СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi ćemo morati Miloša danas odvesti kod lekara.:(
Slinav je katastrofa, pun je šlajma, noću slabo spava i muči se, počeo je da kašlje, a jutros se probudio i ne može da govori.
Mm je noćas spavao sa njim, prvi put od kako se rodio jer sam ja prošlu noć odlepila i ostavila ga da se dere. Ne mogu više da ne spavam...:sad2:

Ne znam kako, ali moje hoće sve te kerefeke. Možda zato što gledaju nas, mi pijemo čajeve svakodnevno, kod kuće imamo samo domaće sokove, od borovnice i divljeg šipka(kupujem ga svake godine kod iste žene), med i propolis uzimamo svako jutro. A sa sokom od cvekle sam počela jako rano, pa su valjda skontale da to tako treba, i ne bune se :D. Ova mala izvoljeva, ali to rešim tako što joj dajem po malo, na kašikicu. Počela sam da im dajem neki sirup Propolbaby, videćemo kako radi:)
Meni je već dosta hemije, svaki put kad dođem kod lekara, guramo se nas dvadeset, svake nedelje imam drugi problem. I malo sam razmišljala na tu temu:zašto naša generacija nema poverenja u sebe, zašto visimo po lekarima i verujemo samo n jihovoj proceni? Ne znam, odlučila sam da malo okrenem list i pokušam da bar saslušam neki mamin savet, i mi smo bili bolesni, imali grip, prehlade, šarlahe i boginje... Svaki put kad dobiju T ja se hvatam za paracetamol ili brufen, zato što mi je dr rekla da ne koristimo vinsko sirće ili rakiju. Meni mama nikad nije dala sirup za T, a bila sam bolesna, nije da nisam..više ništa ne razumem...

evo i mene da se javim, opet sam na bolovanju a bila sam pre mesec dana. zaradila sam konjuktivitis od tine koja ga je imala prošlog petka ali u mnogo blažoj meri nego ja. njoj je to prošlo za 2 dana i oko joj je bilo blago crveno. a gde ga je ona zaradila, ko zna, verovatno u vrtiću. šiznuću više od tih bolesti, već dva meseca šmrcka, kašljuca a onda sa njom i ja. i tako sad izgledam kao vampir sa krvavim očima, natečenih kapaka, odnosno samo jedno oko. pošto nosim sočiva to je još više pogoršalo stanje pa sam danas išla kod oftamologa da proveri da nije oko oštećeno. pored toga opet sam prehlađena i imam malu temp. toliko mi se sve to smučilo. ne znam više šta da uzimam za imunitet.čitam na internetu kažu treba biti jogurt i zeleni čaj (sve to pijem svakog dana), onda citruse cedim i pijem nekoliko puta nedeljno, već pola godine pijem dosta tečnosti. znači dosta toga radim što bi trebalo za imunitet a on mi je opet na nuli. dajte neki savet za podizanje imuniteta

evo i mene da se javim, opet sam na bolovanju a bila sam pre mesec dana. zaradila sam konjuktivitis od tine koja ga je imala prošlog petka ali u mnogo blažoj meri nego ja. njoj je to prošlo za 2 dana i oko joj je bilo blago crveno. a gde ga je ona zaradila, ko zna, verovatno u vrtiću. šiznuću više od tih bolesti, već dva meseca šmrcka, kašljuca a onda sa njom i ja. i tako sad izgledam kao vampir sa krvavim očima, natečenih kapaka, odnosno samo jedno oko. pošto nosim sočiva to je još više pogoršalo stanje pa sam danas išla kod oftamologa da proveri da nije oko oštećeno. pored toga opet sam prehlađena i imam malu temp. toliko mi se sve to smučilo. ne znam više šta da uzimam za imunitet.čitam na internetu kažu treba biti jogurt i zeleni čaj (sve to pijem svakog dana), onda citruse cedim i pijem nekoliko puta nedeljno, već pola godine pijem dosta tečnosti. znači dosta toga radim što bi trebalo za imunitet a on mi je opet na nuli. dajte neki savet za podizanje imuniteta
Избаци готова и полупрерађена јела и све напитке из маркета.
Не формира се стање организма само оним добрим што уносиш, јер оно лоше може све покварити.

dobro jutro i od mene!
i mi smo bolesni...već 2 nedelje se mučimo sa upalom uha,pio je Ospamox u nadi da će to da mu pomogne,ali pošto već 2 nedelje malo mu je bolje,pa se T vrati,i tako ga zeza,a i uvo ga ponovo boli,opet smo uradili KKS,crp i urin,i naravno crp i dalje visok,tako da je doktor juče uveo Panklav 5 dana...predprošle noći je urlao toliko ga je bolelo uvo....i tako sada se lečimo sa time,u ponedeljak idemo na kontrolu,ali računam da ga još i cele sledeće nedelje neću voditi u vrtić,da ojačamo imunitet koliko toliko,da ne zakači slučajno odmah neki novi virus...ebem li mu sunce,ovo vreme i jesen,pa zima,već mi je muka na pomisao koliko dugo će da traje ovo hladno,vetrovito vreme...grrrrrrrrrrrrrr...a i ja sam zakačila neku prehladu,pa sam danima jedva stajala na nogama,a raditi se mora...

inače Tamara i ja se kljukam svakakvim čajevima,sveže ceđenim sokovima,pa luk beli i crni,kiseli kupus koji ima puno vitamina C,ma sve i svašta,smanjila sam kafu i sve štetno na minimum,a ipak eto već od subote vučem prehladu i ne jenjava...

svoj bolesnoj deci želimo da brzooooooooooooooooooooooooooo ozdrave...

