СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj Boki ce sledece godine u predskolsku,imace 6 god.i 2 meseca.... Ovde u predskolskoj slabo sta uce,crtaju,igraju se... Neka i bolje je tako,smatram da su deca sa 6 godina nezrela za skolu.. Doduse neko deca pre sazrevaju,a neka posle.. Devojcice su nekako zrelije u tom uzrastu,po mom misljenju... Ako i koje dete podje u skolu,pa bude problema i ucitelji odluce,vrate ih u predskolsko.

Zdravo narode!
Ja danas polozila vozacki ispit! Ne znam sta mi bi da se upustam u tu avanturu, ali sad mi nekako lepo. Zbogom taxi, zbogom autobusi :)
E a ovo sa skolama, moja cerkica sledece god krece u predskolsko, ili 0-ti razred ili kako se vec zove a imace u septembru 5 god i 7 meseci, sto ce reci sa 6,7 u skolu. Meni to nekako deluje sasvim u redu. Ove godine kad smo radili sistematski za vrtic dobili smo preporuku da je prebacimo u predskolski program sto smo mm i ja odbili. Mm je cak rekao "ili odma' neki fakultet ili redovan program" :zcepanje: Samo da su zdravi, a za sve ima vremena!

..jaksha je rodjen 25.3 a 1.3 je granica za generaciju..
..krenuce u vrtic sa tri i po, a u shkolu sa sedam i po i bash me briga.. :)
..on je odavno zreo za kolektiv, (sad ima dve i sedam meseci) ali toliko mogu i hocu da uchinim za njega..
..ako se ispostavi da je genijalac, nek preskache razrede, to je posle veliko dete koje zna shta zeli i ne zeli..

Ebao nas zdravstveni sistem.Pisala već,bili na kontroli u utorak, radili timpanometriju,hirurg kaže dobri smo. Meni nešto tu nije jasno kada za levo uvo za svaki mHRZ piše failed,ali ne komunicira doca,kao ajmo,nema vremena,puno pacijenata čeka. Juče odem kod pedijatra da upiše nalaz u karton,i da opravdanje za oktobar,pogleda nalaz,pita šta kaže hirurg,ja joj odgovorim,ona izbeči oči,kako dobro,kada na levo uvo dete ne čuje?????!!!!!!Desno je nešto bolje,na 400mHRZ čuje,ali na više takodje ne.Kao ajde da pratimo sada nas dve dal otvaraju kanale vremenom ove cevčice,ili idemo da tražimo drugo mišljenje. Mrzim ovaj zdravstveni sistem.

Dobar dan!

Ja nešto navalila da čitam knjige, čitam dve istovremeno, pa sam zapostavila forum. Zadnje vreme došlo. :eek::lol:

Mici, pa kako, majku mu, znam da je sad gotovo, ali kako nisi insistirala da ti dr objasni rezultate? Ja bih tražila drugo mišljenje pod hitno. Samo je problem što je nemoguća misija doći do pravih lekara. A da ga vodiš privatno? Ima puno privatnih bolnica u gradu? Znam da nisi pri parama, možda da pritisneš znaš već koga, pa da konačno tvoje dete dobije adekvatnu negu. Nije ni malo naivno to što se dešava. Ne bih ja čekala naše zdravstvo da se smiluje.:sad2:

Mi smo manje-više ok, klinci kašlju noću i dalje i slinavi su, ali dr kaže da su zdravi, dajem im sirup za kašalj, tj. Luki, kod njega je kašalj mnogo gori, Miloš nije tako strašan. Duvaju nos, stavljam im marisol, dajem Todoxin za imunitet i više stvarno ne znam šta bih radila. Moramo nekako pregrmeti i ovu zimu. Samo me plaši tih -30.:zzima: Ako to bude stvarno tako hladno, shebali smo se načisto.:sad2:

Inače, juče mi svekrva kaže, došla po Miloša u vrtić, on sedi ispod otvorenog prozora u potkošulji, a vaspitačica u džemperu. Ona pita vaspitačicu šta je sad to, kaže vaspitačica da se Miloš pokvasio pa ga je skinula da ne bude mokar. A u ormariću puna torba preobuke i nije joj palo napamet da ga obuče. Svekrva je toliko odlepila da je ostala bez teksta, kaže da je pila pilule za smirenje. Mm kaže da će joj ujutru skrenuti pažnju, ali ne smeš im se ni zameriti, treba da nam pazi dete još 4 godine.:sad2:
I šta sad ja da radim? Da ih podmićujem poklonima? Hoće li to pomoći?
E, dići ću spomenik onoj Ceci iz jaslica koju je Miloš obožavao. Sada ne voli da ide i svako jutro mi govori da danas ne radi vrtić i da ne može da ide.:(

..jaksha je rodjen 25.3 a 1.3 je granica za generaciju..
..krenuce u vrtic sa tri i po, a u shkolu sa sedam i po i bash me briga.. :)
..on je odavno zreo za kolektiv, (sad ima dve i sedam meseci) ali toliko mogu i hocu da uchinim za njega..
..ako se ispostavi da je genijalac, nek preskache razrede, to je posle veliko dete koje zna shta zeli i ne zeli..

I moj sin je rodjen 25.03. i nesto sam mislila da je mnogo kasno da krene u skolu sa 7,5. U Engleskoj deca krecu sa 4, 5 pa im nista ne fali.
U stvari bas sam u dilemi da li insistirati da krene sa 6,5 (sto ce naravno zavisiti od njegove zrelosti) ili ostaviti da sve ide svojim tokom.....

