СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar dan svima!
Ja želim da pohvalim moje mlađe dete jer je nakon pauze od 2 nedelje krenuo u vrtić bez problema i juče je naučio prvu pesmicu: "Tik-tak, tik-tak...":lol:
Danas mu je vatreno krštenje, vaspitačica je rekla da može da ostane ceo dan jer sa njim nemaju nikakvih problema i lepo se druže.
Inače u njihovoj sobici ni jedno dete od njih 20-tak ne plače, plaču samo ispred dok se rastaju sa roditeljima, a u sobici pored iza zatvorenih vrata deca urlaju. Eto koliko je bitno imati dobru vaspitačicu!:super:

Dobro jutro...ja udarnicki jutros...preuredjujemo sajt skole, pa su mi natovarili silu obaveza, sto lektorisanja, sto pisanja najava i rezultata...a sajt katastrofa...Nadja je plakala od 2 do pet...sad sam ko zombi...odvikavam je od hranjenja nocu i tri dana prodju glat, a ona se nocas uzjoguni pa nikako...na kraju je pobedila, nisam joj dala mleko, ali sam je prebacila kod nas u krevet, a veliki sam protivnik toga...ljuta sam na sebe, ali morala sam malo da odspavam...

dobar dan...
juče sam radila od 10-7 pa došla kući oprala dvije mašine i sredila stan,
dok sam stigla do kupatila već sam bila polumrtva,
veš se osušio u 12 i onda padanje u nesvjest...
još sam ustajala čitavu noć morala pokrivat Lazara jer se otkriva a kašlje
samo tako, jutros u 7 stavila ručak, malo se vratila još da odspavam i et opet
posao i baš mi se nesviđa ovo radno vrijeme al bar jedva čekam vikend
bar sam vikendom slobodna... naručila sam se za friz u subotu, šišanje i pramenovi :zurka:

Eli drago mi je za Miloša :zag: što je tako brzo to sve prihvatio...
nerviram se, nedaj se, bar ovdje zajedno možemo kukat :rida:
domaćice :cmok2:
kvik, phe :bye:

Dobro jutroooo!

Inajdic čestitam od srca i javi se čim dođeš od doktora!:zag:

Moji više nisu na antibioticima, idu obojica u vrtić, ali su slinavi katastrofa.:(

Miloš je prekjuče prvi put ostao ceo dan u vrtiću i vaspitačica je prezadovoljna. Rekla nam je da joj ga sad obavezno dovodimo svaki dan jer je Miloš jako dobar. Sam legne i spava, sam jede (mada tu mora da mu se pomogne oko ručka inače ništa ne pojede), lepo se igra sa decom, sve sluša.:super:
Zato nam je Lukina nova vaspitačica poručila po babi i dedi da dođemo na razgovor jer im je Luka problem. Ništa ih ne sluša i neće da se igra sa decom. Danas moram izaći ranije s posla da se napokon i upoznam sa ženom, a i da čujem šta ima da kaže. Mada, neće mi ništa novo reći.... Verovatno ćemo opet kod psihologa na dalje posmatranje...:confused:

Jutro zene...:)
Inajdic, to su divne vesti...bas mi je drago...bas se obradujem kad cujem da nam dolazi nova bebica... :heart:

Wenerice, dobro je da je povratio...samo neka kaslja, tako izbacuje iz sebe ono sto ga nadrazuje, sta mu dajes da mu olaksas?To radno vreme je stvarno uzas, ja sam pre, na drugom radnom mestu radila od 12 do 20...ni sunca ni meseca, ni prijatelje nisam vidjala...na kraju sam dala otkaz...

Eli, drago mi je zbog Milosa...a sta se desava sa Lukom? :think:

Phe, zao mi je sto se patite...ne dajte se! :zag:

I mi smo juce bili kod nase dr...Andrija je, osim kasljanja i zelenih slina ok...nista se ne cuje na plucima, hvala Bogu...Rekla nam je da nastavimo sa immuno sirupom, sa ovim Galitifenom i da mu ukljucim dva tri dana nesto za razredjivanje slajmaNadja vece pre nije plakala zbog mleka, nego opet od slina i zacepljenog nosa ima upalu usiju...:dash: tako da smo dobili silu nekih kapi...i ja pijem antibiotike...pa dajemo pare samo na lekove...

