Danas je suncano i oceanski valovi su visoki. Vidimo daleko, do horizonta, ispod neba. Valovi udaraju od obalu, vracajuci u ocean ribu i morsku hranu.Obracamo se jedni drugima koristeci visoke frekvencije zvuka, koji prolazi kroz vodu.
Obicno se skupljamo u ovo vrijeme, i ostajemo u grupi, sigurnosti radi. Po noci, spavamo na smjene, cuvajuci nase mlade. Zivot nam je prilicno uzbudljiv, jer smo u stanju da kontaktiramo i komuniciramo sa Galaktickom Komandom ovog sektora Galaksije. Mogu nas energetskim snopom dici u brod, ali smo dosta veliki da bi nam tamo bilo udobno. Zato im radije idemo u posjetu sa nasom svijescu i ostajemo koliko zelimo. Potpuno svjesni, mozemo biti na dva mjesta istovremeno.
Jednog dana cemo vas direktno kontaktirati, u momentu kada i vi postanete jedno sa Zemljinim elektro-magnetnim poljem Svjetlosti. Mi smo prikljuceni u Zemaljsko energetsko polje. Uskoro cete biti i vi. Kada se to desi, trenutno cete postati Jedno sa svim Svjetlosnim Bicima koji su prikljuceni na ovo Polje.
Zeljno iscekujemo dan kada ce sav zivot na Zemlji ponovo zivjeti u miru. Tad cemo slobodno komunicirati s vama na obali... Pozdravljamo vas na pocetku novog doba... doba u kome ce harmonija i radost postati stalne u nasim zivotima. Upravo to vam je bilo i namijenjeno kada ste stvarani. Nazalost, upravo covjecanstvo je zelilo da eksperimentira sa drugim stanjima koji su vam izazvali gorcinu i zaljenje...
Dobrodoslicom cemo pozdraviti vas povratak u Federaciju Planeta, u kome ce vam vase clanstvo omoguciti da sluzite Zemlji u harmoniji i radosti.
Nestrpljivo predvidjamo ceremoniju dobrodoslice, gdje cemo vas pozdraviti zbog vase odluke da krenete putem Svijetla... Jer, svako ce se, jednog dana, vratiti Svjetlosti, bez obzira koliko bio udaljen od nje. Ovo je jedan od Zakona Stvaranja. Svako bice ce, s vremenom, naci svoj put nazad IZVORU cjelokupne kreacije.
... Tacno je da smo bili i u oceanima u Unutrasnjosti Zemlje. I osjetili njihovu cistocu, mirnocu i sigurnost. Voljeli bi da tamo putujemo cesce. Ipak, nasa odgovornost lezi u vanjskim oceanima Zemlje, gdje smo u obavezi da se koncentriramo na Ljubav i Svijetlo... da bi jednog dana i vanjski oceani postali ogledalo onih unutrasnjih. Iscekujemo taj dan, kada ce svi Zemaljski oceani reflektirati cistocu i ljepotu Unutrasnje Zemlje, i kada ce sva bica moci plivati u miru.
...Mi cuvamo sve vitalne informacije u nasoj banci memorija ... i saljemo ih Galaktickoj Komandi kada ih zatraze. Mozemo spremistiti ogromne kolicine informacija istovremeno. Spremni smo da ih koristimo na dobrobit Zemlje. MI SMO CUVARI ZNANJA NA ZEMLJI. Memorisali smo i sacuvali kompletnu Zemaljsku historiju... i spremni smo da je koristimo kada dodje vrijeme za to.
(...Zato dodjite i zaplivajte s nama kada sanjate, i znajte da ce ove vode biti sigurne, jer vasi snovi su u visoj dimenziji, u kojoj su svi zasticeni...)
...Svijest je Jedna, bez obzira na velicinu i oblik. Ovdje smo svi da istrazujemo nasu egzistenciju u materijalnom obliku, i u razlicitim formama...Razlike u tijelima nam daju samo mogucnost razlicitih iskustava, koja su nam potrebna na nasem putu kroz Svijetlo... Jer, sto je vise iskustava, brzi i obuhvatniji je rast, a time i ekspanzija duse u Svijetlo.
... Mi smo doneseni na Zemlju iz drugog suncevog sistema, isto kao i vi...
... Pozivamo vas, Zemaljski Humanoidi, da nas tretirate kao sebi jednake, i da prestanete sa bezumnim ubijanjem zivotinjskih vrsta... Jer time unistavate one koji su ovdje da vam pomognu... u vasem penjanju na evolutivnoj ljestvici. Nasi zivoti su stalno u opasnosti, a ipak mi plesemo i igramo i uzivamo u nasem stilu zivljenja uprkos svim opasnostima. Nasi izvidjaci su konstantno na oprezu zbog ljudi u kitolovcima i ribarskim brodovima... i kada ih spaze, poziv na uzbunu krene sonarom u svim oceanima... Ako neko zatreba pomoc, nasa braca i sestre su svjesni toga i tu su da nam priskoce...