Tamara ja sam isto tako razmišljala, čak je i onaj deo sa detetom drugog pola isti

Užasno sam se loše osećala kad sam saznala da sam opet trudna, a pre toga sam stalno odlagala tu drugu trudnoću, iako sam u početku planirala da ostanem trudna čim starija napuni godinu. Pitala sam se kako ću je voleti, šta ako opet bude devojčica, kako ću moći i nju da volim toliko, da li sam ja stvorena da budem majka više dece, i ostale nebuloze. Zapravo, ti svoju želju za potomstvom ostvariš sa jednim detetom, ali veruj mi, toliko je lepo imati više od jednog deteta. Mnogo je teško, ali ti se i snaga udupla, ljubav se udvostruči, prava si mama

Ja sam negde već napisala da sam prema prvom detetu ljubav počela da osećam tek kasnije, prve emocije su mi bile briga i potreba da je zaštitim. Sa drugim sam odmah osetila ljubav, neko prosvetljujuće osećanje potpune ljubavi, već na porođajnom stolu. Zvuči šašavo znam, i mene je to iznenadilo. I stvarno ih voliš i isto i različito. Različito jer su različite ličnosti. Posle drugog porođaja bila sam vesela, znala sam šta treba da radim, nisam se oko svega brinula, nisam imala nikakve hormonske vrtloge iako mi je druga ćerka bila teška, preteška, 6 meseci nije praktično spavala noću. Starija je prve nedelje prespavala noć, pa ipak, ja sam stalno nešto bila zabrinuta za nju, njeno zdravlje, budućnost...hormoni su mi divljali mesecima posle porođaja...
Dakle, ne oklevaj, samo uleti u to, čovek nikad nije dovoljno spreman ni za šta, pa čak ni za običan ispit. Tvoja ćerka će uvek imati nekog svog, a ti ćeš osetiti poseban osećaj kad se dva mala bića utrkuju koje će pre da te poljubi, legne na tebe, ispriča ti nešto...
Ja sam jako srećna što imam dve devojčice, one su sad već prave drugarice, topim se kad vidim stariju kako obuva mlađu, ili kako je pazi kad prelazimo ulicu. Volela bih i jednog dečaka, čisto ravnoteže radi, ali ovo ti ispričah da te ne brine ideja da imaš decu istog pola

Kao što rekoše drugi, sve smo kroz to prošle, nisi bela vrana!