Mici, mogu misliti kako ti je, mi prosle nedlje bili na timpanometriji, los je nalaz, tip B, ali nista vise od toga ne znam jer je muz bio sa njom, ja nisam mogla zbog posla...operacija pocetkom novembra (ako ostane zdrava), ali pitanje je da li ce sve biti ok do tada jer nema ko da mi je cuva pa ide u vrtic...morace i cevcice da nosi... Proslog septembra je velika operisala treci krajnik, sad ce mala...ponestaje mi snage za sve ove svakodnevne borbe, ali onda pomislim kako je majkama kojima je svaki dan borba...za prezivljavanje, za zdravlje deteta rodjenog sa nekim zdravstvenim problemom...pa se brzo osvestim i bude me sramota zbog perioda samosazaljenja, ali valjda je i to ljudski...

Eli, a kako im daješ Todoxin kad idu u vrtić? Mislim, tamo piše kašikica sat vremena pre jela, a piše i od 4 godine. Nama dr to prepisala, ali ja nisam davala, jer ne znam kako to da izvedem.
U apoteci rekli 3 puta dnevno pre jela. Ja im dam ujutru pre vrtića i popodne oko 17-18h kad dođu kuću. Ne mogu drugačije. Računam bolje i tako nego nikako. A ne znam da je to od 4 godine. Ja sam taj dečiji davala Luki kad je imao 2 godine, on ga je spasao teških boleština. U njega se kunem. A taj doktor pravi više vrsta Todoxina, možda ti imaš onaj za odrasle?

Što se tiče kretanja u školu, ja ne kapiram šta tu ima da se mudruje.
Zakon kaže da u školu kreću deca rođena od 01.marta do 29.februara naredne godine. I to je to. Znači deca od 6.5 do 7.5 godina. I to je savršeno u redu i po meni najbolji raspon. Ako se kreće u septembru, generacija je od godinu dana, pa kreću deca koja 6 meseci ranije ili 6 meseci kasnije napune 7 godina.

draga moja Eli taj skot nije pitao za malog od kada smo izašli iz bolnice,taj dan ja uveliko čekam vizitu i papire da odemo kući,a on mi histeriše,što mu nisam poželela dobro jutro..šta više reći?...ne treba mi više ništa od njega...a privatno nemam para da ga odvedem,zaista...ne znam kako ćemo platiti grejanje zimi...sad čekam sledeću timpanometriju pa ćemo direktno otići kod drugog doce...onog našeg super doce predhodnog..

Laural
njemu desno uvo A,a levo uvo C1...strašno...nadam se da će tvojoj malenoj pomoći...

Dobar dan!

Ja nešto navalila da čitam knjige, čitam dve istovremeno, pa sam zapostavila forum. Zadnje vreme došlo. :eek::lol:

Mici, pa kako, majku mu, znam da je sad gotovo, ali kako nisi insistirala da ti dr objasni rezultate? Ja bih tražila drugo mišljenje pod hitno. Samo je problem što je nemoguća misija doći do pravih lekara. A da ga vodiš privatno? Ima puno privatnih bolnica u gradu? Znam da nisi pri parama, možda da pritisneš znaš već koga, pa da konačno tvoje dete dobije adekvatnu negu. Nije ni malo naivno to što se dešava. Ne bih ja čekala naše zdravstvo da se smiluje.:sad2:

Mi smo manje-više ok, klinci kašlju noću i dalje i slinavi su, ali dr kaže da su zdravi, dajem im sirup za kašalj, tj. Luki, kod njega je kašalj mnogo gori, Miloš nije tako strašan. Duvaju nos, stavljam im marisol, dajem Todoxin za imunitet i više stvarno ne znam šta bih radila. Moramo nekako pregrmeti i ovu zimu. Samo me plaši tih -30.:zzima: Ako to bude stvarno tako hladno, shebali smo se načisto.:sad2:

Inače, juče mi svekrva kaže, došla po Miloša u vrtić, on sedi ispod otvorenog prozora u potkošulji, a vaspitačica u džemperu. Ona pita vaspitačicu šta je sad to, kaže vaspitačica da se Miloš pokvasio pa ga je skinula da ne bude mokar. A u ormariću puna torba preobuke i nije joj palo napamet da ga obuče. Svekrva je toliko odlepila da je ostala bez teksta, kaže da je pila pilule za smirenje. Mm kaže da će joj ujutru skrenuti pažnju, ali ne smeš im se ni zameriti, treba da nam pazi dete još 4 godine.:sad2:
I šta sad ja da radim? Da ih podmićujem poklonima? Hoće li to pomoći?
E, dići ću spomenik onoj Ceci iz jaslica koju je Miloš obožavao. Sada ne voli da ide i svako jutro mi govori da danas ne radi vrtić i da ne može da ide.:(
ех, како се поставити према васпитачицама, учитељицама, вечно питање
мсм не мораш да се свађаш,(и то сигурно не из разлога да би пазили на дете, јер га очигледно---не пазе) али скрени пажњу да дете има преобуку, паметном би то било довољно
а поклоне, ма ко их хебе,примају плату:p
draga moja Eli taj skot nije pitao za malog od kada smo izašli iz bolnice,taj dan ja uveliko čekam vizitu i papire da odemo kući,a on mi histeriše,što mu nisam poželela dobro jutro..šta više reći?...ne treba mi više ništa od njega...a privatno nemam para da ga odvedem,zaista...ne znam kako ćemo platiti grejanje zimi...sad čekam sledeću timpanometriju pa ćemo direktno otići kod drugog doce...onog našeg super doce predhodnog..

Laural
njemu desno uvo A,a levo uvo C1...strašno...nadam se da će tvojoj malenoj pomoći...

мислим да у Новом Саду има довољно државних лекара, па ако један не ваља, има који ваља
мислим да не треба да плаћаш приватно јер државни лекари су ваћ плаћени из здравственог осигурања

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back