СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar dan drage moje zene :heart:

Barbara...dobro dosla u kutak.Htela bih da se nadovezem na tvoj post u vezi oblacenja.Imam tri cerke (15,11 i 4 god.) i od malena one dele svoju garderobu.Sad su stigle do uzrasta da mozemo sve tri nositi iste stvari.Ono sto one ne zele vise da oblace ja nosim po kuci,a paradnu odecu nosimo svaka svoju.Nikada nije bilo problema oko toga jer mislim da je to u stvari samo stvar navike...kao i mnogo toga ostalog.

Citam prehlade i virusi poceli :( Mi smo svi ok...Mira zbrisala sa drustvom,Marija ceka drugaricu,a Mica danas ima dva rodjendana.I tako...sve u svemu ljubim vas i mislim na vas :zag:

Dobro veče!

Nema me jedan dan, a vi se raspisale! Moraću češće da odsustvujem sa teme.:P

E, da danas je baš bio lep dan. Mi smo pravili radnu akciju u dvorištu, očistili smo ga samo tako. Skupili lišće i potrpali u kese, skuljali orahe i lešnike, biće opet za celu godinu da bake prave kolače!:super:
Ja sam uspela i kuću da pospremim, to inače uvek radim nedeljom, ali danas nisam radila, momci ceo dan bili napolju pa sam ja malo radila u kući, malo sa njima napolju. Fitnes samo tako!:zurka:
Inače smo ih juče popodne opet vodili kod dr jer ne prestaju da kašlju noću, a Miloš je i ujutru dobio proliv pa nije išao u vrtić. Kaže dr da su zdravi nego im se sliva šlajm iz trećeg krajnika kad leže pa moramo da čistimo nos što češće i što bolje. Miloš je bio na dijeti juče i danas, bilo mi ga žao, dva dana mi je plakao i tražio da jede, a ja ne smem da mu dam.:sad2: Pio je Liobif i jeo skoro ništa pošto neće dvopek, kuvani pirinač i šargarepu. Jedino je jeo šargarepu iz supe, a danas je smeo da jede bareno belo meso i pire krompir pa je to jeo jadničak. A Luka jede sve po redu, ne mogu njemu da ne dam, pa Miloš plačeeee...:rida:
Danas popodne je konačno imao stolicu i bila je ok.:super:

Kupila sam Todoxin pa oni piju sirup, a mm i ja pijemo tablete. Valjda će pomoći, trebala sam ranije da dajem deci, a ne da dočekam viruse i boleštine. Uvek zaboravim na njega, setim se tek kad pritisne muka. Stvarno sam najgora mama na svetu.:roll:

Kao što rekoh...:D

Danas dan divan, vidim svi ste uživali. Mm i ja smo se našetali na miru, polako, držeći se za ruke, čak smo i do centra stigli, obišli knjižare, kupili na akciji 2za1, posle šetali oko sajma, našli neku veliku kinesku prodavnicu i pošto nam ništa nije trebalo potrošili smo "samo" 1000 dinara. :lol: Nakupovali gostinjskih novih papuča pošto se kod nas, jelte, izuva, kupila klincima neke balone u obliku figura koje su mi odmah naduvali, platila 60 dinara komad i konstatovala da je Deichmann super jeftin jer je obuća tamo jedva nešto malo skuplja. A Nemački kvalitet!:super:

Živeo Deichmann! Živeo C&A! Sve pare ću tamo da trošim. Odričem se kokica svako veče!:zcepanje:

Danas dan divan, vidim svi ste uživali. Mm i ja smo se našetali na miru, polako, držeći se za ruke, čak smo i do centra stigli, obišli knjižare, kupili na akciji 2za1, posle šetali oko sajma, našli neku veliku kinesku prodavnicu i pošto nam ništa nije trebalo potrošili smo "samo" 1000 dinara. :lol: Nakupovali gostinjskih novih papuča pošto se kod nas, jelte, izuva, kupila klincima neke balone u obliku figura koje su mi odmah naduvali, platila 60 dinara komad i konstatovala da je Deichmann super jeftin jer je obuća tamo jedva nešto malo skuplja. A Nemački kvalitet!:super:

