СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...jutro...
Wenerice, bas ti je nezgodna ta smena...
Inace, Andrija opet kaslje i ja nemam pojma sta da radim, da li da ga vodim opet kod dr ili ne...nije to intenzivan kasalj, ali se povremeno nakaslje, onako bas produktivno...Nadja je za sad dobro, ali i prosli put je bio isti haos...poceo Andrija, zavrsila ona...uh...
Ja sam bila kod zubara i moracu staviti fiksnu protezu...para nema i nemam pojma sta da radim...nije malo 500 evra, a gde je jos i vadjenje i popravci...a fiksnu protezu na rade u poliklinici, tako da nema jeftino...bezze...ljuta sam na sebe sto sam to mogla resiti ranije, a uvek mi je nesto drugo bilo prece...gluposti..i sad kao po pravilu, u najgorem trenutku mora da se poduzima nesto...

u bre wenerice pa kako to?zaasto cete tako raditi???to ti oduzme ceo dan :(uzas jedan...
juce sam bila sa lazarom do parka i mogu vam reci deca sva bolesna zrelo kaslju slinavi znaci totalna ludnica samo se mislim sta cu kad krene laza u vrtic...a ja vec na bolovanju mesec dana ako ne daj boze bude trebalo ponovo bolovanje jel cu moci ponovo da uzmem bolovanje na dete recimo jer sam mesec dana bila na sebe...nesto su menjali a ja bas nisam upucena...

Joj, duga prica...jedinica mi je popravljana, nekoliko puta...izvadjen zivac i ona pozelenila totalno i nervira me i preruzno je...i odem da je izbelim, kad ne moze, pretanak zub, puknuce...i onda pitam sta je resenje, a ona kaze navlaka...ali ne moze ni navlaka jer imam drugu jedinicu koja je podosta naslonjena na popravljanu jedinicu, jer je nikao umnjak i sve zube mi pomerio napred...tako da je to dugorocan proces...prvo proteza, da se sve vrati na svoje mesto, pa onda moze da se popravlja...sve u svemu s h i t...

dobro jutro i od mene!

wenerice
ko da gledam svoj raspored na poslu...ceo dan..izem ti život...
nerviram se baš mi je žao što ćeš morati da nosiš protezu,ali ako se mora...ja se izuzetno plašim zubara,i za jednu običnu popravku trebaju mi nedelje da se nameračim i odem...
kvi kako je sada Laza?kad kreće u vrtić?

e mici hvala mi smo dobro za sada ne idemo jos u vrtic al kad krenemo bice veselo cujem da su svi drugari sa povracanjem temperaturom i slinicama :( pa se samo nadam da nas nece strefiti tako nesto...nego da ja vas pitam koje patofne uzimate deci za vrtic???ja mislim da je ovaj ciciban preterano i bezobrazno skup patofne kostaju 2400 pa strasno :(

e mici hvala mi smo dobro za sada ne idemo jos u vrtic al kad krenemo bice veselo cujem da su svi drugari sa povracanjem temperaturom i slinicama :( pa se samo nadam da nas nece strefiti tako nesto...nego da ja vas pitam koje patofne uzimate deci za vrtic???ja mislim da je ovaj ciciban preterano i bezobrazno skup patofne kostaju 2400 pa strasno :(

ja uzimam kod kineza patofne sa čičak trakom za 400-500 dindži...ne pada mi napamet da dajem hiljade dinara za iste,a i ove su više nego dobre,a izrastu ih za 2.3 meseca....i iskrznu kod prstića kako sede na kolenima,trče itd.

Nema bolje robe kod kineza Kvi! Tamo je sve škart, svejedno je gde ideš. Ali, koliko deci traje, dobro je.
Mada ja kod kineza kupujem samo novogodišnje zezalice i ništa više.
A za decu sam provalila super radnju u NS-u, tačnije moja mama, koja je super opremljena deč.obućom i imaju ogroman izbor čak i za dečake. I naravno, nisu skupi.:super:
Ciciban tek nikad ne bih kupila, to je bezobrazluk. Postoji nekoliko domaćih proizvođača koji su jednako kvalitetni, možda i kvalitetniji, a duplo jeftiniji.
Kod nas ima obuća PAVLE, stvarno je odlična!

Eli, kako klinci?
Luka je zdrav i ide u vrtić. Jednu nedelju nije išao.
A Miloš već drugu nedelju pije antibiotik, prošle nedelje neki slabiji koji je pio i Luka, ali Milošu nije bio dovoljan pa je ove nedelje dobio Palitrex.
Septembar je sezona virusa jer svi kreću u vrtiće i školu pa se lako zaraze jedni od drugih u tom zatvorenom prostoru.
Kao što rekoh, Luka je svakog septembra najbolesniji i uvek jedva pregrmimo rođendan. Ali ove godine je najlakše pregrmeo, verovatno je već očvrsnuo jer ide u vrtić četvrtu godinu.:aha:

Joj, duga prica...jedinica mi je popravljana, nekoliko puta...izvadjen zivac i ona pozelenila totalno i nervira me i preruzno je...i odem da je izbelim, kad ne moze, pretanak zub, puknuce...i onda pitam sta je resenje, a ona kaze navlaka...ali ne moze ni navlaka jer imam drugu jedinicu koja je podosta naslonjena na popravljanu jedinicu, jer je nikao umnjak i sve zube mi pomerio napred...tako da je to dugorocan proces...prvo proteza, da se sve vrati na svoje mesto, pa onda moze da se popravlja...sve u svemu s h i t...

Kao da slušam moju priču. I meni je jedinica požutela jer mi je izvađen živac i to mi je toliko ružno, zato se na slikama nikad ne smejem. Već duže vreme razmišljam šta da radim, moj zubar mi je preporučio beljenje, kao izbuše ti zub sa unutrašnje strane, ubrizgaju neko sredstvo, to nosiš neko vreme dok se ne izbeli zub a onda ti zakrpe zub. Nedostaci su to što nakon beljenja zub može da postane krt jer se hemijski tretira a i to što ne može da se reguliše boja zuba pa može da postane i belji nego ostali zubi. Onda čula sam i za fasete i to se meračim da uradim samo da se konsultujem sa nekim stomatologom. Skida se tanak sloj sa prednje strane zuba i tu ne nalepi sloj nečega, Na taj način mogu da ti regulišu oblik zuba, promene boju, ako su ti razmaknuti zubi da naprave manji razmak,...
A reci mi jel i sada u ovim godinama mogu da se nose proteze i da imaju nekog efekta? i ja bih trebala da je nosim samo mi niko to do sada nije predlagao. Koliko to košta i koliko dugo treba da se nosi? Nikad nisam imala pravog stomatologa koji bi se zainteresovao da mi u potpunosti sredi zube zato su mi sada ovakvi a delom zbog genetike.

što se tiče posla...ostavlja se samo jedna smjena i jedna radnica..
tako da sam ostala ja sa takvom smjenom..
šta da se radi...jednu opciju imam da napustim ili da tražim drugi posao..
al upravo mi reče da zatvaramo za novu godinu tako da do nove godine
trebam naći drugi posao...

a za patofnice ja sam uzela cicibanove oko 30-40km jer sam jednom uzela kod kineza i
nisam bila zadovoljna, noga leti kao u čarapama sve se nešto razvale i to brzo..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back