Sve manje Srba odlazi na more u Crnu Goru

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemojte napadati turizamcg, od njega (njih) možete saznati isključivo relevantne informacije.

Svi ostali su subjektivni ( što je i normalno, ne zameram ...)

Ali ipak...pogledajmo P R V O u svoje dvorište !

U kakvom je stanju turizam kod nas u Srbiji ???

joooooooooooooooj nas turizam
ovo je prva stvar sa kojom se slazem sa tobom
i iznerviram se svaki put kada odem na kopaonik i pitam se dokle
ali ako bog da od sledece godine lepo u sloveniju i na ski vikende a ne trositi pare kod ovih nasih posto se isto putuje a to mi je jedino merilo
a za letovanje kod nas(ovde racunam i cg iako nije nasa)
hehe
samo ako mi neko izvadi pola mozga
i ne mogu da shvatim ljude kao turizam cg koji,valjda mu je to posao,mogu da pricaju stvari koje pricaju ali tamo je toliko gluposti stavljeno u 80km obale da je i u albaniji bolje
ovde bih izostavio adu bojanu i kotor
ali toliko gluposti sam doziveo uvek u cg da mi je muka kada samo i procitam nesto o njima
ja u cg
kao sto je rekao neki forumas
imam prijatelje koji imaju kucu dole ali
neka hvala
nisam vise tolerantan
kada odem na more hocu da se opustim

Mnogo toga je urađeno u CG (lepši putevi, kvalitetnija hrana, uređena priroda, ne savršena ali bolja usluga), ali je ostalo i mnogo problema koji odvraćaju Srbe kao šro je periodični nestanak vode, veoma prljavo more u sezoni, bahatost lokalnog i Ruskog stanovništva itd itd.
Ipak, a gde će tinejdžer sa 1000din mesečnog džeparca? Gde će porodice iz srpske provincije, gde će studenti koji su zaradili malo crkavice preko studentske zadruge? Ako ne odu na jadne Divčibare ili jadno Srebrno jezero, gde će ako ne u rođakovu ili komšijinu kuću negde na CG moru?
Dokle god je srpskih kuća i vikendica dole na moru biće i srpskih turista.

u sobicku od 5 kvadrata gde ce nad glavom da vam stoji nonstop neka baba ili deda i da vam sedi nad glavom i da se kupate na plazama pored kojih se izliva lokalna kanalizacija ili u nekom od hotela svetskih turistickih giganata kao sto su hilton, sheraton, marriot, ibero star....

Haha, e ova ti je dobra. Sjecam se anegdote jednog gosta koji je iznajmio sobu u Petrovcu sa djevojkom kod neke babe... I, kaze on... negdje oko ponoci dosli on i cura u sobu, istusirali se (bilo je vode) i taman poceli da budu intimni kad neko kuca na vrata...

Ovaj tip otvori sav bijesan, kad ono baba... kaze ona:

Sine, samo da ubacimo kod vas ovu ves masinu novu na par dana, posto nemamo gdje sa njom, evo sad ce to moji momci za cas :)...

I tako, kaze, ubacise oni ves masinu u sobu, tako da smo jedva dolazili do vrata od nje... plus upropastena noc.... :)

Haha... ajde sad fino reci? Gdje to mozes da dozivis u nekoj drugoj zemlji, u kojoj je sve sterilno, turisticki organizovano i urbano? Gdje je tu narodni duh i međuljudski kontakt hahaha

P.S. ako neko zeli broj od te babe, neka se slobodno javi na privatnu poruku, mozemo da rezervisemo ljetovanje za dvije osobe :) kuca casti :)

Da li je istina da u Crnu Goru nema više unosa hrane i pića? Tipa, poneseš ručni zamrzivač sa klopom, a oni ti ga vrate?

Mislim, ja ni ove godine neću u CG već na Krit, ali me ipak zanima, jer mi je to stvarno strašno!!! Mislim, ko ljudima brani da tako nešto unose u Grčku?! Naravno, niko! :confused:

Da li je istina da u Crnu Goru nema više unosa hrane i pića? Tipa, poneseš ručni zamrzivač sa klopom, a oni ti ga vrate?

Mislim, ja ni ove godine neću u CG već na Krit, ali me ipak zanima, jer mi je to stvarno strašno!!! Mislim, ko ljudima brani da tako nešto unose u Grčku?! Naravno, niko! :confused:

Istina je, ali nije CG jedina zemlja. Pogledaj Veliku Britaniju, Ameriku, Kanadu, pa Spaniju, Francusku. Ustvari nigde ne mozes da unosis hrane, a narocito pica koliko hoces, pa ni u Grcku, samo sto tamo niko ne gleda.