Živeo Deichmann! Živeo C&A! Sve pare ću tamo da trošim. Odričem se kokica svako veče!:zcepanje:
Pa da ti dodjemo u goste,kada si nabavila gostinjskih papuca :) A ja u petak opustosila C&A. Nisam imala nameru sta da kupujem,ali sa vodila dete u Meki,pa kad smo se vracali svratila malo i do trznog centra.. Pare nisam nosila,da ne potrosim,ali je za svaki slucaj kartica tu,da se nadje za svaki slucaj.. A u zadnje vvreme mi se to cesto desava :)

radni narode dobro jutro!
čitam svi iskoristili vikend za uživanje napolju...živelo oktobarsko sunce!!!!!...ja bila slobodna juče tako da smo i mi uživali u sređivanju dvorišta pošto su nam majstori menjali oluk i okapnice na kući ovih dana,pa ostao manji haos...izmorili se za medalju...još da nađem način i prostoriju gde da provučemo 3 faze,pa da prenesemo još jednu TA peć iz stare kuće,jer gas neću moći da platim sad kako su smislili da više ne može da se plaća u 2 dela...a danas pravac na probu...hajde ko je još u krevetu?ustajanjeeeeeee!
mmicice drago mi je što si se javila ovde!!!

Dobro veče!

E, da danas je baš bio lep dan. Mi smo pravili radnu akciju u dvorištu, očistili smo ga samo tako. Skupili lišće i potrpali u kese, skuljali orahe i lešnike, biće opet za celu godinu da bake prave kolače!:super:
Ja sam uspela i kuću da pospremim, to inače uvek radim nedeljom, ali danas nisam radila, momci ceo dan bili napolju pa sam ja malo radila u kući, malo sa njima napolju. Fitnes samo tako!:zurka:
Inače smo ih juče popodne opet vodili kod dr jer ne prestaju da kašlju noću, a Miloš je i ujutru dobio proliv pa nije išao u vrtić. Kaže dr da su zdravi nego im se sliva šlajm iz trećeg krajnika kad leže pa moramo da čistimo nos što češće i što bolje. Miloš je bio na dijeti juče i danas, bilo mi ga žao, dva dana mi je plakao i tražio da jede, a ja ne smem da mu dam.:sad2: Pio je Liobif i jeo skoro ništa pošto neće dvopek, kuvani pirinač i šargarepu. Jedino je jeo šargarepu iz supe, a danas je smeo da jede bareno belo meso i pire krompir pa je to jeo jadničak. A Luka jede sve po redu, ne mogu njemu da ne dam, pa Miloš plačeeee...:rida:

Kupila sam Todoxin pa oni piju sirup, a mm i ja pijemo tablete. Valjda će pomoći, trebala sam ranije da dajem deci, a ne da dočekam viruse i boleštine. Uvek zaboravim na njega, setim se tek kad pritisne muka. Stvarno sam najgora mama na svetu.:roll:

Eli ja mislim da sam vec pisala na temi, ta teorija sa dijetom kada dete ima proliv je davno napustena. Gastroenterolozi, deciji, savetuju da se jede normalna hrana a da se sa malo i te dijtalne hrane neke crevne resice ulenje i da se time dete sporije i duze oporavlja. Tako da je kod proliva savet- dati detetu da jede normalno. Izbegavaju se samo mlecni prozivodi, mada to ne vazi za one jogrte sa probiotskim bakterijama.
Nadam se da su sada bolje.

...juhu...jutro drage moje...i ja sam nocas imala trckalicu, ali jutros sam malo bolje...i ja kad deca, a i mi "matori" imamo proljev nikada ne uvodim dijetalnu hranu, vec normalno jedemo, s tim sto ne jedemo mlecno osim jogurta.

Inace, od mog magistarskog jos nista...svaki dan mislim na to ali nista ne poduzimam...muka mi je vise, visi mi to nad glavom i stvarno je greota da sam sve ispite polozila i jos mi rad ostao, a ja beter...:dash:

...cuti...mene je i sramota reci kad mi je tema prosla naucno-nastavno vece...katastrofa...jos sam ja upisala po "starom" programu...ne po bolonji...poslednja generacija kod nas...i sad mi polako vreme curi, da po starom i zavrsim...mislim do naredne skolske godine...cak ni to ne znam sa sigurnoscu...pri tom, nemam vise blagu nameru da se bavim naukom...potpuno sam "ispala" iz tog fazona, sto je jos jedna otezavajuca okolnost...samo da mi je to skinuti sa grbace, bila bih presrecna!!!!! Jaoooooo..... :sad2:

Dobro jutro!

