СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ćao svima!
izgleda da je počelo spremanje za početak nove školske godine...sve smo nekako zaćutale,nestale...ja danas idem na roditeljski...imaćemo jednu novu i jednu staru vaspitačicu...baš me zanima kakva je ova nova...

mladamama ako se dobro sećam Ninočka je imala ugrađene cevi u ušima,jel tako?...molim te kada nađeš malo vremena,napiši mi nešto više o tome,može i na pp...

bili u utorak kod hirurga ORL u bolnici...situacija je alarmantna,a termin ćemo imati tek u januaru,ako se neko ne razboli u međuvremenu,pa možemo da uskočimo u njegov termin...sva 3 krajnika moraju da se vade,i da se ugrade cevi u oba uva,pošto slabo čuje(kao nuspojava kasno i loše lečenog upale ušiju),sve čuje sa šumom,kao da mu je glava ispod vode...sada treba da mu šire ušni kanal i da mu čiste bubnu opnu,koja je zadebljana zbog neadekvatnog lečenja...a toliko specijalista smo obišli,i niko ništa od ovog video nije...sunce im e.b.e.m. doktorsko...sva sreća pa smo upali kod najboljeg ORL hirurga,on je jedan od 3 u zemlji koji ugrađuje slušne aparate i malim bebama...napokon mi je dete u stručnim rukama,samo da još imamo raniji termin....

da,tačno znam koji je lekar bio,pošto mi je ovaj hirurg sve objasnio,i rekao od kada mi dete ovo vuče i muči se...a prvo što je doca rekao,ajde maleni sve ovo da ti izvadimo,dovedemo uši u red,pa ćeš propričati kao pravi...on sada sve čuje kroz šum,i teško mu je da odvoji šta je tačno glas a šta šum,zato ne voli ni glasnu muziku,ni galamu,jer njemu to odzvanja kao neki eho u ušima...

Cao zene moje. Hvala za divne komentare.

Micimacko, jeste, Nina je 17.02.2011 izvadila sva 3 krajnika i ugradila cjevcice obostrano.
eh draga moja, kada bih ti ja rekla koliko sam hodala i molila da mi daju uputnicu za ORL jer sam sumnjala na 3 krajnik a pedijatri mi nisu dali sve dok im nisam sve po spisku...pisala sam prije...
Kada su utvrdili da ima 3. krajnik, ja sam tada odbila operaciju jer je imala samo 2 godine, znajuci sta moze da se desi....odluka koja je bila dvosjekli mac...
Prije neke 2 god sam primjetila da pojacava tv...ne odaziva se kada je zovem dok se igra, kada je nesto pitam/kazem ona na to: sta, sta si rekla....za sve sam pronalazila opravdanje ali je lampica upozorenja bila On...u decembru 2010. god me nazove mama kod koje je Nina bila, i pita me da li Nina cuje...tada su se sva zvona za uzbunu popalila...2 dana posle smo bili na ORL...timpanometar je bio porazavajuci...na lijevo uho ravna crta, desno malo bolje...
Kako je Nina tada bila pod antibioticima, morali smo cekati da ozdravi..ne moram vam pricati da sam bila kao luda do 17.02.2011...radila joj je najbolja dr u BL, dr Sanja Spiric, koja ne samo da je strucnjak u toj oblasti, vec ima i jako fin pristup malim pacijentima. Sve je odradjeno zajedno...operacija je dobro proslo...najstrasniji dio je bilo budjenje. Nina je bila odlican pacijent...svi su je hvalili da nikada nisu imali mladjeg a kooperativnijeg pacijenta. U maju mjesecu je izvadjena i druga cjevcica..nalazi su i dalje dobri...sada kontrola 26.09.

timpanometar nisu ni mogli da mu urade sad u utorak,toliko mu je zapušeno uvo...jedino su uradili onaj audio test,koji je jako loš...hvala ti na odgovoru...sada jedino da se nadam,da ćemo dobiti raniji termin...da ne grešim dušu,ne želim da se neko razboli,ali samo tako možemo da upadnemo u neki termin...

Mici i ja sam uz tebe, znam kako je uzasno kad se nadjes u takvoj muci... Meni se sprema operacija 3. krajnika mlađe ćerke, na jesen, a starija bi trebalo da skine i ova druga dva sto su ostala...ne pitaj...to su tako teske odluke...i cesto se pitam kako je zenama koje ne znaju puno, ili nisu prodorne, ili naiđu na zatvorena vrata... Moja mala nema nikakve simptome osim hrkanja, i ponekad mi se čini da me ne čuje, ali nisam sigurna da li se folira... Starijoj sam primetila baš po tome što je počela da me pita "sta si rekla", i bila je nekako usporena, dusa mala... uh, tako mi je krivo sto nismo odmah skinuli sva tri, ali nisam bila sigurna ni ja ni dr.

laural draga,nama samo preostaje da dočekamo operaciju i nadamo se najboljem....sva sreća što su i kod tvojih ćerki relativno rano primetili problem...ja sam svim srcem sa vama,i želim da njihove muke prestanu...
kod nas je situacija nažalost ozbiljnija,samo sam zahvalna Bogu da nije došlo do totalnog gubitka sluha,i da sve može da se dovede u red...nije mi bilo jasno kako superinteligentno dete ima problema sa govorom,komunikacijom,koncentracijom,ali polako sve dolazi na mesto,i neizmerno sam zahvalna,što nam je ovaj doktor hirurg,i zaista kompetentan,i što imamo najboljeg logopeda-defektologa,koji radi sa detetom..ja se njih držim,i nadam se napokon boljitku,mada što se govora tiče,to napreduje,ali kada sam u utorak saznala,da bukvalno on iz šumova treba da odvoji govorne glasova,mislim da bi i odrasli imali muke da progovore...javljaj kako su ti malene,i brz oporavak posle operacija...

