes i za 10 sati tvoj izbor:p

ljudi evo vam analize letovanja u cg. krevet u sezoni je prosek 10E , 2 lezaljke i suncobran na plazi isto 10E , obrok u nekom restoranu 10E , znaci za 3 obroka dnevno , plazu i smestaj u nekom sobicku od 5 kvadrata trebate platiti minimum 50E dan . plus tzv vanpansionska potrosnja kao recimo izlasci vecernji ili dnevne grickalice, sladoledi itd.

za 12 dana odmora vam je znaci trosak oko 600E . za te pare mozete letovati u grckoj u hotelu sa 4 zvezdice, u turskoj u hotelu sa 4-5 zvezdica i u egiptu u hotelima sa 5 zvezdica.

moj zakljucak je samo tezak debil idiot i retard letuje u crnoj gori kada se moze dobiti 1000 puta bolja usluga za iste pare na drugim mestima.

ljudi evo vam analize letovanja u cg. krevet u sezoni je prosek 10E , 2 lezaljke i suncobran na plazi isto 10E , obrok u nekom restoranu 10E , znaci za 3 obroka dnevno , plazu i smestaj u nekom sobicku od 5 kvadrata trebate platiti minimum 50E dan .

Grčka:
- Suncobran i 2 ležaljke 5-7 Eur, ako platite JEDNO piće u restoranu ispred, ne plaćate NIŠTA
- Obrok u restoranu 5-7 Eur ( Standardno jelo tipa gulaša ...šnicla sa prilogom ....

ljudi evo vam analize letovanja u cg. krevet u sezoni je prosek 10E , 2 lezaljke i suncobran na plazi isto 10E , obrok u nekom restoranu 10E , znaci za 3 obroka dnevno , plazu i smestaj u nekom sobicku od 5 kvadrata trebate platiti minimum 50E dan . plus tzv vanpansionska potrosnja kao recimo izlasci vecernji ili dnevne grickalice, sladoledi itd.

za 12 dana odmora vam je znaci trosak oko 600E . za te pare mozete letovati u grckoj u hotelu sa 4 zvezdice, u turskoj u hotelu sa 4-5 zvezdica i u egiptu u hotelima sa 5 zvezdica.

moj zakljucak je samo tezak debil idiot i retard letuje u crnoj gori kada se moze dobiti 1000 puta bolja usluga za iste pare na drugim mestima.

sa ovim se slazem, narocito kada je Grčka u pitanju
bar ne naplacuju neke eko taxe ili sta vec:-x

Markovac pozdrav... zanimljiva analiza no, dosta pausalna.

Sta je mjerilo na osnovu kojeg si uzeo ove podatke?
Koji grad analiziras, tj. koje mjesto na crnogorskom primorju?
Koji restoran si izabrao za ovu analizu u kome je prosjecan obrok 10 eura?
Da li govoris o A-la-cart jelovniku ili polupansionskoj ishrani?
Da li racunas smjestaj u hotelima i koje kategorije ili racunas privatni smjestaj?
Da li sve svoje sugradjane iz srbije, kojih ima preko 300.000 koji ce ove godine boraviti u Crnoj Gori smatras za gore pomenute kategorije?

10 dana u Crnoj Gori Vas mogu stajati:

Bar, Čanj, Tivat, Baošići, Đenovići, Risan, Kumbor.... Puni pansion 10 dana (nocenje 7 eur, taksa 1 eur, doručak 3 eur, ručak 7 eur, večera 5 eur, ukupno 15 eur) total: 230,00 eur

Budva, Petrovac nocenje 15 eur (150 eur), dorucak 5 eur, rucak 10 eur, vecera 5 eur (ima i jeftinije, ali ajde :) ) 350,00 eur

A ima i za 600, ima i za 1000 a ima i za mnogo više od 1000. Svako bira šta voli.

Tako da :) dezinformacije su čudo.

Markovac pozdrav... zanimljiva analiza no, dosta pausalna.

Sta je mjerilo na osnovu kojeg si uzeo ove podatke?
Koji grad analiziras, tj. koje mjesto na crnogorskom primorju?
Koji restoran si izabrao za ovu analizu u kome je prosjecan obrok 10 eura?
Da li govoris o A-la-cart jelovniku ili polupansionskoj ishrani?
Da li racunas smjestaj u hotelima i koje kategorije ili racunas privatni smjestaj?
Da li sve svoje sugradjane iz srbije, kojih ima preko 300.000 koji ce ove godine boraviti u Crnoj Gori smatras za gore pomenute kategorije?

10 dana u Crnoj Gori Vas mogu stajati:

Bar, Čanj, Tivat, Baošići, Đenovići, Risan, Kumbor.... Puni pansion 10 dana (nocenje 7 eur, taksa 1 eur, doručak 3 eur, ručak 7 eur, večera 5 eur, ukupno 15 eur) total: 230,00 eur

Budva, Petrovac nocenje 15 eur (150 eur), dorucak 5 eur, rucak 10 eur, vecera 5 eur (ima i jeftinije, ali ajde :) ) 350,00 eur

A ima i za 600, ima i za 1000 a ima i za mnogo više od 1000. Svako bira šta voli.