Inace, sva deca u vrticu imaju te zelene sline i taj ruzni zreli kasalj... da zivimo u nekoj organizovanoj drzavi, to bi se vrlo lako regulisalo...uzmu se deci brisevi i svi se zajedno lece...dzaba ja izvadim dete iz vrtica i zalecim ga, kad ga vratim u rasadnik...:sad2::roll:

Dobro jutro,
jedno pitanje za vas, danas sam videla ponudu na kupon.rs za slanu sobu. Nude 8 tretmana za decu ili 4 tretmana za odrasle po ceni od 990 din. E sad ne znam da li se svuda podrazumeva da uz decu uvek u pratnji ide i roditelj, mislim glupo bi bilo da je ostavim samu iako to traje samo 20 min. Da li ste stvarno imale neke koristi i efekata od slane sobe?

dobro jutro ja danas trebala da pocnem da radim i zove sinoc sef kaze surta si slobodna auuuuu reko al vi mene cuvate pa kad me upregnete kasnije ima d se otelim hehehe al dobro nema veze odmorila sam se bas bas i spremna sam pa sta bude!eto a da vam kazem juce sam bila na drugom casu u cervantesu i ja sam odusevljenaaaaaa al bas bas dobili smo neku lektiru da procitamo i treba neki sastav da napisemo i jedva cekam sledeci ponedeljak stvarno je jako interesantno toliko se ispricamo sa covekom nije dosadno nije monotono skolski onako nego se i zezamo pricamo i super super ...bila sam u njihovoj biblioteci juce a koliko knjiga diskova filmova serija svasta nesto :) sad kad krenem juca sam uzela neku malu knjizicu o inkviziciji pa kad to procitam idemo dalje :) eto nesto i za sebe da uradim ...a na kraju odusevljenje mm me zove i kaze kad zavrsavas ja reko pa ajde dodji ako ti niej tesko kaze ja sam vec ispred cekam te :) dusa moja on dosao da me saceka pa smo isli na dorucak i u setnju po knezu jako je bio lep dan pa smo svarno uzival a detee dete krenulo u vrtic :)kaze jutros vaspitacica da je bio super pevali su igrali se sam je sve radio kaze nikakav problem sa njim decu nije dirao i tako prezadovoljna sam...a promenili smo vaspitacicu dosle su neke dve nove i cini mi se da su daleko bolje i smirenije od onih mladjih stvarno vidis da vole svoj posao sto je bitno...
za inajdic sve cestitke i da javi kad zavrsi kod dr nas dve smo se cule preko fb tako da eto ajde i zvanicno ovde :) uzivaj i bice sve ok
eliiii ma pust ti to nemirno dete to su decaci i srugaciji su sad su u tim fazama deca su ti super bre
dugo nisam videla micicu i suzu sta li je sa njima?doduseeeeeeeee sad mi pade na pamet lazy takodje nema...jel se neko cuo sa njima???

Mi smo juce opet bili na slusanju pluca, i dobro je da nema nista. Kasalj zvuci grozno a nos i dalje zapusen i curi i to providno, ja stvarno vise ne znam od cega i odakle dolaze te sline, nikad nije bilo ovako... Inace i mi pijemo galitifen, ja ne kapiram bas cemu sluzi ovaj lek? Dr nam je rekao ako za tri cetiri dana ne krene na bolje onda se to posto dugo traje tretira kao pneumonija i mora da pije antibiotike.
Eli na sta se zale vaspitacice?

