СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mici - setila si me,
...kad sam bila mala, bilo mo je jako krivo ako bude lose vreme kad dodjem s'mora. onda ne mogu da se sepurim u letnjim krpicama i da svi vide koliko sam pocrnela :lol:
sad dolazim bela sa mora... pa mi svejedno kako je vreme :)

inace htedoh reci - srecan prvi radni dan drugarima prosvetarima, a i ostalim koji rade :D

Ja ujutru putujem. Držite pesnice da nađemo smeštaj, inače ima da padne razvod braka. :malav:

Šalim se ovo za razvod, jer mm i ja se ne svađamo uopšte. Ali sam ja jako skeptična po pitanju smeštaja, no to je njegova ideja da ništa ne rezervišemo. Javiću vam kako je ispalo.

sigurna sam da ce biti dobro i jedva cekam da javis :)
kad sredinom jula sede pored ulice sa tablom "smestaj", sto ne bi bilo i u avgustu! drzim pesnice!!!

- - - - - - - - - -

Dobro jutro svima!!! Srecan rad gde god da ste :)

Nece Vexy da se druzi vise sa nama... Nesto se naljutila :p

...a lektira :) Kad pomenem mojoj da bi trebala nesto da procita, a ona krene da mi nabraja silne Stilton(ove) koje je procitala, muka mi pripadne. Ali kad se setim da do pre godinu dve nije htela nista sama da procita, a sada ne izlazi iz gradske biblioteke... Pa nije lose. Nek cita sta hoce...

A ček ček ček,vi dobijate da čitate lektiru za vreme letnjeg raspusta???? Nama strogo zabranjeno da čitamo lektiru,može bilo šta,i pričaju na prvom času ko šta i koiko je čitao,ali je lektira zabranjena. To se čita za vreme školske godine u zadato vreme,parcijalno,i istodobno se i raspravlja o istom i radi dnevnik lektire.
Moj se priprema za prijem prvaka i veoma je srećan zbog toga. Sa horom se pripremaju za snimanje jednog cd-a,u ponedeljak ulaze u studio,a u utorak dobijaju udžbenike pa je i zbog toga jako srećan. Trenutno je otputovao na selo za vikend sa bakom,a ja narano radno,kako drugačije. :)

moj mlađi je učestvovao na devetodnevnom kampu nemačkog jezika u našoj škkoli koji je organizovala moja koleginica...
sjajaaaaaaaan kam...primili smo i dečaka iz Sombora i 9 dana su se izuzetno družili i učili...
danas su imali i završnu priredbu...
ponosna majka

21055915_1616788715007830_5441133053333823209_o.jpg

21078331_1616820545004647_5246610218411169930_n.jpg

A ček ček ček,vi dobijate da čitate lektiru za vreme letnjeg raspusta???? Nama strogo zabranjeno da čitamo lektiru,može bilo šta,i pričaju na prvom času ko šta i koiko je čitao,ali je lektira zabranjena. To se čita za vreme školske godine u zadato vreme,parcijalno,i istodobno se i raspravlja o istom i radi dnevnik lektire.
Moj se priprema za prijem prvaka i veoma je srećan zbog toga. Sa horom se pripremaju za snimanje jednog cd-a,u ponedeljak ulaze u studio,a u utorak dobijaju udžbenike pa je i zbog toga jako srećan. Trenutno je otputovao na selo za vikend sa bakom,a ja narano radno,kako drugačije. :)

dve knjige po izboru. mogu a ne moraju biti iz lektire za cetvrti... ali ne verujem da se dzeronimo i tea stilton racunaju, kao ni razni prirucnici za male naucnike i sl...

A što da ne? Džeronimo je veoma popularan među klincima,i moj ih čita,imamo već celu kolekciju kod kuće. Čitanje je čitanje Podstiče na maštu, širi aktivni vokabular itd. Lično ne vidi ništa loše u tome.

Dragisha ovo tvoje "malo" dete baš liči na tebe. Šmeker pravi,pa mu još i nemački ide. :)

Tu sam ja.
Bio nam je deda mesec i po dana pa oko njega.
Kupili smo knjige, garderobu za školu i školski pribor treba još nešto malo.
Bane ne želi više na karate, sad oćd u teretanj, ima u školi neke sprave, ne znam saml oće li nastavnik da ga primk.
Raspust proveden uglavnlm na biciklama.
Živa sam uglavnom, al dokle ne ne znam....još jedno 30 god.