Mici, draga Mici, ne mogu da verujem šta nam je snašlo drugara.:sad2:
Iskreno se nadam i od srca mu želim da od sada pa zauvek bude samo u najboljim rukama i da mu konačno pomognu da nastavi srećno, bezbrižno i zdravo detinjstvo.:heart:

Ja sam danas takođe bila na roditeljskom kod Miloša i oduševljena sam organizacijom u ovom vrtiću. U taj vrtić sam obojicu ubacila preko veze prošle godine, pre toga je Luka išao 3 godine u drugi vrtić, u jaslice godinu dana pa onda 2 godine u starije grupu i one vaspitačice tamo i ove ovde su kao nebo i zemlja. Ovde nas je sve zajedno dočekala psiholog, doktor i sve vaspitačice u velikoj sali pa su nam onda uopšteno pričale o radu sa decom, psiholog nam je pričala o adaptaciji, kako najbolje da pomognemo deci da što bezbolnije krenu u stariju grupu kod novih vaspitačica, u novoj sobi, sa novim ormarićem, pa kako vaspitačice to rade i mnogo toga sam čula što nam niko nikada nije rekao u onom drugom vrtiću.
Sad mi samo ostaje da se nadam da Milošu neće biti prevelika trauma i da će se brzo prilagoditi, a Luka ne može da dočeka ponedeljak da mu svi drugari iz grupe krenu sa njim u vrtić.:D

Jao, Mici, strašno :zag: Držimo vam palčeve da upadnete u neki raniji termin... A zar nisi pre spominjala da će operacija biti sad u septembru?
Inače, što se zapuštene upale tiče, imala sam jednog ujaka koji je bio izuzetan pedijatar i on mi je još davno, davno pričao kako se upala uha kod jako male dece jaaaako teško vidi i dijagnostikuje i da to nije baš retka pojava da lekar ne primeti upalu, pogotovo kod bebe. Ne znači da je u pitanju nemar i otaljavanje posla, al to i niije neka uteha...

drage moje drugarice,jako sam vam zahvalna,na rečima podrške i brizi...mnogo mi znači što mogu da podelim svoje brige...

lazy,upravo se to i desilo,da je on prvu upalu uva imao sa 8 meseci,i trebalo im je 2 nedelje da shvate,zašto dete urla,i da nije zbog stomaka...tada je napravljena najveća šteta,a od tada su mu upale rešavali antibiotikom i ispiranjem uva,2 puta su mu radili audio test,ali je bio u granicama normale,i niko od specijalista nije obraćao pažnju na šumove,koji su se videli na nalazu,prepisali su upali,timpanometar niko do sada nije rekao da mu se uradi...znači ipak tu postoji velika ljudska greška,ali da ne budem ozlojeđena,idemo dalje...ali mi je jako krivo što ja kao majka nisam odradila svoj zadatak,i u ovoj zemlji gde moraš da budeš i lekar i advokat i sve ostalo,nisam više guglala..zaista sam se naivno uzdala u stručnost ljudi kojima je to posao...ali eto,kao što sam našla odličnog logopeda,sada sam našla i odličnog hirurga,pa će sve biti okej...a što se termina tiče,ja sam se nadala da će biti u septembru,ali eto do kraja godine svi termini su već zauzeti...

Wenerice znam kroz koje muke prolaziš...želim da što pre uradite operaciju i da napokon Lazar bude zdravo dete bez stalne terapije antibioticima...:cmok2:

drage moje, da vas utjesim...
Nina je od svog 6. mj do operacije stalno bila bolesljiva...od gnojne angine pa do pocetka upale pluca...rijetko kad nije bila pod nekom terapijom...
posledica toga su unisteni krajnici koji su samo trovali organizam...ni jednaa prehlada nije mogla proci samo tako vec bi se stvorilo zariste.
od operacije do sada, samo je 2x bila PREHLADJENA.
jeste da se projela..al Boze moj haha.

sorry na nepismenosti, kuckam sa tel.

jooooooooooooooooj mladamama,pa isto je i sa nama...doca mu je stalno prepisivao antibiotike,već mi je prekipelo...a što se projela,moš misliti,,,videla sam nove fotke,zaista je lepa devojčica,a kada krene pubertet izvući će se...pa i ti si mršavica-...ali Ninočka ima osmeh za magazine...

da se i mi prijavimo za vađenje trećeg krajnika, jutros nam je rečeno,
vjerovatno iduću sedmicu vadimo nalaze al ne znam ni koje ni kako se vade:think:
za mjesec i po 4 put pije antibiotik...da poludiš od sinoć su oboje bolesni al Lazar katastrofa....

Ajojjjjj !!! A kako odluce da treba da se vadi? Na osnovu cega? Pa za sta pije tolike antibiotike???
Ja sam naivno verovala da je krizno doba od oktobra do marta a sad vidim, da deca ukljucujuci i moje preko celog leta imaju upale grla, t i pije sirupe :evil::neutral::sad2:.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back