СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kvi, jako mi je drago što si tako raspoložena i sve ti ide od ruke, pu, pu, da te ne ureknem!:lol::zag:

Phe, pa napisala sam da se žali da ih ništa ne sluša i da neće da učestvuje sa drugom decom. Pisala sam o tome prošle godine kad je bio u starom vrtiću, vodili smo ga kod psihologa jer su se i te vaspitačice žalile. On je individualac, ne voli da se igra sa igračkama i puškama nego voli da čita, rešava zadatke i stalno se nadmudruje. Kad mu se kaže da nešto uradi, on ne radi to nego postavi milion potpitanja na koja mora da mu se odgovori kako bi znao zašto se to od njega traži. Pa onda on da objasni svoju teoriju i tako u krug, a vaspitačice nemaju ni vremena ni živaca za njega. Pa ih on onda ne sluša i to je to...

Ja nisam to bas shvatila kao problem, kao da svakom od njih mora da se radi bas ono sto su vaspitacice tog trenutka zamislile? Ja mislim da je na njima da ga privuku i zainteresuju, da se bas potrude, a ako i dalje nece zasto je problem da se za sebe bavi necim drugim, pogotovu ako ne ometa nikog?

Phe...nama su dali galitifen, zato sto je u poslednja tri meseca jako cesto imao infekcije disajnih puteva...pa su valjda, pluca oslabljena...e taj lek sluzi da se pluca malo saniraju i da im se pomogne...i Andrija i Nadja piju...Andrija vec mesec dana, a ona kaze da ce ga piti sigurno tri meseca...tako nam je objasnila...kaze da je lek bas dobar i da usput i apetit popravlja...:)

Tako mi je rekao i privatni dr, ako se ponovi u kracem roku opstrukcija nekoliko puta onda on daje taj sirup i pije se i do tri meseca. Nama je ovo prvi prvcijati put i u sustini i nema nista na plucima, barem mi tako govore u dz svo vreme a eto prepisali su mu taj lek??? Ako mu se od ovoga poveca aopetit ima da se roknem on ionako jede ko ala, posle ce morati na dijetu!

Kod nas u vrtiću se propagira poseban rad sa decom ometenom u razvoju i sa talentovanom decom. Kažu da im sa ovim prvim super ide. A sa drugim se još nisu sreli!!! Mislim, od toliko dece u gradu, nema ni jedno talentovano za nešto.
Ja lično mislim da će inteligentnijoj deci uvek biti teže u školi, baš iz razloga što neće niko da se bakće sa njima. Ipak se oko njih treba potruditi.

Phe, ni Andrija nema nista na plucima. To se daje, kako sam shvatila preventivno, tj. kod dece koja su sklona infekcijama koje se spustaju na pluca, pa da se ne bi desila upala pluca...valjda...tako ja razabrah...On je dobro odreagovao...prosli put, pre sedam dana, kad je navukao infekciju, odmah je bio pozitivan nalaz na plucima, znaci za ne poverovati...a sad, samo kaslje, zrelo, ali ne cuje se nista na plucima...pa bih rekla da smo malo uznapredovali...:roll:

Hvala vam društvo svima na podršci za Luku!
Da vam svima odgovorim: psiholog je i vaspitačicama u tom starom vrtiću objasnila da njemu treba drugačiji tretman, čak im je za svaku situaciju rekla kako treba da se prema njemu ophode, da ga podstiču, ali one očito nemaju vremena ni volje jer imaju puno dece u grupi.
Malo su u početku radile kako im je rečeno, umesto da su one čitale deci, davale su Luki da im čita (pošto je napamet znao sve knjige iz vrtića), pa bi mu dale da ih on predvodi, da im objašnjava, bukvalno je vaspitačicama bio kao mali pomoćnik. To voli, lepo je rekao da je on Kefalo jer voli da pametuje!:lol:
E, ove godine je krenuo u novi vrtić pa sad sa novim vaspitačicama izgleda treba da se objašnjavamo.:dash:

Ne zna da čita, nisam dobro napisala. Nego prepričava sve priče jer ih zna napamet doslovce.
Ima 5 godina.
Nisam ja baš sigurna da je on pametniji od druge dece iako to svi potenciraju.

Današnji epilog: mm je razgovarao sa vaspitačicom. Ispostavilo se da Luka ne samo što ništa ne sluša nego pravi nestašluke i povlači drugu decu sa sobom. Imali su još jednog Luku koji je bio nemoguć pa su ga konačno primirili i sad kad je došao moj Luka nastao je haos pa su se i druga deca pomamila.
Danas smo krenuli sa kaznom. Nema crtanih (osim Baby TV koji gleda Miloš), nema igrica, nema soka i čokolade, nema čitanja priča, može sam da sedi i "čita", pa je odabrao da rešava zadatke i boji. U kući je celo popodne mir i tišina. Pričali smo i pričali, videćemo da li će uroditi plodom. Rekla sam mu da ako ni sutra ne bude slušao vaspitačicu da ćemo uvesti još rigoroznije mere. Npr.neće ići kod babe i dede za vikend. To ga je najviše štrecnulo...