Tako da :) dezinformacije su čudo.

za poredjenje sam uzeo "cvet vase turisticke ponude" budvu. najjeftiniji krevet u budvi je 10E dan dok je realnija cena 15-20E dan . u bilo kom restoranu u budvi prosecan obrok je oko nekih 10E dok nisu nesto bitno cene nize ni u ostalim mestima.

sve u svemu u crnoj gori se ne moze letovati ispod 400E u privatnom smestaju dok ako cemo da govorimo o hotelskom ne moze ispod 800E za 12 dana i to u hotelu 3 zvezdice.

turisticke ponude drugih drzava a pre svega turske i egipta nude letovanje u Hotelima sa 5 zvezdica an bazi all inclusive aranzmana za cenu od nekih 620E u proseku.

sve u svemu ovo sto ti pricas su najobicnije bajke pogotovo prica "o 300.000 srpskih turista u crnoj gori" :lol:

da si pazljivo procitao moj uvodni post video bi da je 2006 godine u crnoj gori letovalo 150.000 turista iz srbije a 2007. tek 80.000 tako da pored uvodjenja zabrane unosenja hrane iz Srbije i tzv "ekoloske takse" ja ne vidim kako vi mozete da ostanete na cifri od 80.000 turista iz Srbije po sezoni a kamoli da dostignete tu cifru od 300.000 gostiju :lol:

druga stvar vi crnogorci pricate o nekakvom "elitnom turizmu" i mene bi interesovalo koji su to hoteli u crnoj gori sa 5 zvezdica koji nude smestaj na bazi all inclusive aranzmana ?

Recimo u Egiptu hotel Grand Plaza u Sharm El Sheiku ima 5 zvezdica , aranzman od 11 dana kosta nekih 590E na bazi all inclusive aranzmana.

Od restorana i barova pomenuti hotel ima sledece:

Riviera main Restaurant (400 seats indoor & outdoor)

Palmera Second main Restaurant (400 seats indoor & outdoor)

Portofino Italian a la carte restaurant (100 seats indoor & outdoor)

Star Fish sea food a la cart restaurant (300 seats indoor & outdoor)

Falafel Oriental restaurant ( 100 seats indoor & outdoor)

Layalina Oriental Café

Lobby Bar

Luna Pool Bar

Nino Pool Bar

Beach bar

Room Service

Blues Open air discothèque

Aida Conference room.

U krugu hotela se nalaze i jos ovakve "sitnice" kao sto su:

Lazy river pool

Olympic swimming pool

Two free style swimming pools

Children pool

Natural grass adult’s football court

Clay ground tennis court

Multi purpose court yard (Volley ball & Basket ball)

Private sandy beach with 450 umbrellas.

Health Club

Sauna, Steam bath.

Open air Jacuzzi

Internet café

Billiard room

Table Tennis

Clinic

Pharmacy

Bank

Shopping Arcade

Free car parking area

Limousine services & Car rental 24 hours

Shuttle bus to Na’ama bay

Animation Team

Open air Theater for daily shows

Diving & water sport activities.

Jetty

GYM and wellness center.

Kids Club.

Jasno je da neki ovakav hotel sa ovoliko sadrzaja u Crnoj Gori ne postoji, eventualno u uzi izbor moze da dodje jedino hotel Splendid u Becicima a cenim da bi ovakav vid usluge u njemu kostao minimum 3 puta skuplje nego u Egiptu.

Sve u svemu vasa turisticka ponuda je smesna .....

za poredjenje sam uzeo "cvet vase turisticke ponude" budvu. najjeftiniji krevet u budvi je 10E dan dok je realnija cena 15-20E dan . u bilo kom restoranu u budvi prosecan obrok je oko nekih 10E dok nisu nesto bitno cene nize ni u ostalim mestima.

Da, najjeftiniji krevet je 10 eura u Budvi a Budva nije Crnogorsko primorje.
Takodje, prosjecan obrok a-la-cart u Budvi nije isto sto i pansionski obrok, ili polupansionski.
Regularne, a-la-cart restoranske cijene u Beogradu, Novom Sadu, Zlatiboru itd Nisu itd nisu nista manje nego u Crnoj Gori tako da ne vidim iznenadjenja po tom pitanju.

Proveo sam u ovom mjesecu 10 dana u Vojvodini (sve tri oblasti) i okolini Beograda i najjeftinije nocenje sa doruckom (virsla, 2 kuvana jaja, hleb i caj) koje sam nasao nalazi se u Zemunu 1700 dinara, u hotelu Central (koji je dno dna trenutne ugostitljske usluge).

