СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas je najveći zid u dnevnoj sobi u boji kajsije, neka nežna boja, odmor za oči. U toj boji je samo deo naspramnog zida jer imamo usečen deo i u toj boji je zid na stepeništu.
Naša dnevna soba je velika i cela jedna strana je u prozorima i teresnim vratima da dobijamo puno dnevnog svetla pa se tu uklapaju samo nežne boje.
Inače sam celog života živela u stanovima okrečenim u belo i kada sam kod jednih prijatelja videla ovu nežnu boju kajsije, zaljubila sam se iz prve. Ona je zahvalna i zbog uklapanja boja sa nameštajem jer nam je nameštaj u boji drveta, ali imamo razne nijanse drveta pa je ta kajsija lepo zaokružila celu priču.
Inače smo nameštaj krpili sa raznih strana, planiramo da mic po mic kupimo nov nameštaj za kuću, ali za to će nam taman trebati ceo život pa nam nikad neće biti dosadno i monotono u kući. :D

i kod nas je trenutno (vec 3 god) boja kajsije. plafon je beo, tri strane kajsija, a jedna strana je neka tamno crvena - bordo. nije lose, ali je meni malo dosadilo, a i vec je dosta isarano olovkama a i prsticima tako da ... mm navija da krecimo u iste boje bas zbog namestaja i tepiha...

nego... imam avatar na na na... :)

Super slička Eli,mogu da zamislim kakva je uživancija kod vas u dvorištu. :)
Ih pretekli su meeeeeeeeeeeeeeee,naravno da je Unicef razglednicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Meni su one prediiiiiiiiiiiiiiiivne Barb.

Pa kako ste žene? Nemam vremena da kuckam nešto. Sve neka frka. Sutra nosim mališu i mamu na selo,ostaju tamo do kraja avgusta. Možda ću onda malo i ja da predahnem,mada ima jako puno posla.

sto je ovako tiha nasa svastara? svi jos na raspustu?
ja i moja cera planirale da sutra idemo na sistematski pregled za skolicu, ali ne znam da li ce nas primiti posto je "nasa" dr na odmoru. ako nas ne prime onda cemo upasti u veliku guzvu u poslednjoj nedelji avgusta.
i tako se nesto pitam - je'l iko video neku korist od tog biranja lekara?

Ne znam Barb gde živiš i kako je kod tebe, ali u NS-u si bez privatnog lekara mrtav čovek.
Naročito ako je dete u pitanju. Čitavo zdravstvo je tako uređeno da te teraju da ideš privatno ako želiš da ostaneš živ i po mogućstvu zdrav.
A izabrani lekar je samo na papiru.
Jer ni jedan lekar ne radi svaki dan, pa onda moraš nekoliko dana unapred telefonski da se najaviš što znači da treba unapred da znaš kada ćeš biti bolestan, a kad se već razboliš moraš da čekaš termin ako do tada ne umreš. To naravno pod uslovom da imaš ceo dan i da imaš sreće da dobiješ vezu jer je stalno zauzeto.
Ako kojim slučajem ne možeš da čekaš slobodan termin tamo negde sledeće nedelje nego se drzneš da odeš u Dom zdravlja, ostaviće te da crkneš čekajući da svi zakazani završe pa ako kojim slučajem svi završe pre kraja radnog vremena koje inače traje nekih 3-4 sata u toku dana jer pauza traje 45-60 minuta iako piše da traje pola sata, knjižice ako uzmu na vreme, sačekaće još jedno pola sata da počnu sa prozivkom, tako da realno uspeju u toku dana da pregledaju 10-15 osoba.
Kada ti na kraju kažu da je kraj radnog dana ti onda uzmeš hekler i počneš da pretiš pa nekako ipak pristanu da ti pogledaju dete koje umire od visoke T, povraća, plače, ne može da stoji na nogama i onda ti kažu da mu nije ništa, da pije čajeve i dođe sutra kad radi detetov dr.
Ovo sve naravno iz iskustva mog brata jer ja nemam ni vremena ni živaca da trpim njihova s.ranja. Da sam osuđena na DZ do sada bih bacila bombu nekome.

