СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugari evo i mene!Da vam javim da sam se porodila u ponedeljak ujutru!!!Na svet je dosla nasa mala Helena,3580 g teska i dugacka 53 cm!!!Sve je super proslo,ja sam dobro,juce smo dosli kuci.Nikola je presrecan...tata je dosao po nas u porodiliste,pa smo zajedno svratili u vrtic po Nikolu i on je tako bio srecan sto je seka dosla po njega(naravno cekali smo ga u kolima) i sad samo prica "ja ima bebu" "jel ti lepa moja beba"...i tako svima...sad sledi navikavanje i balansiranje izmedju njih dvoje,trudim se da njemu maksimalno posvetim paznju,igramo se dok ona spava....sve u svemu presrecna sam,ovo su mi definitivno najsrecniji dani u zivotu!!!ljubim vas sve,cuvajte se...:cmok:

Čestitam ti Inajdic od srca, neka je sa srećom...
dobrodošlica princezici Heleni....
sada uživaj sa svojim medićim..
ljubimo te :zag::cmok:

'Nači F.U.C.K!

Miloš danas popodne dobio T 39, a sutra krećemo na more. Onda mi svekrva kaže da je vaspitačica napomenula da im se u vrtiću pojavio šarlah!:dash:

е еее, ***** му матер, а шарлах не пролази баш тако брзо
утеха је једино што шарлах деца прележе без икаквих последица релативно лако, уз пеницилин
ако је уопште шарлах у питању, ал врло вероватно јесте ако је бар једно дете у вртићу имало

пиши нам новости како је дете
(очекујте да че и друго дете добити шарлах од њега:()

Drugari dugo me nije bilo bas sam imala puno obaveza i oko rodjendana i oko posla tako da ne stizem da vam se javim...hvala puno na cestitkama za lazin rodjendan :)

prvo da cestitam mami Inajdic na bebici bravo za mamu i malu Helenu...jedva cekam slicice da vidim :)

sto se naseg rodjendana tice ispalo je sve savrseno!
ja sam isplanirala rodjendan u parkicu koji redovno posecujemo i sa drugarima sa kojima se druzimo da to lepo proslavimo ali ovo vreme je ne predvidivo i nisam htela da rizikujem pa smo na kraju uzeli igraonicu...ali...
prvo na dan rodjendana u vrticu su slavili sve sa svecicom i vatrometom koji sam odnela a vaspitacice su se potrudile da im naprave savrsen ugodjaj kao da su u nekoj igraonici napravile su savrsenu zurku sa muzikom klopom koju smo odneli sokicima bananicama jer ne daju tortu i toliko im je lepo bilo toliko su slatki sve sa onim kapicama na glavi :)
istog dana sveki je dosla i donela malu torticu sa svecicama i bas bas bas je bilo savrseno tako da smo na dan rodjendana dva puta duvali svecicu...a onda par dana kasnije u nedelju smo slavili u igraonici koja je bas bas lepa i osoblje fantasticno to je bilo od 3 do pola 6 tako da smo se bas bas lepo druzili i roditelji prijatelji i mi a deca na svoju stranu naravno sve je bilo podredjeno deci pesmice igre pa smo i mi roditelji u jednom momentu bili u igraonici :)a devojka koja ih je cuvala je vaspitac sto je vrlo retko videti po igraonicama jer obicno budu devojke koje eto cisto odrade svoj posao...a posle rodjendana smo nastavili proslavu u parkicu svui hranu i pice smo preneli tamo tako da nam je bilo savrseno izuzetno i toliko je bilo opusteno i divvno da nemam reci :)
posao dobro ide iako radim na istoj poziciji nekako mi je lakse promenila sam objekat i vec sam se prilagodilanovo sredini i malo razlicitiom nacinju poslovanja al dobro...
a na kraju smo isplatili i letovanje i jedva cekam 19 jun da krenemo na more :)i da se leeeepo odmorim sa mojim momcima

Кви, баш сте се супер провели, баш лепо

Пробај да му даш задатак да нпр нацрта црвени круг, плави квадрат
мали/ велики троугао, Мали црвени троугао, велики наранджасти квадрат и тако нешто--спајање облика, боје и величине
ако то није већ превазишо

nego mame imam pitanjce za vas koje edukativne igre sprovodite sa decom?igre kreativne i edukativne da podstaknete dete da razmislja ...od 3 godine pa na dalje...?