Dobar dan...nikog nema?:think: Opet ja prva...ajde onda jedna kafica...
P1010157-kafica 3.jpg

dobar dan i od mene, juče smo bili kod doktora i dobio je 3 sirupa...
jedan znam da je antibiotik, drugi, sirup za kašalj i treći je nešto između ta dva..
prvi put da dobije 3 komada, mada taj se pije samo 4 dana ujutro i uveče..
i može se ostaviti da se ne baca, imao je i temperature sinoć..i groznice..:rida:

ија, то је нормално
мени је анина васпитачица рекла да и оне после одмора обавезно почну да слинаве пар дана, док им се имунитет врати у нормалу
само је фазон ојачати имунитет, да се организам што брже и лакше избори, али нисмо сви исти, не реагујемо исто на исте ствари...

Ija, nažalost, svake godine je isto.
Septembar je sezona boleština jer kreću deca u vrtić ili školu pa kad su svi zatvoreni, odmah razmenjuju bacile. A u jesen krene i temperaturna razlika, ujutru hladno, preko dana vruće, u stanovima hladno jer grejna sezona kreće tek u oktobru i imunitet pada samo tako.
Eto, bez uvijanja, da budeš spremna...:zag:
Jel tebi termin sad u oktobru?:think:

Ija, nažalost, svake godine je isto.
Septembar je sezona boleština jer kreću deca u vrtić ili školu pa kad su svi zatvoreni, odmah razmenjuju bacile. A u jesen krene i temperaturna razlika, ujutru hladno, preko dana vruće, u stanovima hladno jer grejna sezona kreće tek u oktobru i imunitet pada samo tako.
Eto, bez uvijanja, da budeš spremna...:zag:
Jel tebi termin sad u oktobru?:think:

Cisto sam pitala, da znam sta me dogodine ceka. Radim u prosveti, pa se verovatnoca zaraze umnogostrucuje :(

VTP je 27.okt. ali se nadam da je ovaj moj pisonja streber i da ce poraniti koju nedelju :think: Sada sam 37+1 i postala sam veoma nespretna. Pre neki dan sam se prosula na sred ulice, sva sreca docekala sam se na ruke i noge. Na desnom kolenu imam krastu kao kad sam isla u zabaviste. Samo me plasi kada sazri i pocne da me svrbi sta cu tad :besna: . Sreca u nesreci je da mi je stomak postedjen i dr mi je na redovnom UZ rekao da je sve ok sa bebom :worth:

Ne daju jer je frka non-stop i tako će biti do Nove Godine.:rida:
Možda bih mogla da uzmem petak, ali smo hteli na neko organizovano putovanje da može i mm da se odmori. Nas dvoje stavimo one jastuke oko vrata i spavamo od tačke A do tačke B bez buđenja. Ustajemo samo kad moramo da piškimo.
Muški su sva trojica bolesni. Ostavila sam ih kući, Miloš urla za mnom, sline mu do kolena, zagrcava se da povraća, Luka se nadvikuje sa njim, a mm jedva stoji na nogama. Jedna baba radi, druga je takođe bolesna, jedan deda je zauzet, a drugi decu samo razvozi gde treba, nije lud da ostane sam sa njima.
Bem ti kapitalizam!:evil:
Celu noć nisam spavala jer Miloš ne može da diše, pa se zagrcava, pa mu stavljam kapi, pa vadim sline, pa taman zadrema pa se probudi plačući, pa ne mogu da ga smirim i tako u krug. Svaki dan na poslu mi dušu izvade, a onda dođem kući u haos i ludnicu, ne mogu ni kafu na miru da popijem. Ubite me da se odmorim...:sad2:

Eli, sada ti se čini nepodnošljivo, ali brzo će da porastu, veruj mi. Zaista treba izdržati, ali isplati se. ;) I ja ne verujem u tu krilaticu o maloj i velikoj deci i brigama. Meni je mnogo lakše kada su veliki, ali to možda samo znači da sam imala sreće.

I čitajući vas na ovih nekoliko strana sve više postajem svesna koliko sam sreće imala što nisu bili bolešljivi. Njima ni kolektiv nije mogao ništa, najredovniji su bili ( i ostali) u zabavištu i školi.

Hvala ti ZD na lepim rečima. Ja takođe verujem da će mi biti lakše kad budu veći. Sa Lukom se već sve lako dogovorim jer je razuman, a i kad je bolestan, nije tako strašno. Al' beba će me dokosuriti.:(
Ja sam takođe kao dete bila najzdravija na svetu. Sećam se da sam u celoj osnovnoj školi samo jednom bila bolesna i to je učiteljica zvala mog tatu da me vodi kući jer nisam mogla stajati na nogama. Sutradan sam došla u školu.
A na poslu sam za 13 godina staža samo jednom koristila bolovanje i to kad sam imala nedelju dana T preko 39, mm se bio utronjo, budio me iz kome jer sam spavala 2 dana i 2 noći bez prestanka.
Ono, nije da nisam nikad bolesna, ali ja to preguram stojećki, a lekove ne pijem nikad. Zašto moja deca nisu na mene?:(

drustvance evo da prijavim da sam juce bila kod dr,odmah se na uz videla trudnoca,pet nedelja:)i to sam pobegla s posla da idem na pregled,pa sam nazad jurila,nekako sve na trku i sva sam nekako zbunjena...inace stalno mi se spava,sinoc sam dremala od sedam do devet kad sam izmolila Nikolu da ide da spava i ukomirala se jutros do pola devet.Sad me glava rastura,ipak je to previse spavanja.
Jao Eli nadam se da ce ti svi momci ubrzo biti bolje,pa da i ti malo predahnes:cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back