Alisa, ju ju ti si bas ljuta :)
salim se naravno... verovatno je u celoj nam drzavi isto. naravno da koristimo usluge privatnih ordinacija, ali potvrda za vrtic o zdravstvenom stanju deteta mora da bude iz dz. nasa taktika do sada je bila da odemo u dz, tamo dobijemo onaj veliki papir na kom pisu osnovni podatci + visina, tezina i tu je mesto gde dopisu svoja misljenja zubar, logo, ocni... vise i ne znam tacno ko sve... e onda idemo privatno:krenemo od laboratorije... kod spec. u domu zdravlja se zakazuje i ceka red (dobar deo dana kod jednog) pa bi nam trebalo puuuuno vremena. kod privatnih sve zavrsimo za jedan dan i na kraju taj veliki papir mama ili tata nose kod detetovog izabranog dr. da napise konacnu potvrdu.
sutra smo planirali na merenje i po taj "papir", ali su male sanse da cemo dobiti...

privatni lekari su zakon...i strašno je što moram to reći...znači,posle svega što smo prošli,ne verujem da ću ikad više da ga vodim onako kod državnog lekara...a zašto plaćamo to ebeno zdravstveno osiguranje pitam se pitam....kada i ne koristimo njihove usluge...ma sve je naopačke u ovoj zemlji...

Di ste zene(+ Poznavalac)? Ni ja ne pisem odavno, prolazi godisnji, blizi se kraj leta, sreca sto se i u septembru moze na more. Zapravo tad i cesce idemo, ne podnosim guzvu na plazi i putevima.
Sto se tice dr, ovde to super funkcionise. Zakazes danas za sutra, a ako je hitno, odmah dolazis kod bilo koga. Ako dete ima T, meris u cekaonici i odmah ulazis kod dr. Jedino je bzvz sto nekad moras da sacekas da zavrse ti hitniji slucajevi, ali ebi ga, to su sve necija deca. Ja sam prekjuce u prolazu zakazala za juce, dosla i zavrsila upute za 15 min, trebali su nam uputi za ortopeda i orl, dr mi je dala bez pregleda, zna da mladja nosi cipele i da su obe operisane. Skroz cool. Dok sam bila u ordinaciji, doveli su jedno dete se dijabetesom pa izadjoh. Srce mi se steglo, uh, to su pravi zdravstveni problemi. Mali nema vise od 10 godina.
Eto, bar nesto fercera u CG :) Od skora deca ne cekaju kod ortopeda, nema zakazivanja dve nedelje unapred, dodjes, malo sacekas i udjes. Tako i kod Orl, ne cekas vise od 20 min.

pozdrav svima!
ja i moja cera smo sad dosle iz doma zdravlja. juce sam otisla s'idejom da promenimo dr (jer nam je sve jedno ko ce da uradi detetu sistematski) a med sestra kaze - pa vasa dr radi pre podne, mozete doci sutra! ooo zemljo! prosle nedelja nam rekli da je na odmoru celi avgust!!!
i tako otisle jutros, cekale tri sata da dodjemo na red... docekale... pregled kod dr 3 minuta + 10-ak min da ispise svu papirologiju.
sa spiska koji smo dobile uspele smo jedino da "skinemo" zubara. kod logopeda smo zakazale sutra u podne. laboratoriju nismo ni zakazale jer mora ujutru rano da se zakaze za sledeci dan :neutral: a fizijatra nismo ni nasle. zakazuje se, ali prvo treba da nadjemo dr. pa da zakazemo pregled!!! srecom fizijatar i lab moze privatno, pa se nadam da cemo zavrsiti do kraja nedelje! toliko o nasem besplatnom i efikasnom zdravstvu.
sreca u celoj prici je da smo zdravi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back