Phe...nama su dali galitifen, zato sto je u poslednja tri meseca jako cesto imao infekcije disajnih puteva...pa su valjda, pluca oslabljena...e taj lek sluzi da se pluca malo saniraju i da im se pomogne...i Andrija i Nadja piju...Andrija vec mesec dana, a ona kaze da ce ga piti sigurno tri meseca...tako nam je objasnila...kaze da je lek bas dobar i da usput i apetit popravlja...:)

Kvi, jako mi je drago što si tako raspoložena i sve ti ide od ruke, pu, pu, da te ne ureknem!:lol::zag:

Phe, pa napisala sam da se žali da ih ništa ne sluša i da neće da učestvuje sa drugom decom. Pisala sam o tome prošle godine kad je bio u starom vrtiću, vodili smo ga kod psihologa jer su se i te vaspitačice žalile. On je individualac, ne voli da se igra sa igračkama i puškama nego voli da čita, rešava zadatke i stalno se nadmudruje. Kad mu se kaže da nešto uradi, on ne radi to nego postavi milion potpitanja na koja mora da mu se odgovori kako bi znao zašto se to od njega traži. Pa onda on da objasni svoju teoriju i tako u krug, a vaspitačice nemaju ni vremena ni živaca za njega. Pa ih on onda ne sluša i to je to...

Da se i ja javnem zenice!
Mi smo krenuli u vrtic proslog ponedeljka, u cetvrtak su vec obe dobile neku jednodnevnu napast sa T, mlađa vecu a starija manju T. Preksinoc mala poce da kaslje kao da kevce i dobije T, a juce i velika. Dr kaze da je virusni laringitis i da je bila epidemija u vrticu :roll:
Ja sam ljudi toliko psihicki i fizicki iscrpljena, vec mesecima imam osecaj da vijam svoj rep. Sad sam jos upala i u fazu kad mi se cini da mi najbolje godine prebrzo prolaze a ja nemam kad ni da udahnem. Znam da je svima isto, mala deca, posao, nemas bas na koga, sem muza, da računaš...ali nekad mi buide svega preko glave... Tako bih volela da se posvetim vise deci, da imamo kad da cepkamo, crtamo, kuvamo zajedno...a dođem kuci u 5 i ne znam šta bih pre. Uveče čitamo i mazimo se, ali nije mi to dovoljno... Ali dobro..treba uzivati u trenutku i izvući najbolje iz njega.
Nego htedoh nesto da pitam mame koje imaju devojcice. Moja starija cerka ima 4 godine, prosle godine isla je u vrtic, lepo se druzila, ucestvovala u svim aktivnostima. Ove godine se nekako povukla, ucestvuje ali slabo se druzi. Videla sam da se ne pridruzuje onim grupicama devojcica koje se drze za ruke, jure po sobi i sl. Nekako je tiha...Ona je i inace malo mirniji tip, nikad ne jurca, blaga je i nežna(sto me mnogo plasi s obzirom na to gde i u koje vreme raste). Drugarica mi kaze da je ne analiziram i da se opustim, vaspitacica kaze da se razlikuje od druge dece jer je,citiram "prefinjena i gospođica", a mene muci strah da nece biti dovoljno jaka da se izbori sa ovim surovim svetom(eto vidite gde odoh u analiziranju). Da li je to samo faza u osamostaljivanju, kao sto rece vaspitacica, ili je takve naravi, ne znam. Ne znam kako da radim na pobuđivanju neke "divlje" strane kod nje, i treba li uopste. Zato mi treba neki savet. Msm, nisu svi ljudi isti, ali danasnje devojcice su mnogo zivlje. Gledam je i na baletu...tu gde joj nastavnica kaze da stane, stoji, ove druge skacu, jure, ona ceka da je prozove. To je u danasnje vreme malo trazena osobina...uf, raspisah se, ne zamerite...

Juče sam pitala Luku zašto je nevaljao i zašto nikog ne sluša, a on mi je odgovorio: "Zato što sam se takav rodio". :eek:
I šta ja onda njemu da radim?

Definitivno imas posebnog decaka za sina, ali moras ga nekako umetnuti u neke institucionalne okvire, da tako kazem. Nije retko da se tako talentovana dece ne prepoznaju zato sto nemaju zivaca da se prilagode necemu srto je prosecno. I sama definicija presecnog odnosi se na ono sto predstavlja vecinu, sto je uobicajeno. Ti ga najbolje poznajes pa znas koji sistem moze da upali, ali i tu ti mora pomoci neko strucniji, zato sto ce uskoro u skolu i smrtno ce se dosađivati uz prosecno gradivo i prosecnu decu.
Ti znas da su genijalci oduvek neshvaceni!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back