Koje ludilo od vremena, ujutru smrzavanje, a popodne najavili vrućinu. I tako danima.:eek:
Lepa nam je jesen, a mm mi kaže da su Rusi najavili ove zime -30 kod nas.:sad2:

Što se tiče dijete, ja sam takođe pisala. Luka mi je sa 2 godine kad je krenuo u vrtić, bio bolestan mesec dana, imao proliv non-stop i temperature i bio strašno bolestan. Vodala ga po domovima zdravlja, od lekara do lekara, kako je ko bio dežuran i kad je totalno kolabirao, konačno ga odvedem privatno kod našeg dr, prvi put u životu i čovek mi odmah kaže - kad je detetu bolestan stomak, mora prvo da se oporavi. A ne može nikako drugačije nego dijetom. I za 2 dana je ozdravio jer ostali hebeni lekari nisu preporučivali dijetu.:evil:

Od tada, čim imaju proliv, dok im ne uvedem dijetu od 2 dana, nikako im se ne smiruje i muče se danima. Isto važi i za povraćanje. Njima očito odgovara samo tako i nikako drugačije. Tako da mi našeg doktora ne menjamo, a bogami ni režim lečenja. :super:

jooooooooooooooooooooooj,pričate o doktoratu...i ja bih imala sledeće godine mogućnost da kupim master za 30.000 dinara(pošto sam ja išla po starom režimu) i onda da upišem doktorat po novom,i tako bih to uradila iz solo pevanja...ali gde još da uglavim i to u svoje nepostojeće slobodno vreme...mada smatram da školovanja nikad dosta,i da se konstantno treba razvijati u svojoj struci...

a što se proliva i dijeta tiče,isto kao i Luki,i nama pomaže samo 2 dana stroge dijete,inače se muči i nedelju dana da profunkcioniše normalno crevna flora...ovako se pročisti za 2 dana,i može početi normalno da jede,a probiotik pije još par dana za svaki slučaj..

Eh Mini i ja muku mucim sa mojim malisanom zbog toga... Voce nema sanse sirovo.. Mislila sam i ja,da ce pocetinu vrticu kad vidi drugu decu da jedu..Onda sam kupila sokovnik,pa mu s vremena na vreme napravim nekakav sok a i to popije s teskom mukom Pokusam nekad i biti bas stroga,pa mu dam nesto od voca,a on onda povrati sve,tako da sam odustala od toga.. Zato mozda i jeste ovakav kakav jeste.. Vodila ga doktoru zbog toga,on opet to ne vidi tako dramaticno,krv mu u redu(ja insistirala da izvade,bas zbog toga sto slabo jede skroz)... Dr kaze,problem je ako dete u pubertetu ne jede sve te vazne namirnice i da vecinom u pubertetu pocnu sve da jedu... Eeee,sto me utesi cika dr :)

Moj hoće cedjene sokove ali sirovo voće, isto to od čega mu pravim sok nema šanse. Valjda ono kao, sok i to mu ok al ovo kad vidi nije mu primamljivo...Ja treba da dobijem sokovnik, a nikad da stigne :roll: pa neću da kupujem zato. Moj klinac dobro jede, baš dobro, kaže vaspitačica da on i još jedan najbolje jedu u grupi. Mogao bi valjda uvek jesti :) ko da je u pubertetu bogte. Ne dramim ni ja zbog toga al onda kad vidim da se razboljeva odmah pomislim da bi mogao imunitet da mu bude jači... Ma jedva čekam da zahladi više i da poumiru ovi virusi, ovo vreme više nije normalno.

@mini_me - ne znam da li je od koristi, ali evo
Moja cerkica ima 4,5 god. Od vitaminskih dodataka kupujemo "marsovce" i ona ih obozava. Da li su nam od pomoci ne znam, ona je inace dosta cvrsta i retko slinavi. Kad se pojavi slinavica ili kasalj resimo cajem i "fitosept" septoletama za decu. Marsovci se mogu kupiti sa ukusom pomorandze i oni su kao za jacanje imuniteta i povecanje apetita, a drugi su ukusa sumskog voca, sadrze i gvozdje i inulin pa se preporucuju za jacanje krvi i regulisanje probave. Ja kupujem te ukusa sumskog voca i zadovoljna sam. Cujem u vrticu da mame uglavnom kupuju "pikovit" (valjda se tako zove), to je kao isto sto i "marsovci" samo sto kostaju oko 300 din kutija od 30 kom. Marsovci su oko 800 din, i moze se kupiti u obliku sirupa za mladje od 3 god.
Moja cerkica isto ne voli sveze voce, a sokica moze onoliko koliko ja mogu napraviti :) Nekada kad imam vremena pravim na tanjirima lica... npr oci kolutici od banana, trougao jabuke- nos, kriska kruske osmeh i to onda pojede pod uslovom da odigram celu predstavu uz to.
I na kraju, mislim da je previse traziti od trogodisnjeg deteta da radi tri puta istu stvar (oboji tri lista). Prvi -pokazao je da moze, drugi da udovolji vaspitacici, treci ... pa dosta, sad bi da radi nesto drugo!
Nadam se da nisam "udavila". pozz