Istina je, ali nije CG jedina zemlja. Pogledaj Veliku Britaniju, Ameriku, Kanadu, pa Spaniju, Francusku. Ustvari nigde ne mozes da unosis hrane, a narocito pica koliko hoces, pa ni u Grcku, samo sto tamo niko ne gleda.

U Grčku smo, kad je bila bolest ludih krava, i kad su na mađarskoj granici oduzimali i mlečne čokolade, i konzerve, ....unosili frižider torbe PUNE mesa. Grci su pre svega LJUDI !!! Misliš da oni to nisu primetili ?
Znali su da smo sirotinja, i da nam je to jedini način da odemo na more ....

Bio sam u to doba profesionalni turistički vodič, išao sam u Grčku oko 50 puta u sezoni. NIKADA nam nisu oduzeli N I Š T A !

Ispada da su nam Grci veća braća od crnogoraca...

Mislim, da me ne razumete pogrešno, ne mrzim ja generalno crnogorce, muž mi je jedan takav i divan je, ali to što rade je zaista bezveze. Divno će im biti sa pijanim rusima...

Sto je najgore, ja obožavam Herceg Novi, jer je moj dragi tamo imao kuću (negde na vrh brada, ali njegovu ;) ), pa smo tamo proveli baš lepe trenutke, ali nema više odlaska na plažu bez plaćanja plaže, ležaljki i sl. Pre par godina moja drugarica iz Kanade je došla tamo sa mužem i decom i kao zajedno smo letovali, i rekla je da više nikada neće tamo ići. I meni je bilo mnogo žao, ali sam je potpuno razumela. Ona je bila na plaćenoj plaži gde je uspela da plati treći red. Ima dva decaka blizanca koji u tom momentu imaju 2.5 godine i nije im bilo dozvoljeno da se brčkaju i igraju ispred vode, jer bože moj kvare pogled ovima iz prvog reda. A samo me zanima ko bi decu u tom periodu nagovorio da mirno leže na ležaljci dok ne požele da se kupaju, a onda kada požele da se kupaju da udju u vodu i odu daleko, isplivaju se i vrate se kada sve to završe opet na svoju ležaljku. Dakle, stidela sam se...

Toliko o Hrvatima ,meni su oduzeli sendvic i bacili vodu i sok koju sam imala u kolima ,tj samo su mi pokazali put kontejnera , zabranjeno je unosenje hrane preko bilo koje medjudrzavne granice .

A sto se tice usluga ,Crnogorci imaju toliko para da vam nijedan ne radi kao konobar ili ugostitelj ,to upravo rade Srbi iz Srbije ,Bosne ,a ima i Makedonaca ,jer su plate ovdje itekako vece nego u mjestima odakle su.Tako ako je i bilo price o neljubaznostima konobara i usluzivanja ,to je proslost .
Vjerujte ja sam jedna od njih (ugostiteljskih radnika) koji nije iz crne gore ,u hotelu Splendid vam radi 70% ljudi koji nisu iz Crne gore ,pocev od menadzera pa nadolje.
Sto se tice rusa ,oni ostavljaju toliki baksis ,da se svaki konobar raduje kad ih vidi ,i daj boze da ih bude sto vise .

Toliko lepih mesta na kugli zemaljskoj za letovanje a vi o Crnoj Gori...U Crnu Goru sam letovala 2 (slovima - dva) puta i sasvim je dovoljno...
P.S. Da ne budem pogrešno shvaćena- držim se devize: bolje i brčkati noge u lavoru ili u nekoj srpskoj rečici, nego "letovati" na taj način...To isto važi i za Grčku, o Bugarskoj da i ne pričam- tamo nisam (niti ću!!!)...
BTW-ovog leta nas osmoro(četiri para) ćemo krstariti iznajmljenom jedrilicom oko grčkih ostrva...

Toliko lepih mesta na kugli zemaljskoj za letovanje a vi o Crnoj Gori...U Crnu Goru sam letovala 2 (slovima - dva) puta i sasvim je dovoljno...
P.S. Da ne budem pogrešno shvaćena- držim se devize: bolje i brčkati noge u lavoru ili u nekoj srpskoj rečici, nego "letovati" na taj način...To isto važi i za Grčku, o Bugarskoj da i ne pričam- tamo nisam (niti ću!!!)...
BTW-ovog leta nas osmoro(četiri para) ćemo krstariti iznajmljenom jedrilicom oko grčkih ostrva...

e jel ima mesta za jos jedan par?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back