Ne vidim cemu cudjenje zbog cijena u Crnoj Gori, jer ugostiteljska usluga u Srbiji, recimo Zlatibor - nije nista manje pristupacna nego ova koja je ovdje? Mozda u srbijanskim banjama gdje su cijene sasvim ok.

Naravno, u odnosu na konkuretne zemlje, Bugarsku, Grcku, Tursku itd... Crna Gora se mora takmiciti onim sto ima i u tom smislu traziti svoju klijentelu u ovom trenutku, ali i u buducnosti - a to je manje gostiju sa plicim dzepom, ali vise gostiju sa vecom moci finansijskog placanja.

da si pazljivo procitao moj uvodni post video bi da je 2006 godine u crnoj gori letovalo 150.000 turista iz srbije a 2007. tek 80.000 tako da pored uvodjenja zabrane unosenja hrane iz Srbije i tzv "ekoloske takse" ja ne vidim kako vi mozete da ostanete na cifri od 80.000 turista iz Srbije po sezoni a kamoli da dostignete tu cifru od 300.000 gostiju :lol:

Da, izvinjavam se forumašima zbog navoda koji sam dao ovdje.. ovaj broj je značajno manji u zvaničnim izvještajima, ne računajući turiste koji nisu registrovani jer posjeduju svoje kuće, vile, stanove na cijelom crnogorskom primorju i ljetuju potpuno neregistrovano od strane lokalnih turističkih organizacija. Naime, evidentiraju se gosti hotela i prijavljeni gosti u privatnom smještaju.

Recimo, samo u Barskoj rivijeri, broj evidentiranih gostiju je u prosjeku za 25% manji od broja tkzv. jedinstvenih prolazaka kroz tunel Sozina a odnosi se na strane drzavljane itd....

No, drzimo se zvanicnih cifri, tako da upucujem izvinjenje forumašima.

Sa druge strane, Crna Gora se ne opredjeljuje za All Inclusive turizam, tako da će on biti i dalje sporan u ponudi Crne Gore i neće ciljati na tu vrstu turista ni u budućnosti.

turizamcg

Nemojte napadati turizamcg, od njega (njih) možete saznati isključivo relevantne informacije.

Svi ostali su subjektivni ( što je i normalno, ne zameram ...)

Ali ipak...pogledajmo P R V O u svoje dvorište !

U kakvom je stanju turizam kod nas u Srbiji ???

turizam u srbiji nije nista posebno ali srbija nema more a mi ovde poredimo morske turisticke ponude. no ja samo kazem da je turisticka ponuda crne gore ako je stavimo u ravan sa turistickim ponudama drugih zemalja - samo dno dna.

tacnije u drugim zemljama za jednak novac dobijate 1000 puta bolju uslugu.

te zemlje gde za jedan novac dobijate mnogo bolju uslugu su grcka, turska, egipat, tunis, kipar.

turisticka ponuda crne gore nije napredovala od tzv socijalistickog turizma, i dalje je im je usluga veoma losa samo su im cene evropske.

zakljucak: sa takvom turistickom ponudom crne gore, samo tezak idiot ili neznalica moze tamo da ode i potrosi svoje pare sobzirom da za taj isti novac na drugim mestima moze dobiti mnogo vise i mnogo bolje.

Сасвим случајно налетех на ово из 2006.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=2836896&postcount=255

to je jos jedna cinjenica koja pokazuje da crnogorci ocekuju od turista da postom posalju pare i da uopste ne dolaze :lol:

WC 0.5E, 2 lezaljke i suncobran 10E, parking pored plaze 2.5 do 5E , obrok jedan 10E , krevet od 10-20E sve to kad se sabere znaci da vam za letovanje u crnoj gori treba minimum 50-60 eura dnevno :)

i to letujete u nekom sobicku od 5 kvadrata .

a istovremeno za isti novac mozete dobiti all inclusive aranzman u hotelu sa 5 zvezdica u hurgadi ili sharm el sheiku u egiptu i letovati u "sobi" od 39 kvadrata . toliko imaju kvadrata najobicnije sobe u hotelima Hilton u Sharmu i Hurgadi stim sto mozete uz malu doplatu dobiti i apartman od 80 kvadrata. od pratecih objekata ti hoteli imaju privatnu plazu, brod sa staklenim dnom za razgledanje koralnih grebana, 4-5-6 bazena u krugu hotela, teratanu, djakuzi , teniske, mini-golf, odbojkaske, stonoteniske terene , 5-6 restorana razlicitih nacionalnih kuhinja, 5-6 kafica i barova, ma sve sto moze da vam padne na pamet tamo vec ima .

e sad vi razmislite da li cete za vas novac u smrdljivoj crnoj gori u sobicku od 5 kvadrata gde ce nad glavom da vam stoji nonstop neka baba ili deda i da vam sedi nad glavom i da se kupate na plazama pored kojih se izliva lokalna kanalizacija ili u nekom od hotela svetskih turistickih giganata kao sto su hilton, sheraton, marriot, ibero star....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back