Bravo za sve vredne malce, a i mame koje sve to uspevaju da isprate. :super:

Što se tiče čitanja lektire, to je i meni uvek bio problem. Gutala sam knjige kao luda i pisala za "čitalačku značku", ali kad moram da čitam nešto što su "oni" zamislili, e pa ja baš neću! :ljutka:
Kod mene je sve u životu tako. Razumem ja klince, ali lektira mora da se čita.
Luka "jede" knjige, kada je opleo sve što ga je zanimalo iz školske biblioteke onda ga je deda učlanio u gradsku. Ali lektira mu ne ide. Krenuo je da čita "Tom Sojer" i "Robinzon Kruso" i kaže da su obe dosadne. Kako bre Tom Sojer dosadan? A onda se setim, dosadan je jer MORA da se čita. :lol:

Što se Miloša tiče, taj neće uspeti ni osnovnu da završi. Svaki put plače kada mu kažem da uzme nešto da pročita. Rekla sam mu da ga ni u đubretare neće primiti. Oni crnče, ali zarade bar koji dinar, a on će živeti na ulici i ješće iz kante. E tako.

Bravo za sve vredne malce, a i mame koje sve to uspevaju da isprate. :super:

Što se tiče čitanja lektire, to je i meni uvek bio problem. Gutala sam knjige kao luda i pisala za "čitalačku značku", ali kad moram da čitam nešto što su "oni" zamislili, e pa ja baš neću! :ljutka:
Kod mene je sve u životu tako. Razumem ja klince, ali lektira mora da se čita.
Luka "jede" knjige, kada je opleo sve što ga je zanimalo iz školske biblioteke onda ga je deda učlanio u gradsku. Ali lektira mu ne ide. Krenuo je da čita "Tom Sojer" i "Robinzon Kruso" i kaže da su obe dosadne. Kako bre Tom Sojer dosadan? A onda se setim, dosadan je jer MORA da se čita. :lol:

Što se Miloša tiče, taj neće uspeti ni osnovnu da završi. Svaki put plače kada mu kažem da uzme nešto da pročita. Rekla sam mu da ga ni u đubretare neće primiti. Oni crnče, ali zarade bar koji dinar, a on će živeti na ulici i ješće iz kante. E tako.

čitalačka značka..:heart:..i sad mojoj deci pričam o istoj i koliko sam gutala knjige kao đak...
stariji mi se oteo odavno...ali mlađeg još uvek jašem...
sreća,naša lektira za šesti razred je Ćopić,tako da mu je bilo izuzetno zanimljivo pročitati lektiru...

Jeste Mici, u pravu si i strašno mi je krivo zbog toga.
Eno ga Luka sedi i čita knjige i još radi listiće koje je dobio da vežba jer će imati proveru znanja odmah na početku.
A Miloš i dalje neće da čita. I nikada neće biti dobar đak kao Luka, ali će u životu sto puta bolje proći jer je jako snalažljiv.

I to je nepravda - vredno i tiho dete će da rmbači kao konj ceo život, a lenjivac i mutljavina će da obrlati sve i svakog u svoju korist. :ljutka:

Joca sad kreće u osmi, (ne mogu da verujem da mi dete postalo momak, :eek: nije više dete
Bane u 6.
Ni oni ne vole da uče i biće zanatlije..:aha2:

Jue dobila mače

Imali smo jednu macu koja je kod nas došla 2013, ali je ona pre neki dan otrovana
ima jedan komšija koji ne podnosi mačke i tako.truje mačke po komšiluku i eto i naša maca došla na red
i mm pitao trećeg komšiju da nam da mače i tako, sad imamo novo, umiljato mače.
Biće unutra za početak..samo ne znam kako da je naučim da kaki i piški u pesak, pošto sa peska beži i jutros je uprljala krevet.

Poslednja izmena:
i moja cera je dobila macke i to dve. imaju oko tri meseca, desetak dana su kod nas i cera ih razvlaci po citav dan. nekad mi bude zao maca koliko ih maltretira, ali izgleda da mace to vole.
inace, nemam pojma kako se macici uce da koriste pesak. ove nase su napolju, ulaze samo na terasu i nemam pojma kako cemo ih i gde smestiti zimus, ali znam da u kucu nece uci. bar se iskreno nadam :neutral:

Ja sam mačkama imam loše iskustvo pa neću detaljisati.

Zolja, kako je prošao prvi dan u školi? :D
Ja sam se čula sa Lukom, imao je samo dva časa sa razrednom, dobili su raspored i knjige pa od ponedeljka kreću redovno.
Samo su upoznali nastavnicu matematike, ona je došla da ih pozdravi. To mi se baš sviđa. :)

Imaće 6 časova ponedeljkom, a ostalim danima po 5 časova. Dobro je prošao, mislila sam da će pored toliko novih predmeta imati svaki dan po 6 časova.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back