Dobro jutro...

Moji se drze za sad...ja sam nikakva, nisam bolesna, ali izgleda da sam postala alergicna na nesto (hranu, odecu,???)...osula sam se totalno po dekolteu i licu...prestrasna sam...:) Spremamo se za slavu u nedelju...pa ne legnem pre jedan, a Nadja me budi u pet (u najboljem slucaju)...skrsena sam, totalno...

I ja sam imala konjuktivitis!!! Isto iz vrtića+upala grla. Bila kod oftamologa, dobila svašta nešto. Ispiraj fiziološkim i acidi borici-em. Ja sam dobila i neke tobra dex kapi..
Moja mala ima upalu uha, ali nije imala T. Dr je rekla da ne ide u vrtić ali ja ne zanm gde bih sa njom, a bolovanje ne mogu da otvaram svake nedelje. Nek nam je Bog u pomoći, ne mogu više da glumim superženu, heroja današnjice, više mi je preko glave svega. Ja ustajem u 5 i 30 svakog jutra, plače mi se kad otvorim oči, a opet nikako da sve stignem. Eto, malo se izjadah, lakše mi je.
Što se imuniteta tiče, ja sam za promenu načina ishrane+neke suplemente, tipa immunovit, ili ekomer. Perlice belog luka ako ti posao ne dozvoljava svež:) Trudim se da ujutro uvek jedem musli, kasnije voće, ručam kad dođem kući. Često rano ujutro napravim proju, kiflice ili sl, pa mi to dođe ko neka užina. Mislim da treba što više izbegavati mesne prerađevine i sl. I spavati, treba spavati....ali kada....da mi je da odem na neki vikend na more....da talasi šume...a ja da spavam...

Uh, ja cesto znam da kazem da nas je emancipacija totalno unistila...osim sto imamo obaveze kao nase bake, mislim na porodicne, imamo jos i posao, i sve pratece sadrzaje...grozno...sve to placa danak...

Mici, pa necemo ove godine imati puno gostiju, prvi dan oko dvadesetak, a sutradan, desetak...pa, kod nas ide prvo meza, uz to pohovane palacinke sa mesom i sa sirom i sunkom, pohovane paprike punjene sirom i ustipcici od kukuruznog brasna, salata, pa onda standardni: supa, sarma, meso, kolaci...mislim da nisam nista zaboravila...nista posebno, a opet ima svakakvih djakonija...i kad se vecera (posto slavimo uoci) pocinje muzika...vecina prijatelja nam radi, kao i mi, u muzickoj skoli, pa imamo pravi mali orkestar na slavi...harmonika, gitara, bas, klarinet i ja pevaljka...bude prelepo i uzivam...uvek...posebno sto je meni i mm godisnjica prvog, pa racunam da to slavimo nekako tad...to mi je poseban dan (nemojte se smejati :rumenko:) jer smo se mm i ja tada pri put poljubili...pa imam visestruke razloge za slavlje...:D

Ja niti spavam dovoljno niti se hranim kako treba. Još uvek je to sve u granicama normale, ali ceo dan sam na poslu, tamo imamo jedan topli obrok, a to je zapravo uvek neko pečeno parče mesa i pire krompir koji će mi na uši izaći. Kad dođem kući u 17-18h nemam vremena da jedem, popijem veliku šolju nes kafe sa puno mleka pa me to zasiti. Usput pojedem neku voćku, jedino vode pijem jako mnogo.
Ali vidim da sam konstantno na ivici, bakterije me svaka 2-3 meseca posećuju, puna sam sekreta koji ne prolazi samo količina variva.
Izgleda da sam i ja imala konjuktivitis, ali nisam išla kod lekara nego je samo od sebe prošlo. A mislila sam da sa se ogrebala pa mi je zato bio natečen donji kapak.:roll:
Malo-malo pa se ukočim tj.donji pršljenovi mi se priklješte pa šantam iako idem na aeorobik. A i to stignem svaki treći put.:sad2:

Ah nisi jedina, kljakave smo sve. Što se tiče hrane, ja sam sebe naučila da sve nosim od kuće, i musli i jogurt, i voćke, čak i limun za limunadu. Drugačije ne bih ništa jela. Otvorila se neka divna prodavnica sa ceđenim sokovima blizu posla, ali nemam vremena da odem. Kombinacija cvekle, jabuke , šarg. i limuna je super i za energiju i za krvnu sliku. Samo treba steći navike i shvatiti to kao zadatak:) U službi zdravlja!
Inače, mlađa ćerka mi je upala u onu fazu koju imaju skoro svi dvogodišnjaci:"sa' ću da ti pokažem ko je glavni". Joj ljudi, valja se po podu na ulici, i vrišti... Ja je kuliram i samo kažem da neću da je nosim(mada mm i dalje tvrdi da to sve rešava jedan dobar prut) a ona me blamira...aj što se valja, nego taj vrisak...okreću se svi u prečniku od km:) Nadam se da će brzo shvatiti da mama neće popustiti, džabe joj sve. A vrhunac je kad je juče počela četvoronoške (i naravno vrišteći) da se vuče po trotoaru (u haljinici). Probam da je uzmem za ruku a ona onako opusti noge pa izgleda kao da je vučem po zemlji. Pa dođe ti da je išklepaš na sred ulice. Ali šta ćeš...proći će i to.

Joj i meni je pomalo smešno, ali nije drugima :) I plače mi se posle jer me dovede do ivice sloma živaca.
A onako vikne "nosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, nosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii". Na ovim samoglasnicima je akcenat:)

196-torta-27-10-2011.jpg
ево, друштво, почастите се...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back