Npr moja cera voli puzle, memoriju, obozava brojeve ( vec ih je sve savladala od 1 do 20 ) i ima neke puzle gde treba da se spoje sa jedne strane odredjena kolicina nekih predmeta a sa druge strane napisan broj i prstima pokazano koliko je to. Ima i deciji kompjuter gde ima igrica sloziti zadate broje po rastucem nizu... to su neke od edukativnih. Od kreativnih, voli plastelin, tu zajedno pravimo sve i svasta, ima i razne " kalupe" za utisnuti brojeve i slova pa i pisemo sa plastelinom. Isprintamo sa interneta razne bojanke pa boji...sama bira sta bi da boji...Dora, Princeze...
Za memorijom je bas luda, to nas juri po kuci da igramo i redovno nas pobedjuje :lol:

jeste Eli je na moru sa sve klincima...Miloš je dobio lek koji obuhvata i bakterije i šarlah,pa je doca dopustio da odu...i sada se sigurno provode za medalju..

kvi super ste se proveli za rođus...a što se tih zadataka tiče super su bockalice...pa na papir nacrtaš u dva reda iste voćke ili povrćke u različitom redosledu,pa neka ih oboji i poveže iste voćke,povrćke...ili pomešaš pasulj,kukuruz pirinač,pa to treba u 3 zdelice da odvoji...pa onda iscepkaš papirić epa nek te sitne papiriće boji i lepi kako želi...ima puno tih igrica...napraviš testo pa neka ga koristi kao plastelin,i onda ispečete u rerni,pa posle može obojiti temperom...pa onda prstićima može da boji na blok vodenim bojicama,ili da ostavi otisak dlanova,tabana....itd...

nego mame imam pitanjce za vas koje edukativne igre sprovodite sa decom?igre kreativne i edukativne da podstaknete dete da razmislja ...od 3 godine pa na dalje...?
Домине.
Једноставне, лако се науче, забавне, има да вас гањају за играње од јутра до сутра.
У почетку ,,слажу" домине по геометријском облику тачкица, а доцније разумеју бројеве.
Па не љути се човече(ту ће заиста имати изливе беса, ако им се не попусти понекад), али касније са око 4 године.
Ја сам моје научио са око 4 године шах, мада не баш све одмах, имали су проблеме са разумевањем када пешак може за два поља, а када не, па проблеми са малом и великом рокадом, па да краљ не може у рокаду преко тученог поља, или да доспе на тучено поље, али најтеже је било са правилом ,,ан пасан".
Ипак научили су то све за око пола године.
Важан је и сат, не само да даје регуларност партијама, већ им је неизмерно интересантан!
Сат је око 20 евАра, гарнитура са лепим дрвеним фигурама+табла све још око 20 евАра.
Е сад...ја сам ФИДЕ мајстор па ми је то практично алат и имам све у старту.

razumem Marge šta si htela da pitaš...naravno ribanje kupatila znači da ja lično sonom kiselinom pređem preko pločica, kade,lavaboa,wc šolje,sve spolja i iznutra,pa onda tušem počnem da tuširam sve što sam sonom kiselinom sa sunđerom prebrisala,i onda pustim sve samo da se osuši...to radim nedeljno jednom, a Domestosom svaki dan prebrišem kadu,lavabo i wc šolju...ali da,ima koji drugačije misle i smatraju da preterujem,i da je dovoljno da se oriba tek ono što se jako mora...

Pa ne znam, ja ga ribam tako što prebrišem sve pločice rastvorom domestosa, pa onda suvom krpom, sve spolja isto, sonom kiselinom wc šolju, izglancam ogledalo, prozor, obrišem prašinu sa kotlića, polica...
A njima to 5 minuta i gotov posao, što bi se cimali dva sata. I šta fali da tako srede kupatilo...ostalo se samo sređuje, dođu patuljci u toku noći pa je čisto.

кад већ толико причам о бициклама, ред је и да покажем, јелте :kafa:

DSCF0019.jpg

значи, сад Плић- Суботица, није ништа, а кад се пуно вози, ожедни се

DSCF0050.jpg

а мора мало и да се одмори

DSCF0042.jpg

розе позе кхм

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back