Aha. Nisam čula za marsovce al tnx na savetu, probaćemo kasnije i njih :) Uzeli smo već pikovit, apotekarka nam preporučila pa eto. Da, i ovo je ukus pomorandže, jako je lepo a on opet drami kad treba da popije :roll: Drama 2 min pa proba i kao lepo je, uzme opet, pa onda opet drami pa opet uzme i to je to. Msm, strašno :lol:
Ajoj džaba!To sa smajlićima i oblicima na tanjiru. Nasmeje se, pokazuje mi, dira i kad treba da stavi u usta, jok. Msm, kao da zna šta je to nego eto simpa mu al ono, ne mogu da ga zeznem...Bar dosad nije uspelo.
Što se listova i bojenja tiče, moguće, al moj malac ima 1 god i 9 m :) Nisu one navaljivale ma kakvi neg ono, ajd da svi imaju isto...džaba, ne možeš ga naterati kad neće pa to je užas
926.gif

Tnx na savetima
toyou.gif

Evo dajem mu sirup za iskašljavanje jer se nagurao slina valjda za ceo život i sad kašlje ko pušač pravi pa ga nisam nosila u vrtić, msm nije zarazan al opet... Slabo spava od toga a i dalje mu nos curi. Kad se probudi ga vodim kod dr. Ako bude gužve tačno ću da se samoubijem...

Dobro veče!

2uge4p4.gif
Jao što ja volim da čitam takve hedonističke postove :mrgreen: Super i za radnu akciju i za kineze i knjige i sve.
Ako misliš na onu veliku kinesku radnju kod sajma odma' bila sam tamo baš skoro, kupila klincu neku drvenu slagalicu i kao za kuvanje igračku nešto pošto voli da kuva ljubi ga majka :lol: Tamo nema šta nema, strašno.
Bili smo u BIG-u, ok je sve, samo jedva čekam da se potvaraju sve radnje, htela sam malcu da uzmem nešto sitno al kad sam videla redove za kasama, reko ma 'oću kako ne...

Nama je vikend isto bio super, pre podne u subotu napolju pa u kafiću , malac se zanimao šećerima, slagao ih u neku kutijicu, ma čitaih pola sata sedeli! :lol: Posle smo otišli u ZOO na Paliću, uživali, skontali da je malac def opsednut pernatim životinjama, živinom itd...Žirafa, medved, lav...ma ko da ih vidja svaki dan al zato nas vuče i viče ga ga non stop.Na povratku smo ostavili klinca kod babe da prespava jer je mm bio ubiVen od života, mi svratili kod prijatelja na kafu i kući na spavanje.U nedelju otišli na venac na brzinsku kaficu pa po gicana pa na roštilj neki pa svratili do centra i ja kupila 2 knjige
47b20s0.gif

Što se dijete tiče, to smo mi imali pre 3 nedelje isto :(

radni narode dobro jutro!
čitam svi iskoristili vikend za uživanje napolju...živelo oktobarsko sunce!!!!!...ja bila slobodna juče tako da smo i mi uživali u sređivanju dvorišta pošto su nam majstori menjali oluk i okapnice na kući ovih dana,pa ostao manji haos...izmorili se za medalju...još da nađem način i prostoriju gde da provučemo 3 faze,pa da prenesemo još jednu TA peć iz stare kuće,jer gas neću moći da platim sad kako su smislili da više ne može da se plaća u 2 dela...a danas pravac na probu...hajde ko je još u krevetu?ustajanjeeeeeee!
mmicice drago mi je što si se javila ovde!!!

:zag:

Zaista prija ovo sunce preko dana :zaljubljena: i nikako se ne radujem zimi koju nam najavljuju :cry: ne volEm je nikako.

Mini me, ja sam pisala na prošloj strani, moji klinci kašlju već dugo, naročito Luka (ima 6 godina, sad se setih da si me pitala), a Miloš (2.5 god.) manje kašlje, ali su obojica jako, jako slinavi. S tim što manji ne guta nego izbacuje kroz nos, ali je poenta, rekao nam dr, da ne vrede sirupi za kašalj, nego mora da im se čisti nos non-stop. Sliva im se sekret niz grlo i zbog toga kašlju. Izvlači mu iz nosa, stavljaj marisol (morska so) i to ti je pola posla obavljeno.
U BIG-u su bile gužve samo prva 4 dana, zbog otvaranja i zato što je u C&A bilo sniženje. Ja sam bila prošli ponedeljak da kupim farke jer me mrzelo da čekam, a pošto koštaju 2200 dinara onda sam se odrekla popusta od 440 dinara, ali da na miru pazarim. Sad je tamo milina.
A moj buraz se zaposlio kod Slovenaca u Big Beng-u (tehnika) i kaže da razbijaju sa poslom. Ja mislila da neće biti baš nekog prometa nakon otvaranja, kad ono međutim. Ima narod para, da ne veruješ.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back